Skocz do zawartości

Kto mowi nie czyli wlasne propozycje trejdow

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Z tych zespolow najbardziej lubię Denver ze względu na Jokicia, ale mam wrazenie ze oni wyszliby na tym zbyt dobrze. Z drugiej strony Kings stosunkowo malo dostaja za Kuza i raczej mówią nie.

No bo ja wiem

Thomas i Crabbe to chyba byłaby najgorsza obrona w historii NBA.

Thomas to koszmar co z tego ze on w tych 4 kwartach robi 10 pkt i ofensywa Bostonu to 125 z nim jak obrona to 125-128 w zależności od miesiąca

Crabbe gra źle jako starter wręcz znika jego wartość. On się nadaje tylko jako rezerwowy a jest najgorszym obrońcą najgorszej defensywy ligi ( a przepraszam 2 od końca bo przedostatnia jest Denver)

Jeśli marzycie by Denver pobiłą rekordy wszechczasów w najgorszej obronie ligi to klepiecie ten deal . Jeśli marzycie by jednak coś zaczęli bronić to szukacie innej opcji

Poza tym Thomas do Jokicia??? Nie widzę tej synergii

Generalnie wychodzę z założenia, ze jesli mozesz pozyskać gwiazdę to to robisz, a Isiah taka gwiazda jest. Do tego on i Jokic sa na tyle utalentowani ofensywnie, ze mogliby sie dogadac na parkiecie, a jeden może tworzyc drugiemu więcej miejsca np. Pick&pop i dylemat czy zostawiać Jokicia na medzie, czy podwajac Isiah czy switch i chwila miejsca na rzut etc., a Jokic ze swoim podaniem mógłby tez kreowac Isiah, gdy bedzie podwajany. O ofensywę w wypadku tej dwójki specjalnie nie martwilbym sie.

Crabbe i tak bylby rezerwowym i jesli taka wymiana poszlaby w tym sezonie to

Thomas Harris Gallo Aminu Jokic

Na ławce Murray, Barton czy Crabbe i na pewno kogos trzeba z niej wtedy ruszyc. To nie byłby od razu idealny fit, ale odpowiednie kolejne ruchy i FA daje naprawdę mocny zespół.

No ale nic takiego sie nie wydarzy pewnie, wiec to tylko papierowe teorie, ktorych parkiet nie zweryfikuje :P.

Jeśli nie możesz wzmocnić obrony, to wzmacniasz atak, a obecnie Nuggets są w tym względzie w top3. Thomas to pachoł, ale Mudiay wcale nie jest lepszy, a IT to przy EM ofensywny potwór. Może udałoby się stworzyć coś na wzór Suns MDA? Podoba mi się ta wymiana, zwłaszcze, że nie tracimy w niej sporo i cały czas jest kasa na przynajmniej jeden max.

Tak ogólnie to jedyny który wygrywa to Blazers

Ok poniekąd Denver tylko że ja nie widze ich obrony ale na pewno nie tracą dużo

Boston tak nie do końca co by mieli uzyskać oddają 3 swoje największe gwiazdy bo prawie pewny TOP3 przyszłego draftu i dostaje w sumie co? Mudiay jest gorszy niż ktokolwiek z picku Nets, McCollum gorszy od Thomasa i DMC jest lepszy od Ala tyle że oni jeszcze tracą Roziera

Są na bank gorsi niż byli

Kings to w ogóle by poszli w gruby tank tyle że oni tracą wtedy wybór na rzecz 76ers. Dla nich to ma sens może w 2018 ale na pewno nie teraz i jednak to ogólnie słaby pakiet za DMC

Bo oddają największą gwiazdę a nie są tymi, którzy dostaną najwięcej

NOP dostaje Rubio

Kings dostają Holidaya

Sota dostaje pick NOP (lottery protected )z 2018 , drugrudnowy Kings 2018 ( ten lepszy Blazers-Kings)  Collison i Afflalo

Na miejscu Wolves bym powiedzial nie, ale cholera wie co oni faktycznie kombinuja...

Po co Socie - a ja nie wiem po Sota handluje Rubio i chce w zamian guarda z rzutem za 3. Nie wnikam w ich filozofię tylko im dostarczam pakiet. Ale nie jest w stanie wytłumaczyć żadnej logiki stojącej za oddawaniem rozegrania w ręce Dunna i La Vine jak chce Thibs

Tez nie bardzo to rozumiem. Minnesota szuka tymczasowego PG... pomijajac, ze kims takim jest wlasnie Rubio? 

Boston

Zyski: Cousins, McCollum, Mudiay

Straty: pick Nets, Thomas, Horford, Rozier

Sacramento

Zyski: pick Nets + pick Memphis/Denver (gorszy lepszy) + Leonard

Straty: Cousins

Portland

Zysk: Nurkic, Horford, Chandler, Rozier

Straty: McCollum, Crabbe, Aminu, Leonard

Denver

Zysk: Thomas, Crabbe, Aminu

Straty: Nurkic, Chandler, Mudiay, pick Memphis/Denver (gorszy lepszy)

Sacramento latem daje Cuzowi maxa, Cuz go raczej weźmie - nie oddadzą go. End of story.

+1. To najwiekszy problem tego pieknego propsa, wiec Kings mowia nie ;-) Zwlaszcza jakby mieli dostawac tylko jeden pick Nets... przeciez nie zaczna tankowania gdy traca swoje picki wobec Philly.

Cj McCollum+Aminu do Oklahomy za Victora Oladipo i Enesa Kantera do tego może jakiś pick/

Portland dostają w końcu jakiegoś ogarniętego w ofensywie centra który zapewni co noc przyzwoity poziom w ataku.Do tego Lillard przygasł przy potrzebującym sporo posiadań w ataku McCollumie a Oladipo zapewne będzie tych posiadań potrzebował mniej do tego jednak jest sporo lepszym defensorem od CJ-a.Aminu to idealny PF do small-ballu dla OKC a przy biedzie w ataku OKC to i McCollum swoje rzuty zapewnę by dostał.

Boston tak nie do końca co by mieli uzyskać oddają 3 swoje największe gwiazdy bo prawie pewny TOP3 przyszłego draftu i dostaje w sumie co? Mudiay jest gorszy niż ktokolwiek z picku Nets, McCollum gorszy od Thomasa i DMC jest lepszy od Ala tyle że oni jeszcze tracą Roziera

Są na bank gorsi niż byli

Boston jest wygrany na tej wymianie. Dostaje jednego z najlepszych zawodników ligi nie drenując przy okazji zespołu. Salary nie jest z gumy i lepiej pozbyć się Horforda niż 3/4 składu w młodych, perspektywicznych graczach. Thomasa wywaliłem ze względu na przeszłość z Cuzem a w zastępstwie lepszy McCollum niż niepewny Rubio z kimś tam na doczepkę.

Sacramento latem daje Cuzowi maxa, Cuz go raczej weźmie - nie oddadzą go. End of story.

Czy ja wiem czy weźmie? Wszystko w jego głowie i tu by się martwił na miejscu Kings. Gay się połamał i Kuzyn zaraz zacznie się rozglądać po boisku szukając pomocy w odwróceniu serii porażek a tu się okaże, że jego najlepszym partnerem na boisku jest Darren Collison a poza nim w pierwszej piątce wychodzą 36letni Matt Barnes i to co zostało z Arrona Afflalo.

Lada moment Kings zanotują serię porażek i zsuną się na dno konferencji zachodniej a wtedy zacznie się roztrząsanie, że z nadchodzącego draftu nie przyjdzie wybitny rozgrywający bo jakiś geniusz wymienił pick z walczącą o PO 76ers.

DeMarcus zdąży eksplodować przed nadejściem lata:-)

Boston jest wygrany na tej wymianie. Dostaje jednego z najlepszych zawodników ligi nie drenując przy okazji zespołu. Salary nie jest z gumy i lepiej pozbyć się Horforda niż 3/4 składu w młodych, perspektywicznych graczach. Thomasa wywaliłem ze względu na przeszłość z Cuzem a w zastępstwie lepszy McCollum niż niepewny Rubio z kimś tam na doczepkę.

Czy ja wiem czy weźmie? Wszystko w jego głowie i tu by się martwił na miejscu Kings. Gay się połamał i Kuzyn zaraz zacznie się rozglądać po boisku szukając pomocy w odwróceniu serii porażek a tu się okaże, że jego najlepszym partnerem na boisku jest Darren Collison a poza nim w pierwszej piątce wychodzą 36letni Matt Barnes i to co zostało z Arrona Afflalo.

Lada moment Kings zanotują serię porażek i zsuną się na dno konferencji zachodniej a wtedy zacznie się roztrząsanie, że z nadchodzącego draftu nie przyjdzie wybitny rozgrywający bo jakiś geniusz wymienił pick z walczącą o PO 76ers.

DeMarcus zdąży eksplodować przed nadejściem lata:-)

Tak czy siak Kings będą woleli najpierw sprawdzić czy DMC z nimi podpisze i dopiero jak będzą pewni, że DMC z nimi na 100% nie podpisze to oddadzą go. Tak długo jak jest szansa to Kings go nie oddadzą. Ale ja myśle, że on zostanie w Sac. Jego cyrk jego małpy

Po co miałby iść do klubu, z którym nie miałby szansy na wygranie czegokolwiek i to pomijając fakt, że nie byłoby na niego kasy. 

A jakie opcje w lato ma cp3? Wez sobie pierwsze osemki obu konferencji na ten moment. Jedyna opcja, ktora jest w miare prawdopodobna sa Spurs no i oczywiscie Clippers jako klub 'macierzysty'. Gdyby w Bulls powstala koalicja Melo-Wade-Butler to mysle ze Cp3 sklanialby sie do dolaczenia do nich niz ladowania sie w Spurs czy nie daj boze Nix. Tam mialby najwieksze szanse na zdobycie pierscienia. Nie mow mi ze team gdzie w linupie jest cp3 wade melo i butler nie wejdzie do finalow konferencji. 

Mowi sie ze ma powstac super team przyjaciol. Bedzie to ciezkie do zrealizowania ale przy trade Bulls po Melo zebranie trzech z czterech panow jest bardzo latwe.

Co do hajsu to wystarczy zrzec sie praw do Gibsona, MCW, wymienic Lopeza za spadajacy kontrakt w noc draftu i Bulls maja 25-27 mln dla Cp3 w pierwszym sezonie gry.

Nie mow mi ze team gdzie w linupie jest cp3 wade melo i butler nie wejdzie do finalow konferencji. 

Wade 36 lat, Melo 34. 

Co do hajsu to wystarczy zrzec sie praw do Gibsona, MCW, wymienic Lopeza za spadajacy kontrakt w noc draftu i Bulls maja 25-27 mln dla Cp3 w pierwszym sezonie gry.

Myślałem, że zakładasz, że wejdzie na jakimś niskim kontrakcie. Cp3-Wade-Butler-Melo bez żadnych rolesów? Pytanie czy będzie druga runda, bo ostatnio inny dream team Deron-JJ-Pierce-Garnett-Brook w g7 ją ledwo wyciągnął. 

A jakie opcje w lato ma cp3? Wez sobie pierwsze osemki obu konferencji na ten moment. Jedyna opcja, ktora jest w miare prawdopodobna sa Spurs no i oczywiscie Clippers jako klub 'macierzysty'. Gdyby w Bulls powstala koalicja Melo-Wade-Butler to mysle ze Cp3 sklanialby sie do dolaczenia do nich niz ladowania sie w Spurs czy nie daj boze Nix. 

Bucks, Minny, Philly, Boston, każdy z tych zespołów daje większe szanse Paulowi niż jeden allstar i dwóch dziadków bez ławki i rolesów. 

Bucks, Minny, Philly, Boston, każdy z tych zespołów daje większe szanse Paulowi niż jeden allstar i dwóch dziadków bez ławki i rolesów. 

W sumie w Bucks to mogłoby naprawdę fajnie wyjść. Dołożyć w miejsce tych pozorantów kogoś kto ogarnia obronę obręczy i przy powrocie Middletona paka byłaby bardzo konkretna :)

W sumie w Bucks to mogłoby naprawdę fajnie wyjść. Dołożyć w miejsce tych pozorantów kogoś kto ogarnia obronę obręczy i przy powrocie Middletona paka byłaby bardzo konkretna :smile:

A jakim cudem jak oni musieliby komuś wcisnąć kontrakty swoich centrów by mieć kasę na maxa

76 ers to chyba żart - bo jaki pg po 30tce któy marzy o finale pójdzie do ekipy która będzie dobra za 3 lata?

Realnie kasę na maxa ma Boston i Denver ( jeśli Gallo się wykupi bo jeśli nie to nie mają). No i Chicago - przy założeniu WAde nie wykupuje a Gibsona się pozbywają

Durant za Gordona Haywarda+ Rudy'ego Goberta :smile:

Ja bym na miejscu GSW wchodził :smile: Rudy łata ich największą bolączkę, a i tak mają splash brothers i draymonda. Jazz mogliby w koncu zyskac prawdziwego franchise playera.

Nie popatrzyłem dobrze na kontrakty, anyway coś takiego byłoby realne :smile:

http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=zgmjont

Durant + Livingston za Haywarda, Goberta i Exuma. Kto mówi nie i dlaczego? :)

Edytowane przez P_M

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.