agresywnychomik Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Cleveland lepsze - nie ma turystów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 3 godziny temu, agresywnychomik napisał: Cleveland lepsze - nie ma turystów. I Mayora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 świeże / z dzisiaj: Nowy Jork ma lepszych koszykarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, RappaR napisał: I Mayora surprise surprise.... W NYC TEŻ JUŻ NIE MA MAYORA! Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 ...ani w Cleveland, więc to był naprawdę nic nie wnoszący post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 9 godzin temu, julekstep napisał: surprise surprise.... W NYC TEŻ JUŻ NIE MA MAYORA! Jak to nie ma jest mayor Adams .,Tylko nie z tych nowozelandzkich Adamsów 9 godzin temu, rw30 napisał: ...ani w Cleveland, więc to był naprawdę nic nie wnoszący post W Cleveland nie wiem czy jest, możliwe że rządzi sołtys bo to jest wiocha -pośmiewisko całej Ameryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Coś konkretnie polecacie do spania w warszawie na dwie nocki dla pary? Może być hotel może być airbnb. W planach jeden dzień na papierkowe sprawy jeden dzień zwiedzania. Te papierkowe sprawy mam miedzy Mokotowem a Wilanowem wiec coś może w prawej albo dolnej czesci Wawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Na Pradze czyli średnio po drodze moxy Warsaw Praga masz obok konesera i mnóstwo knajpek obsługa baro-recepcji tez polecam Platinium Towers na Grzybowskiej albo platinium residence obok możesz wieczorem uderzyć do browarów warszawskich Sava Butique hotel na Powiślu tez polecam masz od razu stacje metra elektrownie Powiśle z knajpkami nadwiślański świt I na przeciw Centrum Nauki Kopernik Idź na kolacje wtedy do Dock19 Mateusza Gesslera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Pytanie do Warszawiaków, przenieślibyście się do 3miasta? Pytanie do 3miaszczan, przenieślibyście się do Wwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 10.08.2023 o 19:47, Reikai napisał(a): Pytanie do Warszawiaków, przenieślibyście się do 3miasta? Pytanie do 3miaszczan, przenieślibyście się do Wwa? Tak! Kocham morze Gdańsk to jedno z moich ulubionych miast Wiem za to że za c***a bym się do łodzi nie wyprowadził Byłem tam dwa jebane k**** mać w dupę c***a pierdolonego dni Wszędzie rozkopane, nie znalazłem chyba nawet jednej dobrej do jazdy ulicy Jak nie dziury i koleiny to roboty. Mieszkałem obok manufaktury, kazda ulica zamknięta! Budynki wyglądały jakby od wojny minęło max 10 lat Brudne, brzydkie, zaniedbane Jebać łódź! (Poza zoo, zoo jest spoko) Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Teraz, josephnba napisał(a): Tak! Kocham morze Gdańsk to jedno z moich ulubionych miast Wiem za to że za c***a bym się do łodzi nie wyprowadził Byłem tam dwa jebane k**** mać w dupę c***a pierdolonego dni Wszędzie rozkopane, nie znalazłem chyba nawet jednej dobrej do jazdy ulicy Jak nie dziury i koleiny to roboty. Mieszkałem obok manufaktury, jazda ulica zamknięta! Jebać łódź! Ostatni raz w Lodzi bylem w lutym 2020. Tez kolo manufaktury. Tez byla rozkopana w tym miejscu i w kazdym innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Teraz, Reikai napisał(a): Ostatni raz w Lodzi bylem w lutym 2020. Tez kolo manufaktury. Tez byla rozkopana w tym miejscu i w kazdym innym. Ja byłem jakieś 15 lat temu i też było rozkopane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, josephnba napisał(a): Ja byłem jakieś 15 lat temu i też było rozkopane Nie byłem w Łodzi tak z 4-5 lat ale wcześniej bywałem z 5-6 razy do roku przez pare lat. Nie wiem jak obecnie ale poza Manufakturą, Piotrkowską to raczej groza była.... P.s. Restauracje w Manufakturze całkiem przyjemne. P.s2. Pochodzę z Krakowa i nie wiem dlaczego zawsze najbardziej z tych najwiekszych miast podobał mi się Gdańsk. Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 6 godzin temu, agresywnychomik napisał(a): Nie byłem w Łodzi tak z 4-5 lat ale wcześniej bywałem z 5-6 razy do roku przez pare lat. Nie wiem jak obecnie ale poza Manufakturą, Piotrkowską to raczej groza była.... P.s. Restauracje w Manufakturze całkiem przyjemne. P.s2. Pochodzę z Krakowa i nie wiem dlaczego zawsze najbardziej z tych najwiekszych miast podobał mi się Gdańsk. Restaurację, a dokładnie meksykańską w manufakturze mogę z czystym sumieniem polecić Tacos może nie za duże ale treściwe i smaczne, wątróbka smażona wyśmienita Reszta łodzi do spalenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Bardzo nieuważnie zwiedzacie Polskę. Lodz od lat była krytykowana ze to zadłużone, nieatrakcyjne i będące na skraju upadku miasto. Z brzydota wokół i odpływem mieszkańców gdzie marzyło się milion a nie zrobiło się nawet 900k a potem było widmo spadek z 800k do 700k. tak nic nie było a Piotrkowska umierała… Tymczasem jakie było moje zdziwienie gdy miałem okazje ostatnio nocować 3 dni w tym mieście i bez pośpiechu spojrzeć na nie przyjaznym okiem Miasto dosyć dynamicznie odbija straty… Piotrkowska znowu odzyskuje blask gdzie jeszcze są pozostałości po covid które masakruje restauracje bary i puby bo ludzie zaczęli dzwonić po jedzenie i już nie zamawiają picia w knajpie ani nie dają napiwków co strukturalnie knajpy zabija. Wystarczy wejść w boczne podwórza gdzie jest cała masa magicznych miejsc, światełek, żarówek, zieleni, witryn, klimatycznych knajp. Do głosu znowu dochodzi fabryczna przeszłość co zaowocowało paroma enklawami knajpowymi ( coś jak krakowska fabryka tytoniu która padła ), mini plaza czy konsumowanie na leżakach robi europejski klimat. W ostatnich latach ogromnym wysiłkiem miasta odnowiono sporo obiektów pofabrycznych i dokładając do tego nowy dworzec Fabryczna, kaliska w budowie i mimo odwrotu branży biurowej sporo takich obiektów zrobionych ze smakiem i patrzę jako Torunianin z zazdrością nas dalsza dynamika rozwoju. owszem sporo jest dalej szpetoty ale moim zdaniem trend już jest odwrócony i kwestia kapitału prywatnego ile tych kamienic się dźwignie. Symbolem splendoru może być remontowany Grand Hotel gdzie już wyłania się nowa fasada ze złotymi zdobieniami. oj sporo nowych starych budynków. Powyższe wpisy to wyglądają mi na albo przejazd przez miasto w korkach albo zrobione 3 lata temu… to ze się drogi remontuje to w Polsce norma bo w ostatnim roku remonty paraliżowały Łódź ale i Poznań czy Toruń gdzie remonty linii tramwajowych i uzbrojenie w media starych kamienic śródmieścia robione równocześnie zaburzyło komunikacja w skali makro miast. lodz moim zdaniem weszła na polke tych miast na dorobku jak Rzeszow czy Szczecin lub Lublin. ja te miasta znam od dekad i dobrze tam idzie… @josephnba przejdź się po Piotrkowskiej i zobacz wystawę 24 nowych rewitalizacji łódzkich gdzie obok manufaktury masz inne przykłady odnowy pofabrycznych budynków. Robi to dużo większe wrażenie niż twój Płock czy mój Toruń. Wiec nie pisz bzdetów ze do spalenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 W dniu 10.08.2023 o 19:47, Reikai napisał(a): Pytanie do Warszawiaków, przenieślibyście się do 3miasta? Pytanie do 3miaszczan, przenieślibyście się do Wwa? przeprowadziłem się rok temu z Gdyni do Wwa. Jest spoko, dostałem co chciałem. Ale docelowo wrócę. Lepiej nad morzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 5 minut temu, człowiek...morza napisał(a): przeprowadziłem się rok temu z Gdyni do Wwa. Jest spoko, dostałem co chciałem. Ale docelowo wrócę. Lepiej nad morzem. To tłumaczy obniżenie poziomu pisania Wracaj szybko bo kiedyś miałeś lepsze wpisy a tak to podpadasz pod tezy fluba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi