Skocz do zawartości

beGM - Random shit.

january

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, ale dopiero wrociłem z wyjazdu i nie miałem za dużo czasu na przeglądanie forum. Oferty wyśle za chwile, a mam jeszcze takie pytanie. Przysługuje mi room-MLE, ale mogę z niego skorzystać dopiero po wykorzystaniu obecnego cap roomu na FA? Kontrakty poprzez ten wyjątek mogą trwać do 2 lat, ewentualnie moge go rozbić i dać np. 2 graczom? Mylę się w czymś?

Przepraszam, ale dopiero wrociłem z wyjazdu i nie miałem za dużo czasu na przeglądanie forum. Oferty wyśle za chwile, a mam jeszcze takie pytanie. Przysługuje mi room-MLE, ale mogę z niego skorzystać dopiero po wykorzystaniu obecnego cap roomu na FA? Kontrakty poprzez ten wyjątek mogą trwać do 2 lat, ewentualnie moge go rozbić i dać np. 2 graczom? Mylę się w czymś?

Na moje oko przysługuje Ci pełne MLE

i  tak, oba wyjątki możesz sobie podzielić na 2 i wiecej graczy

No właśnie zaczynam czytać i też mi się tak teraz wydaje. Jak juz uzyje pelnego MLE to APRON będzie stanowic dla mnie hard cap.

Wg mnie przysługuje Heat Room MLE.

Przecież tam było koło 20mln cap space

A to przepraszam.

Zapomniałem o tym Clarku.

Wyjątki nie rosną w górę. Więc jednak ROOM.

Wybacz, moje niedopatrzenie. 

Timi już nie jest GM-em? Zrezygnował czy został wyoutowany bo nie widzę na forum oficjalnej wieści?t

Próbował przeprowadzić kolejne 3 wesołe wymiany, a i tak wszystkie okazaly się nielegalne. W tym między innymi oddanie 3 picków (2x 1st round) za Clarcksona. Więcej chyba mówić nie trzeba. 

Nie mogles juz wytrzymac, zeby nie dogadac??

poprostu dla mnie jest to nie logiczne jak ktos nie uzupelnial arkuszy itp byla kara w postaci -1 w ofertach teraz ktos nie wysle i jeszcze dostanie nagrode 

ze ktos zrobi to za niego tyle

Też uważam, że Camby mógł się powstrzymać :smile:

Nie dostanie nagrody, bo to jest zabezpieczenie z myślą o nas wszystkich i przyszłości gry.

Jak Kucio czy Rappar mają nie wysłać ofert to oczywiste, że już dalej w zabawie nie ma dla nich miejsca bezwzględnie. Także to nie dla nich, a dla nas.

Ale teraz i tak jest chwila przerwy więc może się okaże, że wreszcie się łaskawie określą i od początku będzie wiadomo, że oferty którejś  z tych drużyn będa złożone z pojedynczych ofert poszczególnych osób. Wtedy to też źle?

Rozumiem, że jak GMowie położą lachę to wyrzuciłbyś ich z ligi za brak skompletowania rosteru?

Gmów oczywiście tak, zespołów oczywiście nie.

Tak poza tym Panowie mamy tu spore zamieszanie z tematami i brak moderatorów. Proszę, dyskutujcie tam, gdzie jest na to miejsce, a tam gdzie bardziej "oficjalne" tematy to utrzymajmy ten ich charakter, bo w nich znajdą się takie informacje, jak kto za ile i na ile podpisał. Przeniesienie posta do którego chcemy się odnieść to chwila, już gdzieś o tym pisałem.

Edytowane przez Tomek9248

Tak poza tym Panowie mamy tu spore zamieszanie z tematami i brak moderatorów. Proszę, dyskutujcie tam, gdzie jest na to miejsce, a tam gdzie bardziej "oficjalne" tematy to utrzymajmy ten ich charakter, bo w nich znajdą się takie informacje, jak kto za ile i na ile podpisał. Przeniesienie posta do którego chcemy się odnieść to chwila, już gdzieś o tym pisałem.

Przyjdzie Julek to i tak założy swój temat.

Musi być moderator, najlepiej dwóch. Np. ty i January.

Inaczej zawsze będzie bałagan.

Mam pytanie, który regulamin na 3. turę FA obowiązuje?

Niestety zasady wypisane tu:

Krótko :

Deadline składania ofert do julekstep : niedziela 30.07 g.20:00 UWAGA ZMIANA - wtorek 1.08 g.20:00

Zasady : Oferty o dowolnej wartości (zgodne z CBA). Oferta może być "odrzucona przez zawodnika FA/RFA" (poprzez glosowanie - 60% przynajmniej głosów na odrzucenie umowy + deklaracja innego GMa, że złoży ofertę przynajmniej 2x wyższą w kolejnej turze - ów GM musi mieć na to środki)

Maksymalnie 5 ofert, nie licząc własnych RFA jak coś.

Memphis, Hawks oraz Hornets mają jedynie 4 oferty.

Nie można składać ofert zawodnikom spoza swojego klubu, których miało się w klubie przy naszym rozpoczęciu gry (2017 rok).

Hard cap w tym sezonie wynosi 148 639 500 $ (150% SC).

i tu:

5.71 Trzecia tura FA W trzeciej turze można składać (maksymalnie 5 ofert) oferty o dowolnej (przekraczającej minimum zależne od stażu zawodnika w lidze) wartości, jednakże oferty jednoroczne ponownie muszą przekraczać 12,5% SC (poprzednia bariera - II rundy).

wykluczają się.

Tak tylko piszę, bo jak ktoś nie czyta na bieżąco wszystkiego co tutaj piszemy i se wejdzie tak z buta, żeby przeczytać co i jak, to moim zdaniem, taki ktoś ma pełno prawo nie wiedzieć o co chodzi.

Dlatego są zasady w temacie 3 tury i dlatego każdy dostał przynajmniej jedna wiadomość z przypomnieniem

Już bez przesady.

Nie mamy 5 lat. To są zasady na ten sezon i wszyscy o nich dobrze wiedzą, znają je od początku wręcz. Trudno się pomylić, skoro z każdej strony są bombardowani tymi zasadami.

Naprawdę nie widzisz żadnego problemu, że oficjalny regulamin zawiera nieaktualne treści? Nie będę ciągnąć tego tematu więcej, bo moim celem było tylko zwrócenie uwagi na nieścisłości, żeby później nie było problemów, zwłaszcza, że temat pt. oficjalny regulamin powinien zawierać treści, które są aktualne, a jak widać w tym przypadku nie są, co powoduje pewne niedopowiedzenia. Na przykład nasuwa mi się pytanie, bo w regulaminie, tym oficjalnym, jest potem mowa, że kontrakty two-way podpisujemy dopiero w 4. turze, natomiast regulamin 3. tury nie zakazuje podpisywania two-way (mam na myśli ten drugi, aktualny, ale nie z oficjalnego regulaminu). Zatem jak to jest?

Chyba przejrzystość zasad powinna być priorytetem.

Edytowane przez karpik

• Eld zablokował(a) ten temat
  • Eld odblokował(a) ten temat
  • Eld zablokował(a) i odblokował(a) ten temat