Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, january napisał:

Ale Ty sobie żartujesz przy porównaniu tego co pokazywał Embiid, a to co BI jak dotąd? + tam nie było zakrzepicy, która jest całkowicie związana z rzeczami pozaboiskowymi.

Ps : Myles Turner w RL klepnął 72/4

Jakby to bylo powazne ryzyko konca kariery to bys tak nie skomlal o extension.

Bedzie duzo kasy na rynku. Ja chce dac ingramowi maxa i pewnie nie tylko ja wiec tu nie ma o czym gadac

Ja mam nadzieje, że nikt nie da się nabrać kolejny raz na to pitololo.

Wiadomo, czemu to służy.

Ofercie typu 80/4 z PO, czy może 90/4, która w kontekście próby obniżenia wartości przez Januarego ma być ok.

Ale nie jest ok.

To gówniana oferta i tyle. 

Max do klepnięcia. Nic co jest poniżej. 

Jestem przekonany, że jest tu parę osób, które mocno wierzy w potencjał Ingrama i to jest kluczowy argument w tym, dlaczego wszelkie oferty Januarego powinny być odrzucone (nawet jeśli Ty jako GM jego potencjału nie cenisz). 

Edytowane przez człowiek...morza

To co pisze fluber to nie tylko gadanie, bo właśnie z perspektywy takich Hornets celem w 2020 roku będzie przepłacenie takiego Hielda i Ingrama oraz liczenie, że nie zostaną wyrównani. A że takich Hornets będzie sporo to nie ma szansy na żadne zniżki w tym roku.

Oooooo.. to ja też się przyłączę. 

Mitchell wg wielu słaby, lepsi od niego w tym sezonie w real Jazz byli (kolejność przypadkowa) - Gobert, O'Neale, Rubio no i oczywiście Wielki Favors ;) 

Kompletnie nic nie pokazał w playoffs, ma fatalna skuteczność i żaden z niego lider, podobnie zresztą jak u Townsa. 

Niech stracę - mogę im zaproponować już teraz extension  - temu Townsowi co nie umie bronic i ma puste statsy nawet po 18mln$ za sezon przez 5 lat, niech stracę - Mitchellowi .. a co mi tam.. zaszaleję - po 15 mln za sezon przez kolejne 5 lat. Pamiętajmy, ze na obwodzie lepszy jest od niego wieli Rubio - zatem Mitchell juz w przyszłym sezonie może być tylko zmiennikiem. To jego wielka szansa na tak olbrzymi kontrakt. Mitchell musi mieć przeca za co wyżywić rodzinę. 

Klepniecie, nie chłopaki ;)  :D  

54 minuty temu, january napisał:

Głosujesz wcielając się w Ingrama. Jesteś 22latkiem dostającym w ofercie gigantyczne pieniądze. Nie jesteś żadną megagwiazdą, pół sezonu 90% kibiców LAL na Ciebie narzekała/chciała wywalić na ławkę/wymienić. Pokazałeś się z zajebistej strony w kilku meczach, dostajesz kontuzji, która wyłączy Cię blisko na pół roku z jakichkolwiek treningów co cholernie odbije się na poziomie gry w CY, a w przypadku powtórki niemal na pewno zakończy Ci karierę. Jak się potoczy idealnie dostaniesz maxa, jak źle będziesz kolejnym Shabazzem Muhammadem/ Noelem etc. Pisanie po takiej INJ wyłącznie o maxie to jest parodia mająca na celu jedynie zwiększenie oferty i okradanie Lakers.

Gwoli przypomnienia nasze extensions, bo na tym DLO się mocno skupiliście.

Pokaż ukrytą zawartość

1. Russell Westbrook - 205/5 (max) - Oklahoma City Thunder
2. James Harden - 170/4 (max) - Houston Rockets
3. John Wall - 170/4 (max) - Washington Wizards
4. Norman Powell - 40/3+1 PO - Toronto Raptors

5. Joel Embiid - 77,3/3+1 PO - Philadelpia 76ers
6. Aaron Gordon - 90/4+1 PO - Orlando Magic
7. Brook Lopez - 60/3+1 PO - Milwaukee Bucks

8. DeAndre Jordan - 123/4 - Los Angeles Clippers
9. Gary Harris - 76/4 - Denver Nuggets
10. Rodney Hood - 70/3+1 PO - Detroit Pistons 

Klay Thompson (76ers) – 102 mln/4

Devin Booker (Suns) – 158 mln/5

Tobias Harris (Jazz) – 74 mln/4

E1. Terry Rozier – Cleveland Cavaliers (19/20) 52 /3+1 PO

1)    D’Angelo Russell – 58,2 mln/4 (3+1 PO) – TAK (14-13...)
2)    Ricky Rubio – 50 mln/3 (2+1 PO) - NIE
3)    Kent Bazemore – 42 mln/3 – TAK (nielegalna)
4)    Myles Turner – 92 mln/4 (3+1 PO) – TAK
5)    Kevin Love – 102 mln/4 (3+1 PO) – TAK
6)    Jahill Okafor 16 mln/4 (3+1 TO) – TAK

E1. Markieff Morris (Boston Celtics) 40,4 /3+1 PO [NIE]

E2. Khris Middleton (Milwaukee Bucks) 72 /3+1 PO [NIE]

E3. Kemba Walker (Milwaukee Bucks) 65/ 3+1 PO [NIE]

E4. Justise Winslow (New York Knicks) 42/4 [NIE]

[/spoiler]

Pomińmy oczywiste reject u AS+ (Klay, Middleton, Kemba) oraz Embiida, który wtedy w RL dostał 5y maxa + dziwaczny trick z Okaforem. Zostaje 20 umów.

Win-win (4) : Harden, G.Harris, Booker, Westbrook 

Klub żałuje, że zawodnik wziął (7) :  Love, Turner (w RL wziął 20 mln mniej), Rozier, Hood, Jordan, Powell, Wall

Zawodnik żałuje, że nie wziął (4) : Gordon, Lopez, Rubio, Morris

Zawodnik żałuje, że wziął (2) : Russell, T.Harris

Zawodnik cieszy się, że nie wziął (1) : Winslow

Czyli z 14 extensions 11 razy żałuje klub, a ledwie 3 razy gracz. Tak dla przypomnienia

Ja nie mam zamiaru się z tobą kopać, maks to jest przesada w mojej ocenie ale też nie przeginajmy pałki w drugą stronę

7 godzin temu, BMF napisał:

Jak zagra bardzo dobry sezon (Celtics bez Irvinga, contract year) to pewnie Otto Porter 2.0, czyli ktoś mu rzuci okolice maxa (a będzie cholernie dużo gotówki) i Boston będzie musiał to wyrównać.

Lubię gościa, wierze w niego ale chyba nie na tyle aby dawać mu coś z 2X na rok już teraz. Bardziej myślałem o 16-18M sezon. 20M dostał by w przypadku konstrukcji kontraktu taki jak A.Gordon.

Nie zdziwiłbym się gdyby dostał te 100/4 tym bardziej tak jak piszę BMF będzie w c*** sporo kasy do wydania

Hmm to jak january boi się o Ingrama i chce go zabezpieczyć na przyszłość to ja też muszę zadbać o Dunna. Mam nadzieję, że Kris po ciężkim okresie weźmie te 40/4 w to lato bo wiecie rodzina, dziecko, zabezpieczenie i te sprawy i nadal będzie dumnie reprezentował barwy Detroit przez kolejne lata ;)

No i wiadomo pewna kaska bo jednak 40 mln na ulicy nie leży 😜

10 minut temu, ozzy110 napisał:

Nie zdziwiłbym się gdyby dostał te 100/4 tym bardziej tak jak piszę BMF będzie w c*** sporo kasy do wydania

Hmm to jak january boi się o Ingrama i chce go zabezpieczyć na przyszłość to ja też muszę zadbać o Dunna. Mam nadzieję, że Kris po ciężkim okresie weźmie te 40/4 w to lato bo wiecie rodzina, dziecko, zabezpieczenie i te sprawy i nadal będzie dumnie reprezentował barwy Detroit przez kolejne lata ;)

No i wiadomo pewna kaska bo jednak 40 mln na ulicy nie leży 😜

Skoro collison bierze opcje na 9 milionow to dunn pewnie wezmie 10 z pocalowaniem reki:)