Skocz do zawarto艣ci

Raptors 2007/2008

KarSp

Rekomendowane odpowiedzi

Przyjaciele, zaniedbali艣my strasznie to podforum, czuj臋 si臋 z tym 藕le wi臋c postanawiam przerywa膰 te zmor臋 milczenia i mam nadziej臋 偶e pomo偶ecie mi w tym wracaj膮c i aktywnie uczestnicz膮c w 偶yciu forum Raptors.e-nba.pl

Zaczn臋 mo偶臋 od Presezon. Raptors maja za sob膮 2 mecze, zwyci臋stwo i pora偶k臋. Szczerze m贸wi膮c ani mnie to zi臋bi ani grzeje bo nie przywi膮zuje wagi do gry na tym etapie. Ciekawsze sa informacje z obozu o problemach Chrisa Bosha. Martwi mnie to, gdy偶 dopiero mamy pierwsze mecz a CB4 ju偶 narzeka. Ci臋偶ko tak zacz膮c z liderem, kt贸ry jest nie w pe艂ni sprawny. Jego wyst臋p stoi pod znakiem zapytanie w dzisiejszym meczu z Realem Madryt. Mam nadziej臋, 偶e nawet jak nie wyst膮pi to i tak Dinozaury zagrn膮 ten mecz, niby nie przywi膮zuje wagi do wynik贸w ale przegrac drugi raz z Europejsk膮 dru偶yn膮 i to ju偶 jako ekipa z Playoffs NBA nie by艂oby przyjemn膮 spraw膮,.

http://www.e-nba.pl/forum/viewtopic.php ... ght=#89130

polecam te偶 ten link, mo偶e kto艣 jescez nie widiza艂 a ja drugi raz si臋 nie b臋de powtarza艂 ;) W ka偶dym razie na kontrowersje w tym poscie mo偶na odpisywa膰 r贸wnie偶 tutaj, z pewno艣ci膮 przeczytam. :)

Aha, i jest to topic o PreS, ale i o RS, bo z takim zainteresowaniem jak jest obecnie to chyba nie ma senus zak艂ada膰 oddizelnego..

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Jeden temacik wystarczy ... b臋dzie i Pre i Regular :)

Ja mo偶e zaczn臋 od Chrisa Bosha ... nie wiem na ile powa偶na jest ta kontuzja kolana, ale Chris wydaje si臋 nad tym panuje, wie co mo偶e robi膰, jak si臋 forsowa膰, wi臋c powinno by膰 z nim ok.

Jestem w trakcie ogl膮dania meczu z Realem, rzeczywi艣cie Bosh nie wyst膮pi艂, a Raptors wygl膮daj膮 ca艂kiem dobrze. T.J. przewodzi dru偶ynie, 艣wietnie prowadzi gre, gra m膮drze. Ca艂a dru偶yna do艂uje w obronie, szczeg贸lnie przy podwajaniu i grze na obwodzie. Real (jak wi臋kszo艣膰 dru偶yn europejskich) preferuje gr臋 za 3. Raptors dobrze broni膮 jeden na jeden, ale na obwodzie s膮 luki.

Mitchell wystawia wszystkich mo偶liwych zawodnik贸w, nie widzieli艣my jeszcze Maceo. Na razie zawodzi mnie Jorge i Parker, kt贸rzy s膮 ma艂o aktywni w ataku i w obronie. Zobaczymy jak p贸jdzie z drug膮 po艂ow膮, wygrana jest jak najbardziej mo偶liwa bez Bosha, tylko wi臋cej koncentracji w obronie i b臋dzie git. :)

Odno艣nik do komentarza

I znowu tr贸jk膮cik :? Czy naprawd臋 nikt opr贸cz Wr贸bla i KarSp'a nie lubi Raps na forum.e-nba.pl?

Ja osobi艣cie mam mieszane przeczucia co do nadchodz膮cego sezonu. Wszyscy spodziewaj膮 si臋 post臋pu. Dru偶yna zosta艂a wzmocniona nowymi zawodnikami, reszta zespo艂u solidnie przepracowa艂a offseason, chemia w zespole jak i samo zgranie znacz膮co wzrosn膮, nasza defensywa powinna si臋 poprawi膰 etc.

Ale jak wida膰 po pierwszych meczach nie wszystko idzie tak g艂adko jak jest to przedstawione w mediach. Ja wiem, 偶e to preseason, ka偶dy si臋 oszcz臋dza i jeszcze troch臋 leniuc***e przed prawdziw膮 char贸w膮, ale dzi臋ki takim meczom bardzo 艂atwo idzie zauwa偶y膰 czy dru偶yna rzeczywi艣cie sta艂a si臋 lepsza jako ca艂o艣膰 (szczeg贸lnie je艣li m贸wimy o team defense). Przyznaj臋 si臋 bez bicia, 偶e nie obejrza艂em 偶adnego spotkania z Europy (g艂贸wnie z braku dost臋pu), ale z tego co wyniucha艂em ze skr贸t贸w oraz przeczyta艂em na forach wywnioskowa膰 mo偶na, 偶e - pomimo szumnych zapowiedzi - nasza defensywa wcale nie uleg艂a poprawie. Nadal bronimy 藕le, bez pomocy i graczy do zada艅 specjalnych. Wielkie uk艂ony tutaj do Kapono, kt贸ry pod swoj膮 tablic膮 jest beznadziejny. Ten zawodnik w og贸le nie umie broni膰! Po prostu totalne beztalencie i trzeba szybko co艣 z tym zrobi膰 (da si臋?), bo do naszego ataku pasuje 艣wietnie, co wida膰 (mo偶e nie po boxscoreach, bo w tych trzech meczach r贸偶nie bywa艂o, ale wida膰, 偶e ch艂op czuje gr臋 i kiedy tylko b臋dzie stabilny z procentem, mo偶e by膰 niez艂膮 maszynk膮 do nabijania).

Patrz膮c na nasz roster nasuwa si臋 tylko jedna my艣l: strasznie g艂臋booooooki, naprawd臋. Zawsze oceniane jest in plus dla teamu, ale ja troszeczk臋 obawiam si臋, i偶 mo偶e nam to zaszkodzi膰, szczeg贸lnie, 偶e Raps trenuje Mitchell ;) I nie chodzi mi o czas gry dla poszczeg贸lnych graczy, ich niezadowolenie czy co艣 w tym stylu (w ko艅cu troch臋 rywalizacji w 艣rodku teamu nie zaszkodzi), ale o stabilno艣膰 ich formy. Wiadomo, 偶e nie ka偶dy zawdnik potrafi wyj艣膰 z 艂awki na 10-15 minut, trafi膰 co ma trafi膰, zrobi膰 co ma zrobi膰 by spowrotem spokojnie usi膮艣膰 sobie na 艂awce. Ka偶dy adaptuje si臋 inaczej, a je艣li zawodnik b臋dzie zmieniany po 3 nieudanych rzutach lub b臋dzie gra艂 co 2-3 mecze, trudno o dobr膮 wydajno艣膰.

Z ca艂ym szacunkiem dla Jose Calderona, kocham go. Ale mimo wszystko, w mojej opinii, T.J. to nasz starter. Koniec kropka. Calderon jest ogromnym kopem z 艂awki. On jest 艣wietny. Po co zmienia膰 co艣, co dobrze funkcjonuje.

Rasho w ko艅cu musi zacz膮膰 gra膰!!!

Aha, Wr贸bel - i z g贸ry przepraszam Ci臋 za raps.e-nba.pl, ale musisz mi uwierzy膰 na s艂owo, 偶e naprawd臋 mam maksymalnie ma艂o czasu. Znasz spraw臋, si艂a wy偶sza :x

Odno艣nik do komentarza

Nadal bronimy 藕le, bez pomocy i graczy do zada艅 specjalnych. Wielkie uk艂ony tutaj do Kapono, kt贸ry pod swoj膮 tablic膮 jest beznadziejny. Ten zawodnik w og贸le nie umie broni膰! Po prostu totalne beztalencie i trzeba szybko co艣 z tym zrobi膰 (da si臋?), bo do naszego ataku pasuje 艣wietnie, co wida膰 (mo偶e nie po boxscoreach, bo w tych trzech meczach r贸偶nie bywa艂o, ale wida膰, 偶e ch艂op czuje gr臋 i kiedy tylko b臋dzie stabilny z procentem, mo偶e by膰 niez艂膮 maszynk膮 do nabijania).

Bo wiesz Lukic, my mamy taki styl, r'n'g, 偶e tutaj raczej si臋 nie broni wi臋c nie spodziewam si臋 zmian w tym temacie. Nie 偶eby oczywi艣cie to pozytywne by艂o, ale co pan zrobisz, panie 艁ukaszu? Nic pan nie zrobisz, panie 艁ukaszu.

A co do Kapano to akurat jego braki w D, je偶eli chodzi o bilans tego co zyskali艣my i stracili艣my w RS 艣wietnie nadrabia Delfino, bardzo pozytywnie zaprezentowa艂 si臋 w tym wzgl臋dzie w preseason(jak ogl膮da艂em, dwa mecze, no p贸艂tora , bo na 3 zawi贸d艂 SopCast...)

Z ca艂ym szacunkiem dla Jose Calderona, kocham go. Ale mimo wszystko, w mojej opinii, T.J. to nasz starter. Koniec kropka. Calderon jest ogromnym kopem z 艂awki. On jest 艣wietny. Po co zmienia膰 co艣, co dobrze funkcjonuje.

A nie uwa偶asz,偶e mog艂oby by膰 jeszcze lepiej? Calderon to taka posta膰 kt贸a idealnie mog艂aby uporz膮dkowa膰 nasz atak w momencie gry na pocz膮tku,a TJ by艂by z jego stylem gry jeszcze lepsz膮 postaci膮 do 'kopniaka z 艂awki', z jego szybko艣ci膮, podkr臋caniem tempa gry i wjazdami by艂by do tego idealny. W kwestii teoretycznej, w praktyce z r贸znych nieznanych powod贸w mog艂oby to nie wypali膰,ale spr贸bowa膰 warto, tym bardziej jak patrz臋 na gr臋 Jose..

Aha, Wr贸bel - i z g贸ry przepraszam Ci臋 za raps.e-nba.pl, ale musisz mi uwierzy膰 na s艂owo, 偶e naprawd臋 mam maksymalnie ma艂o czasu. Znasz spraw臋, si艂a wy偶sza Mad

no w艂asnie, ja czekam a偶 si臋 Wr贸bel odezwie na gg w tej sprawie, pisa艂em ju偶 dwa razy,ale bez wi臋kszego odzewu...

PS. ja tam mog臋 i w 3 pisa膰, zawsze jaka艣 gadka, w Nets mieli艣my sporo czasu 2 i jako艣 tam si臋 toczy艂o :P Mo偶e pojawi膮 si臋 te偶 inni co tu kiedy艣 zagl膮dali, wierz臋 w nich :P

Odno艣nik do komentarza

Bo wiesz Lukic, my mamy taki styl, r'n'g, 偶e tutaj raczej si臋 nie broni wi臋c nie spodziewam si臋 zmian w tym temacie.

Tak jak pisa艂em, meczy nie ogl膮da艂em, ale je艣li oni ponownie pr贸buj膮 gra膰 tym stylem to jestem wr臋cz pewny, 偶e powt贸rzy si臋 sytuacja sprzed roku. Czy oni ju偶 tego startu (2-8, tak?) nie pami臋taj膮? Colangelo pr贸bowa艂 stworzy膰 dru偶yn臋 na miar臋 Suns - tak, ale nie wysz艂o i my艣l臋, 偶e nie ma sensu ponownie wraca膰 do tej koncepcji, aj... :?

A nie uwa偶asz,偶e mog艂oby by膰 jeszcze lepiej? Calderon to taka posta膰 kt贸a idealnie mog艂aby uporz膮dkowa膰 nasz atak w momencie gry na pocz膮tku,a TJ by艂by z jego stylem gry jeszcze lepsz膮 postaci膮 do 'kopniaka z 艂awki', z jego szybko艣ci膮, podkr臋caniem tempa gry i wjazdami by艂by do tego idealny.

A czy uwa偶asz, 偶e T.J. prowadzi nieuprz膮dkowan膮 gr臋? ;] Poza tym wydaje mi si臋, 偶e to Jose gra szybciej. Ford mo偶e i jest szybszy jako zawodnik, ale on do fast breaku nigdy si臋 specjalnie nie kwapi艂... Obaj prezentuj膮 podobn膮 koncepcj臋 (pewnie z g贸ry na艂o偶on膮 przez Mitchella), ale Jose ma wi臋cej w sobie 'tej pozytywnej energii' ;)

I wydaje mi si臋, 偶e T.J. w tym roku chce pokaza膰, i偶 zas艂uguje na miano All-Star. Sam tego nie kryje i ju偶 w playoffach pokaza艂, 偶e potrafi ci膮gn膮膰 zesp贸艂. Przecie偶 podczas spotka艅 rozgrywanych w NJ (game 3 and 4) byli艣my w grze jedynie dzi臋ki niemu...

Odno艣nik do komentarza

A czy uwa偶asz, 偶e T.J. prowadzi nieuprz膮dkowan膮 gr臋? ;]

Inaczej mo偶e. Uwa偶am ze w kwestii prowadzenia gry Calderon>Tj, w sensie otwierania partner贸w, szukania ich na pozycji,anga偶owania calego zepso艂u w grze i pomaganiu kolegom w zdobywaniu punkt贸w. Czemu艣 zaprzeczysz? ;) W zwi膮zku z tym warto spr贸bowa膰 ich zamieni膰, bo wtedy by膰 moze da to lepszy efekt, Jose wykorzysta od maximum pierwsz膮 pi膮tk臋, a TJ wejdzie i b臋dize gra艂 jak gra i lubi, da kopa, czyli sporo koz艂owania i indywidualnych akcji bez minus贸w dla zespo艂u a nawet nie daj膮c odskoczy膰 rywalom. Generalnie chcia艂bym, 偶eby czas gry obu pan贸w si臋 zr贸wna艂 bo 30 minut Forda do kilkudziesi臋ciu mniej Calderona mi nie odpowiada.

Obaj prezentuj膮 podobn膮 koncepcj臋 (pewnie z g贸ry na艂o偶on膮 przez Mitchella), ale Jose ma wi臋cej w sobie 'tej pozytywnej energii' Wink

Koncepcja jest na艂o偶ona bardziej przez Colangelo, tym jaki mamy sk艂ad, bo chyba nie wierzysz, 偶e Mitchell ma jak膮艣 koncepcje? ;) ;) ;) :twisted:

Przecie偶 podczas spotka艅 rozgrywanych w NJ (game 3 and 4) byli艣my w grze jedynie dzi臋ki niemu...

I m贸g艂by to robi膰 z korzysci膮 dla zespo艂u w艂asnie, bo widzisz sam wychodzi艂o raczej one man show i czemu nie wykorzysta膰 teog gdy najlepsi odpoczywaj膮? Oczywi艣cie, nie b臋dize to mo偶liwe gdy odzyska miano All stara i trzeba b臋dize mu przet艂umaczy膰, 偶臋 tka b臋dzie korzystniej itd, co pewnie 艂atwo nie p贸jdize, lae jak sam zawodnik by si臋 zgodzi艂 to ja nie widze przeszk贸d by spr贸bowa膰, przede wszystkim wi臋cej by艂oby dogra艅 do Bosha, a tego czasami brakowa艂o, nie zwyk艂ych poda艅 i niech si臋 dzieje co tj.1on1, a otwierania mu drogi przez dobre podanie i mo偶liwo艣ci 艂atwych pkt. :)
Odno艣nik do komentarza

Wygrana 105:99 nad Zalgirisem Kaunas. No fajnie tylko kolejny raz zagrali艣my, hm... przeci臋tnie?

Mo偶na powiedzie膰, 偶e przez wi臋kszo艣膰 czasu mecz by艂 pod nasz膮 kontrol膮, ale czwarta kwarta to niez艂a gra Zalgirisu i wym臋czone nasze zwyci臋stwo. Nie ujmuj臋 niczego tej dru偶ynie, w ko艅cu nale偶y do czo艂贸wki europejskiej z kt贸r膮 przecie偶 zawsze gra si臋 trudno. To my zagrali艣my nier贸wno. Mamy przestoje. Nasza defensywa nadal jest dziurawa jak szwajcarski ser. Nie do艣膰, 偶e pozwalamy penetrowa膰 niemi艂osiernie dru偶ynom przeciwnym, to jeszcze odpuszczamy na obwodzie, gdzie - jak wiemy - europejskie dru偶yny zawsze szalej膮. W ataku tak偶e za r贸偶owo nie by艂o, szczeg贸lnie je艣li chodzi o skuteczno艣膰.

Dzisiaj ju偶 prawdziwy test. Gramy u siebie z Chicago. Wynik jest bez znaczenia, bardziej obchodzi mnie nasza gra. Mitchell powinien da膰 pogra膰 wi臋cej Bastonowi, Moonowi, Jacksonowi czy Delfino, bo - wg. jego obietnic - wi臋ksz膮 ilo艣膰 czasu mieli dosta膰 ju偶 w poprzednim meczu.

Holla!

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Panowie sezon startuje...mo偶e jakie艣 wsp贸lne ogl膮danie meczu dzi艣 w nocy?co wy na to?jaki艣 skape czy co艣?

Ja niestety odpadam. Nigdy nie specjalizowa艂em si臋 w zarywaniu nocek, a tym bardziej nie po dzisiejszym dniu.

Ale IMO mamy W jak nic. Philly to wed艂ug mnie jeden z najgorszych zespo艂贸w w ca艂ej lidze i pretendent do najgorszego bilansu na Wschodzie. My natomiast jeste艣my w gazie - nic tylko porz膮dnie im natrzaska膰 i wspaniale rozpocz膮膰 ten sezon ;]

Odno艣nik do komentarza

Ale IMO mamy W jak nic. Philly to wed艂ug mnie jeden z najgorszych zespo艂贸w w ca艂ej lidze i pretendent do najgorszego bilansu na Wschodzie. My natomiast jeste艣my w gazie - nic tylko porz膮dnie im natrzaska膰 i wspaniale rozpocz膮膰 ten sezon ;]

Je艣li gracze Toronto podejd膮 do meczu w ten spos贸b co ty to jednak zastanowi艂bym sie na wynikiem koncowym 8) . Mo偶e i sixers w tym sezonie si艂膮 nie s膮 ale ambicji im nie brak i wlasnie to ze sa skazywani na porazke w wiekszosci spotkan moze byc ich broni膮. Zlekcewa偶eni mog膮 by膰 gro藕ni. Na papierze wygra膰 powinno Toronto a jak bedzie w praktyce przekonamy sie juz niebawem :wink: .

A oceniaj膮c szanse Raptors w tym sezonie to trzeba wspomniec ze nie bedzie tak rtozowo jak ostatnio :P to juz nie jest titanic devision. Boston NJ i NY sie wzmocni艂y, moze Phila troche odstaje ale jak juz pisa艂em nie mozna ich lekcewazyc. Tak偶e walka o pierwsze miejsce zapowiada sie ciekawie. Daje Raptors szanse na drugie miejsce w Atlantic za Bostonem oczywi艣cie.

Odno艣nik do komentarza

Nie 艂adnie si臋 艣mia膰 z innych, bo Raps te偶 maja kilka 偶enujacych historii 81pkt Bryanta, Shaq przeciw Raps mia艂 nie pami臋tam drugie czy trzecie w karierze TD, Gerlad Green te偶 was czym艣 tam za艂atwi艂 tylko nie pami臋tam o co dok艂adnie chodzi艂o i te偶 wcze艣niej byli艣cie przeci臋tniakami. Wi臋c troch臋 luzu i szacunku dla innych 8)

Odno艣nik do komentarza

Bardzo 艂adnie rozpoczynamy sezon. Przeciwnik co prawda nie pierwszej klasy, ale liczy si臋 dobre otwarcie. 艢wietnie zaprezentowa艂 si臋 Bargnani, kt贸ry by艂 liderem dru偶yny. Po urywkach wida膰, 偶e nabra艂 agresywno艣ci w grze, ju偶 nie jest taki leniwy w obronie. Ca艂a dru偶yna zagra艂 艣wietnie, a nasi rozgrywaj膮cy po prostu przewodz膮 tej dru偶ynie. Ford 12as. Calderon 4as. z 艂awki to naprawd臋 艂adnie wygl膮da.

Nowi gracze: Kapono i Delfino tak偶e dali co艣 od siebie. Jedynie zbi贸rki dalej pozostaj膮 nasz膮 pi臋t膮 Achillesow膮 i trzeba nad tym popracowa膰.

Odno艣nik do komentarza

[...] Wi臋c troch臋 luzu i szacunku dla innych 8)

Heh, nie wiem czamu odebra艂e艣 tak 'negatywnie' moj膮 odpowied藕. Nigdy nie wy艣miewa艂em si臋 z Philly (z 偶adnego zespo艂u... no mo偶e poza Knicks ;]), po prostu stwierdzam fakty. Sixers s膮 w trakcie porz膮dnej przebudowy i naprawd臋 nie oczekuj臋 od nich w tym sezonie fajerwerk贸w (nad czym te偶 ubolewam, bo zawsze lubia艂em ten team).

A Reggie Evans dzisiaj na deskach po prostu pozamiata艂. To 艣wietnie pokazuje jak jest u Raptors贸w z defensyw膮 (nad kt贸r膮 przecie偶 wszyscy pracowali w offseasonie, ale jako艣 efekt贸w nie wida膰). Nale偶y mie膰 tylko nadziej臋, 偶e w nast臋pnych meczach b臋dzie lepiej - szczeg贸lne, gdy #4 wr贸ci do gry na pe艂nych obrotach.

Odno艣nik do komentarza

Wyst臋p przeciwko 76ERS oceniam w skali 1-5 na +3. To czego mi zabrak艂o i w tym meczu jak i w ca艂ym poprzednim to gry na deskach brakuje nam takiego harcownika bo w skladzie mamy praktycznie tylko Humphries'a od takich zadan( nie licze Bastona bo on nie dostanie zbyt wielu szans na gre - tak my艣le) i mia艂em nadzieje 偶e Colangelo troche "odci膮偶y" obw贸d pozbywaj膮c si臋 Grahama i pozyskuj膮c gracza typu wspomnianego Evansa. Druga sprawa to nie mozna roztwonic 21pkt przewagi tak szybko! Na wielki plus zas艂uguje gra naszych dw贸ch Point Guard'贸w oraz Player of the game - Bargnani. Bosh troche w cieniu w drugiej po艂owie ale mo偶e by艂o to spowodowane kontuzj膮 kt贸r膮 nabawi艂 si臋 w Europie. Mamy bardzo przysz艂o艣ciowy sk艂ad co podsumowa艂 jeden z ameryka艅skich komentator贸w: "Bosh&Bargnani - this guys is a future" i tego si臋 trzymajmy. Pozdrawiam

Odno艣nik do komentarza

106-69 :shock: :!: A u was na forum tak cicho :P . Po raz kolejny mocn膮 stron膮 Raptors s膮 tr贸jki - 59% skuteczno艣ci. A ta tr贸jeczka Bosha zza po艂owy marzenie 8) . No Raptors 艂adnie wchodz膮 w sezon dwa pewne zwyci臋stwa i id膮 w g贸re.

Bargnani si臋 widocznie rozkr臋ci艂. Przyznam 偶e by艣la艂em ze to bedzie bust bo do konca nie spelnial oczekiwa艅 a tu ch艂opak nie藕le sobie poczyna w nowym sezonie.

Odno艣nik do komentarza

Bargs 艣wietnie wszed艂 w nowy sezon, bierze na siebie odpowiedzialno艣膰 za prowadzenie dru偶yny i nie藕le mu to idzie. Wygrywamy g艂贸wnie dzi臋ki zbilansowanemu atakowi, mamy w dru偶ynie 5-6 graczy, kt贸rzy potrafi膮 sypn膮膰 po 10+ pkt. na mecz. Do tego dochodzi "najlepsza uzupe艂niaj膮ca si臋 para rozgrywaj膮cych" i mamy pewne zwyci臋stwa.

Z Bostonem mo偶e nie b臋dzie a偶 tak ci臋偶ko jak si臋 zapowiada, poza trzema graczami nie ma kto prowadzi膰 gry, wi臋c je艣li wpadn膮 w faul trouble albo zejd膮 na kilka minut, nasza rezerwa ma duu偶膮 przewag臋 nad Celtami.

P贸ki co pi臋knie si臋 uk艂ada gra naszych, dwa mecze powy偶ej 100pkt. :) Oby tak dalej

Odno艣nik do komentarza

Z Bostonem mo偶e nie b臋dzie a偶 tak ci臋偶ko jak si臋 zapowiada, poza trzema graczami nie ma kto prowadzi膰 gry, wi臋c je艣li wpadn膮 w faul trouble albo zejd膮 na kilka minut, nasza rezerwa ma duu偶膮 przewag臋 nad Celtami.

Dzisiaj niestety w pierwszym starciu obu ekip klas臋 udowodni艂 Rondo. Co prawda tutaj mamy przewag臋 bo nie wierze by Calderon z Fordem dali mu si臋 zjecha膰, ale jednak sam Arenas nie mia艂 艂atwej przeprawy a koncentracja tylko na Big 3 moze nie przynie艣膰 oczekiwanych efekt贸w. Jest ich tam jednak kilku kt贸rzy 艣wietnei potrafi膮 wykorzysta膰 bycie w cieniu i skupienie obrony na kim艣 innym.

Najwaznejszym zadaniem tego meczu b臋dzie powstrzymanie kogo艣 z dw贸jki Allen-Pierce i tutaj upatrywa艂bym rol臋 dla Delfino, kt贸ry wydaje si臋 by膰 najsolidniejszym i do艣wiadczonym w tego typu wyzwaniach zawodnikiem. Z akcentem chyba na PP, bo Ray w swoim openerze jako gracz Celt贸w nie wygl膮da艂 jako艣 gro藕nie, wr臋cz troszk臋 by艂 zagubiony. Z drugiej jednak strony go b臋dzie 艂膮twiej ograniczy膰 i jest mniejsze ryzyko jak w przypadku Pierce'a, ze i tak zrobi co zechce. Je偶eli chodzi o kwesti臋 Bosh-Garnett to sprawa wydaje si臋 jasna. Obaj sa nie do zatrzymania, szczeg贸lnie ten drugi, Chris pewnie napsuje mu sporo krwi, wierz臋 偶e cho膰 troszk臋 go ograniczy bo obaj to godni siebie superstarzy,b臋dzie gor膮co. Zobaczymy te偶 czy obudzi si臋 CB4 w ko艅cu w ataku, bo na razie to wygl膮da niemrawo i oddaje pole innym, jakby przy膰miony i zgaszony 艣rednio udanymi w jego wykonaniu PO.

Je偶eli chodzi o dwa wcze艣niejsze mecze to generalnie 艣wietnei podsumowa艂 to Wr贸bel. Mamy zbilansowan膮 kadr臋, kt贸ra si臋 uzupe艂nia, k膮samy wieloma zawodnikami, z wielu miejsc, co sprawia 偶e ci臋zko nas upilnowa膰,k a偶dy jest gro藕ny i kilka os贸b ma zawsze +10pkt. Szczeg贸lnie zaskakuje Bargnani, m贸wi艂em dajcie ch艂opakowi szanse a nie skre艣lacie od razu i wida膰 w wakacje pracowa艂 co skutkuje tym, 偶e w dw贸ch pierwszych zwyci臋stwach to on by艂 liderem tego zespo艂u.

Odno艣nik do komentarza

Sorki ja troche z innej beczki: Wie kto艣 sk膮d 艣ci膮gn膮膰 mecze Raptors z pamietnych PO w kt贸rych grali艣my z Knicks, 76ERS? My艣la艂em 偶e na davce bedzie ale niestety s膮 2 mecze ale 艂膮cznie zajmuj膮 7gb. Jakby kto艣 mia艂 to prosze w podanie. Z g贸ry dzi臋ki

Odno艣nik do komentarza

Sorki ja troche z innej beczki: Wie kto艣 sk膮d 艣ci膮gn膮膰 mecze Raptors z pamietnych PO w kt贸rych grali艣my z Knicks, 76ERS? My艣la艂em 偶e na davce bedzie ale niestety s膮 2 mecze ale 艂膮cznie zajmuj膮 7gb. Jakby kto艣 mia艂 to prosze w podanie.

W wakacje na http://www.mixmakers.net przewija艂o si臋 kilka link贸w na Sendspace do serii z Sixers. Sprawd藕, mo偶e jeszcze dzia艂aj膮. Ale z tego co pami臋tam by艂 to re-up w艂a艣nie z torrent贸w, wi臋c waga plik贸w raczej taka sama.
Odno艣nik do komentarza

By艂o tak blisko :( Najgorsze jest kiedy goni si臋 ca艂y mecz, doprowadza do remisu w takich okoliczno艣ciach jak zrobi艂 to T.J. Ford i taki Allen trafia jeszcze 3 na dobicie :(

Niestety trzeba zgani膰 naszych graczy, kt贸rzy ca艂y mecz grali bardzo nerwowo, nieskutecznie i chaotycznie. Celtics byli na kontakcie ca艂y mecz, mo偶na ich by艂o spokojnie pokona膰, bo wielka tr贸jka nie gra艂a extra w tym meczu. W og贸le trzech graczy pierwszej pi膮tki mia艂a problemy z faulami, ale nie potrafili艣my tego wykorzysta膰. Bargs mia艂 bardzo s艂abiutki dzie艅, podobnie jak Calderon. Bosh dopiero w ostatniej kwarcie wzi膮艂 si臋 do gry, jedynie Ford ca艂y mecz mia艂 na dobrym poziomie.

Trudno, to dopiero pocz膮tek sezonu, b臋dziemy mieli jeszcze 3 okazje, aby ich pokona膰 i wierz臋, 偶e ich pokonamy.

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.