Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Takie ryzyko to jest zawsze i przy prawie każdym graczu :) Z perspektywy klubu tak nie możemy patrzeć, ale dla Dinwiddie te ponad 30 baniek to już konkretna kasa.

A zresztą co to jest 8mln dla Januarego do zrzucenia? On za to jeszcze 1st picka by wyciągnął :P Wtedy to Dinwiddie nawet bez nogi byłby game changerem :)

Dalej się Nim tak jarasz? :P

Powiem Ci, że z tego co widziałem to obecnie wolałbym chyba Ntilkinę.

A co w nim takiego zlego, tak szczerze? No i nie zapominaj ze gra pod RC w Dallas i powinien stopniowo isc w gore. Poza slaba gra w obronie (jeszcze) chlopak robi raczej to czego po nim sie spodziewano. Atletyzm ma chory i tylko trzymam kciuki, by sie nie rozjebal. Dla mnie nadal to drugi pg tego draftu i gdyby nie Mitchell to dalej bym szedl ze to drugi najlepszy gracz tego draftu. Sky is the limit w jego przypadku. Jako 2 lub 3 opcja w moich Kings za 2-3 lata moze byc przydatny na rookie contract. A co do tanku spokojnie panowie, na Zachodzie beda jeszcze grube czasy i teamy z tych tankow ;-)

Suns to najwięksi przegrani draftu. O czym mu tu rozmawiamy  :panda:

Którego draftu? 2017? No przecież to będzie wiadomo za 2 lata, na razie jest dużo hype'u na tych, którym idzie dobrze w pierwszych miesiącach, ale dobrze szło tez Carterowi-Williamsowi czy takiemu Jennigsowi i co z tego? Kluczowy moment ewaluacji to tak naprawdę 3. sezon w lidze, bo w tedy dopiero wiadomo kto się nadaje a kto nie.

Poza tym jak miałem zjebać draft mając 9. pick. Zjebać to mozna top5 pick, później to już jest mniej więcej loteria.

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

Craig dostał jedną teoretycznie lepszą ofertę - od Portland, gdzie ma PO i rozumiem, że dla niektórych to jest wystarczający argument, aby zagłosować na PTB, ale pytanie, czy dostanie szansę gry czy raczej skończy tam swój pobyt w NBA po 2 latach grając tylko w garbage time? :tongue: w PTB tłok na SF - Tucker, Aminu, Toliver (tak wpisany), a wiadomo, że Crabbe pewnie też będzie na tej pozycji grywał, więc nie widzę dla Craiga czasu gry, ale może się mylę? Szczerze wątpię, ale może niech kolader napisze, jaką rolę by przewidywał dla niego ;)

Po pozbyciu sie Davisa i Leafa przesuwam Amira na C (rozważam nawet granie trochę Horfordem na C ale to kilka minut i tylko rozważanie). Zostaje Horford na PF oraz kilkanaście minut do rozdysponowania dla Aminu i Tollivera. Na SF zostaje mi kilkanaście min dla Aminu, ok 20 dla Tuckera a reszta jest właśnie do rozdysponowania, do tego czas do gry na SG (przy kontuzji Lillarda jest tego czasu jeszcze więcej). Podsumowując któryś z moich wyborów dostaje 10/15min na mecz a przy ewentualnych kontuzjach/słabej grze któregoś z obwodowych jest szansa nawet na ok 20min. 

Mimo wszystko Craig w Jazz dostanie więcej czasu na grę, teraz nawet jako starter więc jako agent tegoż pana miałbym ciężki orzech do zgryzienia

Którego draftu? 2017? No przecież to będzie wiadomo za 2 lata, na razie jest dużo hype'u na tych, którym idzie dobrze w pierwszych miesiącach, ale dobrze szło tez Carterowi-Williamsowi czy takiemu Jennigsowi i co z tego? Kluczowy moment ewaluacji to tak naprawdę 3. sezon w lidze, bo w tedy dopiero wiadomo kto się nadaje a kto nie.

Poza tym jak miałem zjebać draft mając 9. pick. Zjebać to mozna top5 pick, później to już jest mniej więcej loteria.

Będąc szczerym to ja twoje wybory po samym drafcie oceniałem bardzo nisko :)

A co do tej loterii od 9 picku to teza mocno na wyrost. Do 20-30 numeru zazwyczaj dalej masz ciekawe nazwiska do wyboru i nie jesteś koniecznie skazany na przypadek. 

Będąc szczerym to ja twoje wybory po samym drafcie oceniałem bardzo nisko :smile:

z Anigbogu wtopiłem to fakt, ale co masz do reszty?

to że Monk nie gra u  Clifforda w tej chwili mnie raczej nie martwi, on ma 19 lat i duzo czasu na rozwój

z Anigbogu wtopiłem to fakt, ale co masz do reszty?

to że Monk nie gra u  Clifforda w tej chwili mnie raczej nie martwi, on ma 19 lat i duzo czasu na rozwój

Monka po prostu oceniałem i oceniam stosunkowo nisko. Z samego scoringu ciężko być produktywnym, a i w tym względzie Monk de facto miał również problemy (gra 1 na 1, tworzenie sobie pozycji po koźle). W pozostałych aspektach może jakieś tam zalążki przeglądu pola było widać, ale też traktowanie tego jako atutu byłoby raczej na wyrost. Z graczy, którzy poszli u nas za nim wyżej miałem Mitchella i Foxa, a i gdyby ostał się tylko Monk to szukałbym pewnie transferu. W składzie miałeś Bookera, więc tym bardziej wybór niewytłumaczalny.

Co do Anigbogu, z centrów przed nim na tamten moment powinni pójść Adebayo i Patton.

Edytowane przez człowiek...morza

No Monka po prostu oceniałem i oceniam stosunkowo nisko. Z samego scoringu ciężko być produktywnym, a i w tym względzie Monk de facto miał również problemy (gra 1 na 1, tworzenie sobie pozycji po koźle). W pozostałych aspektach może jakieś tam zalążki przeglądu pola było widać, ale też traktowanie tego jako atutu byłoby raczej na wyrost. Z graczy, którzy poszli u nas za nim wyżej miałem Mitchella i Foxa, a i gdyby ostał się tylko Monk to szukałbym pewnie transferu.

Co do Anigbogu, z centrów przed nim na tamten moment powinni pójść Adebayo i Patton.

Zobaczymy za 2 lata, Mitchella mało kto przewidział, a Foxa nie lubię i uważam, ze nigdy nie wbije się do top 15 PG ligi

Udało mi się wyrobić wcześniej niż myślałem.

Kleber i Buycks jak widzę już u mnie, Dinwiddie też zmierza do Lakers.

Natomiast co do TWC - T.Williamsa i K.Looneya. Jeszcze rozumiem Williamsa, bo Tecu ma DPE, więc Williams może wskoczyć.

Ale Looney w Pacers? Przecież oni mają 15 osobowy full-roster (bo OBryant tam idzie), bez żadnego gracza, który jest "out of NBA"

Wallace, Tyrone Wallace. Zapamiętaj kogo chciałeś podpisać :)

Prosiłbym o ewentualną zmianę głosu w sprawie Looney'a. Obecnie borykam się z kontuzją Goberta, nie wiadomo w sumie ile potrwa jego niedyspozycja, być może do końca sezonu, także Looney mógłby u mnie spodziewać się jakiś minut. Lakers i Pacers mu tego nie gwarantują. 

Chu*a tam, masz 15 aktywnych graczy, bez Goberta 14. 

Ja niezależnie, którą wersję przyjmiemy :

1. Gracze znają wymiany, które przeprowadzę - mam 12 graczy + Looneya na TWC

2. Gracze nie znają wymian - wśród 15 graczy mam Ellisa i Bolomboya, którzy nie są aktywni (nie ma ich w RL NBA).

daję Looneyowi największą szansę na natychmiastowe podpisanie gwarantowanej umowy^

Ja tam z pokorą przyjmuje głosy w sprawie TWC (nie lubię zmian głosów), ale jedna sprawa :

jak ktoś już edytuje jakieś głosy to niech napisze osobny post (co edytował) w temacie z głosami, bo są one liczone na bieżąco.

On już i tak w tym sezonie dostał siano z umowy (został zwolniony, ale siano zostało), więc w jego przypadku przede wszystkim liczyłaby się promocja swojej osoby, bo co mu z tego, że z tobą ewentualnie podpisze normalny kontrakt(takiej gwarancji i tak nie dajesz i byłaby nieetyczna. Nic nie stało na przeszkodzie, byś od razu taką umowę zaproponował), skoro nic by nie grał i zostałby zapomniany w następnym sezonie. 

Dodam, że Porzingis również boryka się z problemami zdrowotnymi i jeśli także on wypadnie, to autostrada do minut stanie się faktem. 

Edytowane przez człowiek...morza

Nadal mnie to fascynuje, jak Craig mógłby wybrać Lakers nad Jazz, a to się zdarza w głosach :P serio nie rozumiem, czy nikt nie widzi tego, że daję mu S5 i sporo minut, a LAL ławka przy tych samych kontraktach? Bo Portland jako wybór rozumiem, ale i tak dziwi mnie brak choc jednego głosu jako 1 na UTA :P

I tak teraz rozwalił mnie wybór 2waya NYK nad normalnym kontraktem UTA... nie chodzi mi o Craiga, bo to czy go będę miał, czy nie, nie jest takie istotne, ale o to, czy ktoś w ogóle patrzy na komentarze i analizuje dana sytuacje w drużynie? Bo coś mi się wydaje, że to głosowanie wszyscy robią na odwal :P mam nadzieję, że prawdziwe FA latem takie nie będzie...

Mam pytanie o 2waye, bo miał być wężyk ogólnie i teraz jest trudna sytuacja, bo są 3 takie same oferty i nie wiem gdzie Looney by dostał najlepsza szansę...IND dała pierwsza ofertę, wiec myślę, że od razu by po prostu podpisał i tyle ;p jak w wezyku wtedy ;)

Edytowane przez MJ1

Po zapoznaniu się z rosterami, postanowiłem zmienić decyzję ws. Looney'a - faktycznie w Knicks większa szansa na minuty i to nawet w sytuacji, gdy zdrowy byłby Gobert - Pachulia (którego teoretycznie jeszcze nie ma w NYK) również okazem zdrowia nie jest, więc ktoś na te 10-15 min się przyda do walki o zbiórki. Napisałem w free agency, że edytowałem - info dla liczących głosy ;)

Wychodzi, że będzie izi temat.

Joe Johnson -> Bucks

Burke -> tu może być problem między Wizards i Bucks

Hunt -> Lakers

Peters -> Wizards

Larkin -> Lakers

Baldwin -> Lakers

Young -> Rockets

Amile Jefferson -> Wizards

Maggette -> Spurs

TWC w tej sytuacji też bez konfliktu.

ja tam petersa widze w lakers, skoro wiz biorą jeffersona  :tongue: