karpik Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Teraz, january napisał: ehh, zmieniłeś odp. już po tym jak wrzuciłem deal xD A jak dostanie umowę 2y min to będzie RFA? Nie będzie, bo będzie kończył umowę mając 4y exp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) 3 minuty temu, january napisał: Przecież po 4y exp właśnie się jeszcze jest RFA? Jeśli kończy się umowę wg rookie scale, to tak. W pozostałych przypadkach RFA jest się w każdym przypadku, gdy kończy Ci się kontrakt, a masz exp 3y lub mniej. Restricted free agency exists only on a limited basis: Following the fourth year of rookie "scale" contracts for first round draft picks (see question number 47). For most veteran free agents who have been in the league three or fewer seasons. One exception is a first round draft pick following his second or third season if his team does not exercise its option to extend his rookie scale contract for the next season. Such players are unrestricted free agents rather than restricted. The other exception is players coming off a Two-Way contract (see question number 82). For Two-Way players, the years of service is ignored, and instead the days on the NBA roster is the determining factor (see below) Edytowane 19 Lutego 2023 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 13 minut temu, karpik napisał: Jeśli kończy się umowę wg rookie scale, to tak. W pozostałych przypadkach RFA jest się w każdym przypadku, gdy kończy Ci się kontrakt, a masz exp 3y lub mniej. Restricted free agency exists only on a limited basis: Following the fourth year of rookie "scale" contracts for first round draft picks (see question number 47). For most veteran free agents who have been in the league three or fewer seasons. One exception is a first round draft pick following his second or third season if his team does not exercise its option to extend his rookie scale contract for the next season. Such players are unrestricted free agents rather than restricted. The other exception is players coming off a Two-Way contract (see question number 82). For Two-Way players, the years of service is ignored, and instead the days on the NBA roster is the determining factor (see below) Czy po sezonie 23-24 bede mial do niego early birds? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 43 minuty temu, Pablo81 napisał: Czy po sezonie 23-24 bede mial do niego early birds? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Two way swoich można podpisać tylko do końca dnia czy można na FA pomiędzy trymestrami? Pytanie przy okazji jaki u nas ma staż W. Gabriel? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 TD jest do północy. Czy tak jak opisy do 21:59 było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Jak w komunikacie - zarówno opisy jak i TD do północy @kuba2419 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 20 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Mam pytanie odnośnie pickup Memphis w najbliższym drafcie. Mam zapis u siebie że MEM/LAL(1-5) i PTB ma MEM/LAL(6-30 - better i to jest ten pick co tak przechodzi do wyboru ('22 top10 protected; '23 top5 protected, '24 unprotected)? I jeszcze jedno, @Ashigaru może sobie wybrać czy będzie chciał w tym roku skorzystać czy np. z automatu dostaję jeżeli mój pick nie będzie w top5draftu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Ja dobrze kojarzę, że jeśli podpisałbym Dunna w tym lub następnym sezonie to kontrakt łapałby sie do tego dead money i nie zwiększyłoby mi to salary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 9 minut temu, ozzy110 napisał: Ja dobrze kojarzę, że jeśli podpisałbym Dunna w tym lub następnym sezonie to kontrakt łapałby sie do tego dead money i nie zwiększyłoby mi to salary? Nie, po prostu zapłaciłbyś mu 2 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 @Szulim przedłużcie ten termin do weekendu bo jest tylko połowa głosów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 22 minuty temu, ozzy110 napisał: @Szulim przedłużcie ten termin do weekendu bo jest tylko połowa głosów skoro trade deadline nie było można wydłużyć o 2 minuty to i tu powinno być sztywno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 7 minut temu, Qcin_69 napisał: skoro trade deadline nie było można wydłużyć o 2 minuty to i tu powinno być sztywno Przecież TD wydłużono do północy a miało być chyba do 21:59 początkowo. Chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Teraz, kuba2419 napisał: Przecież TD wydłużono do północy a miało być chyba do 21:59 początkowo. Chyba true jak ktoś wrzuca na ostatnie sekundy to już jego problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 55 minut temu, kuba2419 napisał: Przecież TD wydłużono do północy a miało być chyba do 21:59 początkowo. Chyba i jedno i drugie jest godzina do poprawy, imo 01:59 jest git 54 minuty temu, Szulim napisał: true jak ktoś wrzuca na ostatnie sekundy to już jego problem tak jak wyżej, 01:59 byłaby lepsza, dużo negocjacji odbywa się około tej północy jak ludzie są już po pracy i są bardziej aktywni, ja nie wrzucałem np. na ostatnia chwile po prostu negocjacje się przeciągały bo Ashiego nie było na miejscu, potem LBS był w robocie i się tak to wszystko przeciągało w czasie, ja ten deal w ciągu ostatnich 5 minut chyba 4 razy redagowałem i nie robiłem żadnych przecież uwag na ten temat, bo wiem ze tu się co do minuty na to patrzy i to jest spoko luz, po prostu TD jakby był z miejsca ustawiany na 01:59 to by to zwiększyło ilość dopiętych deali, bo nim się to wpisze i zostanie potwierdzone to zwykle koło 5 minut trwa dodatkowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 do kiedy i w którym temacie podpisujemy graczy z FA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 25 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 12 minut temu, LAF napisał: @RonnieArtestics 10.41: Buyout. Gdy drużyna X zwolni zawodnika w trakcie sezonu, a ten zostanie podpisany przed końcem sezonu przez inną organizację, uznajemy to za buyout. W takim przypadku uznajemy, że drużyna X płaci zawodnikowi wysokość jego kontraktu pomniejszoną o nową umowę, ale o nie więcej niż 20% rozwiązanej umowy. Przykładowo X zwalniają gracza UIO z ostatniego roku umowy 25 mln. UIO otrzymuje ofertę od Y o wysokości 3 mln. W księgach na koniec sezonu X wypłacają zawodnikowi UIO 22 mln. Chyba, że coś się zmieniło Znam przepis, bardziej chodziło mi o to ile wyniesie teraz jego minimum jesli tylko na jeden trymestr. Czy jest to 1/3 wartości minimum, czy całość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 30 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 W sumie nie myślałem o tym wcześniej. Czy my możemy i czy w NBA można podpisać zawodnika na two-waya na koniec sezonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 mam pytanko bo zanosi sie, ze bridges zagra 83 spotkania to ktore spotkanie nie bedzie brane pod uwage pod srednia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 3 minuty temu, człowiek...morza napisał: mam pytanko bo zanosi sie, ze bridges zagra 83 spotkania to ktore spotkanie nie bedzie brane pod uwage pod srednia? Ktores z T2 jak nie zrobiles opisu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi