Skocz do zawartości

beGM - Pytania do Radnych (i nie tylko radnych)

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Sztab jazz miał o tyle łatwiej że nóż od razu bardzo pomagał jazz a graczowi nie szkodził. U nas jest moim zdaniem minimalny dylemat bo mamy sporo przykładów graczy którzy celowo opóźniali operacje aby móc grać w mocnych zespołach do końca. 
To przełomowy sezon naszych Hax. Gracz miałby tę świadomość. 

W naszej sytuacji operacja byłaby w lato moim zdaniem. 

To nie jest tak że gracz wyszedł w jazz na 5 minut i zszedł wiedząc że się nie da grać. 

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Sztab jazz miał o tyle łatwiej że nóż od razu bardzo pomagał jazz a graczowi nie szkodził. U nas jest moim zdaniem minimalny dylemat bo mamy sporo przykładów graczy którzy celowo opóźniali operacje aby móc grać w mocnych zespołach do końca. 
To przełomowy sezon naszych Hax. Gracz miałby tę świadomość. 

W naszej sytuacji operacja byłaby w lato moim zdaniem. 

To nie jest tak że gracz wyszedł w jazz na 5 minut i zszedł wiedząc że się nie da grać. 

ryzykować mocna kontuzje gdy prime tej druzyny nie nadszedl (bedzie za pare lat w gruncie rzeczy)

malo roztropne

Edytowane przez człowiek...morza

30 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

ryzykować mocna kontuzje gdy prime tej druzyny nie nadszedl (bedzie za pare lat w gruncie rzeczy)

malo roztropne

Spurs Wembego właśnie pakują do samolotu. Jasne że ryzyko jest. Nawet myślę że przy jakimś krwiaku w głowie to sam lot jest bardziej niebezpieczny niż granie. Ale zaraz zapina pasy. I owszem może to się dobrze ( oby) albo źle skończyć. 

Rozumiem twój punkt widzenia jako rywala z tej samej konfy i tego samego tieru 

Myślę że i tak z kolanem jjj jest lepiej niż z Antem który gra. 

37 minut temu, ignazz napisał(a):

Spurs Wembego właśnie pakują do samolotu. Jasne że ryzyko jest. Nawet myślę że przy jakimś krwiaku w głowie to sam lot jest bardziej niebezpieczny niż granie. Ale zaraz zapina pasy. I owszem może to się dobrze ( oby) albo źle skończyć. 

Rozumiem twój punkt widzenia jako rywala z tej samej konfy i tego samego tieru 

Myślę że i tak z kolanem jjj jest lepiej niż z Antem który gra. 

mysle jednak, ze sytuacja z klayem powinna nas czegos nauczyc.

uraz jjj jest niezaprzeczalny ergo ryzyko znaczacego pogorszenia stanu zdrowia rowniez.

wiec troche zabawa w boga

9 minut temu, Alonzo napisał(a):

Decydują miejsca po przecinku przy bilansach.

Rozumiem, mi chodzi o to że w realu przed loterią były losowane tie breakery drużyn z takim samym bilansem. Jakie to ma przełożenie na nas? W realu np 4 i 5 zespół mają procentowo takie same szanse na #1 pick, trochę to niesprawiedliwe jeśli mielibyśmy to także u nas. Ostatni raz w loterii wybierałem osiem lat temu i nie pamiętam jak to u nas jest rozwiązane. 

15 minut temu, LONGER01 napisał(a):

Rozumiem, mi chodzi o to że w realu przed loterią były losowane tie breakery drużyn z takim samym bilansem. Jakie to ma przełożenie na nas? W realu np 4 i 5 zespół mają procentowo takie same szanse na #1 pick, trochę to niesprawiedliwe jeśli mielibyśmy to także u nas. Ostatni raz w loterii wybierałem osiem lat temu i nie pamiętam jak to u nas jest rozwiązane. 

Kolejność draftu ustalamy wg ostatecznych bilansów Longer. Decydują miejsca po przecinku. Kiedyś się chyba bawiliśmy w te losowania, ale za dużo kombinacji, a ta metoda jest przejrzysta. 

Przykładowo jako Sacto u nas #30 patrzę na rl Wizards (też #30) - i Kings taki będą mieć pick jak drużyna z Washington.

Edytowane przez Alonzo

13 minut temu, LONGER01 napisał(a):

Poszła z tego rezygnacja, bo znacznie gorsze jest jak team przez naszą preloterię traci szansę na 1 jeszcze przed loterią w rl.

https://www.tankathon.com/pick_odds

3 godziny temu, january napisał(a):

Poszła z tego rezygnacja, bo znacznie gorsze jest jak team przez naszą preloterię traci szansę na 1 jeszcze przed loterią w rl.

JAK ROZUMIEM MY Odwzorowujemy TABELKĘ #1 NIE #2?

nasze Dallas aaż poszło na #2?

@karpik nie chcesz wrócić?

Edytowane przez ignazz