Skocz do zawartości

beGM - Pytania do Radnych (i nie tylko radnych)

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.06.2025 o 07:21, Alonzo napisał(a):

January, co to za wałek???

Gonzalez był.

Takich numerów, że wybraliśmy i zmieniamy nie robimy! 

Przywróć Gonzaleza iRada rozważy karę za ten wał!

Rozwiń  

szczerze?

to jest przzec*** wał i za to powinien zostac odebrany 35 pick lakers

bez jaj

to perfidne oszustwo

albo podchodzimy do gry powaznie albo sobie wycieramy zasadami mordy

W dniu 22.06.2025 o 08:07, człowiek...morza napisał(a):

szczerze?

to jest przzec*** wał i za to powinien zostac odebrany 35 pick lakers

bez jaj

to perfidne oszustwo

albo podchodzimy do gry powaznie albo sobie wycieramy zasadami mordy

Rozwiń  

Temat zmiany został wrzucony na temat Rady i obaczymy jakie zdanie będa mieli pozostali Radni. Natomiast picku na pewno nie będziemy odbierać ;) 

Ja nie wiem jak można w takiej zabawie internetowej chcieć przycinać. Nie lekceważyłbym tej sytuacji. I wcale nie rozpoczalbym dyskusji że nie podbieramy picku. Bo bym właśnie ten odebrał.  

I nie chodzi mi o jakiś interes spurs że bym krok wyżej wybierał bo na tym etapie wyboru gracze są porównywalni. 

Czy Wy właśnie Ignasiu i CM proponujecie, by za (z czym się nie zgadzam) ewentualne wykroczenie Bux karać Lakers? Sympatyczna idea:)

Jako, że tymczasowi GMowie powinni przede wszystkim dbać o dobro teamów, które na jakiś czas mają to po prostu ustępuje z prowadzenia Milwaukee, by nie dostawali za takie coś (a raczej za takie nic) kary, bo byłoby to negatywne dla organizacji bez stałego GMa.

Prawda jest taka, że póki cm nie wstawił swojego wyboru to zmiana do przeżycia. Gra jest w opłakanym stanie jeśli chodzi o kadrę GMów. Rozumiem "sranie się do jaśka przy wyborze Lakers, ale przy Bucks, które prowadzi dodatkowo z własnej woli? No dajcie spokój.

@january ile minęło od twojej edycji wyboru?

Znalazłem nieprawidłowości w dokumentacji medycznej przy wymianie Jalen Williams Sochan. Cofnąć trzeba. 

;)

luz ja się droczę. I tak. Za grzechy bucks chętnie bym ukarał lakers. No ale jedynie ten edytowany pick trzeba odebrać tylko. Żaden kolejny b

W dniu 22.06.2025 o 08:56, ozzy110 napisał(a):

Prawda jest taka, że póki cm nie wstawił swojego wyboru to zmiana do przeżycia. Gra jest w opłakanym stanie jeśli chodzi o kadrę GMów. Rozumiem "sranie się do jaśka przy wyborze Lakers, ale przy Bucks, które prowadzi dodatkowo z własnej woli? No dajcie spokój.

@january ile minęło od twojej edycji wyboru?

Rozwiń  

Jak tam radni uznali, że ma być Gonzalez do Bux jednak to tam dla mnie taka decyzja jest ok i nie mam z tym większego problemu. Zwłaszcza, że jak pisałem 50/50 miałem te wybory. Ale tekstów radnego i reszty o wałkach i karach czytać mi się nie chce i pewnie lepiej dla Bux jak kto inny ich przejmie w takim razie.

W dniu 29.06.2025 o 12:43, ozzy110 napisał(a):

Podczas FA po 1 turze Suggs, Kispert i Green otrzymali oferty extension od @Ashigaru

Nie mam pojęcia jak to przeszło, gdzie w tym samym czasie i temacie zwrócono uwagę na ofertę dla Senguna po terminie.

Także ich przedłużenia zostają usunięte z arkusza i wskakują do puli FA

Rozwiń  

Albo druga opcja - klepnięcie Senguna, to już decyzja radnych.

W dniu 29.06.2025 o 13:08, kolader napisał(a):

A dlaczego mam być karany za to że Liga ogłasza coś a po pół roku się z tego wycofuje?

Rozwiń  

Ale to moja wina, że nie znacie terminów? Rada też powinna za to beknąć. Sory, ale dlaczego macie być nagradzani?

Jakoś rok temu Karpik był w stanie wyłapać, że extension dla Bane'a i Pata Williamsa są po terminie. Ja wiedząc, że termin był 21 października nawet nie składałem oferty Avdiji bo wiedziałem, że jest po terminie. Także sory.

Przepraszam, że miałem wywalone podczas sezonu i nie śledziłem ofert extension, żeby sprawdzić czy są legalne.

Jak Rada wam to przyklepie to sory, ale ja wtedy znikam

W dniu 29.06.2025 o 13:17, ozzy110 napisał(a):

Ale to moja wina, że nie znacie terminów? Rada też powinna za to beknąć. Sory, ale dlaczego macie być nagradzani?

Jakoś rok temu Karpik był w stanie wyłapać, że extension dla Bane'a i Pata Williamsa są po terminie. Ja wiedząc, że termin był 21 października nawet nie składałem oferty Avdiji bo wiedziałem, że jest po terminie. Także sory.

Przepraszam, że miałem wywalone podczas sezonu i nie śledziłem ofert extension, żeby sprawdzić czy są legalne.

Jak Rada wam to przyklepie to sory, ale ja wtedy znikam

Rozwiń  

Ja nie dbam o interes swój bo i tak z wielką chęcią będąc ogromnym fanem Senguna dam mu jeszcze raz odpowiedni kontrakt.

Ale boli mnie to że ktokolwiek mógł planować dalsze ruchy mając świadomość wartości kontraktów a nagle po pół roku jest coś anulowane. Przykładowo mając Senguna nie po extension nie uderzalbym po Daviona Mitchella mając na uwadze późniejszą konieczność przedłużania kontraktów 3 graczy. Spadłoby mi ok. 5mln w kontraktach i miałbym inną elastyczność.

Ludzie świadomie i nie świadomie popełniają błędy, szukają kruczków, niedopowiedzeń i luk w regulaminie. Ja złożyłem ofertę extension, wydaje mi się że nawet kogoś dopytywałem czy w tym terminie można złożyć.

Nie chcę się z tobą kłócić, rozumiem twój punkt widzenia i chciałbym byś w jakimś stopniu zrozumiał mój. Czekam na decyzję rady i tyle.

No i chyba trochę sobie zaprzeczałem w pierwszych 2 akapitach ale bardziej miałem na myśli że teraz ten Jalen Green może dostać słabszy kontrakt. 

@ozzy110

5.16: Extensions

W trakcie każdej z tur FA można proponować swoim własnym graczom przedłużenie trwających kontraktów zgodnie z zasadami CBA. W przypadku renegocjacji cała kwota oferowanej podwyżki w rozpoczynającym się sezonie jest blokowana w momencie złożenia oferty negocjacyjnej i nie można jej użyć do podpisu innego zawodnika. Przykładowo drużyna x ma 25 mln cap space oraz chce dać podwyżkę graczowi y w wysokości 8 mln. Te 8 mln jest blokowane, a drużyna x jest traktowana w trakcie tury, w której złożyła ofertę renegocjacji jakby miała tylko 17 mln cap space. Ofertę przedłużenia umowy można złożyć jednemu graczowi tylko 3 razy w trakcie jednego offseason. Oferty przedłużenia kontraktu nie są traktowane jako oferta w danej turze FA, w związku z czym nie wpływają na ilość ofert, jakie można przedstawić wolnym agentom.

Extension można również negocjować w trakcie trwania sezonu podczas rund FA między okienkami. Dzięki temu zespół może dogadać się z zawodnikiem zanim trafi na rynek FA - oczywiście jest to poddanie głosowaniu wedle standardowych zasad.

Zmiany w Regulaminie dotyczące extension zostały wprowadzone 2 lata temu, właśnie, aby trochę bardziej umożliwić nam dawanie extensions na bazie tego co się dzieje w RL NBA

Także, jeśli to nie zostało złamane - to chyba wszystkie te extension (łącznie z Sengunem) jeśli były złożone podczas FA i przegłosowane na TAK - to są właściwe. 

Niech jeszcze reszta członków Rady się wypowie - ale chyba nasz Regulamin to dość jasno określa 

@Alonzo @MarcusCamby @ernie9005

W dniu 29.06.2025 o 13:52, ozzy110 napisał(a):

@Szulim wszystko fajnie ale to są Rookie Extension. Dla nich deadline jest do 21 października.

Rozwiń  

Ozzy,

My właśnie m.in. po akcji z Avdiją to zmieniliśmy, żeby zliberalizować i ułatwić extension dla rookiech. 

Rozumiem Twój punkt widzenia z Avdiją, ale ja np byłem ofiarą hard capu pocovidowego, gdzie miałem raptem kilka dni przed startem FA z oddanie 20mln$ kontraktu Nerlensa Noela, a później to zostało przedłużone najpierw do 3 tury FA na zejście z hard capu, a teraz po prostu do startu nowego sezonu. 

I tak nie podoba mi się to, że w styczniu prawie 3 miesiące po deadline możesz sobie składać oferty i manipulować kwotą. Jeszcze bym zrozumiał, gdyby to były te same kwoty co w RL NBA...

Nie bez powodu NBA wymaga to zrobić przed startem sezonu

Edytowane przez ozzy110