Skocz do zawartości

beGM - Random shit.

january

Rekomendowane odpowiedzi

Okej, ale kto teraz weźmie 25 mln tym roku i 27 w przyszłym, bo przecież z takiego czegoś się nie robi opt out przy takiej grze? Ktoś mógłby się skusić, bo kilka ekip jeszcze te 2 lata będzie czekać, ale co dostaną na dodatek? Picków już nie ma, graczy nie ma. Jest tylko Kononowicz.

To ze bierze te 27 mln to pewniak. U nas Dirk i Wade podniesli kase wiec on tez. Co mnie martwiloby na miejscu LAFa to jego nierentownosc. Przyszly rok to 130 mln na 5 grajkow!!! O k**** gruuubo. Jakis finansowy fair play planujecie Tomku???

Z pozytywow? Lac maja spore szanse na zachowanie puckow do 2021 roku ;-)

To ze bierze te 27 mln to pewniak. U nas Dirk i Wade podniesli kase wiec on tez. Co mnie martwiloby na miejscu LAFa to jego nierentownosc. Przyszly rok to 130 mln na 5 grajkow!!! O k**** gruuubo. Jakis finansowy fair play planujecie Tomku???

Z pozytywow? Lac maja spore szanse na zachowanie puckow do 2021 roku ;-)

Finansowe fair play? Rozwiń proszę.

No mamy ten nasz plan, który przedstawił January jako CBA i tego się trzymamy. Tzn. Hurd tam coś kombinował przy tym żeby uprościć do niezbędnego minimum i żeby było jak najprościej, ale skutecznie.  Żadnych rewolucji i wywracania do góry nogami. Zwyłe zasady repeater tax, tak jak są teraz w "CBA" podane. Tam wychodzi, jeśli dobrze pamiętam, że za 130 mln to już musi być drużyna na finały konfy żeby to miało wyjść na 0, tak bodaj to Camby kiedyś liczył. Także ewidentnie LAF żyje ponad stan i też bym smalił cholewy do Hurda o przyjęcie jakiegoś kontraktu w okolicach realnego TD.

Marcusie, no co Ci mam odpisywać? Zwyczajna propozycja o wymianę kilku graczy dostałem to, jak zwykle robię, podjąłem temat. 

Ze mną ostatnio od dawna nie podejmujesz tematu, do dziś nie odczytałeś mojego PW z 25 października :(

A Camby ma tyle ciekawych przemyśleń. Ja tu już analizuje kolejne ustawienia wszystkich drużyn. Jak będą wyglądać rotacje przy tylu kontuzjach czy wymuszonych rotacjach. Tego się nie da uniknąć przy tak dużej dawce spotkań.

Jeden Davis mi zapewni PO, a przynajmniej pole position do grudnia. I ławka jakoś daje radę Tyus Jones - Meeks - Bullock(może Dekker?) - Acy - Biyombo. Jest moc!

Widzę się na 8 miejscu, ale Grizzlies mimo przeciętnego Marca Gasola i kontuzjowanego Conleya mnie naciskają. Warren i Tyreke robią co mogą, ale brakuje solidnego wsparcia z ławki.

A jeszcze jedno:

Ja tam z góry ostrzegam, że OKC mam nisko.

Dipo super wygląda w Pacers, ale dostaje u mnie - : jego współpracę z RW za dobrze pamiętam.

Kanter, Adams i Sabonis to trzech centrów - ktokolwiek idzie na PF to szybuje w dół jak cholera.

Strasznie dziurawo SG-SF(!)-PF wyglądają overall.

Słuszna uwaga, też o tym mówiłem. Ale w twoim przypadku też jestem ciekaw jak chcesz Pau Gasola zmusić do biegania na pozycji PF :]

Widzę się na 8 miejscu, ale Grizzlies mimo przeciętnego Marca Gasola i kontuzjowanego Conleya mnie naciskają. Warren i Tyreke robią co mogą, ale brakuje solidnego wsparcia z ławki.

]

To mi nasuwa taką myśl, że fajnie będzie przy opisywaniu swoich ekip dodać taką autoocenę w postaci właśnie tego, jaki bilans/miejsce GM widzi sam dla siebie. 

To mi nasuwa taką myśl, że fajnie będzie przy opisywaniu swoich ekip dodać taką autoocenę w postaci właśnie tego, jaki bilans/miejsce GM widzi sam dla siebie. 

głosy na siebie się liczą tak w ogóle? Bo w tej tabelce wychodzi na to, że tak ;) mam nadzieję, że nikt nie będzie nabijał bilansu 27-0 ;) a w ogóle ile spotkań będziemy liczyć - 27/28/30?

głosy na siebie się liczą tak w ogóle? Bo w tej tabelce wychodzi na to, że tak ;) mam nadzieję, że nikt nie będzie nabijał bilansu 27-0 ;) a w ogóle ile spotkań będziemy liczyć - 27/28/30?

Tabela to prowizorka taka zrobiona przez Hurda, nie sugeruj się zbytnio, bo w końcu nie wiemy, czy więcej osób jest za wysłaniem głosów na PW, a potem ich wrzuceniem wszystkich, czy po prostu za wpisaniem w temacie. MYślę, że taki głos na którąś z opcji każdy mógłby oddać przy wrzuceniu tych krótki (bądź dłuższych, jak ktto woli) opisów ekip przed głosowaniem bilansów.

Będą małe różnice, bo liczmy mecze do 23.12 włącznie. Niektórzy zagrają 33, inni 31 etc. W przyszły weekend stworzę temat do tych opisów to sprawdzę i podam tam na wstępie dla każdej z ekip ile spotkań rozegrała

Chodzilo mi o propozycje januaryego wlasnie. Czy mamy przeliczac te 3 lata skrupulatnie czy wszyscy olewaja temat. Melo moge przejac w dniu draftu jakby co xD

Liczymy, jasne. Bez tego nie ma większego sensu, co wyszło bardzo szybko przy okazji potencjalnych przedłużeń. Oczywiście nikt indywidualnie nie będzie musiał. Ustawi się w excelu formułe i będzie pogląd na bieżąco, a nad tym żeby tam się liczyło poprawnie będą ze 2-3 osoby sprawdzały, czy nas google nie oszukuje :D 

W 2 drużynowym trade nie ma opcji żebyś przyjął Melo bez wysyłania szrotu w zamian, co chyba niekoniecznie powinno interesować Clipps.
Edytowane przez Tomek9248

Ale Wam się strasznie podoba znęcanie się na LAFem, jak bumerang ten temat wraca. Dajcie sobie już z tym spokój. Każdy głosuje jak chce i tak jak myśli a nie każdy startował z takiej samej pozycji, jeden dostał drużynę na mistrzostwo, drugi z masą picków, trzeci tankującą a czwarty stanął przed problemem co zobić z kończącymi się kontraktami swoich gwiazd.

Ja szanuję osoby, które nie wybrały tanku, ale starały się jak najlepiej obudować drużynę i starać się tak jak umieją, walczyć o najwyższe cele, nawet jak mi się nie podobają wszystkie ich ruchy.

Oczywiście nie mam nic przeciwko tankowaniu, ale chyba zdajecie sobie sprawę, że to najprostsze rozwiązanie, które nie wywołują złych emocji i potępienia.

Ale Wam się strasznie podoba znęcanie się na LAFem, jak bumerang ten temat wraca. Dajcie sobie już z tym spokój. Każdy głosuje jak chce i tak jak myśli a nie każdy startował z takiej samej pozycji, jeden dostał drużynę na mistrzostwo, drugi z masą picków, trzeci tankującą a czwarty stanął przed problemem co zobić z kończącymi się kontraktami swoich gwiazd.

Ja szanuję osoby, które nie wybrały tanku, ale starały się jak najlepiej obudować drużynę i starać się tak jak umieją, walczyć o najwyższe cele, nawet jak mi się nie podobają wszystkie ich ruchy.

Oczywiście nie mam nic przeciwko tankowaniu, ale chyba zdajecie sobie sprawę, że to najprostsze rozwiązanie, które nie wywołują złych emocji i potępienia.

Ale nikt się nad Lafem nie znęca. Po prostu przecenił wartość zawodników, mi też się to zdarzyło, każdy uczy się na błędach. Rynku i wartości zawodników trzeba się nauczyć, dlatego ta gierka ma sens i z dnia na dzień co raz to bardziej się wkręcam.

Tabela to prowizorka taka zrobiona przez Hurda, nie sugeruj się zbytnio, bo w końcu nie wiemy, czy więcej osób jest za wysłaniem głosów na PW, a potem ich wrzuceniem wszystkich, czy po prostu za wpisaniem w temacie. MYślę, że taki głos na którąś z opcji każdy mógłby oddać przy wrzuceniu tych krótki (bądź dłuższych, jak ktto woli) opisów ekip przed głosowaniem bilansów.

żadna prowizorka, choć faktycznie na pośpiechu robione i muszę sprawdzić czy dzieli przez 29 czy 30, bo nie pamiętam, najwyżej poprawię, wiadomo, ze na siebie nie głosujemy 

ogólnie zamysł jest żeby niezależnie od tego czy głosowanie będzie tajne czy jawne, każdy wpisał tam swoje głosy żeby ułatwić liczenie i się nie walnąć gdzieś

Tak z ciekawości czym są spowodowane takie maile? Bo na moje od dawna nie opowiadasz i też żadnych tego typu treści nie dostaje. Czy to był zwykły element dyskusji? Bo po tej wiadomości to odniosłem wrażenie jaikbyś mówił, że ty już z innymi GMami ustaliłeś potencjalną kolejność, a Camby wchodzi i miesza ustalony porządek.

Ponawiam pytanie, mocno mnie to zaskoczyło właśnie w chwili kiedy nim handluje, w tym miałem już jeden potwiwerdzony deal po czym po tygodniu dostaje wiadomosc, "sorry, jednak nie" wiec to sie juz powoli smieszne robi.

Prosze o odpowiedz, bo nie wiem czy tez mam z kazda propozycja wymiany kierowac sie wpierw do RADY by pomogla mi zwyciesko wyjsc z kazdej wymiany.

Ponawiam pytanie, mocno mnie to zaskoczyło właśnie w chwili kiedy nim handluje, w tym miałem już jeden potwiwerdzony deal po czym po tygodniu dostaje wiadomosc, "sorry, jednak nie" wiec to sie juz powoli smieszne robi.

Prosze o odpowiedz, bo nie wiem czy tez mam z kazda propozycja wymiany kierowac sie wpierw do RADY by pomogla mi zwyciesko wyjsc z kazdej wymiany.

Nie rozumiem. Nikt nikomu niczego nie zabraniał jeśli o to Ci chodzi. Może się przez ten tydzień dobrze namyślił albo zrobił reaserch Ibaki w tym roku. Ewentualnie wpadł na post jak ktoś napisał, że jest słaby.

Tomek, napisales ze wyslales kilku GM informacje na PW o tym ze Ibaka jest slaby w stosunku do kontraktu, stad pytanie Marcusa, a moje powtorzenie, w jakim celu?

Miales sen o tym ze Ibaka jest slaby i postanowiles sie tym podzielic z. garstką GMow? Czy dostales o niego zapytanie od kilku GMow, czy co? Bo w ogole nie rozumiem skad sie to wzielo.

Risercz robi sie przed przyklrpaniem wymiany, a nie tydzien po tym, z mojej wiedzy, stad tez Mitchell czy Gobert graja w Jazz, a nie Nuggets

Napisał wiadomy GM, że ma taką wymianę (bo według początkowych ustaleń miał tak robić więc się z nich wywiązuje). Wymieniliśmy krótko poglądy wśród naszej 5 i stwierdziliśmy zgodnie, że Ibaka gra słaby sezon na wysokim kontrakcie, ale nie będziemy się w żadne blokowanie bawić tu więc ów GM dostał wolną rękę. Żadna sensacja. Bardziej sensacyjne jest to, że się wycofał, bo wydawał się bardzo przekonany, ale to już nie moja sprawa. 

Stąd wnioskuję, że musiał się dobrze namyślić, co się chwali, bo od nas odpowiedź otrzymał tego samego dnia.

pytanie - okienko transferowe i glosowanie sa w tym samym terminie, czy to znaczy ze ogloszenie wynikow glosowania bedzie na koniec okna transferowego? :tongue:

Tak to wygląda ;)
Chyba, że wszyscy wyślą głosy trochę wcześniej to wtedy i wyniki mogą być wcześniej.
Edytowane przez Tomek9248

Będą małe różnice, bo liczmy mecze do 23.12 włącznie. Niektórzy zagrają 33, inni 31 etc. W przyszły weekend stworzę temat do tych opisów to sprawdzę i podam tam na wstępie dla każdej z ekip ile spotkań rozegrała

Po co chcesz sobie utrudniać życie? Nie prościej jest podzielić sezon tak, że w pierwszym trymestrze każdy gra 28 gier, a potem w dwóch następnych po 27? 

Po co chcesz sobie utrudniać życie? Nie prościej jest podzielić sezon tak, że w pierwszym trymestrze każdy gra 28 gier, a potem w dwóch następnych po 27?

Przez ostatnie 2 dni miałem trochę więcej wolnego czasu i widać uderzyło mi to do głowy. Kierowałem się poprzednim głosowaniem po prostu.

Ale racja, tak może być prościej.

Napisał wiadomy GM, że ma taką wymianę (bo według początkowych ustaleń miał tak robić więc się z nich wywiązuje). Wymieniliśmy krótko poglądy wśród naszej 5 i stwierdziliśmy zgodnie, że Ibaka gra słaby sezon na wysokim kontrakcie, ale nie będziemy się w żadne blokowanie bawić tu więc ów GM dostał wolną rękę. Żadna sensacja. Bardziej sensacyjne jest to, że się wycofał, bo wydawał się bardzo przekonany, ale to już nie moja sprawa.

Stąd wnioskuję, że musiał się dobrze namyślić, co się chwali, bo od nas odpowiedź otrzymał tego samego dnia.

Tak to wygląda ;)

Chyba, że wszyscy wyślą głosy trochę wcześniej to wtedy i wyniki mogą być wcześniej.

Tomek chyba nie powinno sie ujawniac zbytnio jako osoba trzecia kto z kim negocjuje. Pomagacie swiezemu graczowi ale takie info raczej powinno zostac w waszym waskim gronie.

Co wyście się tak uwzięli na tego Melo ?

Gość notuje spokojnie 19 PPG w OKC gdzie ball handlerem jest Russell na 49 eFG i 16 PER.

Zbliżone staty ma George.

Ronnie nie robi krucjaty ze jego Indiana ma szanse z Cavs w ECF mimo ze drugi najlepszy gracz ma kontuzje, czwarty tez, a ten najwazniejszy nie jest mocno zwiazany z Indiana i mozna sie spodziewac, ze odejdzie z Pacers jezeli dostanie dobry szmal od bardziej perspektywicznej ekipy niz Pacers.

• Eld zablokował(a) ten temat
  • Eld odblokował(a) ten temat
  • Eld zablokował(a) i odblokował(a) ten temat