Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam tez w temacie walki o lebrona ze skoro to begm to chyba wazne jest co robil gm czyli ja. A zastalem sredni sklad i gdyby nie moje ruchy to w playoffs lebron gralby w skladzie z rondo, smithem, korverem, greenem, lovem, tristanem i tysonem chandlerem. Nie wiem czy ten sklad wygralby 1 runde z bucks. Watpie. Odsalem irvinga nie za pick w drafcie a za wzmocnienie rotacji. Dolozylem w wymianach i po buyoutach mccolluma, manu, ellingtona, dirka i wadea. Zrobilem ogromna prace w playoffs co sami przyznacie ktore zakonczyly sie porazka 3-4 w finale. Wzmacnialem sklad nie patrzac na finanse po to by lebron byl zadowolony. Oddalem w draft day pick w drafcie za jordana - zawodnika ktorego lebron bardzo chcial miec w skladzie. Zrobilem wszystko by zatrzymac lebrona, wykonalem w tym celu ogromna prace, nie szukalem pickow, wykonywalem ruchy maksymalizujace szanse lebrona na mistrza a nie asekuranckie jak rl cavs. Czy lebron nie chcialby jeszcze rok pograc w cavs i zdobyc upragnione mistrzostwo?

Już zdobył i odszedł.

Już to przerabialiśmy. Sixers też zrobili wszystko żeby zmaksymalizować szanse Lebrona na tytuł i zrobili to dużo lepiej niż Ty. I parafrazując klasyka, nic im to nie dało.

Przecież Cavs też na pewno byli gotów rzucić wszystko na rynek jeśli James by został, ale on zostać nie chciał po prostu już dłużej tam. Zresztą po raz kolejny, co raczej sugeruje, a raczej potwierdza, że nic sobie nie robi z opuszczenia Ohio. 

Już zdobył i odszedł.

Już to przerabialiśmy. Sixers też zrobili wszystko żeby zmaksymalizować szanse Lebrona na tytuł i zrobili to dużo lepiej niż Ty. I parafrazując klasyka, nic im to nie dało.

Przecież Cavs też na pewno byli gotów rzucić wszystko na rynek jeśli James by został, ale on zostać nie chciał po prostu już dłużej tam. Zresztą po raz kolejny, co raczej sugeruje, a raczej potwierdza, że nic sobie nie robi z opuszczenia Ohio.

Cavs w rl nba oddali irvinga za rozgrywajacego z kontuzja biodra i pick nets. Nie maksymalizowali szans lebrona na mistrza w przeciwienstwie do moich ruchow.

Oddali go za człowieka, który zagrał sezon nieosiągalny dla twojego goluma + brakującego 3&D + pick w TOP10, a w momencie wymiany zapowiadał się nawet i wyżej.  Inna sprawa, że Lebron i Lue tego nie ogarnęli. A jeszcze inna, że ten ruch z pewnością był konsultowany z Lebronem

Jedno Ci muszę przyznać. Nieźle Ci idzie to, co napisałeś kilka(naście) dni temu Bogutowi i mi kiedyś, że tutaj według Ciebie chodzi o to żeby każdemu wcisnąć swoją myśl, nawet jeśli nie ma żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości i sam w nią nie wierzysz.

Udało Ci się sprowadzić to do Lakers vs Cavs gdzie mimo, że ci pierwsi są oczywistym faworytem, to jednak zniknęli Bucks i Rockets, którzy przecież oferują mocniejsze kadry dla LBJ.

Nie wiem cczemu Regis i SlaKB sobie na to pozwalają. Znaczy wiem, pewnie przez brak czasu na pisanie w kółko tego samego na milion znaków, ale cóż to już ich sprawa.

Jako 1/29 agenta LBJ chciałbym najpierw przekonać się, że Cavs będą wyborem przed Rockets i Bucks w ogóle :) 

Edytowane przez Tomek9248

Oddali go za człowieka, który zagrał sezon nieosiągalny dla twojego goluma + brakującego 3&D + pick w TOP10, a w momencie wymiany zapowiadał się nawet i wyżej. Inna sprawa, że Lebron i Lue tego nie ogarnęli. A jeszcze inna, że ten ruch z pewnością był konsultowany z Lebronem

Przecież po zwolnieniu griffina wymiany nie byly konsultowane z lebronem. W lutym byly raporty ze lebron nie wiedzial o wymianie irvinga i nie mial nic w tej sprawie do powiedzenia.

Efektem ruchow cavs w rl nba bylo 7 meczow w 1 rundzie z pacers. Efektem moich ruchow bylo 7 meczow z warriors w finale. Jesli nie widzisz roznicy to jest to dla mnie niezrozumiale.

Okej, czyli próbujesz mnie przekonać, że Lebron koniecznie chciałby wygrać mistrzostwo (co oczywiście nie miało miejsca, bo pójście do dziadowych Lakers bez żadnej innej gwiazdy totalnie to wyklucza). W takim razie powiedz mi czy większe szanse ma z Bucks czy Rockets, bo obie te ekipy sportowo oferują mu dużo większe możliwości. 

Potem jeszcze poproszę o wartościowanie tego Bucks/Rox vs mocniejsi niż rl Lakers i będę miał dzięki Tobie proces decyzyjny zakończony za co z góry dziękuję.

Już zdobył i odszedł.

Co niby sixers zrobili? 

Okej, czyli próbujesz mnie przekonać, że Lebron koniecznie chciałby wygrać mistrzostwo (co oczywiście nie miało miejsca, bo pójście do dziadowych Lakers bez żadnej innej gwiazdy totalnie to wyklucza). W takim razie powiedz mi czy większe szanse ma z Bucks czy Rockets, bo obie te ekipy sportowo oferują mu dużo większe możliwości.

Potem jeszcze poproszę o wartościowanie tego Bucks/Rox vs mocniejsi niż rl Lakers i będę miał dzięki Tobie proces decyzyjny zakończony za co z góry dziękuję.

Nie, probuje Cie przekonac ze lebron nie chcialby opuszczac klubu ktorego gm robi ruchy pod niego a nie pod przyszlosc klubu bez lebrona tak jak robil to koby w real nba. Probuje Cie przekonac ze lebron nie przechodzilby do slabego sportowo klubu gdyby w rl nba mial szanse gdziekolwiek wygrac z warriors. Probuje Cie przekonac ze lebron chcialby zdobyc mistrzostwo dla cavs gdyby mial na to duze szanse. A ze jeszcze zyskuje na tym finansowo to tym bardziej zechcialby zostac.

Ustawili się w pozycji posiadania Simmonsa, Fultza, Embiida, Covingtona i miejsca na maksa dla Lebrona.

A rok temu simmons fultz i embiid to byl oczywisty suport na mistrzostwo nba?... lacznie 31 meczow w nba;)

Ustawili się w pozycji posiadania Simmonsa, Fultza, Embiida, Covingtona i miejsca na maksa dla Lebrona. 

no ale nie zrobili żadnych dodatkowych ruchów.

poza tym:

a) oparci sa na kruchych pdostawach. emblid wypadnie i leżą

B) ich 1 z 2 najlepszych zawodnikow gra ta to samo

c) clevelend to dom

covington i fultz to w tym momencie takie argumenty....

no ale nie zrobili żadnych dodatkowych ruchów.

poza tym:

a) oparci sa na kruchych pdostawach. emblid wypadnie i leżą

B) ich 1 z 2 najlepszych zawodnikow gra ta to samo

c) clevelend to dom

covington i fultz to w tym momencie takie argumenty....

To, że nie zrobili dodatkowych ruchów to źle? To raczej świadczy o nich bardzo dobrze, bo zagrali swój bardzo dobry sezon i przy okazji już byli gotowi do rozmów  LBJ. Nie musieli nagle odwalać jakiś desperackich ruchów. Jako, że trwa mecz Belgów z Anglikami to od razu przypomina mi się cytat z Maldiniego, że jeżeli robisz wślizg to znaczy, że popełniłeś wcześniej błąd i musisz ratować sytuację. Sixers nie popełnili błędu, nie musieli nic ratować. Musieli tylko usłyszeć od LBJ, że chce grać o mistrzostwo. Ale nie usłyszeli.

W 2018 roku? naprawdę? A Durant i Curry i Thompson? Też mieli się nie mieścić. A Harden i Paul? Mieli się zabijać o piłkę i klepać po 21 sekund. Proszę Cię, co to za argument? Jak łączysz graczy na tym poziomie to fit jest sprawą drugorzędną. 

Cleveland to taki dom dla niego, że już 2 raz bez namysłu z niego uciekł. Taki sam dom, a nawet kilka, ma w LA. Teraz LA to dom :smile:

Covington to ktoś kto mógłby za LBJ bronić typowe 3, dla których James jest już przywolny lub po prostu efektywniej jest dać mu odpocząć w obronie na kimś mniej mobilnym. W dodatku jak na dzisiejsze standardy gra za psie pieniądze.

Fultz to największy talent od kilku lat w drafcie, którym zawsze można handlować po każdego w lidze w odpowiednich warunkach. Już nie mówiąc o tym, że on sam do LBJ bardzo by pasował. No chyba, że nagle Fultz jest bee. 

Edytowane przez Tomek9248

Dwie ważne informacje o FA:

1) maksymalne oferty dla Embiida od wszystkich innych ekip niż 76ers to max zaczynający się od 25% SC - tylko Tecu może dać maxa od 30%SC według zasad z CBA i tak też jest u nas. W związku z małym zamieszaniem w tej sprawie oferty maksymalne złożone dla Embiida przez Bucks i Suns według maxa dla 30%SC zmieniamy na maxy od 25%SC, żeby oferty były legalne, czyli Bucks to 52,2 mln/2, a Suns - 80,3 mln/2+PO.

Sytuacja ta jest wyjątkowa, lecz przy następnych turach nielegalne oferty nie będą brane pod uwagę. Oczywiście w razie wątpliwości i pytań o legalność ofert zachęcamy do lektury regulaminu i CBA lub też do pytań na forum/ na priv do kogoś z Rady (ja nie biorę udziału w ofertach w 2.turze, więc możecie mnie śmiało pytać).

2) póki co 2 GM-ów złożyło reoferty, a wydaje mi się, że jeszcze co najmniej jeden powinien do mnie napisać ;) reoferty zbieram dziś do godziny 22, a jutro przed południem je wrzucę od razu z szablonem głosowania, który mam już prawie gotowy ;) głosowanie jest obowiązkowe (za brak obecności jest kara ;P) i będzie trwało do piątku 20 lipca do 21:59.

Edytowane przez january

Jedyne co zrobiłeś to oddałeś late 1st

Cavs też oddali late 1st.

Cavs pozyskali pick za irvinga. Ja pozyskalem 3 wartisciowych graczy.

Cavs oddali late 1st za graczy ktorych lebron nie chcial. Ja oddalem late 1st za gracza na ktorego pozyskanie lebron naciskal pol sezonu i zostal przez rl cavs olany.

15 czerwca 2017 Woj pisze, że Lebron prawdopodobnie w LA

https://sports.yahoo.com/adrian-wojnarowski-people-around-nba-221416967.html

To raczej stawia na głowie teorię, że oni go olewali. Wręcz odwrotnie, podpisywali mu każdego jak leci i jak chciał. Płacili wielki podatek i ponosili straty. W świetle tej informacji wygląda to zgoła odmiennie. Że to Lebron już od dawna wiedział, że wybiera z rodzną kierunek LA i olewał Cavs. Gdyby on chciał, to nieba by mu uchylili. Ale nie chciał. 

Widzę, że wchodzimy na bardzo rzeczowe argumenty.

Bardzo skutecznie omijasz Bucks i Rockets :smile:

Nie wiem co Ci się ubzdurało. Przecież to wygląda jak Cavs vs Lakers, bo tylko ja i january dużo piszemy na temat możliwości podpisania LeBrona. Regis i SlaKB są mniej aktywni. 

15 czerwca 2017 Woj pisze, że Lebron prawdopodobnie w LA

https://sports.yahoo.com/adrian-wojnarowski-people-around-nba-221416967.html

To raczej stawia na głowie teorię, że oni go olewali. Wręcz odwrotnie, podpisywali mu każdego jak leci i jak chciał. Płacili wielki podatek i ponosili straty. W świetle tej informacji wygląda to zgoła odmiennie. Że to Lebron już od dawna wiedział, że wybiera z rodzną kierunek LA i olewał Cavs. Gdyby on chciał, to nieba by mu uchylili. Ale nie chciał. 

To nawet stawia na głowie, to co napisałeś 10 minut temu, że konsultowali z nim wszystkie ruchy.

A sources były w tym czasie różne i dotyczyły zarówno Lakers, Clippers, Cavaliers, Sixers, Rockets, a nawet Warriors. 

Ja już pisałem, dlaczego LeBron powinien trafić do Rockets. Napiszę raz jeszcze, bardziej dokładnie, kiedy zacznie się głosowanie.

Myślę, że wszyscy wuedzą, że za Lakers przemawia LA i szkoła syna, za Cavs roczna umowa i lepszy niż w realu skład w jego rodzinnym mieście, a za Rockets siła rosteru.

Mogę pisać w kółko to samo, ubierając to w inne słowa, tylko nie wiem czy chcecie to czytać...

lol. Post factum ocenianie jest śmieszne. latem '17 każdy by oddał ten pakiet z McCollumem za pakiet od Cs, nawet bez picku.

Skąd pomysł, że nie chciałł?

Nie został olany, równie dobrze ja mogę napisać, że Ty go olałeś, bo nie sprowadziłeś go w czasie sezonu (jak Cavs).

Cavs w RL NBA mogli ruszając po sezonie #8 pick dać taki sam, jak nie lepszy (Kemba>McCollum) roster LJ ich olał.

Spadajacego kontuzjowanego thomasa i crowdera za mccolluma na czteroletniej umowie adekwatnej do jego wartosci?

Wedlug raportow ktore wyplynely w lutym lebron dowiedzial sie o wymianie irvinga po jej przeprowadzeniu wiec raczej trudno powiedziec ze chcial tycj graczy skoro nikt go nie raczyl o to zapytac, nie?

Kogo nie sprowadzilem w czasie sezonu????

Cavs trzymali ten pick caly sezon zamiast wzmocnic zespol lebronowi!