Skocz do zawartości

beGM - Pytania do Radnych (i nie tylko radnych)

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Usunąłem Jokica, ktoś jeszcze wrocił bo nawet nie sprawdzałem.

Wieczorem postaram się zaaktualizowac kontuzje

Kuba,

Kontuzje zaznaczamy od 10 meczy nieobecności na czarno INJ w danym trymestrze, a na czerwono INJ jak gracz grał w mniej niż 10 meczach.

INJ w arkuszu zaznaczamy pod konkretny trymestr który akurat się toczy. Zmieniam go na aktualny zawsze dopiero po oficjalnym rozpoczęciu u nas 3T - a więc po głosowaniach na bilanse. 

Inj mi nie ruszaj :P ja uzupełniam w miarę możliwości na bieżąco.

Jok przykładowo nie grał w 16 meczach w tym trymestrze, czyli powinien mieć INJ na czarno w 2T. 

@kuba2419 @LeweBiodroSmoka

W dniu 23.12.2023 o 10:13, Alonzo napisał(a):

Komunikat 128:

W arkuszu przy składach jest nowa (może być pomocna) informacja odnośnie kontuzji i zawieszeń graczy. Przyjąłem, że nieobecności 1-10 meczy nie będę zaznaczał, 11-19 na czarno, a 20-28 na czerwono. Oznaczenie INJ lub OUT dotyczy tylko jednego, konkretnego trymestru który oceniamy. Posiłkowałem się głównie info o kontuzjach z Yahoo, starając się uzupełniać na bieżąco. W przypadku kontrowersji o 1-2 mecze nie ma co kruszyć kopi, przy większej ilości oznaczajcie problem w temacie, gdzie toczą się dyskusje (NIE TUTAJ) i z pewnością problem wyjaśnimy.

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Jak to jest, że w przypadku Pelicans kontuzje są aktualizowane na bieżąco, a w przypadku innych zespołów wygląda jakby nic się nie działo?

Jakoś patrząc na to co się dzieje w protokołach meczowych wygląda to jak żart. Taki Franz Wagner nie ma żadnego koloru, a zagrał cztery mecze. 

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Jak to jest, że w przypadku Pelicans kontuzje są aktualizowane na bieżąco, a w przypadku innych zespołów wygląda jakby nic się nie działo?

Jakoś patrząc na to co się dzieje w protokołach meczowych wygląda to jak żart. Taki Franz Wagner nie ma żadnego koloru, a zagrał cztery mecze. 

Zaznaczałem Franza, więc możliwe że Kuba zmienił.  Najważniejsze, że właśnie wyjaśniło się skąd te niejasności ;) 

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

mysle, że to spisek ukryty przeciwko pelikanom

a że pelikany sa konkruencja dla grizzlies, wszystko łaczy sie w spojna calosc

Edytowane przez człowiek...morza

31 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Moja wina, za chwilę poprawie to co skasowałem, sorry😊

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Zamiast tych kolorów lepiej sprawdzają się liczby. Tu obraz może wydawać się mylący. 

Ja cały czas myślałem że w arkuszach gdzie są rostery to jest w miarę świeży stan a w osobnym arkuszu o kontuzjach są kiczng za ostatni trymestr, jak wica się myliłem 😉

1 minutę temu, kuba2419 napisał(a):

Ja cały czas myślałem że w arkuszach gdzie są rostery to jest w miarę świeży stan a w osobnym arkuszu o kontuzjach są kiczng za ostatni trymestr, jak wica się myliłem 😉

Problem w tym, że nie były, bo sam Alonzo pisał mi, że nie miał czasu tego ogarniać, a temat Franza Wagnera poruszałem z Nim już 4 lutego :)Posłużył tylko za przykład.

Teraz też jakieś dziwne akcje. Skoro Jokic ma cofnięty kolor, to Derrick Jones Jr też powinien :) Brakuje mi tutaj rzetelności, przejrzystości i systematyczności. Nie wiem czy ten system się sprawdza, jak ktoś nie ma czasu czytać opisów i rzuci okiem na roster to może dojść do wniosku, że jeden zespół nie ma kontuzji, a drugi ma ich bez liku.

Ale jak tam uważacie.

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Problem w tym, że nie były, bo sam Alonzo pisał mi, że nie miał czasu tego ogarniać, a temat Franza Wagnera poruszałem z Nim już 4 lutego :)Posłużył tylko za przykład.

Teraz też jakieś dziwne akcje. Skoro Jokic ma cofnięty kolor, to Derrick Jones Jr też powinien :) Brakuje mi tutaj rzetelności, przejrzystości i systematyczności. Nie wiem czy ten system się sprawdza, jak ktoś nie ma czasu czytać opisów i rzuci okiem na roster to może dojść do wniosku, że jeden zespół nie ma kontuzji, a drugi ma ich bez liku.

Ale jak tam uważacie.

Starałem się w miarę na bieżąco :) 

Myślę, że z 80% było, ale ostatnio naprawdę sporo mam zajęć i nie udawało mi się uaktualniać regularnie. 

Też się postaram jeszcze dziś i jutro jeszcze pouzupełniać te nieobecności. Niestety w czwartek mam wyjazd na ferie i przez tydzień nie będę w stanie nic ruszyć - dlatego też mój opis wejdzie również już jutro z jeszcze nie pełnymi statsami, które jbc zmodyfikuję już podczas głosowania na bilanse jak wrócę. Wtedy też dokończę skrupulatnie injury w arkuszu bo i tak będę spisywał statsy. Na teraz udało mi się zrobić moich (Magic i Kings) oraz wczoraj zacząłem, po kolei, ale zrobiłem tylko Boston. Może dziś też jeszcze dam radę kogoś z Atlantic Division. Ale i tak 13 drużyn swoje 54 i 55 mecze gra dopiero teraz na dniach - ite go już nie zdążę uaktualnić. 

wnioskuje do rady o wymierzenie kary dla @Alonzo za złamanie CBA

wedle opisów Orlando Nae'Qwan Tomlin przekroczył zagrane 40 spotkań, tym samym o 15 spotkań przekroczył dopuszczalny limit gry na two-way 

jawne pogwałcenie zasad

Edytowane przez człowiek...morza