Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli tak rzeczywiście powiedział, to jest w tym trochę racji.

Tylko to się kłóci trochę z tym co LBJ mówił, że ściga ducha z Chicago. W RL NBA z Lakersami przynajmniej w tym roku go za bardzo nie pościga. Tutaj jak by chciał to Bucks>Cavs>Houston>Lakers.

>Coś powiedział kiedyś tam

> coś zrobił 

Wybierz 1 :grin:

Kwestia co chciał to odrzucenie z góry gimnastyki z Rockets i Sixers. Znaczy wróć, skoro tak powiedział Rich Paul, to po prostu prostolinijnie wychodzi, że nie było to granie na wschodzie i walka o tytuł tam.

a, Cavs nie są silniejsi od Rockets z MVP Hardenem, zatrzymanym Capela, Gordonem i jeszcze jak ogarną Arizę. 

Są trochę silniejsi od Lakers, ale Lakers wciąż mają z tych 2 drużyn najlepszego gracza i perspektywy.

Różnice nie są tak wielkie jak w rl. 

Podpisuje się pod BMF i idę. Jak nic już nic nie zgłosi to otworzę Wam temat jakoś w środku nocy zapewne, najpóźniej nad ranem 

Edytowane przez Tomek9248

Co do LBJ ja biorę pod uwagę aspekty:

• sportowy: Bucks
  • finansowy: Cavs
  • rodzinny: Lakers
  • legacy: Cavs
  • biznesowy: Lakers

Inne LeBrona nie interesują. Nie widzę miejsca dla Houston. Ostatecznie będę głosował pomiędzy Lakers a Cavs.

Ja mam w sportowym Rockets i to nie dlatego, że mają lepszy skład od Bucks, tylko dlatego, że Bucks dali LeBrona jako opcję rezerwową, jeśli chodzi o pozostałe kryteria to tak to właśnie wygląda.

Rich Paul fajnie podsumowal - pierwsza decyzja to tytuly, druga decyzja to obietnica w hometown, trzecia to co chce (ze wzgledow pozasportowych) LeBron. Dla mnie to konczy te dyskusje w obliczu tego co widzielismy, ale jak tam chcecie

Pytanie tylko, czy "decyzja" ma nastąpić w tym roku czy w przyszłym. Bo podpisanie krótkiego, w tym przypadku rocznego kontraktu z Cavs to żadna "decyzja", bo w takim razie ile było tych decyzji w ostatnich 5 wolnych agenturach? Za rok LeBron będzie mógł podpisać czteroletniego maksa, z każdą drużyną która będzie miała na to hajs.

Poza tym trudno, żebyś jako GM drużyny z LA, brał pod uwagę przy podpisie gwiazdy cokolwiek bardziej niż to, że to jest LA:)

Eld, jak Rich Paul mówi, że niby patrzył na Sixers, ale najważniejsze było ''what makes him happy'' - i potem wybiera Lakers gdzie sportowo nie ma za bardzo porównania do tych Sixers, to jednak chyba oddaje dobrze jego intencje. Co w sumie było dosyć oczywiste, ale że to mówi agent LeBrona, to jednak jest dosyć znaczące. Jak ktoś twierdzi, że granie obok DeAndre Jordana would make him happy, to zagłosuje na Cavs, po prostu motywy LeBrona w beGM niczym nie różniłyby się od motywów w nie-beGM. Just sayin'.

Każdy może to sobie zinterpretować, ale w obliczu jego decyzji, ta interpretacja jest dosyć oczywista. I decyzja była podjęta, wbrew temu co mówił LeBron, chyba dosyć dawno temu, skoro info o synie LeBrona to jakaś połowa czerwca.

It was basically about what he wanted to do and what made him happy - and he earned that being in his 16th season.  [...] The teams that he looked at, he looked at for guys like Ben Simmons. There's a reason why he looked at Philadelphia, but ultimately he chose the Lakers.
Edytowane przez BMF

Eld, jak Rich Paul mówi, że niby patrzył na Sixers, ale najważniejsze było ''what makes him happy'' - i potem wybiera Lakers gdzie sportowo nie ma za bardzo porównania do tych Sixers, to jednak chyba oddaje dobrze jego intencje. Co w sumie było dosyć oczywiste, ale że to mówi agent LeBrona, to jednak jest dosyć znaczące. Jak ktoś twierdzi, że granie obok DeAndre Jordana would make him happy, to zagłosuje na Cavs, po prostu motywy LeBrona w beGM niczym nie różniłyby się od motywów w nie-beGM. Just sayin'.

Myślę, że biorąc pod uwagę prywatne poglądy GM-a Lakers na miejsce czarnoskórych we współczesnym świecie, przejście do LAL byłoby ostatnią rzeczą, która uczyniłaby go szczęśliwym:)

Mam niełatwa sytuacje przez Leonarda.

Ale jedno mogę wam powiedzieć.

Taki problem z jednym graczem mimo wszystko spaja pozostała cześć. Raczej zaistniała sytuacja bardzo zbliżyła mnie do LMA.

OCzywiscie nie mogę otwarcie przy nierozwiązanej sytuacji z Leonardem opowiedzieć się jednoznacznie " stawiam tylko na Ciebie" ale dyskretnie LMA ma moje zaufanie i w cztery oczy mogę go zapewnić o tym ze liczę na niego.

Dodatkowo aby rozwiać wątpliwości ściągnąłem w lato Millsapa bardzo nowocześnie grającego gracza.

Liczę na Leo dalej ze może się dopasuje bo u mnie dawno nie ma czterech elementów które wywołały burze.

Głupi kontrakt gasola

Głupi kontrakt millsa

Oba kontrakty w realu zamknęły drogę spurs do wzmocnień typu Dragic Milsap

Stara gwardia manu tipi

Głupie komentarze których u mnie nie było bo graczy w lutym nie było.

Basaa. Oddanie parkera w realu trochę pokazuje ze miałem racje a spurs się spóźnili.

Pamiętajcie proszę ze mimo wszystko moje spurs to dużo lepsza atmosfera.

I u mnie nie ma ty jak nie ten lub nie tamten.

Wybor prosty.

Tylko ty.

howard tworzyl ta dobra atmosfere?

pytam tylko. no ofense

i nie wiem dalczego ignazz caly czas piszesz o starej gwardii (co oczywiscie nie jest bez znaczenia) gdy caly dym oparty jest o kontuzje i prowadzenie leczenia 

Edytowane przez człowiek...morza

Howard w spurs nie odwalił żadnego numeu.

A i tak go nie ma.

Był na wyraźne życzenia lma ze nie chce grać na 5.

Obecnie sam Lma jyz wie ze w dzisiejszym koszu może i powinien grać na środku bo czasy masowania się minęły.

Sam poprosił o PF. i go dostał.

Każdy może to sobie zinterpretować, ale w obliczu jego decyzji, ta interpretacja jest dosyć oczywista. I decyzja była podjęta, wbrew temu co mówił LeBron, chyba dosyć dawno temu, skoro info o synie LeBrona to jakaś połowa czerwca.

Słowo klucz: intencje.

Czyli chyba odpowiedź udzielona.

To są teksty dziennikarzy pro lakers.

Sporo tekstów pisane jest jak na zlecenie.

Cris Carter has consistently been a source of reliable news on the Kawhi Leonard situation this year. Carter was represented by Mitch Frankel, who is also representing Leonard.\

“I never said that before, because I was holding it until now. So, all these discussions about Kawhi going to the East, I believe Popovich is trying to accommodate Kawhi and trying to please him.”

na zlecenie....leonarda :)

Edytowane przez człowiek...morza

W regulaminie nic nie ma o tym, że chodzi o gwarantowaną kasę w przypadku reofert. Pisze tylko- że oferta nie może nic niższa niż poprzednia, było 80 na 4, jest 80 na 3 z TO.

Uważam, że oferta powinna być ważna i trochę przesadzacie z interpretacją regulaminu. Co nie jest zakazane jest dozwolone, gdyby to było jasno napisane to złożyłbym inną ofertę.