Skocz do zawarto艣ci

Memphis 16/17 - czy zdrowie pozwoli

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Memphis rok temu weszli do PO cho膰 ostatni miesi膮c grali sk艂adem kt贸rego by si臋 nawet Hinkie wstydzi艂 wypu艣ci膰 na parkiet

Tego lata postanowili od razu uderzy膰 z grubej rury

Bo i max dla Conleya poniek膮d historyczny te 150 baniek na 5 lat do tego na dzie艅 dobry 22 ba艅ki dla Parsonsa - jaki jest tego efekt

Zak艂adaj膮c 偶e 偶aden z nich nie jest Jordanem to :

Conley - 26,61

Parsons 22

Gasol 21,16

Z-Bo 10,36

Wright 5,71

Tony Alenn 5,5

Vince 4,3 ( ale tylko 2 gwarantowane)

Adams 1,14

Martin 1,29

Green 0,98 ( niegwarantowane ale my艣l臋 偶e go zostawi膮)

Munford 0,88

Do tego

PJ Hairston i Calathes maj膮 oferty kwalifikowane ka偶dy po ok 1,2

13 zawodnik贸w za 103 miliony

Jasny gwint --- Memphis ma sk艂ad za ponad 100 baniek -- witajmy w nowej NBA

Do tego mamy wyci膮gn臋te niez艂e drugorundowe picki i czuje 偶e podpisz膮 zar贸wno Davisa jak i Zagoraca

W艂a艣ciwie Memphis mia艂o sw贸j plan i go zrealizowa艂o -- czy dodanie Parsonsa i jego sensownej tr贸jki im cos pomo偶e.. Trudno powiedzie膰 jak dla mnie oni wci膮偶 s膮 za ma艂o nowocze艣ni i za bardzo podatni na kontuzje ale na pewno zdrowe Memphis z Parsonsem mo偶e by膰 zn贸w 4 si艂膮 na Zachodzie bo w tej konfiguracji s膮 lepsi od Clippers

Lubi臋 Memphis ,,, mimo 偶e latami spieprzali i wymiany i drafty to jednak teraz maj膮 mo偶e ostatni膮 szanse na zrobienie czego艣 ciekawego...

Thunder pokaza艂o 偶e nadal granie na dwie wie偶e ma sens tylko potrzeba sensownego obwodu... W Thunder wystaraczy艂 Waiters graj膮cy jako tako by nagle byli o centymetry od fina艂u..... Oczywi艣cie Memphis nie ma dw贸ch graczy z TOP 5 ligi ale te偶 klasa podkoszowych Mi艣k贸w jest o wiele wy偶sza i tu nie da si臋 gra膰 Greenem na centrze czy Speightsem

My艣le 偶e Memphis ju偶 dokonali wszystkicch wymian draftowych i zakup贸w - nie wierz臋 by spu艣cili Cartera bo te 3 banki oszczedno艣ci w obecnej lidze nie starczy nawet na podawacza r臋cznik贸w

Tak czy siak czo艂贸wka zachodu wygl膮da na niesamowicie mocarn膮

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Parsons, to chce chyba ca艂膮 Southwest zwiedzi膰. Zostali ju偶 tylko Spurs i Pelicans. xD

Ale og贸lnie ciesz臋 si臋 z tego ruchu. Mi艣ki 2 lata temu wygl膮dali jak dywizja pancerna, ale kontuzje w PO zabra艂y im jakiekolwiek szanse. Rok temu wygl膮dali mo偶e ju偶 nie tak mocno, ale nadal mieli dobre wyniki, a偶 w drugiej cz臋艣ci sezonu kadra si臋 posypa艂a ca艂kiem.

Teraz jest szansa na powr贸t do czo艂贸wki Zachodu i dobrze, bo w Memphis s膮 ludzie z charakterem.

Odno艣nik do komentarza

Ju偶 my艣la艂em, 偶e w Memphis nadszed艂 czas na przebudow臋, a tu taki psiku艣. Strzelca na tr贸jk臋 brakowa艂o im od lat, pytanie czy nie dostali go troch臋 za p贸藕no? Klucz to w tej chwili to jak Gasol b臋dzie wygl膮da艂 po kontuzji.

Edytowane przez Jendras
Odno艣nik do komentarza

ucieklo mi to jakos.

jak to jest mozliwe ze maks dla kogos kto nie jest nawet all starem, zagral pol tamtego sezonu na statsach 15/6 przy 40% z gry to ponad 150 baniek na 5 lat?

jaki jest w takim razie maks dla np. takiego duranta na ten moment, jakby nie patrzec conajmniej 2 razy lepszy grajek, 2 razy wieksza kasa? ;]

serio pojebane sa te zasady w pewnym momencie, no jak mike conley moze bic jakis finansowy rekord wszechczasow.

dajcie jakiegos linka bo mi sie nie chce szukac a wiem ze kiedys bylo do tego jak, komu i ile sie nalezy w dzisiejszym nba, moze to w koncu przeczytam i skumam 150 baniek dla majka. chore w chuuj.

Edytowane przez marzec
Odno艣nik do komentarza

Memphis Grizzlies s膮 jak Prison Break.

Pierwsze dwa sezony ca艂kiem spoko, w trzecim wi臋cej ju偶 by艂o 艣miechu i ziewania i kiedy my艣lisz, 偶e to koniec to oni k**** wracaj膮 Scofielda do 偶ywych i robi膮 z tego 7 sezon贸w.

Mi艣ki znowu b臋d膮 zbyt s艂abi, 偶eby liczy膰 si臋 w stawce i zbyt dobrzy, 偶eby wyci膮gn膮膰 od nich Conleya i Gasola do prawdziwego grania. Szkoda.

Odno艣nik do komentarza

• 3 miesi膮ce temu...
  • 2 tygodnie p贸藕niej...

2 rzeczy rzucaj膮 si臋 w oczy po dotychczasowych spotkaniach Memphis. No, mo偶e wi臋cej, ale dwie po meczu z jazz daj膮 po oczach.

Nie spos贸b si臋 nie zgodzi膰 z tym, 偶e Z-Bo z 艂awki to 艣wietny ruch. A Carter prze偶ywa ma艂y renesans. Ale zauwa偶y艂em to z tydzie艅 temu (+1 do autopromocji)

Spotkanie Mi艣ki - Jazz, jak dla mnie moralnym zwyci臋zc膮 tego spotkania, by艂 ka偶dy kto tego nie ogl膮da艂. Zachwyt nad Mi艣kami w tym spotkaniu jest mocno przesadzony. Jazz grali bez Hilla i Hooda, dw贸ch starter贸w. A spotkanie by艂o zaci臋te do ko艅ca (to raczej niekorzystnie 艣wiadczy o Mi艣kach), to 偶e Jazz nie potrafili wygenerowa膰 czego艣 sensownego w ataku, c贸偶 kurczak Mike 偶y艂 bez g艂owy 18 miesi臋cy.

Gasol lepszy do DMC? Come on! Staty a偶 krzycz膮, 偶e to nie prawda.

http://bkref.com/tiny/PrlOb

Rozumiem, 偶e mo偶na nie lubi膰 jakiego艣 zawodnika, ale nie generujmy jakie艣 alternatywnej rzeczywisto艣ci. A Gasol ma tendencje do znikania w 4Q.

Parson po kontuzji zwykle ma s艂aby start potem kr臋ci dobre staty, ale pewnie w marcu pewnie b臋dzie znowu kontuzjowany.

Powinni nas艂a膰 na niego jako艣 kontrole z Zusu i sprawdzi膰 te jego L4.

Nie wiem czy zauwa偶y艂e艣, ale Mi艣ki graj膮 bez SG, wida膰 uznali, 偶e skoro Conley zarabia 30 baniek to mo偶e gra膰 PG i SG na raz.

Odno艣nik do komentarza

to albo spotkanie zaci臋te do ko艅ca albo moralnym zwyci臋zca jest ten, kto tego nie ogl膮da艂

to raz

staty krzycz膮 po s膮siedzku, 偶e Mbah a Moute jest dobry w ataku. Albo si臋 mecze ogl膮da, i podpiera si臋 to statami, albo si臋 kozaczy Golfem tr贸jk膮 pod Kokomo. Staty Ci nie poka偶膮, 偶e lider zespo艂u kuzyn w 4 minucie meczu ju偶 si臋 gotuje do s臋dzi贸w. 呕e robi coast2coast i ma wyjebane, 偶e AA i Barnes kampuj膮 niekryci po bokach. Oraz 偶e laguje na powrotach do obrony. Gdyby DMC by艂 tak skrajnie zajebisty, to 3/4 ligi widz膮c sytuacj臋 w Sacto by robi艂o 艣wi膮teczne paczki celem wzmocnienia i wymiany za DMC. Nie robi膮, bo wiedz膮, 偶e Kuzyn jest dobry, ale Mitch Rochmond 20 lat wcze艣niej w tych samych barwach te偶 by艂 dobry. A potem pierwszy tr贸jk膮t go zweryfikowa艂

to dwa

Z Parsonsem zgoda, generalnie nigdy mi nie b艂yska艂 superform膮 i te kokosy, co mu p艂aci kolejny klub, powinni przeznaczy膰 na tajne laboratoryjne badania nad serum m艂odo艣ci dla Cartera (kt贸rego notabene chc膮 podobno fani wsadzi膰 do SDC, taka nostalgia czy co艣)

to trzy

na sg rotuje zdrowy bez formy Allen, zdrowy z form膮 Carter, Harrison i okazjonalnie Baldwin. Tak偶e tego, sam rozumiesz.聽

Mii艣ki nie s膮 przereklamowane. Maj膮 5-5, w sezon wchodzili z 6-7 kontuzjowanymi graczami i startuj膮 co jaki艣 czas Ennisem/Harrisonem/Greenem. Graj膮 b艂otny,waleczny basket, tylko w odr贸偶nieniu od Mavs wiedz膮, 偶e b艂otem si臋 obrzuca przeciwnika, a nie naciera sobie oczu. U don`t like this u don`t like 90`s basketball聽

Odno艣nik do komentarza

to albo spotkanie zaci臋te do ko艅ca albo moralnym zwyci臋zca jest ten, kto tego nie ogl膮da艂

to raz

Ranisz moje serce zarzucaj膮c mi, 偶e nie ogl膮dam spotka艅. Jako grecki abonent LP jestem oburzony.

W listopadzie mam g艂贸d kosza i ogl膮dam sporo spotka艅, kt贸re s膮 pe艂ne b艂ota, Dallas, Jazz, Memphis, w ko艅cu warto trzyma膰 r臋k臋 na rywalach z konferencji wraz z rozwojem sezonu pewnie b臋d臋 bardziej selektywny. Mo偶e robi臋 to te偶 by nie wy orbitowa膰 dlatego, 偶e Houston gra dobrego kosza, pozdrawiam koleg贸w z Lakers, kt贸ry li偶膮 rany po spotkaniu z Sot膮.

Gasol ma tendencje do znikania w 4Q, jasne swoim trafieniem zapewni艂 im win z Denver, ale tam HC Fizdale ogra艂 Malone wpuszczaj膮c Parsona, a HC Bry艂ek nabra艂 si臋 na to jak dziecko. Ale jak na top, to troch臋 go ma艂o w 4Q.

To nie jest era centr贸w.

Jednooki jest kr贸lem w艣r贸d 艣lepc贸w.

A Gasol by by膰 na topie musia艂by by zrobi膰 co艣 wi臋cej i nie znika膰 w 4Q. 5-5 i graj膮 w kratk臋 tyle i a偶.. Na chwile obecn膮 to raczej Howard jest chyba top centrem. Generalnie na szczycie jest ciasno i ci臋偶ko wskaza膰 lidera tak definitywnie.

DMC next Mitch Richmond? To troch臋 niskie. To, 偶e Kings maj膮 nisk膮 kultur臋 organizacji i nie potrafi膮 sensownie stworzy膰 dru偶yny to zupe艂nie inna kwestia.

Pisa艂e艣, 偶e chcesz obejrze膰 poszczeg贸lne dru偶yny po 8 razy, jako艣 to rozplanowa艂e艣 (bo jestem ciekawy jak to logistycznie rozwi膮zujesz)?

A Mavs maj膮 za ma艂y firepower by m贸c wygrywa膰.

Odno艣nik do komentarza

DMC vs Mitch - niskie wzgl臋dem kogo? Mitch mia艂 wi臋ksz膮 konkurencj臋 na pozycji w lidze + wygl膮da艂 na wi臋kszego profesjonalist臋, DMC ma wy偶szy sufit umiej臋tno艣ci i wyjebania

Z jednookim si臋 zgodz臋, ze znikaniem niekoniecznie - mniej pi艂ek dostaje w 4q, jego usage spada o ok 10% w ostatniej cz臋艣ci meczu

Era cenrt贸w nie, rzucaj膮cych obro艅c贸w w sumie tez nie. Era pg/sf贸w 艂膮cz膮cych pozycje

Co do spotka艅, idzie to tak:

wszystkie do tej pory Suns, 6 Grizzlies, Nets i Knix po 3, Bux 2, Spurs i 聽Mavs 2, Rox bodaj 4 albo 5, GSW i Sacto po ok 4, reszta po ok 2-4 razy. Najmniej Atlanta (sztuka ca艂a) i Thunder (pewne 2 + skr贸ty pozosta艂ych)

Organizacyjnie to jestem handlusem, wi臋c z rana jak robi臋 raporty/planuj臋 dzie艅, to zapuszczam sztuk臋. Do 9:15 mam 1 mecz ogarni臋ty. Potem po robocie druga sztuka + jak przychodzi weekend to moja ogl膮da swoje seriale a ja cykam mecz po meczu. TEroetycznie by kazdy zesp贸艂 zobaczy膰 po 8 razy, powinienem obejrze膰 120 spotka艅, czyli ok 140 godzin, czyli dziennie robi膮c ok 2,5 godziny, po 48 dniach sezonu b臋d臋 mia艂 done deal. O ile si臋 wcze艣niej nie wkurwi臋

Najlepiej mi si臋 w tym roku ogl膮da Grizzlies, Rox, Clipps, Magic. A, i Portland jest zajebiste. Pacers, Celtics i Wolves ju偶 niekoniecznie. Za du偶o pr贸b udowodnienia czegokolwiek

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Sources mowi膮 o 6 tygodniach, wi臋c tragedii nie ma.

Ale te 6 tygodni to jest 26 mecz贸w a oni ju偶 teraz maj膮 problem z wygrywaniem a tylko Z-Bo im wypad艂. Dodaj 偶e za Conleya wejdzie Harrison kt贸ry w po艂膮czeniu z Allenem stworzy najbardziej pokraczny rzutowo duet ligi. Akurat oni wisz膮 na Conleyu

Bilans 6-20 jest niestety realny

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.