Skocz do zawartości

Chleba i Igrzysk! #Rio2016

SkoczekS1

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej będzie jak Anicie dadzą medal z Londynu, a Adriankowi zabiorą.

Poczytałbym Szaranowicza o tym.

Ręczni są koszmarnie starzy, i to w tym turnieju wychodzi. Myślałem, że hiszpański Kirgiz wymyśli więcej (jak Krajewski na rozegraniu), muszę przyznać, ale widocznie zmęczenie materiału jest zbyt duże. Ale chyba jeśli kogoś możemy, przy ostatnim meczu życia, ograć z tamtej grupy, to Chorwację.

O co biega z tymi bramkarzami? teraz można go ściągnąć w dowolnej chwili bez konieczności dawania bluzy 7/6 zawodnikowi?

Kurna, chyba po raz pierwszy od 10 lat lubię tę kadrę siatkarzy. Ale najbardziej mi w tym sporcie przeszkadza, że wystarczy - jak Amerykanie - raz na cztery lata się spiąć i jest się w półfinale. Więc...

Ponieważ ktoś moglby w koncu pójść po rozum do glowy i zacząćzacząć rozsądnie odmładzac repre zamiast ciągle jechać zawodnikami z 2007r.

Ale Duńczycy grają równie wiekowymi zawodnikami .. Raczej nie mamy w tej chwili lepszego gracza niż Bielecki na ten przykład...Ale nawet jakby to nadal nie wiem jak można komuś życzyc szybkiego powrotu do domu i że tak by było lepiej... Mi jakoś oni wstydu nie przynoszą

Jakoś jako naród nie umiemy ani być dumni ani pozytywnie kibicować .. Nie twierdzę że grają bosko ale wierzę w nich i kto wie może akurat się obudzą

A co do Włodarczyk to po prostu jest młoda dyscyplina -- tutaj ktoś z talentem i katorżniczym podejściem do treningu może wygrać i odskoczyć...

To coś jak judoka z Francji który od 8 lat nie przegrał żadnej walki . ME MŚ IO robi co chce

Francja nas bije talentem i organizacją, Dania i nawet Katar są imho na IO mocniejsze fizycznie i nas by zabiegali. Z Chorwacja widzę niedużą, niedużą szansę. To lepszy zespół od naszego, nie tylko teraz, w ostatniej dekadzie, ale czasem im można wejść do głowy. Nasi by musieli zagrać na poziomie z medalowych imprez. Trudne.

Dopiero teraz sprawdziłem, ale się zrobiły pary w koszu! Wow. Australia w finale?

Ale Duńczycy grają równie wiekowymi zawodnikami .. Raczej nie mamy w tej chwili lepszego gracza niż Bielecki na ten przykład...Ale nawet jakby to nadal nie wiem jak można komuś życzyc szybkiego powrotu do domu i że tak by było lepiej... Mi jakoś oni wstydu nie przynoszą

Jakoś jako naród nie umiemy ani być dumni ani pozytywnie kibicować .. Nie twierdzę że grają bosko ale wierzę w nich i kto wie może akurat się obudzą

A co do Włodarczyk to po prostu jest młoda dyscyplina -- tutaj ktoś z talentem i katorżniczym podejściem do treningu może wygrać i odskoczyć...

To coś jak judoka z Francji który od 8 lat nie przegrał żadnej walki . ME MŚ IO robi co chce

Wstydu nie ma, wstyd był jak ostatnio ich Chorwacja zgwałciła, ale nie wiem, może Ty byłeś zadowolony i dumny.

To najsłabsza reprezentacja ręcznej od lat, nie zagrali jednego przyzwoitego meczu na tych IO, nawet ten ze Szwecją, jego końcówka konkretnie pozostawił po sobie niesmak. Porażka w tak marnym stylu ze Słowenią przelała w moim mniemaniu czarę goryczy. Nie życzę im szybkiego powrotu do domu, zawsze kibicuję naszym, ale nie ma najmniejszych szans z taką grą myśleć o czymś innym jak o szybkim odpadnięciu, pewnie skończy niemałym blamażem - dlatego lepiej byłoby dla nich już się nie męczyć i tak jak napisał Qooniu, niech zaczną się już przebudowywać, bo gołym okiem widać, że nic już tym trzonem nic nie ugrają.

PS. i znowu ely, gdzie ja napisałem, że im życzę szybkiego powrotu do domu?? WTF? zarzucasz innym nadinterpretację, a po raz kolejny robisz dokładnie to samo ;/

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Dla nich najlepiej by było jakby już do domu pojechali.

No wiesz jak według Ciebie to nie jest życzenie szybkiego powrotu do domu to wybacz.... że źle zinterpretowałem te słowa

I nie jestem dumny po porażce ale dopóki walczą to im kibicuje i uważam że turniej rządzi sie swoimi prawami -- sami się obawiamy w siatę np Francuzów któzy grają fatalne igrzyska

No wiesz jak według Ciebie to nie jest życzenie szybkiego powrotu do domu to wybacz.... że źle zinterpretowałem te słowa

No ewidentnie źle.To, że nie widzę szans i większego sensu grania z najlepszymi skoro nasza drużyna jest w takiej formie, to nie oznacza od razu, że życzę im porażki.

Dostali się dalej psim swędem i po prostu boję się oglądać następnego meczu, bo ciężko przypuszczać, że nagle zaczną grać dwa razy lepiej. No niestety.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

No ewidentnie źle.To, że nie widzę szans i większego sensu grania z najlepszymi skoro nasza drużyna jest w takiej formie, to nie oznacza od razu, że życzę im porażki.

Dostali się dalej psim swędem i po prostu boję się oglądać następnego meczu, bo ciężko przypuszczać, że nagle zaczną grać dwa razy lepiej. No niestety.

Napisałeś, że najlepiej by było, gdyby pojechali do domu, a teraz że to nie oznacza, że najlepiej by było, gdyby pojechali do domu... Nawet Piotr Tymochowicz by Ci teraz nie pomógł.

Ale Stokke nie startuje w igrzyskach, co to za netowy fenomen?

BTW seksistowsko muszę stwierdzić, iż są ładniejsze skoczkinie. Do wody. A już w dal albo w trójskoku. Ech!

Piłka ręczna

Z tego co się orientuję, nasze potencjalne młode talenty mają po 25-27 lat, a taki Chrapkowski skończył jako zadaniowiec, i to niezbyt wybitny w obronie. To jest gra dla starych ludzi, ale z reguły w kadrach jakiś młody  - 20 lat - talenciak się trafia.

Vive i Wisła są mocne w  Europie, ale wyeksploatowały złote pokolenie do szczętu i nie ma gdzie wsadzać młodych. A reszta ligi, z grubsza, ssie.

Poczekaj czyli twierdzisz że najlepiej dla nich by było jakby wrócili i to wg Ciebie nie jest życzenie powrotu do domu? Nawet jeśli nie byłoby to najlepiej dla Ciebie to i tak nie zmienia faktu że życzysz im szybkiego powrotu do domu... Więc albo chciałeś napisać co innego albo inaczej interpretujesz ogólnie przyjęte słowa

A kajakarki brawo - przynajmniej kobiety ratują honor na wodzie ale możliwe dlatego że tutaj Polacy technologicznie nie odstają od czołówki bo sami produkujemy świetne kajaki

Najlepiej DLA NICH, nie dla mnie. Watsonie.

Nie napisałem, że dla Ciebie. A poza tym, to Twoje tłumaczenie jest bez sensu. Jeśli piszesz, że najlepiej by było, gdyby wrócili już do domu, to znaczy, że Twoim zdaniem "powinni zakończyć turniej przed końcem".

Wyszedł z Ciebie Janusz i zamiast się zreflektować i spróbować nie być Januszem przy następnej okazji to uprawiasz jakąś dziwną erystykę. Ziomek, mnie też się zdarza przyjanuszyć. Kluczem jest przyznać się do tego przed samym sobą i stać się lepszym człowiek, tu i teraz ;] W sumie żaden wstyd, nie wszystko co typowe dla Janusza jest złe - jak ten koleżka, co skakał do Bałtyku z drabiny malarskiej. No k**** geniusz.

Edytowane przez Findek

Poczekaj czyli twierdzisz że najlepiej dla nich by było jakby wrócili i to wg Ciebie nie jest życzenie powrotu do domu? Nawet jeśli nie byłoby to najlepiej dla Ciebie to i tak nie zmienia faktu że życzysz im szybkiego powrotu do domu... Więc albo chciałeś napisać co innego albo inaczej interpretujesz ogólnie przyjęte słowa

Nie napisałem, że dla Ciebie. A poza tym, to Twoje tłumaczenie jest bez sensu. Jeśli piszesz, że najlepiej by było, gdyby wrócili już do domu, to znaczy, że Twoim zdaniem "powinni zakończyć turniej przed końcem".

Wyszedł z Ciebie Janusz i zamiast się zreflektować i spróbować nie być Januszem przy następnej okazji to uprawiasz jakąś dziwną erystykę. Ziomek, mnie też się zdarza przyjanuszyć. Kluczem jest przyznać się do tego przed samym sobą i stać się lepszym człowiek, tu i teraz ;]

Ale z Was Błażeje. Piszę, że lepiej dla nich byłoby już nie grać dalej, bo przy ewentualnym blamażu na który się zanosi odbiór ich gry będzie jeszcze gorszy, a i kibice przeżyją jeszcze większe rozczarowanie. Nie chciałem żeby odpadali, to Wy mi próbujecie to wcisnąć - ale spoko mogę być Januszem, wolę być Januszem niż totalnym Błażejem.

Ale z Was Błażeje. Piszę, że lepiej dla nich byłoby już nie grać dalej, bo przy ewentualnym blamażu na który się zanosi odbiór ich gry będzie jeszcze gorszy, a i kibice przeżyją jeszcze większe rozczarowanie. Nie chciałem żeby odpadali, to Wy mi próbujecie to wcisnąć - ale spoko mogę być Januszem, wolę być Januszem niż totalnym Błażejem.

A chciałbyś być Przemysławem?