ignazz Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Czekam na Favorsa w roto i na pełen skład jazz w rzeczywistości. Ideał to druga runda i gsw poprosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Czekam na Favorsa w roto i na pełen skład jazz w rzeczywistości. Ideał to druga runda i gsw poprosze Favors byl dziś jeszcze zardzewiały. Ale Hood już nie ma żadnych skurczów w udzie i był za szybki i mocny dla Thunder. Jazz miało świetny plan Mr. Triple double ale myślę że różnica w wypoczynku zrobiła swoje. Oklahoma nie jest aż tak kiepska. Inna sprawa ,że jak się eliminuje Westbrooka to reszta jest naprawdę cienka. ja naprawdę nie mam pojęcia jak ktoś może uznać s5 Thunder za lepsza od Rockets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Favors byl dziś jeszcze zardzewiały. Ale Hood już nie ma żadnych skurczów w udzie i był za szybki i mocny dla Thunder. Jazz miało świetny plan Mr. Triple double ale myślę że różnica w wypoczynku zrobiła swoje. Oklahoma nie jest aż tak kiepska. Inna sprawa ,że jak się eliminuje Westbrooka to reszta jest naprawdę cienka. ja naprawdę nie mam pojęcia jak ktoś może uznać s5 Thunder za lepsza od Rockets Przy okazji meczów OKC vs Jazz pojawia nowy synonim "Kanter-Karma" I banan wtedy bawi u mnie na gębie. Edytowane 15 Grudnia 2016 przez Maxec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Przy okazji meczów OKC vs Jazz pojawia nowy synonim "Kanter-Karma" I banan wtedy bawi u mnie na gębie. Rudy to pewniak do DPOY. Na razie tylko jeden guard go masakrował layupami i to byl Lillard. Zarówno Harden jak i dzis Rusell mieli zablokowana drogę do kosza. I widać bylo jak zmieniali decyzje rzutowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Rudy to pewniak do DPOY. A to niby dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 A to niby dlaczego? a nie jest? bez jaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Marc Gasol spokojnie jest w dyskusji jako kandydat na DPOY imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Marc Gasol spokojnie jest w dyskusji jako kandydat na DPOY imo. Jeszcze Jordan, ale Gobert na ich tle się póki co wyróżnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jeszcze Jordan, ale Gobert na ich tle się póki co wyróżnia. Wg mnie właśnie Gasol póki co się wyróżnia i robi z Grizzlies obronę nr 1 ligi mimo jakichś 10 meczów bez Conleya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Wg mnie właśnie Gasol póki co się wyróżnia i robi z Grizzlies obronę nr 1 ligi mimo jakichś 10 meczów bez Conleya. Gobert bez Hilla, Favorsa, Hooda, Haywarda trzymał za pysk całą D Jazz. Kwestia indywidualnej interpretacji, ale imo Gasol miał znacznie lepszych pomagierów defensywnych w analogicznym okresie. Edytowane 15 Grudnia 2016 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Gobert bez Hilla, Favorsa, Hooda, Haywarda trzymał za pysk całą D Jazz. Kwestia indywidualnej interpretacji, ale imo Gasol miał znacznie lepszych pomagierów defensywnych w analogicznym okresie. Ale Gasol ma też więcej odpowiedzialności w ataku, co u mnie podnosi ocenę wartości jego świetnej postawy w obronie. W każdym razie jestem daleki od stwierdzenia, że Gobert to 100% pewniak do DPOY, choć naturalnie wygra ten, na kogo media zrobią największy hype przed głosowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Ale Gasol ma też więcej odpowiedzialności w ataku, co u mnie podnosi ocenę wartości jego świetnej postawy w obronie. W każdym razie jestem daleki od stwierdzenia, że Gobert to 100% pewniak do DPOY, choć naturalnie wygra ten, na kogo media zrobią największy hype przed głosowaniem.To nie zmienia faktu, że oceniamy wpływ na defensywę, a póki co Gobert w pojedynkę niszczy wszystko co się zabłąka w jego okolicach. ps. to, że ely użył słowa pewniak, to nie znaczy, że od razu nim jest, jako fan Jazz ma prawo do przesady, ale na pewno Gasol czy ktokolwiek inny nie jest od niego lepszy w tym aspekcie, możemy co najwyżej ich próbować przyrównywać Edytowane 15 Grudnia 2016 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 To nie zmienia faktu, że oceniamy wpływ na defensywę, a póki co Gobert w pojedynkę niszczy wszystko co się zabłąka w jego okolicach. Odnosiłem się do pewniaka, którym wg mnie nie jest. Jest faworytem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 a nie jest? bez jaj barcalover Ci już z grubsza wyjaśnił. Pewniakiem nie jest, argument, że Jazz są połamani i tylko Gobert ich trzyma w defensywie jest oczywiście dobry, ale to samo można powiedzieć o Gasolu, bo Grizzlies mają porównywalny szpital i póki co lepszą defensywę oraz bilans. Także jak dla mnie, to Gasol na razie jest na prowadzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Grizzlies mają porównywalny szpitaljak to zmierzyłeś? taki z-bo wrócił już na początku grudnia, Conleya nie ma niecały miesiąc dopiero, cały czas Gasol ma silne pionki w postaciach Allena i JaMichała, brakuj pewnie Wrighta, ale ma zastępstwo, Parsona nie liczę, bo on by z tymi swoimi kolanami raczej obrony nie polepszył Jazz za to rozegrali ledwie kilka spotkań dwójką Hill-Hayward, Favors połamany praktycznie od początku + Hood teraz wszyscy są wkońcu zdrowi, od 2 dni dopiero, nie licząc Hilla, który na defensywę miał jak dotąd drugi najlepszy wpływ na mnie też zrobił wrażenie blowout na Dubs i w ogóle Grizlies rządzą, ale nie przeginajmy też w drugę stronę Edytowane 15 Grudnia 2016 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigManFan Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 rotacja Memphis opuściła więcej spotkań niż rotacja Jazz, tak to zmierzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 rotacja Memphis opuściła więcej spotkań niż rotacja Jazz, tak to zmierzył. no właśnie jest odwrotnie. Sa strony liczące wage kontuzji i tam od początku sezonu Jazz nie schodzi z pierwszego miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 rotacja Memphis opuściła więcej spotkań niż rotacja Jazz, tak to zmierzył. jeśli chodzi o całą rotację wliczając Parsonsa to pewnie i tak, jeśli chodzi o specjalistów od defensywy to już Jazz mieli większe problemy, a ostatnie tygodnie to był już mały armageddon w tym względzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 https://mobile.twitter.com/ManGamesLostNBA/status/808052636658307072 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) jak to zmierzyłeś? Zakładając, że bierzemy pod uwagę 9 najważniejszych graczy rotacji, to w Grizzlies sprawa opuszczonych gier wygląda następująco: Gasol 2 Conley 10 Allen 7 Z-Bo 7 Carter 7 Green 0 Parsons 21 Ennis 13 Harrison 1 Razem 68 Jazz Gobert 0 Hayward 7 Hill 15 Hood 4 Favors 14 JJ 0 Diaw 9 Lyles 0 Exum 1 Razem 50 Można ewentualnie kogoś wywalić i dać Burksa, ale na tej samej zasadzie można liczyć w Grizzlies Wrighta. W każdym razie widać jak na dłoni, że w obu ekipach nie jest różowo ze zdrowiem. Conleya nie ma niecały miesiąc dopiero, cały czas Gasol ma silne pionki w postaciach Allena i JaMichała, brakuj pewnie Wrighta, ale ma zastępstwo, Parsona nie liczę, bo on by z tymi swoimi kolanami raczej obrony nie polepszył U góry masz czarno na białym kto ile opuścił, Gasol nie ma cały czas silnego punktu w postaci Allena, bo on też opuścił część meczów, czego nie odnotowałeś. Parsonsa można śmiało liczyć, bo o ile nie jest żadnym lockdown defenderem, to obecnie zamiast niego gra Troy Williams. Słyszałeś wcześniej o Troyu Williamsie? W ogóle obecnie w S5 Grizzlies jest 2 rookich! Jazz za to rozegrali ledwie kilka spotkań dwójką Hill-Hayward, Favors połamany praktycznie od początku + Hood teraz wszyscy są wkońcu zdrowi, od 2 dni dopiero, nie licząc Hilla, który na defensywę miał jak dotąd drugi najlepszy wpływ na mnie też zrobił wrażenie blowout na Dubs i w ogóle Grizlies rządzą, ale nie przeginajmy też w drugę stronę W Grizzlies również można policzyć na palcach mecze rozegrane z parą Conley-Allen. Podkreślam jeszcze raz, że zarówno Jazz jak i Grizzlies mają swoje problemy. https://mobile.twitter.com/ManGamesLostNBA/status/808052636658307072 Bycie w TOP3 takiego zestawienia chyba kwalifikuje do określenia "porównywalnie"? Edytowane 15 Grudnia 2016 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi