Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

42 minuty temu, Alonzo napisał:

Niestety masz rację, ale to zależy u nas od głosowań GMów - a jest jak jest.. Tyle, że jak większość GMów tak zacznie postępować, to zwyczajnie jeszcze bardziej będziemy się oddalali od realiów NBA na których chcemy się tu wzorować.

Co nie zmienia faktu, że z Brooksem strzeliłeś sobie właśnie w kolano.

Granie fair play daje w grze ograniczone rezultaty. Dawalem 100 baniek Oladipo zeszlego lata, to oczywiscie bylo za malo. Teraz znowu zaproponuje pewnie jako jedyny GM kontrakt Oladipo, gdzie nie wiadomo czy on w ogole wroci do grania. Zapewne znowu ulysze, ze malo. Zainwestowalem w wysmiewanego Portisa, Brooksa, Crowdera, Vucka, Middletona. W wiekszosci przypadkow dawalem im na FA wysze kontrakty niz konkurencja i jak Brooks znowu zagra dobry sezon to dostanie ode mnie dobra kase w przyszlym roku. Gracz, ktory zostal starterem na finaly, ktory bedzie miam sporo minut zanim i czy wroci Dipo by to zrozumial. Prosta zaleznosc. Teraz @january wychodzi caly na bialo, kilka miesiecy po wyjebaniu DLO w jego urodziny porownuje mnie do tankera na FA. Absurd

Godzinę temu, january napisał:

Nah, co ma piernik do wiatraka x2?

Niech tangiers się cieszy, że MarcusCamby nasz jest na urlopie, bo by tu za takie gnojenie Brooksa z siekierą latał :P 

Ja wciąż uważam, że ten kontrakt jest nielegalny. Brooks będzie piąty sezon pod rookie contracts. 

Bardzo słaba akcja Tangiersa, ale nie powiem bym był zaskoczony. 

11 minut temu, fluber napisał:

Ta sama grupa ludzi stwierdziła że Charlotte było lepsze od indiany a minnesota zasłużyła na mistrzostwo. Skoro twierdzisz że się nie znają...:) 

no i ta sama dala kontrakt Whitowi etc, sam piszesz co o okantowaniu kogos

Edytowane przez mac

7 godzin temu, tangiers napisał:

Granie fair play daje w grze ograniczone rezultaty. Dawalem 100 baniek Oladipo zeszlego lata, to oczywiscie bylo za malo. Teraz znowu zaproponuje pewnie jako jedyny GM kontrakt Oladipo, gdzie nie wiadomo czy on w ogole wroci do grania. Zapewne znowu ulysze, ze malo. Zainwestowalem w wysmiewanego Portisa, Brooksa, Crowdera, Vucka, Middletona. W wiekszosci przypadkow dawalem im na FA wysze kontrakty niz konkurencja i jak Brooks znowu zagra dobry sezon to dostanie ode mnie dobra kase w przyszlym roku. Gracz, ktory zostal starterem na finaly, ktory bedzie miam sporo minut zanim i czy wroci Dipo by to zrozumial. Prosta zaleznosc. Teraz @january wychodzi caly na bialo, kilka miesiecy po wyjebaniu DLO w jego urodziny porownuje mnie do tankera na FA. Absurd

Rozumiem Twój punkt widzenia, ale jeżeli inni kradną, to wcale nie znaczy że my też musimy. Gra dla mnie ma sens jeżeli trzymamy się pewnych gentelmeńskich zasad, bo inaczej robi się z tego bezmyślna wolna amerykanka.  Odnośnie GMowania - źle Ciebie na początku oceniłem i jesteś jednym z najlepszych GMow u nas - co pokazują Twoje ruchy kadrowe, które wymieniłeś powyżej. Dla mnie (ale z tego co widzę jestem tradycyjnie w mniejszości) większą wartość mają ruchy kadrowe gdy wierzy się w jakiegoś gracza i on zaczyna grać dobrze w rl niż te, gdzie pozyskuje się gracza, który już gra odpowiednio długo w dobrym systemie i powołuje się na jego rl grę w bardziej mu sprzyjający środowisku niż u nas w BeGM. 

@january dał d.. z Russellem - i to jest jedna z największych hańb BeGM, bez porównania większa od skubania teraz przez Ciebie Brooksa - ale jako jeden z nielicznych potrafi napisać na forum BeGM, że ktoś leci z jakimś graczem w ch.. i dostaje mu się za to chociażby na FA, gdzie to jest niepoważne że prawie nikt nie chce do niego przychodzić za minimum do LeBrona - ostatni przykład żeby daleko nie szukać, to jak @Qcin_69 wydymał społeczność BeGM z KCP.

Odnośnie Brooksa - jak dla mnie straciłeś go na 100% po sezonie tak samo jak Russell nie założy już nigdy znienawidzonej przez siebie w BeGM koszulki Lakers. 

16 minut temu, fluber napisał:

Pickow w drafcie nie podpisujemy w drodze głosowania przecież:) 

a zadady gry ?

Po prostu jesteście zapatrzeni w jedynie swoje słuszne poglądy i dorabiacie ideologię.

Nie czaję jak PODJĘCIE OPCJI, która JEST LEGALNIE ZAPISANA W KONTRAKCIE można nazywać okantowaniem, oszustwem etc

Szoda strzepić ryja.

Wedle przpeisów Doncić zarabia psie piniądze w real NBA będąc najlepszym graczem na świecie.

Mniej nawet chyba od niektórych trenerów.

Czy go ktoś kantuje ?

5 minut temu, mac napisał:

a zadady gry ?

Po prostu jesteście zapatrzeni w jedynie swoje słuszne poglądy i dorabiacie ideologię.

Nie czaję jak PODJĘCIE OPCJI, która JEST LEGALNIE ZAPISANA W KONTRAKCIE można nazywać okantowaniem, oszustwem etc

Zasady gry odnośnie umów rookie są na podstawie rl NBA. Taki kontrakt jak white miał w rl NBA np jokic i Denver nie podjęło team option za minimum tylko dała mu maxa. 

No ale po odrzuceniach Extension kuzmy, kennarda i Warrena i waszym mistrzostwie też już nie będę się przejmował graczami skoro ci którzy biorą to na Brooksa czy kantuja whita grają potem w finale. Nie opłaca się ani trochę:) 

2 minuty temu, fluber napisał:

Zasady gry odnośnie umów rookie są na podstawie rl NBA. Taki kontrakt jak white miał w rl NBA np jokic i Denver nie podjęło team option za minimum tylko dała mu maxa. 

No ale po odrzuceniach Extension kuzmy, kennarda i Warrena i waszym mistrzostwie też już nie będę się przejmował graczami skoro ci którzy biorą to na Brooksa czy kantuja whita grają potem w finale. Nie opłaca się ani trochę:) 

Nie masz tu racji Fluber w drugim akapicie. ja przykładowo dałem Okeke 3 gwarantowane lata od razu i napisałem, ze nie chcę tego fioletowego roku robiąc z niego od razu wtedy RFA. Mam nadzieję (taki już jestem naiwny :) ), że to zostanie docenione. Jak będziemy wszyscy postępować jak to co się tu stało z Whitem i teraz dzieje z Brooksem, to zrobi nam się w BeGM zwykłe Roto + propaganda. 

10 godzin temu, ozzy110 napisał:

Co ma piernik do wiatraka? Ingram to chociaż maksa dostał i miał możliwość wyboru tak jak D-Lo. Brooks to gorzej jak niewolnik

Dostał ale rok wcześniej była próba epickiego dymanka młodego wilka z Lakers. Zreszta uważam ze to jebanie się pod siebie z kultura organizacji, mitycznym zgraniem jest takie sobie, każdy ulepsza skład na już. A brooks No cóż  tang dostał taka opcje to ja wykorzystuje

Edytowane przez shevcu

16 minut temu, Alonzo napisał:

Nie masz tu racji Fluber w drugim akapicie. ja przykładowo dałem Okeke 3 gwarantowane lata od razu i napisałem, ze nie chcę tego fioletowego roku robiąc z niego od razu wtedy RFA. Mam nadzieję (taki już jestem naiwny :) ), że to zostanie docenione. Jak będziemy wszyscy postępować jak to co się tu stało z Whitem i teraz dzieje z Brooksem, to zrobi nam się w BeGM zwykłe Roto + propaganda. 

a Quickley to czemu ciagle na TW a nie dostał normalnej umowy? Nie zasłużył jeszcze? 

7 minut temu, Qcin_69 napisał:

a Quickley to czemu ciagle na TW a nie dostał normalnej umowy? Nie zasłużył jeszcze? 

Dostanie podczas sezonu po 1T lub po 2T o czym pisałem wyżej. Gdybym wiedział przed poprzednim sezonem, że mogę stashowanego Sirvydisa na 2way to zrobiłbym to odwrotnie i IQ grałby na normalnym kontrakcie, ale dorzucę mu te utracone 1,5mln$ czy ile to wyjdzie jak będzie RFA za 2 lata. Mam nadzieję, że dostrzegasz różnice pomiędzy 1,5ln$ dla Quickleya a 15 mln.$ dla Whitea i Brooksa 🙃

Zresztą Wy nie rozwijacie żadnych swoich wybranych rookiech poza Miye Onim to skąd mielibyście takie rzeczy wieedzieć :P