Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Przy Fariedzie w Miami musze zaznaczyc, ze bylby dopiero drugim nominalnym PFem w skladzie. Pierwszym jest T.Young,, a wydaje mi sie ze w glowie Farieda moze to byc przeszkoda do przeskoczenia, i to doslownie ;)

Planuje tez mu dac kilka minut na C w zaleznosci od matchupu. Ogolnie rzecz biorac moze liczyc na spore minuty w zespole i maksymalizowanie jego umiejetnosci jako scorera w 2nd unicie. To rola w ktorej spelnia sie najlepiej.

Pytanie czy chce wrócić do ekipy, która go oddała?

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Słaby, ew. mogłaby to być bublowata próba wmówienia innym, że tak jest. 

Cóż jakoś przeżyję to że mamy różne poczucie humoru ale już taka głęboka analiza (bądź co bądź dość oczywistego żartu) wydaję mi się z twojej strony lekko paranoiczna ;) 

No to u mnie, mogą pomóc w rozwoju trzem zawodnikom podkoszowym, więc PTB>Bulls, pod tym względem. 

13-16 minut to ani dużo ani mało do formowania swoich umiejętności, ale przy długim sezonie te minuty mogą być forsujące dla zawodników, którzy na swoim koncie mają nawracające kontuzje. Forsowanie - Bulls>PTB, a więc jeśli chodzi o oferty to PTB>Bulls

Mówisz o mieście, gdzie rocznie popełnianych jest 800 morderstw i uznawane jest za jedno z najmniej bezpiecznych dużych miast w Stanach? Zdecydowanie lepiej zakończyć karierę w mieście gdzie jest spokój, gdzie można nawet się osiedlić i wykorzystywać zgromadzony przez całą karierę majątek. Portland, Oregon jest do tego idealnym miejscem, a sportowo jest bez większych zarzutów. W związku z tym PTB>Bulls

1. Też nie jest chyba tak że ci starsi zawdonicy szukają synów których mogą adoptować i nie liczy się jak największa ilość, oczywiście jak jest jakiś młody komu będą mogliby dać kilka wskaskówek to dla nich jakiś mały plusik, ale argument ze ty masz 3 młodych a ja jednego jest dość kulawy, bo weterani to wbrew może temu co sądzisz nie przedszkolanki. 

2. Poza tym weterani mogą chcieć jeszcze ostatni raz poczuć rywalizacje w playoff a u ciebie z racji bogactwa na pozycjach podkoszwych mogą nie mieć szans nawet na te pare minut w playoff

3. Argument że w Chicago jest dużo morderstw mnie dosłownie zastrzelił (też żart jak coś ;) ), milionerzy raczej nie kręcą się po biedniejszych dzielnicach gdzie dochodzi do takich aktów przemocy. Duże miasta generalnie jednak dają więcej możliwości kulturowych oraz biznesowych niż mniejsze miasta, to nie wątpliwie jest plus. 

/Mi się ta zacięta rywalizacja o graczy podoba, pokazuję jak niektórzy z Gm-ów naprawdę potrafią być zaangażowani w grę :) 

Nik Stauksas nie chce odbudować wartości w Celtics gdzie tu będą playoffy a Nets nie + SF Celtic mają wyjątkowo słabo obsadzone i otwiera się dla niego podwójna szansa?

NIK - OTWÓRZ ARKUSZ I ZOBACZ ILE BOSTON MA SF!!!

I to wszystko przez TO?

A do 4/29 Markieff widzę argumenty nie przemawiają. Zobaczymy czy wygeneruje na swojej grze te 48,6M ( ten rok + extension ) do 34 roku życia...

Edytowane przez Eld

Robienie ze Stauskasa i jego 194 (?) cm SF gdy 2/3 jego rzutów w karierze to po prostu assisted (86%) trójki

Pisanie, że Stauskas ma podbić wartość przy kontrakcie z TO xD

Liczenie, że Morris ma odrabiać pewne pieniądze z tego roku (WTF?)

gf-KuGr-9TXt-Kksw_mam-talent-jury-agnies

Nik dostaje rok vs rok + TO.

Te TO to cena za granie w lepszej drużynie.

Nie chce mi się powtarzac o Morrisie ale raz jeszcze: w przyszłym roku będzie miał 30 lat, rynek wysokich jest przeładowany i...zresztą strona wcześniej jest wykładnia.

Nie odrabiać tylko zarabiać. Zarobił w te wszystkie lata 38M. Tu mu leży na stole 40M. Kontrakt jest długi, ale z PO. Do tego w przyszłym roku dostanie pewnie 2+1. Tu ma 3+1. Nie lepiej by mu było nie ryzykować? Ile więcej dostanie patrząc na to co Favors i Parker dostali?

Nik dostaje rok vs rok + TO.

Te TO to cena za granie w lepszej drużynie.

No dlatego dostaje normalną ofertę od Nets vs gównianą od Celtics, a wrzucenei tego TO to moment, w którym przegrałeś Nika 28:0 prawdopodobnie. To co piszesz nie ma najmniejszego sensu.

ale captain obvious na bok, bo ja mam ciekawe pytanko do CMa :D Czemu zastanawiasz się nad lepszą ofertą od Celtics dla Morrisa i jednocześnie forsujesz gorszą od siebie dla Winslowa jako tą koniecznie do podpisania? I uprzedzając ewentualną odpowiedź - skoro Winslow jest tak wyraźnie gorszym graczem od Morrisa to po co mu to extension dajesz?:)

Edytowane przez Tomek9248

No dlatego dostaje normalną ofertę od Nets vs gównianą od Celtics, a wrzucenei tego TO to moment, w którym przegrałeś Nika 28:0 prawdopodobnie. To co piszesz nie ma najmniejszego sensu.

Odnoszę dziwne wrażenie, któryś raz zresztą i chyba się pokuszę o jakieś zbiorcze zacytowanie Twoich postów ( nie będzie trudno je znaleźć bo wszystkie mają jakąś ośmieszającą grafikę ), że co bym nie zaproponował to jest to gówniane.

A już na pewno nie kojarzę abyś przy kim kolwiek innym jak dał graczowi TO, nazywał to gównem.

Skoro piszesz o swoich ofertach jak o rewelacyjnych to dla jakiegoś balansu można rzucić łajnem skoro tak się poruszamy. Napisałbym, że dałeś dobrą ofertę to bym napisał - zgodnie z prawdą - że dałeś wyraźnie słabszą ofertę, która całkowicie rozmija się z celem brania 1 rocznych minimów.

Nie moja wina, że piszesz takie dziwne rzeczy często, że aż się chce zareagować :grin:

A co do piętnowania ofert z TO to cóż, zapytaj Teca :) 

Edytowane przez Tomek9248

Skoro piszesz o swoich ofertach jak o rewelacyjnych to dla jakiegoś balansu można rzucić łajnem skoro tak się poruszamy. Napisałbym, że dałeś dobrą ofertę to bym napisał - zgodnie z prawdą - że dałeś wyraźnie słabszą ofertę, która całkowicie rozmija się z celem brania 1 rocznych minimów.

Nie moja wina, że piszesz takie dziwne rzeczy często, że aż się chce zareagować :grin:

A co do piętnowania ofert z TO to cóż, zapytaj Teca :)

Nic nie usprawiedliwia rzucania łajnem. Nie wyczytałem nigdzie tego w regulaminie.

Do tego, pokaż mi proszę kogokolwiek kto nie pisze o swoich ofertach rewelacyjnie? Chyba logicznym jest podpudrowanie swoich ofert jakimiś tezami, ale widocznie tylko moje tezy to łajno.

Pytanie czy chce wrócić do ekipy, która go oddała?

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Z tego co pamietam to Faried byl u mnie z tydzien zanim go oddalem do Ciebie, i to jeszcze po sezonie. Uwazam, ze oferuje mu najwiecej minut, zapewniam dobrego kreatora z lawki(Satoransky) i przede wszystkim wydaje mi sie ze latwiej mu bedzie konkurowac o minuty z T. Youngiem niz K. Lovem czy Ibaką. Watpie zeby Faried nastawial sie, ze dostanie tutaj franchise taga i bedzie kolejnym Udonisem Haslemem. Tutaj nie ma za duzo miejsca na sentymenty, to rok na promocje, odbudowanie kariery w play offowym zespole i polowanie na MLE w przyszlym roku.  

Z tego co pamietam to Faried byl u mnie z tydzien zanim go oddalem do Ciebie, i to jeszcze po sezonie. Uwazam, ze oferuje mu najwiecej minut, zapewniam dobrego kreatora z lawki(Satoransky) i przede wszystkim wydaje mi sie ze latwiej mu bedzie konkurowac o minuty z T. Youngiem niz K. Lovem czy Ibaką. Watpie zeby Faried nastawial sie, ze dostanie tutaj franchise taga i bedzie kolejnym Udonisem Haslemem. Tutaj nie ma za duzo miejsca na sentymenty, to rok na promocje, odbudowanie kariery w play offowym zespole i polowanie na MLE w przyszlym roku.  

A kto powiedział że będzie rywalizował z Ibaką? Równie dobrze może grać na 4 a Ibaka na 5

ale captain obvious na bok, bo ja mam ciekawe pytanko do CMa :grin: Czemu zastanawiasz się nad lepszą ofertą od Celtics dla Morrisa i jednocześnie forsujesz gorszą od siebie dla Winslowa jako tą koniecznie do podpisania? I uprzedzając ewentualną odpowiedź - skoro Winslow jest tak wyraźnie gorszym graczem od Morrisa to po co mu to extension dajesz? :smile:

Napisałem, że ja sam pewnie nie zagłosowałbym za extension dla Winslowa.

Ale wobec przedłużeń D'Angelo, Turnera, Roziera nie widzę powodów, które stałyby za głosem na "nie" tych, którzy przy podanych graczach głosowali na "tak". 

A kto powiedział że będzie rywalizował z Ibaką? Równie dobrze może grać na 4 a Ibaka na 5

no wlasnie u Ciebie na ten moment nie widze gry Ibaka na C, bo masz juz tam Howarda, Mahinmiego i Powella. Na PF jest dosyc zelazna rotacja z Bjelica i Ibaka, ktorzy dobrze rozciagaja gre przy twoich old schoolowych centrach. 

W sumie to nie wiem na jaką umowę czeka Markieff Morris. Solidny roles po przeciętnym sezonie i prawie 30 na karku.

jak widzę realia naszej ligi to nikt nie daje graczom w tym wieku długich umów, a Morris to typowy gracz, który dziś się kręci na granicy

startera, a jak jutro wypadnie z ligi to nikt nie zauważy.

Tu ma gwarantowane 40mln na stole. Na jego miejscu bym brał.

no wlasnie u Ciebie na ten moment nie widze gry Ibaka na C, bo masz juz tam Howarda, Mahinmiego i Powella. Na PF jest dosyc zelazna rotacja z Bjelica i Ibaka, ktorzy dobrze rozciagaja gre przy twoich old schoolowych centrach. 

Zarówno Mahinmi jak i Powell będą grać po kilkanaście minut w rl, co do Howarda to kto powiedział że u mnie zostanie?

Bjelica/Faried/Lydon

Ibaka/ zdrowy Patton / Mahinmi lub Powell

akurat ma co się bać o minuty

Edytowane przez kolader

Cm nie porównuj swojego extension do turnera, bo bluznisz człowieku. 92 z player option l,a 40 i jeszcze sam przyznajesz ze byłeś na nie w sprawie turnera, dlaczego teraz wiec chcesz żeby ktoś był na tak?

nie uważam żeby różnica w tym co do tej pory pokazali ci dwaj gracze była aż tak duża, żeby jeden zasługiwał na 100 baniek a drugi na 40.

Cm nie porównuj swojego extension do turnera, bo bluznisz człowieku. 92 z player option l,a 40 i jeszcze sam przyznajesz ze byłeś na nie w sprawie turnera, dlaczego teraz wiec chcesz żeby ktoś był na tak?

nie uważam żeby różnica w tym co do tej pory pokazali ci dwaj gracze była aż tak duża, żeby jeden zasługiwał na 100 baniek a drugi na 40.

Napisałem dlaczego.

A Ty się ciesz, bo dostałeś Turnera na zajebistym kontrakcie (choć ja bym wolał dopłacić te 3 mln rocznie bez PO) i nie wracaj niepotrzebnie do tematu :smile:

Edytowane przez człowiek...morza