Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

@człowiek...morza zachęcam do zmiany głosowania i nie wysłania Harrella i Drummonda w jedno miejsce, bo to sredni interes dla Montrzla.

Na ten moment Drummond do Sixers, Harrell do Warriors według wyników.

Edit: chociaz tu idzie last minute ofensywa w stronę Bucks w ostatnich głosach :D będzie blisko

Edytowane przez Reikai

19 minut temu, Reikai napisał:

dit: chociaz tu idzie last minute ofensywa w stronę Bucks w ostatnich głosach :D będzie blisko

Rozumiem, że wtedy będziesz nawoływał na Harrella w Sixers zgodnie z Twoją logiką?

Czy jednak logika nie ma tu żadnego znaczenia?

@kolader coś Ci zrobiłem, że takie głosy?

Nie mam żadnego back up C, Drummond grał u mnie w zeszłym sezonie, Harrell wybrał Sixers w realu a Ty i tak głosujesz przeciwko. Przykro mi.

8 minut temu, Tecu napisał:

Rozumiem, że wtedy będziesz nawoływał na Harrella w Sixers zgodnie z Twoją logiką?

Moją logiką było to, że Harrell będzie miał najwięcej minut u mnie, bo jego konkurencja to łamliwy Looney i rookie, a nie MVP MISJA pozeracz minut Embiid, backup mogacy grac na C który dopiero co dostał ofertę extension Clarke,  będzie grał na swojej pozycji, gdzie Ty chciales mu dawac grac na 4 co ostatni raz robił w liceum. No i to się nie zmienia, bo dalej mam bardziej atrakcyjna  rotacje pod koszem niż Ty pod wzgledem minut dla niego i wykrozystania go, nawet bez Drummonda I dalej Warriors sa dla niego najlepsza opcja.

Wysyłanie więc tam Harrela jest dla mnie niezrozumiale.

Ale z tego co liczę to Drummond dalej twoj.

Edytowane przez Reikai

3 minuty temu, Reikai napisał:

Moją logiką było to, że Harrell będzie miał najwięcej minut u mnie, bo jego konkurencja to łamliwy Looney i rookie, a nie MVP MISJA pozeracz minut Embiid, backup mogacy grac na C który dopiero co dostał ofertę extension Clarke,  będzie grał na swojej pozycji, gdzie Ty chciales mu dawac grac na 4 co ostatni raz robił w liceum. No i to się nie zmienia, bo dalej mam bardziej atrakcyjna  rotacje pod koszem niż Ty pod wzgledem minut dla niego i wykrozystania go, nawet bez Drummonda I dalej Warriors sa dla niego najlepsza opcja.

Wysyłanie więc tam Harrela jest dla mnie niezrozumiale.

Ale z tego co liczę to Drummond dalej twoj.

Nie, Twoim głównym argumentem był Drummond.

Jeżeli Drummond by nie podpisał to zgodnie z Twoją logiką, powinien ze mną podpisać Harrell.

Może będziesz miał możliwość udowodnienie, że sam zgadzasz się ze Swoją logiką czy Tylko piszesz, bo masz cel do wykonania a argumenty nie mają znaczenia i po trupach do celu.

Czego oczywiście Tobie nie życzę 🙂

11 minut temu, Tecu napisał:

Nie, Twoim głównym argumentem był Drummond.

Jeżeli Drummond by nie podpisał to zgodnie z Twoją logiką, powinien ze mną podpisać Harrell.

Może będziesz miał możliwość udowodnienie, że sam zgadzasz się ze Swoją logiką czy Tylko piszesz, bo masz cel do wykonania a argumenty nie mają znaczenia i po trupach do celu.

Czego oczywiście Tobie nie życzę 🙂

Eee.

Mówimy o dwóch różnych rzeczach kompletnie i nie wiem co ma jedno wspólnego z drugim.

Opieram się przeciwko temu, żeby obaj szli do jednego zespołu gdzie już jest mało minut.

Uważam, że Harrell ma najlepsze warunki do grania w Warriors.

To, gdzie trafi Drummond nie zmienia tego gdzie Harrell widzi dla siebie większe szanse na minuty, zwłaszcza po tym jak zaproponowałeś mu minuty na 4. Bez Drummonda moze liczyc na troche więcej minut, ale dalej Embiid I Clarke pochłoną dużo minut, w przeciwieństwie do moich niepewnych centrów.

Nie rozumiem więc argumentów o logice, kiedy jedno nie wynika z drugiego. W żadnym momencie werbowania Harrella Drummond nie było moim głównym argumentem i nie wiem skąd to wziąłeś. Sprzeciwiam się głosom na obu w Sixers, bo to absurd. To jedno

To, że Harrell ma obiektywnie większe szanse na minuty u mnie, to drugie. Jedno nie wynika z drugiego.

39 minut temu, Tecu napisał:

@kolader coś Ci zrobiłem, że takie głosy?

Nie mam żadnego back up C, Drummond grał u mnie w zeszłym sezonie, Harrell wybrał Sixers w realu a Ty i tak głosujesz przeciwko. Przykro mi.

Nie myślałem kto gdzie jest gmem. A wydaje mi się że gdzieś rzuciłem Sixers na 1 miejscu. 

Edytowane przez kolader

W dniu 12.09.2022 o 12:59, Reikai napisał:

próbujesz zgarnąć Harrela, gdzie pod koszem masz Embiid, Clarke, Lyles,  sporadynie McDaniels plus Drummond(sprutke do ludzi o Drummonda u Ciebie też cofam, bo nie wiedziałem że gral już u Ciebie rok temu. Zakładam, że trafi do Ciebie, ja akurat cenie ciągłość i chęć pozostania w jednym zespole i sam bym głosował na Ciebie).

Jako agenci głosujemy dla dobra Zawodnika, ja tu widzę gigantycznie wieksza szanse na minuty w Warriors, gdzie Looneya trzeba oszczędzać i lubi się połamać, czy rookiego który nie wiadomo jak bardzo będzie playable od początku, vs Embiid, Drummond na C plus Clarke, plus Lyles. McDaniels na PF a nominalnie Clarke. No to nie są porównywalne minuty, bo u mnie ma dwóch gości do konkurencji do grania, w tym jednego lamliwego i rookiego. U Ciebie ma może nawet 5, jeśli chcesz dzielić mu minuty na pf i C.

Bez Drummonda miałoby to sens, ja się sprzeciwiam po prostu podpisaniu ich obu, bo Harrell wyraźnie poszedł tam gdzie mniejsza konkurencja i minuty w realu.

37 minut temu, Reikai napisał:

To, gdzie trafi Drummond nie zmienia tego gdzie Harrell widzi dla siebie większe szanse na minuty, zwłaszcza po tym jak zaproponowałeś mu minuty na 4. Bez Drummonda moze liczyc na troche więcej minut, ale dalej Embiid I Clarke pochłoną dużo minut, w przeciwieństwie do moich niepewnych centrów.

1 minutę temu, Tecu napisał:

No i gdzie tu błędy w logice?

Bez Drummonda u Ciebie miałoby to sens, czyli Harrell w Sixers ale wciąż nie jest to lepsza sytuacja niż w GSW, zwłaszcza jsk mu wyskoczyłeś z minutami na 4. 

Harrell poszedł tam gdzie mniejsza konkurencja i większą szansa na minuty, z Drummondem miało to zero sensu, bez dalej ma tego mniej niż w Warriors.

Nie rozumiem, serio.

Z Clarkiem na PF już tłumaczyłem, przyznałeś mi rację, ale jak widzę wracasz do dawnych chwytów.

Co do Harrella na PF. Nie urabiaj tego nieładnie w argument. 

1. Nie masz pojęcia co o tym sądzi Harrell

2. Pisałem o paru minutach może

3. Argument z basketball reference, że Harrell gra 99% czasu na C jest dla Ciebie koronnym argumentem a usilnie wrzucasz na Centra B. Clarke, który wg basketball reference gra 99% czasu na PF 🙂

A grę za zjadaczem minut, jak go nazwałeś, Embiidem, wybrał sam Harrell, także chyba wie lepiej co chce, niż Ty, z całym szacunkiem 

Godzinę temu, Tecu napisał:

Z Clarkiem na PF już tłumaczyłem, przyznałeś mi rację, ale jak widzę wracasz do dawnych chwytów.

Co do Harrella na PF. Nie urabiaj tego nieładnie w argument. 

1. Nie masz pojęcia co o tym sądzi Harrell

2. Pisałem o paru minutach może

3. Argument z basketball reference, że Harrell gra 99% czasu na C jest dla Ciebie koronnym argumentem a usilnie wrzucasz na Centra B. Clarke, który wg basketball reference gra 99% czasu na PF 🙂

A grę za zjadaczem minut, jak go nazwałeś, Embiidem, wybrał sam Harrell, także chyba wie lepiej co chce, niż Ty, z całym szacunkiem 

1. Zakładam, że jeśli przez tyle lat zagrał tam pol minuty na tym PF, to raczej rozmawiają z nim o tym trenerzy przez 5 lat. No i Harrell na PF to murowany wpierdol w obronie, dlatego tam nie gra.

3. True, nie patrzyłem Clarka więc masz racje,  niw oglądałem Memphis w RS, a w PO gral na centrze bo Adams był niegrywalny więc założyłem ze to jego naturalna pozycja. I imo jest.

Harrell wybrał grę w Sixers, nie tylko bo backup Embiida i kropka. Wybrał ją, bo Doc zrobił go 6th manem, bo ma pick and rolle z Hardenem i bo ma brak konkurencji pod koszem. 

Jeszcze raz - sprzeciwiałem się Drummond + Harrell w Sixers bo to zero sensu dla niego. W przypadku Drummonda w Bucks, Harrell w Sixers lub w Warriors to blizej równa sprawa, tzn. Dalej większe szanse na minuty ma w Warriors imo, ale tu już żadnego skandalu nie ma i jakbym przegrał to głosowanie- fair enough.

Po prostu dla mnie minutowo łatwiej dostać minuty na C przy Looneyu i Williamsie, niż minuty na PF I C przy Clarku, Embiidzie, Lylesie, McDaniellsie.

1 minutę temu, Braveheart22 napisał:

@MarcusCamby

Jak tam wyglądają wyniki głosowania w sprawie Jonesa, Drummonda i Harrella na pół godziny przed końcem? :)

Chyba przyjęło się nie upubliczniać trwających głosowań, ale zapowiada się, że wszyscy powinni być zadowoleni :P

1 minutę temu, january napisał:

A Clarkson do Lakers :) 

Chyba jednym głosem 🙄

Wałek jak z Butlerem.

#NieMójMistrz

42 minuty temu, Reikai napisał:

Po prostu dla mnie minutowo łatwiej dostać minuty na C przy Looneyu i Williamsie, niż minuty na PF I C przy Clarku, Embiidzie, Lylesie, McDaniellsie.

I to jest podsumowanie naszej rozmowy.

Nieważne co, ważne by wymienić więcej nazwisk niż u siebie. A to, że obejmuje to dwie pozycje, dodajesz gracza, z pozycji SF czy z uporem dajesz Clarke na C, by wywrzeć wrażenie tłoku, to już nie ma żadnego znaczenia 😀

A gdyby tak dać proste porównanie pozycji C, czyli u Ciebie Looneya, Williams a u mnie tylko Embiid 🤔

Albo wrzucić do porównania PF/C jeszcze RoCo i Ingram, a co tam, jak McDaniels to Ingram też 😀

Albo na C wrzucić też RoCo, grywał u mnie tam też.

Albo inaczej, trzymając się Twojej logiki, dlaczego Harrell poszedł do 76ers skoro na C mają Embiida (pożeracza minut), Tuckera (grał więcej na C niż Clarke), Reeda, Basseya, Nianga, Tobiasa i Thybulle?

Widzisz jakie jest to bezsensowne?

A drugim podsumowaniem jest to, że (dla swojej wygody) skupiasz się tylko i wyłącznie na minutach a pomijasz siłę zespołu, która dla vetsow jest dość ważna i to, że sam wybrał grę dla Sixers za Joelem.

Rozumiem co Tobą kieruję, na tym teoretycznie polega ta gra, ale czasami zapędzamy się w tym, robiąc z logiki dziwną panią.

Piszę to po głosowaniu, nie wpływam tym na głosy, mam nadzieję, że nie weźmiesz tego za bardzo do siebie, ale chciałem pokazać jak można napisać dużo by osiągnąć cel, ale łatwo możemy się zapędzić w bezsens, w który może nawet zaczniemy wierzyć 😀

Pozdrawiam i nie bierz tego zbyt serio, ale też nie odrzucaj na zasadzie, nie ma racji, bo nie ma racji 😉