Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zachowujcie się wszyscy jak miękkie pizdeczki.

A to "ahh kuhhwa rezygnuje" (jakieś 5 razy to w ostatnim miesiącu przeczytałem)

A to "niech rada coś zrobi" (z czym??? kłóćcie się ile wlezie do pewnych norm, które jak coś będę moderował)

Ja tu beefy/przekomarzania/trollowania/wyzwiska miałem już niemal z każdym GMem i żaden problem.

Pod pewnymi względami ochłońcie i się zastanówcie co piszecie, pod pewnymi względami nie zachowujcie się jak skrzywdzona dziewoja.

Problem w tym, że to już któryś raz ktoś się przypier*ala do mnie o finanse Bostonu. Ja rozumiem mnie tak nazywać "skrzywdzoną dziewoją" jak bym tak zareagował za pierwszym razem. Ale w pewnym momencie, jak już to czytam któryś raz mimo moich działań ( oddanie Gasola ), to się naprawdę zastanawiam nad sensem dalszego uczestnictwa gdzie ewidentnie daje mi się odczuć że są równi i równiejsi dla niektórych.

Więc pytam, dlaczego o wiele mniej widzę przypiepszania się do Sylvinho czy ignazza gdzie ten drugi na ten moment ma x4 tyle co ja w plecy?

Jest mniej uwag ponieważ są mniej aktywni.

Eld ty natomiast jesteś aktywny dużo częściej wydajesz się w dyskusje więc jesteś częściej zwraca ci się uwagę na twoje finanse.

Jednak moim zdaniem należy się zastanowić czy system który akurat teraz mamy (finansowy) jest odpowiedni.

Edytowane przez MMM2121

Sylvinho nie wziął Rondo i spokojnie sobie oszczędza (wymiana z Pels).

Ignazz dostał od kogoś pocisk tam za Bertansa.

Ty dostałeś słuszną zjebę za Rondo.

Wszystko w normie ;-)

Syl ma repeater x3 i olbrzymią stratę z zeszłego roku.

Ignazz to samo.

Mój Rondo wygląda przy tym jak kaprys a nie problem.

Fajnie ze hipokryta mnie nazywa osoba, ktora przez 2 strony pisala jak ja krzywdze a w zderzeniu z faktami brak bylo argumentow.

Jezeli nie widzisz roznicy w prowadzeniu ekipy a wjebaniu jej w 130-140 mln przy nowych zasadach i jej zostawieniu to nie wiem co do Ciebie przemowi. Vuc to giracy kartofel oferowany polowie graczy a teraz jak zaden deal nie doszedl do skutku to od razu extension. No litosci...

Odniosę się tylko do drugiego akapitu, bo drugi raz ci się nie dam sprowokować. Nie napisałem ani ze widzę różnice ani ze jej nie widzę. I mam to w dupie. Odnoszę się tylko do tego ze eld ma racje pisząc ze sobie sam TOTALNIE zaprzeczyłeś dwoma postami w odstępie kilkudziesieciu godzin. Jak tego nie rozumiesz to sorry, ja cie nie będę szkolił w kwestii czytania ze zrozumieniem.

PS. Zniszczyliście mi konferencje prasowa ;( :P

Edytowane przez RonnieArtestics

Jak dla mnie, to przesadzacie z tymi finansami.

Stworzony został system trzyletni, więc na oceny jest jeszcze czas. Tym bardziej w przypadku Elfa, który jest na plusie po 1. sezonie, ten się jeszcze na dobrą sprawę nie zaczął i Elf ma dość czasu, żeby zejść z pensji. Może też wygrać ligę i mieć wywalone na luxury:)

Karanie kogoś już teraz - a tak chyba trzeba rozumieć nawoływanie do blokowania nowych fanów czy przedłużenia swoich graczy- jest bez sensu.

Syl ma repeater x3 i olbrzymią stratę z zeszłego roku.

Ignazz to samo.

Mój Rondo wygląda przy tym jak kaprys a nie problem.

Przecież sezon nawet się nie zaczął, a Ty już wieścisz mojemu zespołowi potencjalny upadek. Czy w trakcie sezonu nie można dokonywać wymian czy o czymś nie wiem ?

Także uważam, że zejście poniżej progu apron jest na spokojnie do zdobienia.

Idąc dalej mogłem wykorzystać podczas wolniej agentury tax mid level na przykładowego Rondo, ale tego nie zrobiłem właśnie m.in. ze względu na finansy, podobnie z wymianą Walla.

No i na koniec, piszesz, ze shevcu się do Ciebie przypierdala, a Ty robisz to samo w stosunku do mnie czy ignazza. Niezbyt fajne zachowanie.

Edytowane przez Sylvinho.

Przecież sezon nawet się nie zaczął, a Ty już wieścisz mojemu zespołowi potencjalny upadek. Czy w trakcie sezonu nie można dokonywać wymian czy o czymś nie wiem ?

Także uważam, że zejście poniżej progu apron jest na spokojnie do zdobienia.

Idąc dalej mogłem wykorzystać podczas wolniej agentury tax mid level na przykładowego Rondo, ale tego nie zrobiłem właśnie m.in. ze względu na finansy, podobnie z wymianą Walla.

No i na koniec, piszesz, ze shevcu się do Ciebie przypierdala, a Ty robisz to samo w stosunku do mnie czy ignazza. Niezbyt fajne zachowanie.

Ale właśnie o tym piszę. Ja bym o nikim słowa nie napisał bo to jego indywidualna sprawa.

Ciebie podałem tylko jako przykład że mniej się o Tobie pisze niż o mnie. Nie czuj się urażony proszę.

Jak dla mnie to żaden wypad personalny, tak samo jak nie było nim określenie "miękkie pizdeczki" użyte przez Januarego. Cięte dyskusje są tu na porządku dziennym i na jednym krańcu mamy GM-ów, którzy widząc nietrafione (ich zdaniem) argumenty biorą się za kąsanie adwersarza a na drugim mamy zachowania rodem z piaskownicy pt. "jak macie mnie krytykować to sobie pójdę". I o ile w pierwszym przypadku aż chcę się dołączyć albo przynajmniej śledzić taką kąsanine to w drugim można się tylko zastanawiać czy kogoś tampon za bardzo nie uwiera...

Jak dla mnie to żaden wypad personalny, tak samo jak nie było nim określenie "miękkie pizdeczki" użyte przez Januarego. Cięte dyskusje są tu na porządku dziennym i na jednym krańcu mamy GM-ów, którzy widząc nietrafione (ich zdaniem) argumenty biorą się za kąsanie adwersarza a na drugim mamy zachowania rodem z piaskownicy pt. "jak macie mnie krytykować to sobie pójdę". I o ile w pierwszym przypadku aż chcę się dołączyć albo przynajmniej śledzić taką kąsanine to w drugim można się tylko zastanawiać czy kogoś tampon za bardzo nie uwiera...

Sprawdź w moich postach od czego się zaczęło.

Nie od Januarego a o wzywanie rady do zablokowania moich działań.

Przy mojej pierwszej wymianie (Dinwiddie za Valentine'a, Damiana Jonesa i chyba 34. pick) też ktoś uznał, że dałem za dużo i pytał czy rada nie powinna mnie otoczyć opieką i jakoś żyję, obyło się bez jojczenia.

Poziom ogarnięcia zawodników jest na tyle wysoki, że jeśli ktoś Cię krytykuje głupio to mu to wytknij i znajdziesz popleczników. A jeśli to tylko krytykujący będzie zyskiwał poparcie to może warto się zastanowić czy rzeczywiście nie odpierdalasz jakichś głupot jak LAF; zwłaszcza że z natury raczej mało komu podoba się, gdy rada ingeruje mocno więc przy wymianie zdań z Shevcu jesteś na lepszej pozycji startowej.

No ale jak już wspomniałem, obrażanie się nie pomaga.

Edytowane przez Bogut

"Rada powinna się tym zająć" to chyba taki beGM-owski leitmotiv, też ktoś coś takiego ironicznie (karpik?) napisał pośrednio pod moim adresem po wymianie Griffina. :grin:

Z boku to wygląda tak, że strasznie emocjonalnie to traktujesz, Eld, już trzecia albo czwarta dyskusja dotycząca Celtics (George, komentarze january'ego, teraz shevcu, a chyba coś jeszcze), gdzie uderzasz w dramatyczne tony pt. ''jak tak ma to wyglądać, to nie chce mi się w to grać''. Nie wiem, czy masz rację czy nie, ale tutaj masz połączenie forum dyskusyjnego (gdzie często bywa gorąco) + rzeczywistej rywalizacji, co tylko to potęguje, więc chyba jednak lepiej będzie, jak nabierzesz trochę "grubej skóry". 

Edytowane przez BMF

"Rada powinna się tym zająć" to chyba taki beGM-owski leitmotiv, też ktoś coś takiego ironicznie (karpik?) napisał pośrednio pod moim adresem po wymianie Griffina. :grin:

Z boku to wygląda tak, że strasznie emocjonalnie to traktujesz, Eld, już trzecia albo czwarta dyskusja dotycząca Celtics (George, komentarze january'ego, teraz shevcu, a chyba coś jeszcze), gdzie uderzasz w dramatyczne tony pt. ''jak tak ma to wyglądać, to nie chce mi się w to grać''. Nie wiem, czy masz rację czy nie, ale tutaj masz połączenie forum dyskusyjnego (gdzie często bywa gorąco) + rzeczywistej rywalizacji, co tylko to potęguje, więc chyba jednak lepiej będzie, jak nabierzesz trochę "grubej skóry".

Trochę to słabo brzmi z tą grubą skórą od Ciebie, kiedy dałeś mi blocka za co? Podważanie twojej wielkości przy dyskusji o Oladipo?

Ja bym sie zastanowil czy podejmujemy dobre decyzje. Ktos to liczyl i wyszlo, ze wydajemy wincyj kasy na kontrakty niz w RL NBA ;]

Ja to liczyłem przy obliczaniu praw Birda. To był chyba spory szok, bo wydaliśmy koło 80mln więcej.

Hm to ciekawe bo ja miałem wrażenie że Gm mają bardzo często węża w kieszenie. Extension dla Rubio, Klaya czy moja pierwsza oferta dla Lova to potwierdzają.

Jednak z liczbami nie będę się kłócil

Jeszcze raz powtarzam. Klayowi nie można w tym roku dać większego extension. Takie są przepisy. Choćbym chciał to nie mogę.

Mogłem po prostu nie zaproponować a wtedy mógł ktoś napisać, że Klay się z tym źle czuje, bo nawet nie zaproponowali...