MarcusCamby Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Pelicans też są ciągle w ciężkiej sytuacji. Jestem zespołem na pograniczu PO i nawet nie wchodząc w podatek od luksusu przy powrocie do starych zasad będę na minusie. Jestem otwarty na negocjacje. Na szczęście kary są prognozowane niewielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Wiekszym ryzykiem niz upadlosc tankujacych ekip jest raczej problem, ktory moze dotknac zespoly na pograniczu PO. Sam przeliczalem Kings i po 2019/2020 musze byc max ok. -10 mln na minusie co oczywiscie jest spokojnie do zrobienia i wcisne reset. Ale ekipy walczace o PO, ktore do nich nie wejda a beda mialy wydatki na poziomie 1-2 rundy ten system wg mnie bardziej zaboli. No i ekipy idace na maxa w walce o mistrzostwo maja tez problem jezeli cos zlego im sie przydarzy. Na dzis jedyna ekipa, ktora slabo wyglada pod tym naszym CBA jest LAC, potem chyba OKC. Reszta ma latwiejsze zadanie imo by ze swoimi skladami i CBA nie byc w dupie. No to ja mam taka sytuacje, planowalem walke o PO, po pierwszych glosowaniach okazalo sie ze nie mam szans do nich wejsc, od tego czasu zszedlem jakies 10 mln z salary, nie oslabiajac mocno trzonu druzyny. Jak dla mnie ten system januarego jest dobry, bo zmusza do obrania taktyki i aktywności na rynku. Powstają dodatkowe rodzaje wymian - ekipa oszczedzajaca kase oddaje dobrego rolesa do kontendera w zamian za oszczednosci. Jedyne co bym zmienił to, że ekipy 17-20 zarabiaja 10% SC, a nie 5%SC jak dotychczas, żeby rzeczywiście opłacało się o te PO walczyć. Plus chciałbym wiedzieć jakie będą kary, bo na razie jest napisane tylko amnestia gwiazd, co jest tak nie konkretne jak tylko mozna. Nie jesteś w stanie odwzorować kontraktow 1:1 z rNBA ze względu na to, że podpisując umowy w rNBA wiesz jaka będzie ich rola w drużynie. U nas musisz przypuszczać. Najlepszy przykład to Noel w Magic. Dostal 80/4 i Dnc nie byl jedynw osoba ktora.dala mu 20/y a w rNBA nie dostał umowy. Te naliczanie od 99 bedzie powodowalo ni mniej ni wiecej ze praktycznie kazda jedna tego typu wpadka blokuje ci gre na x lat w przod. No i wtopił z Noelem, to w NBA nie ma złych kontraktów? A oprócz Noela ma Tatuma, Kuzme, Mitchella, Foxa, Oubre jr, spokojnie z takimi assetami Noel jest do sprzedania, a nawet jezeli nie, to mozna stworzyć PO druzyne na tym fundamencie nawet z 20 mln w plecy. Generalnie wiadomo, ze nie odwzorujemy realiow w 100%, ale jezeli cos nas do nich przybliza to czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Można już głosować na bilanse za drugi trymestr w odpowiednim temacie. Wieczorem powinno pójść jeszcze bardziej oficjalne ogłoszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 to po kolei będą zrzucani na FA bez możliwości podpisania prze ten team najlepsi zawodnicy, aż hardcap będzie osiągnięty Teraz jeszcze którzy są najlepsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ktoś ma to zestawienie co zrobił shevcu na temat picków nadchodzącego draftu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Trzymaj Marcus, najblizsza aktualizacja po 4 marca ;-) Jako jeden z najbardziej zainteresowanych najbliższymi draftami zrobiłem symulację po głosach z pierwszej części sezonu (28/30 głosów) i stworzyłem taki nasz tankathon beGM. Mam nadzieję, że nikomu picku nie dopisałem ani nie zabrałem, a byłem ciekawy, czy wszystko mamy w arkuszu. O ile pierwsze picki są miodzio, to niektóre drugie wypadałoby wyjaśnić lub wpisać w arkusz. Tankathon beGM: I runda: 1. Heat 15w 2. Kings 15z 3. Suns 14z 4. Dallas 13z 5. Heat (pozyskany od Nets 14w) 6. Jazz 12z 7. Kings (pozyskany od Pacers 13w) 8. Memphis 11z 9. Magic 12w 10. Hawks 11w 11. Bulls 10w 12. Dallas (pozyskany od NOP 10z) 13. LAC 9z 14. Hotnets 9w 15. Boston (pozyskany od LAL 8z) 16. Utah (pozyskany od OKC 7z) 17. NYK 8w 18. Sixers (pozyskany od Detroit 7w) 19. Kings (pozyskany od Bucks 6w) 20. Suns (pozyskany od Boston 5w) 21. Suns (pozyskany od Sota 6z) 22. Utah (pozyskany od Denver 5z) 23. Wizards 4w 24. Sixers 3w 25. Heat (pozyskany od PTB 4z) 26. Nets (pozyskany od Toronto 2w) 27. Sota (pozyskany od Houston 3z) 28. Spurs 2z 29. Cavs 1w 30. GSW 1w II runda:31. Kings (pick pozyskany od Heat)32. Kings 33. Lakers (pozyskany od Suns) 34. Dallas 35. Suns (pozyskany od Nets) 36. Jazz 37. Pacers 38. Memphis – brak w arkuszu - do wyjaśnienia!!! 39. Magic 40. Boston (pozyskany od Hawks) 41. Utah (pozyskany od Bulls) 42. Utah (pozyskany od NOP) 43. Sixers (pozyskany od LAC) 44. Memphis (pozyskany od Hornets) 45. Orlando (pozyskany od LAL) - brak w arkuszu - do wyjaśnienia!!! 46. OKC 47. SAS (pozyskany od NYK) 48. Sixers (pozyskany od Detroit) 49. Bucks - brak w arkuszu - idzie do Kings, jeżeli nie pójdzie wybór w pierwszej rundzie do Kings - dopisać!!! 50. Boston 51. Magic (pozyskany od Sota) 52. Detroit (pozyskany od Denver) 53. Magic (pozyskany od Wizards) 54. Sixers 55. Denver (pozyskany od PTB) - brak w arkuszu - do wyjaśnienia!!! 56. Atlanta (pozyskany od Toronto) 57. Miami (pozyskany od Houston) 58. Hornets (pozyskany od Spurs) 59. Hornets (pozyskany od Cavs) 60. Denver (pozyskany od GSW) - brak w arkuszu - do wyjaśnienia!!! Edytowane 19 Lutego 2018 przez shevcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Jako, że nie za bardzo jest obecny GM Nets, to spróbuję go na chwilkę zastąpić. Jak to możliwe, że Tomek, dałeś Nets mniej zwycięstw niż Heat, Kings? Mają kilku solidnych gości + Galinari wrócił w tym trymestrze i gra bardzo dobrze. Najważniejsze jest jednak to, że Oni nie tankują w przeciwieństwie od jakiś 8 drużyn! Na 27 meczów, nie patrząc na kalendarz, grają jakieś 7em z drużynami, które chcą wszystko przegrać. Skoro te które chcą przegrywać, wygrywają po 4 czy 5 to jakim cudem Nets wygrywają tylko 3 mimo, że się starają a inni starają się przegrać. Dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Jako, że nie za bardzo jest obecny GM Nets, to spróbuję go na chwilkę zastąpić. Jak to możliwe, że Tomek, dałeś Nets mniej zwycięstw niż Heat, Kings? Mają kilku solidnych gości + Galinari wrócił w tym trymestrze i gra bardzo dobrze. Najważniejsze jest jednak to, że Oni nie tankują w przeciwieństwie od jakiś 8 drużyn! Na 27 meczów, nie patrząc na kalendarz, grają jakieś 7em z drużynami, które chcą wszystko przegrać. Skoro te które chcą przegrywać, wygrywają po 4 czy 5 to jakim cudem Nets wygrywają tylko 3 mimo, że się starają a inni starają się przegrać. Dziwne. Gallinari zagrał 3 mecze Reggie Jackson 4 Monroe 10 Seth Curry i Lin wcale, bo skończyli sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Gallinari zagrał 3 mecze Reggie Jackson 4 Monroe 10 Seth Curry i Lin wcale, bo skończyli sezon. A ja mam pytanie. Jakim ja cudem jestem na plusie praktycznie bez rozgrywającego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ja przepraszam za brak opisu. Po prostu sesja + praca i nie miałem czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ja tym razem będę tylko obserwował i powstrzymam się od komentarzy, ale są przypadki drużyn, które przy tych dwóch głosowaniach wzbudziły moje mocne zdumienie. Ale spokojnie patrzę i czekam na więcej wolnych głosów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryko Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Takie pytanie. Ktoś przy wcześniejszym głosowaniu wrzucił ile ma być tych zwycięstw i porażek przy bilansach, ile teraz, ktoś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Gallinari zagrał 3 mecze Reggie Jackson 4 Monroe 10 Seth Curry i Lin wcale, bo skończyli sezon. I to jest odpowiedź? Czyli Sac czy Heat z takim składem gdyby nie tankowały to byłyby na jakim poziomie?Ja wciąż skład Nets uważam za lepszy niż Heat czy Sacto a jeszcze tamci tankują. Dziwne. Tylko z ciekawości. Ibaka mi odjął Zwycięstw? Nie mam z tym problemu, tak tylko się zastanawiam co poszło u mnie nie tak wg Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryko Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Chyba lud nie oceniał po terminarzu jak Lakers tak nisko ;d 405-405 - o to Ci chodzi? Ta, wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Chyba lud nie oceniał po terminarzu jak Lakers tak nisko ;d 405-405 - o to Ci chodzi? Kapcie Ci spadną jak zobaczysz jaki Ci bilans MarcusCamby przygotował Ogólnie jak ty jesteś Goebbels, to Karpik ma umiejętności zawracania wody w rzece. I ten przebiegły cwaniak, wie co mam na myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Rubio-KCP-Stephenson-MKG-Towns z ławką Jamal-Meeks-Snell-Jerebko-Udoh to bilans na poziomie Indiany z 3 graczami grającymi w NBA? OK! Jakbym wiedział, że Yebaka to taki game changer to bym uderzał za niego po Duranta a nie Snella Edit: zapomniałem, że mam jeszcze Harrisona Barnesa w s5 Edytowane 19 Lutego 2018 przez Qcin_69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Przy takim Butlerze chcesz mnie nisko ocenić? Jak śmiesz! Nie będę tu masakrował twoich Lakers z jednym graczem mającym impact all-stara, dość powiedzieć że w drugim trymestrze Towns mu wcale nie ustępował bardzo, więc retoryka Wolves to tyko Butler straciła na znaczeniu. Ale ju tu nie ciągnij mnie za język, bo jak się rozkręcę to koledzy Ci nawet tego 16-11 nie dadzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Rubio-KCP-Stephenson-MKG-Towns z ławką Jamal-Meeks-Snell-Jerebko-Udoh to bilans na poziomie Indiany z 3 graczami grającymi w NBA? OK! Jakbym wiedział, że Yebaka to taki game changer to bym uderzał za niego po Duranta a nie Snella Edit: zapomniałem, że mam jeszcze Harrisona Barnesa w s5 Rozumiem, że chodzi Ci o moją ocenę, tak? powiem tak: Rubio w 2.trymestrze grał słabo, KCP nie zachwycał, MKG w całym tym sezonie nie gra zbyt dobrze, a ławka, choć dość szeroka i niezła, nie grała jakoś rewelacyjnie. Według mnie po prostu ten trymestr był słaby w wykonaniu Twoich graczy, następny zapowiada się lepiej i wydaje się, że bilans powinien być na spokojnie dodatni W Pacers (oprócz Turnera i Redicka) dobrze prezentowali się Lyles, TLC, Holiday, a Joseph i Teodosić dają przyzwoity poziom. Tak ja to widzę i rozumiem, że ktoś może mieć inne zdanie taka ciekawostka: masz taki sam bilans (w moich głosach) co Cavs, którzy też mieli słaby trymestr mimo, że wiadomo, że to główny kandydat na mistrza Wschodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Nikt tu nie patrzy na formę, tylko na nazwiska. Lakers 17-10, Wolves 17-10 tyle samo co znacznie mocniejsi Blazers, jeżdżący w innej lidze, a Pels 14-13. A już Pistons 18-9, cholera nikt nie zauważył jak tam wszyscy zjechali z formą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Jak ja mogę być na plusie gdzie przez większość czasu gram z Delaneyem na pg ja się Tomka i Eryko pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi