Skocz do zawartości

andy13

PlayOffs dla Nets  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Będą PlayOffy dla Nets w sezonie 2017/18 czy nie będą?

• Będą!
      6
    • Nie będą
      16
    • Co?
      45

Rekomendowane odpowiedzi

To czy Lin poleci zależy chyba tylko od niego - ma opcję zawodnika. Ewentualny trade nie wchodzi w grę, kto weźmie gracza z pensją 12M, który wyszedł na parkiet w 37 meczach przez 2 ostatnie sezony?

Lin to pechowiec, szkoda kolesia, bo naprawdę widać u niego było pozytywne nastawienie i serce do gry. W sumie to może po prostu kombinacja Brooklyn + Lin jest pechowa, bo tak sobie patrzę, że przed transferem facet grał całe lub prawie całe ostatnie 4 sezony...

Nagle się okazuje, że Nets całkiem dobrze robili kontraktując tylu niskich, teraz przynajmniej coach ma w kim wybierać. Oprócz LeVerta można jeszcze rozważyć Dinwiddiego, który nieźle grał w presezonie. Na fejsie sporo osób pisze o Kilparticku, ale ten facet jest najlepszy jak wchodzi z ławki, grając od początku nie jest taki efektywny.

Kontuzja wyklucza Lina do końca sezonu 17/18. Nets 15 stycznia dostaną $6m disabled player exception dodatkowo $4.7M insurance reinburstment .Czyli z tym co im zostało w cap space i tak będą mieli kilkanaście M do wydania.,

A to już nie trzeba być powyżej salary cap by mięc możliwość otrzymania DPE?

A to już nie trzeba być powyżej salary cap by mięc możliwość otrzymania DPE?

Raczej nie trzeba być powyżej salary cap,bardziej nie opłaci się drużynie ,która ma dużo miejsca w salary. DPE musi dotyczyć "Key playera" i musi być opinia Fitness to Play Panel.,Nie jest to także bezwarunkowe ,to jest forma pomocy ,która może ale nie musi być udzielona przez NBA.,

No tak. Szkoda, że to tak wygląda, ale Lin nie jest tu winny. Nikt nie mógł wiedzieć, że tak to się potoczy. Jego przyjście rok temu było dobrym znakiem dla Nets. Niezły, medialny, szczególnie popularny w Azji zawodnik, niektórzy jeszcze przypominali Linsamity... no i pech. Co by nie mówić te kontuzje to nie był jakiś prawdopodobny scenariusz, nic nie wskazywało, że facet będzie chyba najbardziej pechowym i łamliwym zawodnikiem w lidze.

Warto zwrócić uwagę na komentarze załogi Nets rok temu i teraz. Wszyscy podkreślali profesjonalizm i zaangażowanie Lina. To nie były puste frazesy, oni naprawdę go cenią chociażby za etykę pracy. Lin sprawia też wrażenie autentycznie zaangażowanego w organizację. Nie śledziłem go za bardzo w Hornets, nie wiem czy też tak było. Mam wrażenie, że rolą lidera Nets naprawdę się przejął. Jestem pewny, że Nets ze swoją kulturą organizacji nie wypną się na niego w żaden sposób. Wręcz odwrotnie - Brooklyn może teraz pokazać, że dba o swoich oddanych zawodników.

Coach:

I’m really thinking about him, I’m not even thinking about coaching or what our rotations look like but I just told our guys today, today is about supporting him. Here’s a guy that came back from an injury last year, really worked hard this summer, and to have something like that happen, it’s like the Gordon Hayward thing – you’re just sick about it. You’re physically sick.

Obviously, we’ve got to give him some space and figure it out. I think the important thing here is family. I think he needs that support, there’s nothing like family support. I want him to know that this is his second family. We’re here. I want him involved as much as possible. But I could definitely see him saying ‘hey, listen, I need some space. I need some time to get away.’ I think as a group we’ll see what that looks like

Operacja Lina się udała.

Brooklyn Nets guard Jeremy Lin had successful surgery this morning to repair a ruptured patella tendon in his right knee. The procedure was performed by Dr. Riley Williams, III at the Hospital for Special Surgery. Lin will miss the remainder of the 2017-18 season, but is expected to make a full recovery.

Cisza taka chyba nikt z Bruklyniarzy na żywo nie oglądał.Nie chce spolerować, żeby nie psuć zabawy przy oglądaniu powtórki napisze tylko ,że warto obserwować 14 minut Jarretta Allena ,gdyż widać jak szybko rozwija skrzydła klasowy rim protector .

Edytowane przez mayor

Cisza taka chyba nikt z Bruklyniarzy na żywo nie oglądał.Nie chce spolerować, żeby nie psuć zabawy przy oglądaniu powtórki napisze tylko ,że warto obserwować 14 minut Jarretta Allena ,gdyż widać jak szybko rozwija skrzydła klasowy rim protector .

A warte to oglądania na żywo? No chyba nie bardzo.

Allen jeszcze wskoczy do S5 bo Mozgov to cancer.

Słabo LeVert i Crabbe.

Mecz w końcówce przejął DLO i wygrał jebany mimo meczu życia Vucevica.

Naprawdę podoba mi się gra RHJ, wreszcie jest pożyteczny w ataku.

Dinwidde dostał minuty po Linie i jak widać wyszło to na dobre.

Jestem ciekawe co z Kilpatrickiem, Atkinson zapomniał że istnieje?

Niestety Nets tak jak Celtics muszą sobie na nowo poukładać grę. Crabbe wydawał mi się naturalnym rozwiązaniem obok DLO ale teraz nie jestem taki przekonany. Gościu najwięcej może chyba dać drużynie, jak wejdzie w drugim składzie i będzie siekał trójkami. Też nie wiem co z Kilpatrickiem, trochę to dziwne, że jest pomijany. Jakaś kontuzja przemilczana? Na stronce z listą kontuzji NBA nic o tym nie ma. Zostaje LeVert i Dinwiddie, który grał fajnie już w presezonie i gra też chyba najpodobniej do Lina. Pytanie czy Coach będzie chciał grać jak z Linem, wtedy Spencer do S5, czy też poszuka nowego rozwiązania z Uszatym/CLV.

Allen niedługo będzie podstawowym centrem i to nie dlatego, że Mozgov kaleczy. Gościu jest po prostu dobry jako defensywny środkowy.

Ciekawy jestem meczu z Atlantą. Mam nadzieję, że trójka będzie lepiej siedziała.

Edytowane przez andy13