Skocz do zawartości

Sezon 2016/17  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile zwycięstw osiągną w tym sezonie Nets?

• 0-10
      3
    • 11-15
      10
    • 16-20
      10
    • 21-25
      6
    • 26-30
      3
    • powyżej 30 :)))
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza połowa był super, ale druga już nie :) Run Melo, a swoje jeszcze KP...

Justin Hamilton to fajny steal z Europy, dobrze, że mamy go jeszcze na przyszły rok za 3mln. Brakowało Lina i Izajasza Białejgłowy... Foye to była tragedia, Bojan też znowu cienko. Mimo wszystko brawa dla nich za 1 połowę!

Minuta do końca, +13 punktów :) Dobrze jak na mecz bez PG. Przez moment było groźnie ale Booker był na posterunku. Lin wciąż robi jako asystent trenera, nie wiem co on tam notuje ale brakuje go na parkiecie. Asysty to dramat.

Gracz meczu? RHJ! Dalej drewno w ataku? :D Mówiłem, że chłopak się przełamie. Jeszcze powalczy za parę lat o DPOTY :D

---

No i elegancki win :D Będą PO xD

Edytowane przez andy13

Dokładnie, to jest zespół w prawdziwym tego słowa znaczeniu. Fajnie ławka Nets przeżywa wydarzenia z parkietu, 100% zaangażowania. Poza tym w końcu można powiedzieć, że Nets w ogóle mają ławkę. To jest niesamowite, że mimo kontuzji Lina udaje się wygrywać. Pod względem punktów Brooklyn ma DRUGĄ ŁAWKĘ W LIDZE, zbiórek czwartą, przechwytów ósmą, asyst jedenastą. To jest ten szrot, o którym tyle słyszałem? :grin: No ale dobra, muszę przyznać, że poczynania zmienników przebiły nawet mój optymizm przedsezonowy, który był tutaj obśmiany. Oby tak dalej.

Pierwszy skład też radzi sobie spoko. RHJ zagrał w końcu na miarę swojego talentu i mam nadzieję, że to nie był wypadek przy pracy. Takiego chcę go oglądać! Niech już wróci Jeremy Lin to Brooklyn może napsuć krwi prawie każdemu... kto by pomyślał :rugby:

Zastanawiam się co z Lopezem w tej sytuacji. Miało być szorowanie dna i walka o przetrwanie przez kolejne lata a talent Marksa i Atkinsona już zadziałał i to wcale nie musi być czas stracony. Mistrzostwa z tego nie będzie ale najgorszego wyniku ever raczej też nie ;)

W obecnej sytuacji nie jestem przekonany czy wymiana go za pick, nie oszukujmy się - nie najlepszy, to dobry pomysł. Szansa, że z niskiego picku wyciągnie się kogoś tak dobrego jak on jest mizerna. Po pierwszym meczu już było marudzenie, że "on nie pasuje do taktyki Atkinsona, nie rzuca trójek" a Brook pokazał wszystkim malkontentom fuckersa i zaczął nabijać trójki nieprzyzwoicie solidnie jak na czas nauki (on szybciej i lepiej opanował trójki niż niektórzy centrzy FT xD).

Marks dokonał już małego cudu znajdując idealne zastępstwo dla Younga (obserwując grę Bookera ktoś jeszcze mu to wypomina?) ale z Brookiem to się raczej nie uda. Poza tym to nie tylko o grę chodzi. Ten facet to prawdziwa twarz organizacji, franchise player, który niedługo może być liderem wszech czasów w dorobku punktowym w Nets. I to nie za kilka mglistych lat, to może mieć miejsce już w tym sezonie. Jeżeli zostanie to Jego koszulka może zawisnąć pod kopułą Barclays Center. Wiadomo, że nawet jedno i drugie to oczywiście nie jest nawet w 1/100 tak fajna sprawa jak mistrzowski pierścień ale nie oszukujmy się, na ten ma nikłe szanse przy obecnym układzie sił. A jak się nie ma biżuterii to fajnie chociaż pokazać wnukowi swoje rekordy i zastrzeżony numer, c'nie?

Wszystko moim zdaniem będzie zależało od decyzji samego Lopeza - jeżeli chce iść do innej drużyny i o coś więcej powalczyć to niestety trzeba się pożegnać prędzej niż później. Jeżeli jednak Brook chciałby zostać i wyraziłby chęć przedłużenia umowy to IMHO nie ma najmniejszego sensu go oddawać za nadzieję w postaci picku. Tym bardziej, że kolejne lato może być dla Brooklynu bardziej owocne. Z Linem i Lopezem, z grającym jak wczoraj RHJ, z dobrą ławką i team spirit to nie musi być ostatni wybór dla FA.

EDIT

A propos FA, ciekawe co zrobi Bojan Bogdanovic bo prezentuje się lepiej niż poprzednio a po sezonie będzie mógł robić co chce. Z taką formą jak obecnie niejedna drużyna go może chcieć przygarnąć.

Edytowane przez andy13

Zastanawiam się czy Young nie jest jakimś zgniłym jajem.

Myślę, że cała historia z Thaddiatorem to lekcja pokory dla ciągłych malkontentów i demonstracja talentu Marksa (już w tej chwili za dużo jest jego celnych zagrań transferowych żeby mówić o przypadku). Mówiono, że jest niedoświadczony i sfrajerzył, a naprawdę nie wiem czy Young grałby lepiej od Bookera. Poza tym facet chciał iść do solidnej ekipy i fajnie, że poszedł. Źle mu nie życzę, niech tylko ogarną się w tej Indianie bo grają niezłą kupę :P

Dokładnie Young wcale nie jest takim wymiataczem jak niektórzy z niego robią, w ogóle nie widać jego braku w Nets. Co do meczu, jakby mi ktoś powiedział że RHJ będzie najlepiej punktującym w jakimś meczu to bym go wyśmiał a tu proszę jak chce to potrafi.

Przede wszystkim w Nets gra kolektyw,widać kolosalny postęp,organizacje gry i myśl trenerską,.Na Brooklynie jest wszystko to czego brakuje Knicksom,a z drugiej strony w Nets nie ma gwiazd,czyli brakuje tego czego sąsiedzi mają jak nasrał.,    

Spokojnie i to przyjdzie z czasem oby tylko Atkinson do tego czasu nie odszedł.

A propos FA, ciekawe co zrobi Bojan Bogdanovic bo prezentuje się lepiej niż poprzednio a po sezonie będzie mógł robić co chce. Z taką formą jak obecnie niejedna drużyna go może chcieć przygarnąć.

Hmmm? Ja tam tej jego formy coś nie widzę. Jeden mecz zagra dobry a w następnym będzie ceglił i tak w kółko. Gość jest strasznie chimeryczny.

Brawa dla Brooklynu. Taka gra to głównie zasługa Atkinsona. Podoba mi się zachowanie Lina na ławce. Jak po Harrisie przed sezonem nie spodziewalem się wiele tak przed sezonem tak teraz zaskakuje, podpisanie Bookera podobało mi się od poczatku.

RHJ mial motywacje bo mamusia była na trybunach :D

Lin robi świetną robotę dla Nets. Niedawno powiedział, że w żadna organizacja, w której grał, nie traktuje zawodników tak dobrze jak Nets. OK, to którzy ciekawi FA są dostępni latem :D :D :D

Widział ktoś z Was kiedy wraca Whitehead? Gdzieś mi to umknęło.