Skocz do zawartości

Chleba i Igrzysk! #Rio2016

SkoczekS1

Rekomendowane odpowiedzi

MŚ w Polsce nie liczę za bardzo bo tak historycznie słabego turnieju to ja nie pamiętam. Pojedyncze wygrane nie zmieniają faktu, że Zborna nam nie leży i nawet teraz nas oklepali pomimo faktu, że to nie jest nawet namiastka tej Rosji z Londynu.

PRzeciez napisałem w Japonii to czemu mi odpisujesz o turnieju w Polsce

PRzeciez napisałem w Japonii to czemu mi odpisujesz o turnieju w Polsce

Bo w Polsce też wygrali?

Napisałem też, że pojedyncze zwycięstwa w moim mniemaniu nie zmieniają wrażenia, że Rusków zawsze się przesadnie boimy i jak wygrywamy to po ciężkich 5setówkach zazwyczaj.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Bo w Polsce też wygrali?

Napisałem też, że pojedyncze zwycięstwa w moim mniemaniu nie zmieniają wrażenia, że Rusków zawsze się przesadnie boimy i jak wygrywamy to po ciężkich 5setówkach zazwyczaj.

No ale Twoja teza nie ma potwierdzenia bo wygraliśmy z nimi w 2006 i 2014 na MS i wygraliśmy z nimi o brąz w Pradze na ME bodajże w 2011... I nigdy nie widziałem by nasi sie bali Rosjan wręcz przeciwnie wychodzą na nich na pełnym wkurzeniu.. Prędzej mam odwrotne wrażenie. W 2015 dostali 4 razy oklep w Lidze Światowej... Właściwie to przegraliśmy ostatni raz na poważnie w pólfinale ligi Światowej w 2010... Raczej nie widze tego strachu skoro regularnie od 10 lat wygrywamy z nimi na każdej imprezie poza IO

@ely

Jak już rzucasz hasłami o regulaemrnych wygranych przez 10 lat to chociaż najpierw sprawdź może?

2007 ME 0:3

2011 PŚ 2:3

2011 LŚ 1:3

+ totalny wpierdolo na IO w Londku

być może rzeczywiście, nie jest aż tak źle jaki mi się wydawało, ale ten ostatni mecz wybitnie pokazuje, że te mecze z reguły nie są łatwe, a my jedyne co potrafimy grać to opcja Kurek i to w zasadzie tyle, jak nie idzie to jest problem

a ta Rosja obecnie to naprawdę nic strasznego, a wczoraj nas po prostu załatwili samą charyzmą i jajcami

@ely

Jak już rzucasz hasłami o regulaemrnych wygranych przez 10 lat to chociaż najpierw sprawdź może?

2007 ME 0:3

2011 PŚ 2:3

2011 LŚ 1:3

+ totalny wpierdolo na IO w Londku

być może rzeczywiście, nie jest aż tak źle jaki mi się wydawało, ale ten ostatni mecz wybitnie pokazuje, że te mecze z reguły nie są łatwe, a my jedyne co potrafimy grać to opcja Kurek i to w zasadzie tyle, jak nie idzie to jest problem

a ta Rosja obecnie to naprawdę nic strasznego, a wczoraj nas po prostu załatwili samą charyzmą i jajcami

Panowie, to był tylko mecz grupowy.

I niestety Ely ma rację, mamy patent na ruskich ostatnimi czasy. Pisze z pamięci ale chyba w ostatnich 20 potyczkach mamy 17 czy 18 zwycięstw. Przytaczanie wyników z 2007 i 2011 jest niepoważne, szczególnie jak jeszcze wypisujesz wyniki z PŚ i Ligi Światowej. Ligę światową się zlewa, na PS gra się dużo meczy więc różne rzeczy się zdarzają.

A co do londynu to nie ma się co rozwodzić zbytnio, Ruscy mieli wtedy skład nie do uje.nia, a jeżeli Twoim podstawowym atakującym jest Bartman to daleko w turnieju nie zajdziesz.

Słyszeliście o sprawie Wojtyry w kolarstwie torowym? Wicemistrzyni świata z tego roku, która wywalczyła kwalifikację na olimpiadę nagle wymieniona na jakąś osiemnastolatkę. Po podnoszeniu ciężarów i pływaniu w kolejnej kadrze zaczyna unosić się smród.

Dla mnie burza w szklance wody. Oczywiście ją rozumiem, bo poleciała tam startować, ale z drugiej strony czy pojedzie jedna czy druga to będzie tak blisko podium jak byli nasi pływacy. Te wicemistrzostwo Świata trzeba brać w duży nawias bo zdobyła je w konkurencji nieolimpijskiej.

Ale racja, że zaraz więcej będziemy mieli więcej afer niż medali.

Szukam jeszcze kilku krążków i jak kajakarki nie zrobią czegoś ekstra to nie dobijemy nawet do 10.

no właśnie z tego samego źródła korzystałem i nie wiem skąd taki run jaki podał Qooniu

@Rapp

.ujowy artykuł do naszej rozmowy, mówimy o ostatnich latach, a nie widze jakoś chociażby 4-ech wygranych w LS 2015, dalej nawet mi się nie chce sprawdzać.

mówimy o 4 latach? no raczej nie skoro wiadomo, że od Londynu zborna jest w przebudowie

i argument z LŚ słaby, nikt jej raczej nie olewa tylko zawsze my ;)

nie ma tam wyników z 2k15 Qooniu bo art jest z 2k14

Dla mnie burza w szklance wody. Oczywiście ją rozumiem, bo poleciała tam startować, ale z drugiej strony czy pojedzie jedna czy druga to będzie tak blisko podium jak byli nasi pływacy. Te wicemistrzostwo Świata trzeba brać w duży nawias bo zdobyła je w konkurencji nieolimpijskiej.

Ale racja, że zaraz więcej będziemy mieli więcej afer niż medali.

Szukam jeszcze kilku krążków i jak kajakarki nie zrobią czegoś ekstra to nie dobijemy nawet do 10.

W omnium była na mistrzostwach świata czwarta, ale nie w tym roku. Wojtyra to aktualnie nasza najlepsza zawodniczka na torze (oprócz Pawłowskiej, której nie ma n IO), więc trudno jej się dziwić.

O dziesiątce to możemy co najwyżej pomarzyć. Mamy jeszcze dwa pewne medale, a poza tym kajaki i nic więcej nie widać, w sztangę już nie wierzę.

Jak się popatrzy na tabelę medalową, to wypadamy słabiej od zbyt wielu europejskich krajów, niż powinniśmy.

A za wysłanie do Rio dwudziestu paru pływaków, to ktoś powinien beknąć i to porządnie

Opieranie swojej wiedzy w 2016 roku na artykule z 2014 nie jest zbyt rozsądne.

Przyznaję że na 100% tych 20 ostatnich meczy pewien nie jestem, za wiki jestem w stanie napisać że za kadencji Antigi jesteśmy 6-2 z Rosją.

A argument z LŚ własnie bardzo trafiony, to najmniej prestiżowy turniej z tych oficjalnych. LŚ stanowi ostatnie przymiarki przez głównymi wydarzeniami, MŚ, IO. Przeważnie zespół wygrywający LŚ trafia z formą zbyt wcześnie i raczej przegrywa późniejsze "bardziej prestiżowe turnieje"

poczekaj, poczekaj

piszesz o zlewaniu na LS a sam wusuwasz głowny argument o bilansie Antigi po 4-0 w tych właśnie rozgrywkach? ;)

ale ok przyznaje, że kompleks Rusków już chyba jest jednak za nami

no chyba, że jeszcze na nich trafimy i znowu nam wpierdolą :D

poczekaj, poczekaj

piszesz o zlewaniu na LS a sam wusuwasz głowny argument o bilansie Antigi po 4-0 w tych właśnie rozgrywekach? ;)

ale ok przyznaje, że kompleks Rusków już chyba jest jednak za nami

no chyba, że jeszcze na nich trafimy i znowu nam wpierdolą :grin:

Nie nie, to nie jest mój głowny argument. Przytoczyłem to jako odpowiedz na bezsensowność opierania się na tym atrukule który wrzuciliście.

Nawiasem mówiąc, Ruscy grali wtedy na dwa fronty, podzielono reprę na dwie części. LS skończyli z haniebnym wynikiem 1-11, a jedyny mecz jaki zdołali wygrać to na sam koniec z Iranem. Te 4 zwycięstwa nic nie znaczą, ale do wyliczanki się zliczaja.

no właśnie z tego samego źródła korzystałem i nie wiem skąd taki run jaki podał Qooniu

mówimy o 4 latach? no raczej nie skoro wiadomo, że od Londynu zborna jest w przebudowie

i argument z LŚ słaby, nikt jej raczej nie olewa tylko zawsze my ;)

nie ma tam wyników z 2k15 Qooniu bo art jest z 2k14

Artykuł do bani bo chyba naprawdę nie bierzesz meczów pod uwage z okresu kiedy większość tych graczy była w przedszkolu

No i ciekawe że wygrana z MŚ jest nieważna dla Ciebie ale już LŚ super ważna.. .Takie powiedzialbym dobieranie argumentów pod tezę

Prawda jest taka że za ostatnie 10 lat mają 2-0 w MŚ

1-1 w ME

4-1 w LŚ

1-2 w IO

a za ostatnie 5 lat

bilans 6-3 no jakos nie widzę tego strachu w Polakach i regularnych porażek... No ale jak chcecie z Rapparem używać argumentów w postaci meczów z lat 60 tych i 70 tych to naprawdę gratuluje koncepcji

Artykuł do bani bo chyba naprawdę nie bierzesz meczów pod uwage z okresu kiedy większość tych graczy była w przedszkolu

No i ciekawe że wygrana z MŚ jest nieważna dla Ciebie ale już LŚ super ważna.. .Takie powiedzialbym dobieranie argumentów pod tezę

Prawda jest taka że za ostatnie 10 lat mają 2-0 w MŚ

1-1 w ME

4-1 w LŚ

1-2 w IO

a za ostatnie 5 lat

bilans 6-3 no jakos nie widzę tego strachu w Polakach i regularnych porażek... No ale jak chcecie z Rapparem używać argumentów w postaci meczów z lat 60 tych i 70 tych to naprawdę gratuluje koncepcji

Serio musiałeś się jeszcze do RappaRa przyjebać? Nie wiem jak mnie przypiąłeś do tych lat 60ych, skoro ja dałem wyniki od 2k7.

Ogólnie moja teza nietrafiona (wielkie mecyje) ale jak już wychodzisz z bilansem 6-3 i wytykasz mi pomijanie MS (co jest nieprawdą, po prostu forma stawki na turnieju w Polsce była imo żałosna, a i tak było ciężkie 3-2) - to weź pod uwagę, że odejmując te 4-0 z LS nabite na drugim składzie mamy finalnie 2-3 w plecak.

Kompleksu nie ma, ale widać, że Ruskie się ogarniajo i jeśli nie teraz to za rok, dwa znowu możemy mieć z nimi niemałe ciężary.

Pozdrawiam i polecam więcej dystansu. Zostaw już tego RappaRa, tyle się wyginasz żeby mu dopiec, a on ma Ciebie na ignorze.

Bez sensu.