Skocz do zawartości

beGM - Pytania do Radnych (i nie tylko radnych)

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, ozzy110 napisał(a):

I tak nie podoba mi się to, że w styczniu prawie 3 miesiące po deadline możesz sobie składać oferty i manipulować kwotą. Jeszcze bym zrozumiał, gdyby to były te same kwoty co w RL NBA...

Nie bez powodu NBA wymaga to zrobić przed startem sezonu

Mi się to też nie podobało jak została rozegrana u nas sprawa z extension Avdiji - wyrażałem swoją opinię u nas na forum. 

Słabe też jest u nas to, że możemy czekać z podjęciem opcji w rookie kontrakcie tak długo jak w rl - a nie podejmujemy tej decyzji sami czasami nie znając tej z rl - jak z draftem - ale tu zostałem bezlitośnie przegłosowany przez naszych GMów przed poprzednim sezonem. Dążyłem do tego, żeby decyzje o podjęciu lub nie opcji w rookie kontrakcie były do startu sezonu - żeby GM mógł się wykazać, czy ryzykować, czy nie. Zwyciężyła asekuracyjność niestety. 

Niemniej jednak gra w poprzednim sezonie przeżywała spory kryzys i w wielu kwestiach postanowiliśmy iść GMom na rękę. 

Odnośnie kontraktów graczy Portland i Senguna (o czym też nie pamiętałem - ale aktywność była niska i nikt tego nam nie przypomniał) wkurzyłbym się na miejscu GMów Blazers i Nets po takim czasie - gdyby te kontrakty miały być wycofane. 

Od najbliższego sezonu możemy po prostu pomyśleć o dodatkowym głosowaniem jeszcze na początku listopada przy extension rookiech - lub po prostu zostać przy tym, że takie extension można złożyć w pierwszym okienku po 1T. 

Edytowane przez Alonzo

7 godzin temu, Alonzo napisał(a):

Odnośnie kontraktów graczy Portland i Senguna (o czym też nie pamiętałem - ale aktywność była niska i nikt tego nam nie przypomniał) wkurzyłbym się na miejscu GMów Blazers i Nets po takim czasie - gdyby te kontrakty miały być wycofane. 

Głosowanie na extenion było nawet po drugim trymestrze. O tyle kluczowe, że przeszedł tam Giannis i nikt nic nie mówił. 

Prawo nie działa wstecz, nie możemy teraz cofnąć tych extension. Jeśli @ozzy110 ma racje i rada popełniła błąd to oczywiście możemy przeprosić i trzeba wprowadzić korektę do zasad, by takich błędów unikać w przyszłości. Ale te extension co przeszły nie mogą teraz zostać cofnięte.

Wcześniej był zawsze problem, że brakuje terminów na podpisanie extension. Bo zanim się zawodnik z klubem w RL zdążą dogadać to my już mamy swoje ramy czasowe i trzeba było często działać po omacku. Prawdopodobnie dlatego powstał przepis przywołany przez Szulima z możliwością oferowania extension w późniejszym terminie.

Mój głos jest oczywisty. Wszystkie extension zostają.