Skocz do zawartości

andy13

PlayOffs dla Nets  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Będą PlayOffy dla Nets w sezonie 2017/18 czy nie będą?

• Będą!
      6
    • Nie będą
      16
    • Co?
      45

Rekomendowane odpowiedzi

Wciąż bez LeVerta i Crabbe'a. Niech się panowie porządnie wyleczą, ale nie mogę się doczekać uszatego :smile:

Też sie nie moge doczekac,.Najbardziej jestem ciekawy jak Atkinson ustawi Crabbe,żeby maksymalnie wykorzystać jego skuteczność za 3pts.,Jako startera na 2-ce ,czy 3-ce?.Czy może będzie wchodził za Lina.lub Russela? 

Wcześniej spodziewałem się go na 3, szczególnie jak Atkinson mówił o braku przywiązania do pozycji. Po tych dwóch grach nie mam pojęcia. Carroll gra OK. Dzisiaj mu trójka nie siedziała, ale przydaje się ze swoim dynamizmem, nieźle zbiera. To dosyć zabawne, ale na Brooklynie jest pewien rodzaj bogactwa kadrowego. Nie jak niedawno (wszystko szrot), tylko zupełnie pozytywnie (każdy coś wnosi).

Treningi z Atkinsonem naprawdę przynoszą efekty. Jak zobaczyłem trójkę Mozgova to aż podskoczyłem na kanapie xD Postępy zrobił też RHJ. Już nie jest drewnem. Wykorzystuje zasięg ramion przy zbiórkach, asystuje, punktuje. Nie trzeba już czekać na jego przełamanie, to właśnie nastąpiło. Lin się ogarnął, było już dużo lepiej niż z Knicks. Fajnie współpracują z DLO. Jak ktoś spojrzy na linijkę to może się wydawać, że gościu grał słabo, tymczasem dzisiaj ewidentnie testowali większe wykorzystanie Lina.

Z perspektywy kibica ciężko nie być zadowolonym widząc, co Nets grają :rugby:

Możesz mi tylko wytłumaczyć jak się ma aktywacja Lina do fatalnej skuteczności rzutowej DLO? Bo ja tego kontekstu nie dostrzegam.

To raczej typowe u DLO, w jednym meczu wyglada jak allstar a w następnym jak scrub ktory nie trafia open lookow.

lookow.

Jak ograniczy te "zimne" noce to bedzie allstarem.Jak nie, to skonczy jak jakis Brandon Jennings ktory potrafi zaskoczyc w jakims meczu.

Edytowane przez Reikai

@ calagan, Lin dzisiaj był zdecydowanie aktywniejszy niż w meczu z Knicks, więc może to tylko mojego wrażenie, a nie element taktyki. W każdym razie więcej piłek przechodziło przez jego ręce, częściej dostawał szansę na rozegranie. Jeżeli DLO ma takie sinusoidalne fazy, to oby tylko Linowi dopisało zdrowie. Panowie wydają się uzupełniać na parkiecie tak dobrze, jak to zapowiadali w wywiadach.

Podobała mi się Q4 gdy Nets grali Zellerem i Młodym. W ogóle ten Zeller jest spoko, jeszcze może niektórych zdziwić.

W tych dwóch meczach o nic nie widać dwóch spraw, jedna i druga zaskakuje.

a. Braku wysokich.

b. Braku Lopeza.

Nie wiem co bardziej mnie dziwi. Forma RHJ powoduje, że brak nowego PF może przestać być problemem. Booker to świetny zmiennik, wnosi energię. Z Lopezem oczywiście grali inaczej, ale teraz ten wachlarz wariantów w ataku jest dużo większy.

Póki co jest OK :D

Dla jasności - ja nie neguję prób aktywizacji Lina. Bardziej chodziło mi o utrzymujący się zachwyt nad DLO. I nie chodzi mi o małą ilość punktów, czy coś, tylko bardziej o skuteczność. Russell rzucał dużo, ale słabo. A ty nadal piałeś nad nim. Nie oglądam obecnie meczów, ale patrząc sucho na same cyferki, to DLO miewał takie same wahania formy rok temu jak teraz. Wtedy miał i po 30pkt, aby potem zniknąć z horyzontu. Nie wiem czy zrobił realne postępy, czy nie, ale zachwyty nad nim po 1 meczu preseason są tak samo sensowne jak ogłaszania bustem Balla po 1,5 meczu.

A Netsom kibicuje i życzę im jak najlepiej. Podoba mi się ich polityka wyjścia z gówna w jakim się znaleźli.

D'Angelo to jeszcze dzieciak, dopiero od niedawna może legalnie piwo kupić.,Na tym etapie rozwoju nie można oczekiwać od niego regularnej gry na najwyższym poziomie.,Wczoraj wyraźnie mu rzut nie wychodził,ale i tak zagrał nieźle,był aktywny w D, miał kilka rebounds ,steals i asyst.,Cyferki może tego nie pokazują, ale nawet jak nie zagrał wybitnie, to raczej dobrze, a na pewno przyzwoicie.,Wobec Lonzo Balla są inne oczekiwania,przecież prorocy ogłosili go nowym Chrystusem koszykówki, a wyszedł na parkiet i nic specjalnego nie pokazał.,I nie oceniam go po 1.5 meczu tylko z perspektywy tego co zagrał w NCAA Tournament ,a obejrzałem większość meczy w marcu.,MVP Summer Leauge nie liczę ,gdyż dla mnie to jest warte mniej ,niż wygranie konkursu w jedzeniu hotdogów na czas.,

DLO bez formy jest lepszy już teraz niż Jack czy Larkin, a tacy wychodzi jako podstawowi rozgrywający :tongue: W ogóle patrząc na to co się dzieje może się wydawać, że Nets są w tyłku od dekady. A to były tylko 2 sezony bez PO.

Jestem niesamowicie ciekawy jak będzie to wyglądało w sezonie. Te mecze o pietruszkę to nic, ale jednak widać, że Nets są bardziej poukładani, mają nawet głębię składu i lepszych wykonawców niż w dwóch poprzednich latach. Na chwilę obecną Carroll, Zeller a nawet Mozgov coś fajnego wnoszą.

Szczególnie to ciekawe w perspektywie sezonu 2018/19, po którym Nets mają już swój pick. Będą tankować? Zmiany przepisów powodują, że ich jedynka nie będzie taka pewna.

Edytowane przez andy13

Cris, jak dla mnie RHJ zrobił spory postęp. Nie tylko rzut, ale dynamika, pewność siebie. Myślałem, że jednak Booker będzie startującym PF, ale RHJ teraz spokojnie zasługuje na S5.

Jaram się debiutem Crabbe'a :grin:

Zaiste ciężkie czasy nastały dla kibiców  drużyn z Wielkiego Jabłka, skoro trzymają rączki pod kołdrą na samą myśl o debiucie w ich ukochanej drużynie graczy pokroju Crabbea...

Zaiste ciężkie czasy nastały dla kibiców  drużyn z Wielkiego Jabłka, skoro trzymają rączki pod kołdrą na samą myśl o debiucie w ich ukochanej drużynie graczy pokroju Crabbea...

Co w tym dziwnego? Już w tamtym sezonie Nets byli taką inwalidzką odmianną GSW/Rox i siepali trójki w ilości dość znacznej dlatego też taki Crabbe wpływa na ich wyobraznie.