Skocz do zawartości

Free Agency 2017

zalias

Rekomendowane odpowiedzi

Z takich istotniejszych - ponoć Colangelo miał na stole Jimmiego Butlera za #3 (pewnie w paczce z Okaforem?) Teraz #3 mieliby wykorzystać Celtics, żeby ściągnąć Jimmiego do siebie. 

Żeby faktycznie liczyć się na zachodzie Aingie chiałby ściągnąć do siebie jeszcze Haywarda.

W sumie ma to ręce i nogi bo Isiah/Hayward/Jimmy/Horford/C to już paka, która powinna solidnie wymęczyć Cavs do tego z ławy Bradley, albo do trejdu za jakiegoś podkoszowego, chyba, że będą chcieli grać  bardzo small i bardzo fast: Thomas/Bradley/Hayward/Butler/Horford?

Kompletnie nie ma rąk i nóg. Jak sprowadzą Butlera to ściąganie Haywarda daje im jeszcze większą lukę pod koszem. Nie wierzę, że to by przeszło. Nagromadzenie na obwodzie i brak pod koszem jeszcze większe. Nie tędy droga dla Celtów.

NIE MARTWI MNIE TO :)

Nie wiem na ile to prawda, ale Woj ponoć powiedział, że agent George'a nie ma zamiaru pozwolić na deal PG13 gdzie indziej niż do Lakers, ku*wa biedne Pacers.

No jeśli to jest prawda to nie ma po co oddawać czegokolwiek za George, za rok będzie za darmo i będzie więcej assetow żeby wzmocnić mu team.

Sytuacja może wyglądać tak.

Pacers dzwonią do jakiejś ekipy np Rockets z ofertą PG13.

2 minuty później dzwoni do Rox Mintz "spier*alajcie i tak PG13 z Wami nie podpisze, a jeszcze go wnerwicie i będziecie mieć przez rok kwas"

Poważnie wg Ciebie to nic do gadania jest :smile: ?

Tak.

Plus szkodzi głównie PG w takiej hipotetycznej sytuacji.

Edytowane przez barcalover

a Cavs mają w ogóle assety żeby się licytować o Butlera? Love, Cedi Osman i jakiś pick 2050 zrobi robotę? Bo wiadomo, że Bulls Love'a nie będą chcieli więc konieczna jest jakaś trzecia drużyna typu Denver lub Suns, która marzy o playoffach i ma niezbędne assety, ale na miejscu Bulls to ja nie wiem czy Osman, Mudiay, Beasley i jakieś dwa słabe picki to jest pakiet marzeń...Celtics mogą na pewno dać lepszą jakość.

Sytuacja może wyglądać tak.

Pacers dzwonią do jakiejś ekipy np Rockets z ofertą PG13.

2 minuty później dzwoni do Rox Mintz "spier*alajcie i tak PG13 z Wami nie podpisze, a jeszcze go wnerwicie i będziecie mieć przez rok kwas"

Poważnie wg Ciebie to nic do gadania jest :smile: ?

myślisz że LeGM w Ohio się wystraszy takiego pi****lenia? Idealna sytuacja bo on też jest FA w 2018, im dłużej o tym myślę, tym bardziej jestem przekonany, że we wrześniu George będzie w Cavs, trzeba tylko znaleźć trzecią drużynę, która weźmie Love'a i da za niego assety które zadowolą pacers

Oj dla mnie to on może mocno odstraszać inne teamy. I nie szkodzi PG13, skoro cel to Lakers.

Cel to Lakers, ale cel to chyba nie jest zesłanie na najbliższy sezon do D-League po jakiejś kłótni z Pacers, nie? Oni nie są nienormalni, a trochę tak ich przedstawiasz. To w interesie PG jest rozegranie dobrego sezonu bez kontuzji w solidnej drużynie.

myślisz że LeGM w Ohio się wystraszy takiego pi****lenia? Idealna sytuacja bo on też jest FA w 2018, im dłużej o tym myślę, tym bardziej jestem przekonany, że we wrześniu George będzie w Cavs, trzeba tylko znaleźć trzecią drużynę, która weźmie Love'a i da za niego assety które zadowolą pacers

Sporo osób proponuje Blazers.

I to jest ciekawa opcja.

Sporo osób proponuje Blazers.

ale co oni mają dla Indiany poza pickami 15,20 i gównianymi kontraktami? Blazers nie mają amunicji na to, żeby wyciągnąć Love'a, ja bym bardziej myślał o Suns albo Nuggets bo jest dużo młodzieży i picków żeby rzucić pakiet na rebuild Indianie. Love w Nuggets obok Jokica to oczywiście dziwny fit, ale jakże emocjonujący ;) no i na ich miejscu wolałbym płacić Love'owi 20 baniek niż jakiemuś plumlemu 2/3 tej kwoty.

ale co oni mają dla Indiany poza pickami 15,20 i gównianymi kontraktami? Blazers nie mają amunicji na to, żeby wyciągnąć Love'a, ja bym bardziej myślał o Suns albo Nuggets bo jest dużo młodzieży i picków żeby rzucić pakiet na rebuild Indianie. Love w Nuggets obok Jokica to oczywiście dziwny fit, ale jakże emocjonujący ;) no i na ich miejscu wolałbym płacić Love'owi 20 baniek niż jakiemuś plumlemu 2/3 tej kwoty.

Picki Blazers do Pacers z Crabbem, Love do Blazers, a George do Cavs.

ale co oni mają dla Indiany poza pickami 15,20 i gównianymi kontraktami? Blazers nie mają amunicji na to, żeby wyciągnąć Love'a,

Ale Pacers nie mogą raczej liczyć na więcej niż takie właśnie picki Blazers. Topowego gracza/prospekta ani wyboru w TOP10 nikt im nie odda.

na miejscu Indiany bym szukał lepszego deala, Crabbe to jest w tej chwili negatywny kontrakt, pick 15 to jakiś Kennard albo OG w najlepszym układzie, o 20 i 26 już nie mówię bo raczej nic ciekawego

moim zdaniem jakby Nuggets dali Mudiaya, Beasleya i swój pick 2018 to jest to dużo lepszy deal dla Indiany niż te ochłapy od Blazers 

ale Jokic i Love razem = top 3 offense, bottom 3 defense ;)

na miejscu Indiany bym szukał lepszego deala, Crabbe to jest w tej chwili negatywny kontrakt, pick 15 to jakiś Kennard albo OG w najlepszym układzie, o 20 i 26 już nie mówię bo raczej nic ciekawego

moim zdaniem jakby Nuggets dali Mudiaya, Beasleya i swój pick 2018 to jest to dużo lepszy deal dla Indiany niż te ochłapy od Blazers 

ale Jokic i Love razem = top 3 offense, bottom 3 defense ;)

w Denver obroną raczej sie nie martwią, a Love'a Difens jest średni, nie slaby

podobne pierdolniecie jak ze zwolnieniem Blatta.

nagle okazuje sie, ze prace GMa ma dostac dobry ziomek LBJa, Billups - Lebron zaskoczony : )

Griffin chyba nie chcial slyszec o firmowaniu rentalu PG13, a Dan Gilbert napalony jak Durant na pierscionek w tym roku. Butler ? To znaczy ze Cavs obieraja kierunek GSW2016/17 - oddajemy TT/Frye/Shumpa/Love'a zbieramy dwie gwiazdy, a na C pilki bedzie zbieral Turek/Tavares/innySmieszek (taki casus Zaza Pachulii). 

Bez jakiegos 3 way czy 4 way dealu nie ma podejscia, za duzo klockow do dopasowania

Finansowo wystarczy wyslac TT i Love'a i przynamniej kasa sie zgadza.

Edytowane przez memento1984

Bulls według Chicago Tribune mieli prywatny workout z De'aronem Foxem. Na Combine z nim gadali. Może jak rok temu chcieli Dunna to teraz jego. Opcji na trade JB jest kilka - Wolves, podobno również Suns się odzywali (czytałem o paczce Bledsoe + 4 w ich przypadku), Cavs (tylko oni totalnie assetów nie mają i 3 team jest potrzebny no i musieliby oddać gdzieś KL). oczywiście może z tego wielkie nic znowu wyjść ale jest ciekawie.

A tego Griffina z FO Cleveland to w Chicago ja bardzo chętnie.

Ja bym tam na razie poczekał

Bo jak widzę że Stephen A Smith wypisuje , że 76ers odrzucili 3 pick za Butlera to nie wiem co powiedzieć

Przecież to jest absurd z obu stron. Chicago nei oddałoby gości z 3 piątki ligi za jeden pick. A to że 76ers odrzuciło taka ofertę brzmi jeszcze głupiej

Tak samo z tym co gada agent PG.. Powtórzę to jeszcze raz. Howard kiedyś powiedział Houston ,że nie przedłuży z nimi po czym jak został wolnym agentem to pobiegł do nich podpisać

Naprawdę fani Lakers niczego się nie nauczyliście? Agent może sobie gadać ale jak PG pójdzie do czołowej ekipy na Zachodzie a choćby i Houston to nie ma takiej opcji by tam nie przedłużył bo nie sądze by chciał pójść do Lakers i zobaczyć PO za jakieś 3 lata

Ja bym tam na razie poczekał

Bo jak widzę że Stephen A Smith wypisuje , że 76ers odrzucili 3 pick za Butlera to nie wiem co powiedzieć

Przecież to jest absurd z obu stron. Chicago nei oddałoby gości z 3 piątki ligi za jeden pick. A to że 76ers odrzuciło taka ofertę brzmi jeszcze głupiej

Tak samo z tym co gada agent PG.. Powtórzę to jeszcze raz. Howard kiedyś powiedział Houston ,że nie przedłuży z nimi po czym jak został wolnym agentem to pobiegł do nich podpisać

Naprawdę fani Lakers niczego się nie nauczyliście? Agent może sobie gadać ale jak PG pójdzie do czołowej ekipy na Zachodzie a choćby i Houston to nie ma takiej opcji by tam nie przedłużył bo nie sądze by chciał pójść do Lakers i zobaczyć PO za jakieś 3 lata

Akurat u Sixers w tradzie z Bulls to moim zdaniem dobrze zrobili - uznali, że sam JB im nic nie da bo reszta trzonu ekipy jest niezbyt pewna zdrowotnie i lepiej wziąć kolejnego prospecta niż JB który za 2 lata może uciec. Ma to ręce i nogi z ich strony. A czy to była sama 3 to nie wiemy, wiemy, że 3 też tam była.

Co do części o PG to jego agent robi mu krzywdę. Jak ma jakiś plan to powinien najwyżej powiedzieć o nim Indy i dalej się nie mieszać. Na dramie tylko PG straci.