Skocz do zawartości

#EURO2016

SkoczekS1

Rekomendowane odpowiedzi

Ja akurat z tą jego wypowiedzią się zgadzam, bo nie przepadam za murowaniem bramki i mam nadzieję, że zespoły typu Islandia czy Irlandia Północna nie wbiją się do fazy pucharowej. 

Żeby Irlandia Płn. nie weszła to chyba cud musiałby się stać. Porażka jakieś 0-3 z niemcami i niekorzystne dla nich wyniki w innych grupach, będą decydować bramki. W tej chwili bukmacherzy płacą 1.22 na ich awans i 4.0 na odpadnięcie z turnieju.

A jeśli chodzi o temat "defensywnych skrzydłowych" chodziło mi o zawodników grających box to box na boku pomocy, ale w ustawieniu z 4 obrońcami. O gości, którzy są w stanie wrócić za skrzydłowym, zaasekurować bocznego obrońcę, nie przegrać pojedynku 1na1. Ludzie, których wymieniłem najbardziej mi się rzucili w oczy w tej kwestii. Valencia już nie gra na skrzydle, bo właśnie był ogarnięty w grze obronnej, a w ofensywie jest pożyteczniejszy wbiegając z głębi na wolne pole bez piłki, niż zaczynając akcje z piłką przy nodze, przy linii bocznej, co wymaga lepszej gry 1on1.

Edytowane przez Maciek9020

Sorry ale totalna bzdura. Gra sie tym co sie ma i nalezy maksymalizować swoje szanse na wygrana/awans itp. Cristiano moze ma traume jeszcze po 2004

Taka taktyka jest oczywiście logiczna z punktu widzenia słabszych skillowo drużyn. Nie zmienia to faktu, że dla neutralnego kibica jest to irytujące. Zresztą nie tylko dla neutralnego, bo ja np. nie chciałbym żeby Polska zdobyła medal grając w stylu Grecji.

Edytowane przez Artlan

Wybredny jesteś, ale w sumie przy tylu sukcesach w ostatnich latach można wybrzydzać. 

Brak sukcesów w ostatnich latach nie oznacza, że zaakceptowałbym granie skuteczne, ale niezbyt przyjemne w oglądaniu. Tak samo niezbyt by mi smakował sukces wywalczony dzięki pomocy sędziów.

Na szczęście chyba nie będzie potrzeby żeby Polska murowała bramkę, bo nawet z Niemcami zagrała dość odważnie, a trudno się spodziewać defensywnej taktyki w starciu ze Szwajcarią czy Rumunią.

Żeby Irlandia Płn. nie weszła to chyba cud musiałby się stać. Porażka jakieś 0-3 z niemcami i niekorzystne dla nich wyniki w innych grupach, będą decydować bramki. W tej chwili bukmacherzy płacą 1.22 na ich awans i 4.0 na odpadnięcie z turnieju

Biorac sytuacje w innych grupach to Irlandia Pln. wcale nie ma tak latwo, gdyz szybciej niz oni wywalcza punkt z Niemcami, to:

Rumunia pokona Albanie

Walia ogra Rosje a Slowacy zremisuja z Angolami

Czesi ograja Turkow

Wlosi wyjda rezerwami i dadza sie ograc Irlandczykom

Portugalia w koncu wygra z Wegrami a mecz Austrii z Islandia nie zakonczy sie remisem.

Wg mnie potrzeba 4 punktow by miec pewny awans i akurat Irlandia na dzien dzisiejszy ma do nich daleko.

Nie ma to jak popierać wyczynów zakazanych.

Jakby gość miał bombę w gaciach to byłaby to historyczna fota.

Niestety mamy poprzez terroryz "stan oblezenia" i lepiej nie popierać jakiegokolwiek przejawu braku dyscypliny wobec służb porządkowych.

Wiem ze brzmie trochę jako stary pryk ale niestety mamy co mamy.

Dziś niewychylanie się powinno być właściwą postawa.

Nie zatracilem oczywiście tego europejskiego podejścia na luzie bo nadal daleko mi do Ameryki która stoi na baczność wobec mundurowego cięcia autostradowego do której wszyscy mówią SIR ale nie widzę powodów do pochwalenia takich wybrykow przez idoli jako zachęty dla innych.

Nie kamieniuje ale też nie pochwalam

Spojrzałem sobie wczoraj do rankingu FIFA i nie ogarniam na jakich zasadach się go tworzy. Wczoraj o 21 wynika z niego, że mieliśmy do czynienia z największym hitem mistrzostw, bo spotkały się dwie drużyny z TOP 10. Nie ma innego takiego meczu w fazie grupowej. Chyba warto, żeby FIFA zmieniła algorytm, bo to jest jakaś straszna porażka.

A tymczasem w cieniu Euro Messi wyprzedził Christiano w liczbie goli na turniejach reprezentacyjnych i zaczął mu uciekać w tej nieoficjalnej klasyfikacji (w tej chwili jest 12 do 9). Ze współczesnych napastników Messiego wyprzedzają tylko Villa (13), Rivaldo (13), Klose (19), no i gruby Ronaldo, który jest poza zasięgiem kogokolwiek (25). Liczę oczywiście tylko Mundiale i mistrzostwa kontynentu, bo w Pucharze Konfederacji nie każdy ma okazję zagrać chociaż raz w karierze.