Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie extension dla Winslowa bez sensu trochę bo wobec tego że drużynom takim jak Sacramento czy Toronto z rynku wolnych agentów już teoche zawodników pouciekalo mogą rzucić się na graczy z jakimś tam potencjałem. Dlatego wątpię by na miejscu Winslowa ktokolwiek zaglosowal na tak za tym Extension skoro za rok może spróbować swoich sił i zobaczyć czy Sacramento nie rzuci mu coś w stylu 30/2

Stoję trochę w niewygodniej pozycji, bo bronię czegoś za czym prawdopodobnie bym nie zagłosował.

Niemniej, podałem już argumenty, które przemawiają za tym, że zaproponowałem Winslowi kontrakt, który na ten moment jest powyżej jego wartości i jest uczciwą ofertą (dotychczasowy przeciętny poziom gry, bogata kadra heat, problemy z kontuzjami).

Wskazują na to także extension z tego off-season, gdzie twoja argumentacja mogłaby posłużyć w szczególności na przykładach Turnera i D'Angelo. Z jakiś przyczyn głos poszedł na "tak" (ja głosowałem na "nie")

Terry Rozier otrzymał 13 mln rocznie i też został przegłosowany. Czy Winslow prezentował się na takim poziomie, by otrzymać kontrakt tej samej wartości - bo do tego to zmierza mając na uwadze, że zaproponowałem mu śr. 10.5 mln rocznie? 

Winslow w przeciwieństwie do podanych graczy nie miał nawet krótkich wybuchów formy, które wskazywałyby, że moja oferta jest niedoszacowana. 

Edytowane przez człowiek...morza

Szanowni Państwo,

pragnę zaznaczyć że w Portland wciąż są do rozdania minuty na backup centra. Taki Nene, Okafor, Zeller, Mejri czy Faried mogą liczyć na fajne minuty w zespole, który liczyć się będzie w regular season i w playoffach.

Pamiętajcie o tym przy oddawaniu głosów. 

Pozdrawiam, 

Ashigaru

Szanowni Państwo,

pragnę zaznaczyć że w Portland wciąż są do rozdania minuty na backup centra. Taki Nene, Okafor, Zeller, Mejri czy Faried mogą liczyć na fajne minuty w zespole, który liczyć się będzie w regular season i w playoffach.

Pamiętajcie o tym przy oddawaniu głosów. 

Pozdrawiam, 

Ashigaru

Nie będziesz przenosił tam Horforda? 

W końcu dobrze byłoby mieć na parkiecie zawsze kogoś z dwójki Hordord/Drummond, no i korzystniej byłoby rozdać minuty twojej rotacji na skrzydle aniżeli ziutkom którym zaproponowałeś kontrakt :tongue:

Nie będziesz przenosił tam Horforda? 

W końcu dobrze byłoby mieć na parkiecie zawsze kogoś z dwójki Hordord/Drummond, no i korzystniej byłoby rozdać minuty twojej rotacji na skrzydle aniżeli ziutkom którym zaproponowałeś kontrakt :tongue:

Popraw głosowanie, bo Tomek źle uzupełnił Macka i Georgesa-Hunta. 

Jak Georges-Hunt poszedł do mnie, to mogę głosować na umowy innych zawodników, którym złożyłem warunkowe oferty?

Ja w przypadku D'Angelo również głosowałem na nie :smile:

Turnera nie cenie, nie wierze za bardzo w jego rozwój dlatego zagłosowałem na tak

Obecny poziom nie jest istotny, sytuacja która jest na rynku sprawia ze drużyny jak Sacramento czy Toronto na kogoś ten hajs muszą wydać a skoro gwiazdy będą poza zasięgiem sądzę ze uderzą w kotnrtakty na przykład dla Winslowa. Dlatego z jego perspektywy opłaca się poczekać. 

///

A co do głosowania to moim jedynym wysokim zmiennikiem jest na ten moment Portis

Mogę zapewnić dla każdego z tych grajków większe minuty od moich rywali z Portland czy Bucks 

Dodatkowo Portis może grać zarówno jako pf jak i jako center więc w zależności od tego kogo pozyskam mam większa elastyczność w minutach które mogę zaoferować tym zawodnikom. 

Edytowane przez MMM2121

Ja w przypadku D'Angelo również głosowałem na nie :smile:

Turnera nie cenie, nie wierze za bardzo w jego rozwój dlatego zagłosowałem na tak

Obecny poziom nie jest istotny, sytuacja która jest na rynku sprawia ze drużyny jak Sacramento czy Toronto na kogoś ten hajs muszą wydać więc sądzę że Winslow może oczekiwać od nich lepszej oferty, po co miałby brać teraz Extension jeśli za rok od jakieś drużyny dostanie podobny albo lepszy hajs, bo ma "potencjał"?

Cóż, różnimy się w ocenie potencjału.

Jakbym miał postawić kasę, który kontrakt okaże się w przyszłości niedoszacowany - Winslow'a czy Turner'a, postawiłbym na drugą z opcji. Tym bardziej, że Turner będzie miał okazję do obrony tej tezy, z kolei u Winslow'a na to się nie zanosi (przewidywana rola na boisku, minuty gry).

W tym off-season patrząc jakie umowy dostawali zawodnicy (Anderson, Warren, Nurkic, Wiggins, Lavine itd), nikt by nie dał 42/4, które ja zaoferowałem. Royce O'neal otrzymał zaledwie 9/2 a to dość zbliżony poziom. 

Jakieś minuty zawsze się znajdą, zwłaszcza że sam Horford nie przepada za grą jako center. Jeśli będzie się czuł na siłach w tym sezonie, to wtedy go tam postawie. Póki co, tylko Dre jest typowym centrem w moim zespole. 

Horforda przeniosę tam, jeśli będzie taka konieczność. Al może rozszerzyć pole do gry, a poza tym jest jeszcze 3 zawodników na obwodzie, więc przy Dre pyknie takie ustawienie. 

Prawda jest taka, że przy długim sezonie, potrzebna jest głębia składu i zapewnienie sobie więcej opcji w rotacji. Podpisanie jednego z tych zawodników pozwala mi osiągnąć te cele. 

- Russell i Rozier dostali oferty z PO i znacznie wyższe.  

Bo prezentowali wyższy poziom/mają większy potencjał.

Przykłdowy Roberson przed kontuzją u nas dostał zaledwie 32/4 a jego impact na parkiet jest sporo większy.

Dałem Winslow ofertę, która przewyższa jego aktualną wartość w sposób proporcjonalny* do przypadków Rozier'a, D'angelo oraz Turnera.

*a w mojej opinii nawet większy, bo gdybym miał wolną gotówkę to bez problemu zaproponowałbym identyczne umowy, którą otrzymała powyższa trójka (stąd głosy na nie). Z kolei patrząc na oferty dla skrzydłowych lub graczy o podobnym potencjale w tym off-season Winslow po prostu na 42/4 nie miałby co liczyć.

Prawda jest taka, że przy długim sezonie, potrzebna jest głębia składu i zapewnienie sobie więcej opcji w rotacji. Podpisanie jednego z tych zawodników pozwala mi osiągnąć te cele. 

Tylko zawodnicy nie są zainteresowani tym byś ty miał wiele opcji w rotacji a grą na boisku. 

Ja nie ukrywam że moja rotacja podkoszowa jest dość uboga, jednak to daje zawodnikom którym złożyłem oferty szanse na zagranie tych 13-16 minut spokojnie na mecz. 

Dlatego sądzę że Frye, Nene, Okafor i Faried powinni wybrać opcję Bulls jako pierwszą i jedyną słuszną  :) 

Tylko zawodnicy nie są zainteresowani tym byś ty miał wiele opcji w rotacji a grą na boisku. 

Ja nie ukrywam że moja rotacja podkoszowa jest dość uboga, jednak to daje zawodnikom którym złożyłem oferty szanse na zagranie tych 13-16 minut spokojnie na mecz. 

Dlatego sądzę że Frye, Nene, Okafor i Faried powinni wybrać opcję Bulls jako pierwszą i jedyną słuszną  :smile:

Oj jak bardzo się nie zgadzam z Twoim postem. 

Wydaje mi się, że doświadczeni zawodnicy nie będą porywać się na grę w ubogiej strukturze, co sam przyznałeś. Tacy zawodnicy, za te same pieniądze, szukają miejsca gdzie będą mogli grać swoje, służyć doświadczeniem, a kiedy zajdzie potrzeba odpocząć i nie forsować się za bardzo. Taki Nene, Okafor, a nawet Frye o którego się nie bije, doceniłby otrzymane minuty i fakt, że byłby zawodnikiem, który mógłby służyć pomocą przy rozwoju młodszych graczy, przy tych samych pieniądzach co oferują mu inne zespoły. Z Fariedem to zupełnie inna kwestia.

Opcja pierwsza i jedynie słuszna.... No szkoda gadać... Panie Kaczyński, Pan się obudzi, bo narobił Pan do łóżka. 

Oj jak bardzo się nie zgadzam z Twoim postem.

Wydaje mi się, że doświadczeni zawodnicy nie będą porywać się na grę w ubogiej strukturze, co sam przyznałeś. Tacy zawodnicy, za te same pieniądze, szukają miejsca gdzie będą mogli grać swoje, służyć doświadczeniem, a kiedy zajdzie potrzeba odpocząć i nie forsować się za bardzo. Taki Nene, Okafor, a nawet Frye o którego się nie bije, doceniłby otrzymane minuty i fakt, że byłby zawodnikiem, który mógłby służyć pomocą przy rozwoju młodszych graczy, przy tych samych pieniądzach co oferują mu inne zespoły. Z Fariedem to zupełnie inna kwestia.

Opcja pierwsza i jedynie słuszna.... No szkoda gadać... Panie Kaczyński, Pan się obudzi, bo narobił Pan do łóżka.

Oczywiście opcja pierwsza i jedynie słuszna to był żart ;)

Tylko że u mnie też mogą służyć przy rozwoju młodych gracz jak Portis czy Evans :)

Poza tym 13-16 minut to żadne formowanie nawet dla tak doświadczonych zawodników.

Skoro mamy wyciągać jescze kwestie około sportowe to warto zaznaczyć że Chicago to duże miasto oferujące duże możliwości dla starszych zawodników którzy być może będą niedługo gdzieś chcieli zakończyć kariery :)

- Winslow widzi jak słaby jest rynek na pozycji F za rok - żadnego gracza który z marszu zasługuje na 15mln+ i żadnego zajebistego prospecta.

A to jest mijanie się z prawdą. 

Na rynku masz Leonarda, Butlera, Middeltona, braci Morrisow, Ibake, RHJ, T.Younga, Miroticia, Oubre, Bullocka, Greena, Carrolla, Tuckera, Aminu, Hart'a, S.johnsona, Ilyasove, Miles'a. 

Także do wyboru, do koloru. Są gwiazdy, są rolesi, są prospecty ergo nie ma powodu do twierdzeń, że rynek dla pg (d'angelo, rozier) będzie lepszy od rynku dla skrzydłowego oraz przewidywań, że Winslow może być przepłacony. 

A to jest mijanie się z prawdą.

Na rynku masz Leonarda, Butlera, Middeltona, braci Morrisow, Ibake, RHJ, T.Younga, Miroticia, Oubre, Bullocka, Greena, Carrolla, Tuckera, Aminu, Hart'a, S.johnsona,

Także do wyboru, do koloru. Są gwiazdy, są rolesi, są prospecty ergo nie ma powodu by twierdzić, że rynek dla pg (d'angelo, rozier) będzie lepszy od rynku dla skrzydłowego.

Ale Leonardy Butlery itd nie rusza się nigdzie bo już podobno grają w najlepszych drużynach :)

Tucker czy Carroll są już starzy

S. Johnson słabszy

Oubre, Rhj jest jak Winslow sa RFA

Jedna opcja o która pewnie sporo drużyn powalczy to Aminu i Mirotic.

Młodych gości z potencjałem jak na lekarstwo :)

Edytowane przez MMM2121

Oczywiście opcja pierwsza i jedynie słuszna to był żart ;)

Słaby, ew. mogłaby to być bublowata próba wmówienia innym, że tak jest. 

Tylko że u mnie też mogą służyć przy rozwoju młodych gracz jak Portis czy Evans :smile:

Poza tym 13-16 minut to żadne formowanie nawet dla tak doświadczonych zawodników.

Skoro mamy wyciągać jescze kwestie około sportowe to warto zaznaczyć że Chicago to duże miasto oferujące duże możliwości dla starszych zawodników którzy być może będą niedługo gdzieś chcieli zakończyć kariery :smile:

No to u mnie, mogą pomóc w rozwoju trzem zawodnikom podkoszowym, więc PTB>Bulls, pod tym względem. 

13-16 minut to ani dużo ani mało do formowania swoich umiejętności, ale przy długim sezonie te minuty mogą być forsujące dla zawodników, którzy na swoim koncie mają nawracające kontuzje. Forsowanie - Bulls>PTB, a więc jeśli chodzi o oferty to PTB>Bulls

Mówisz o mieście, gdzie rocznie popełnianych jest 800 morderstw i uznawane jest za jedno z najmniej bezpiecznych dużych miast w Stanach? Zdecydowanie lepiej zakończyć karierę w mieście gdzie jest spokój, gdzie można nawet się osiedlić i wykorzystywać zgromadzony przez całą karierę majątek. Portland, Oregon jest do tego idealnym miejscem, a sportowo jest bez większych zarzutów. W związku z tym PTB>Bulls

Ale Leonardy Butlery itd nie rusza się nigdzie bo już podobno grają w najlepszych drużynach :smile:

Tucker czy Carroll są już starzy

S. Johnson słabszy

Oubre, Rhj jest jak Winslow sa RFA

Jedna opcja o która pewnie sporo drużyn powalczy to Aminu i Mirotic.

Młodych gości z potencjałem jak na lekarstwo :smile:

Każdy z podanych graczy stanowi argument za tym by nie przepłacać Winslow'a. Bo po co?

Przy takim wyborze z pewnością pozostanie do wyboru gracz, którego wartość będzie uczciwa bądź nawet korzystna. 

A że Wiinslow jest właśnie RFA, to po co  marnować slot w ofertach (duże prawdopodobieństwo wyrównania), gdy wokół do wyboru masa skrzydłowych? Nierozsądne i ryzykowne posunięcie. 

Przy Fariedzie w Miami musze zaznaczyc, ze bylby dopiero drugim nominalnym PFem w skladzie. Pierwszym jest T.Young,, a wydaje mi sie ze w glowie Farieda moze to byc przeszkoda do przeskoczenia, i to doslownie ;)

Planuje tez mu dac kilka minut na C w zaleznosci od matchupu. Ogolnie rzecz biorac moze liczyc na spore minuty w zespole i maksymalizowanie jego umiejetnosci jako scorera w 2nd unicie. To rola w ktorej spelnia sie najlepiej.