Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2016/17

january

Rekomendowane odpowiedzi

A dlaczego porównujesz jego potencjał do Beasleya, a nie Np Rose'a? I skąd wiesz, że Dunn, Hield, Murray nie okażą się Beasleyami 2016? Zacząłeś głupią dyskusję i dalej w nią brniesz. W 1992 roku Shaq powinien iść z dalszym numerem, bo w 1984 Bowie okazał się wtopą, a poszedł przed Jordanem?

Porównuje Beasleya do Simmonsa, bo grali w podobny sposób na swoich uniwerkach, byli po prostu bardziej atletyczni od przeciwników.Z tym, że Beasley rzucał jeszcze trójki i to na dobrym %, stąd był wysoko ceniony przed draftem.Simmons w całym sezonie oddał trzy rzuty za 3 pkt a jego rzut wygląda mega koślawo.Koszykówka akademicka OGROMNIE różni się od koszykówki tej w NBA, dlatego koleś który dominuje w NCAA, może mieć poważne problemy z dostosowaniem się do NBA, gdzie gra jest inna.I właśnie ta inna gra bardziej będzie przeszkadzać Benowi, niż reszcie.

Hield, Dunn i reszta nie okażą się Beasleyami, bo ich skillset pasuje do NBA, w dodatku są mniej lub bardziej NBA ready.Mogą po prostu co najwyżej nie być superstarami(jakim może stać się Simmons),a porządnymi starterami w tej lidze.

Przypadku Shaqa nawet nie ma co komentować, bo to był no-brainer i nie miał żadnych czerwonych flag.Czytałeś w ogóle ten artykuł z yahoo, czy ''moja racja jest mojsza'' i zdania nie zmienisz?

Nie kojarzę czegoś takiego zupełnie, pamiętam za to filmiki mniej więcej sprzed roku jak siekał tróje na luzie i widać było ułożoną rękę.Nie ma co porównywać mechaniki rzutu Townsa i Simmonsa.

Zobacz co on tu robi ta prawą ręką, to wcale nie będzie tak łatwe do wyeliminowania.Wall, czy Grifiin też mieli problemy z rzutem.Tylko, że Wall oddawał jednak ponad tych sto trójek w sezonie w Kentucky, a nie 3 jak Simmons.A Griffin jest tytanem pracy, czego na razie nie można powiedzieć o Simmonsie.

Nie chce tu wyjść na jakiegoś hejtera Simmonsa, generalnie koło c***a mi on lata, życzę mu dobrze.Mam po prostu obawy, czy na pewno to dobry pomysł żeby Lakers go draftowali.Chodzą jakieś ploty, że Sixers jednak są w nim zakochani, także chyba Lakers nie będa mieli tego bólu głowy, który ja mam ;).

W dniu 5.06.2016 o 17:12, shevcu napisał(a):

Przypominam, ze Towns tez na uniwerku mial latke, ze brak mu rzutu i bedzie konczyl przy dziurze jedynie, a w NBA wyglada na zajebistego strzelca.

Może mi pamięć szwankuje, ale ja kojarzę gadki, że Towns ma właśnie potencjał na fajnie rzucającego wysokiego ( szczególnie pod koniec sezonu NCAA i w czasie przed draftem).

W dniu 5.06.2016 o 16:42, Reikai napisał(a):

Porównuje Beasleya do Simmonsa, bo grali w podobny sposób na swoich uniwerkach, byli po prostu bardziej atletyczni od przeciwników.Z tym, że Beasley rzucał jeszcze trójki i to na dobrym %, stąd był wysoko ceniony przed draftem.Simmons w całym sezonie oddał trzy rzuty za 3 pkt a jego rzut wygląda mega koślawo.Koszykówka akademicka OGROMNIE różni się od koszykówki tej w NBA, dlatego koleś który dominuje w NCAA, może mieć poważne problemy z dostosowaniem się do NBA, gdzie gra jest inna.I właśnie ta inna gra bardziej będzie przeszkadzać Benowi, niż reszcie.

Hield, Dunn i reszta nie okażą się Beasleyami, bo ich skillset pasuje do NBA, w dodatku są mniej lub bardziej NBA ready.Mogą po prostu co najwyżej nie być superstarami(jakim może stać się Simmons),a porządnymi starterami w tej lidze.

Przypadku Shaqa nawet nie ma co komentować, bo to był no-brainer i nie miał żadnych czerwonych flag.Czytałeś w ogóle ten artykuł z yahoo, czy ''moja racja jest mojsza'' i zdania nie zmienisz?

Przeczytałem artykuł, ale do każdego prospecta można sie przyczepić i wypunktować można szereg wad... Kyrie Irving też był kompletną zagadką w dniu draftu. Ten cały Ingram też może być niewypałem. Nie ma 100% pewności na nikogo. Możemy sobie tu luźno spekulować, a tam siedzą całe sztaby ludzi oceniając i tworząc symulacje. I też często jak zauważyłeś kończy sie to wtopą. Im bliżej godziny "zero" tym ludzie mają bardziej gorące głowy...

W dniu 5.06.2016 o 19:39, Dnc napisał(a):

Australia gra na IO? Będzie Ben i reszta kangurow?

Gra, nawet z USA w grupie. Ben i inni gracze z NBA są w szerokim składzie: http://www.basketball.net.au/basketball-australia-names-boomers-olympic-squad/

Towns miał łatkę, że brak mu rzutu? Nie piszcie głupot.

para Simmons/Ingram jest trochę jak Durant/Oden i nie wierzę by ktoś brał np. Hielda przed nimi. A że Horford okazał się po latach lepszym pickiem niż Oden? Po latach to każdy mądry. Stawiam że Lakers skończą z Ingramem bo Phila Simmonsa nie przepuści.

W dniu 5.06.2016 o 19:53, Bogut napisał(a):

Gra, nawet z USA w grupie. Ben i inni gracze z NBA są w szerokim składzie: http://www.basketball.net.au/basketball-australia-names-boomers-olympic-squad/

Mało prawdopodobne, że zagra.

http://m.smh.com.au/sport/basketball/golden-state-warriors-nba-star-andrew-bogut-doubts-ben-simmons-will-play-in-rio-20160605-gpbuye.html

Simmons jest lepszy od Beasley'a we wszystkim poza scoringiem. Przede wszystkim to playmaker w ciele pf'a. Zupełnie inni gracze.

Ingram ma IMO mniejszy potencjał od Bena, ale większe szanse na osiągnięcie pełni swoich możliwości.

PS. Tutaj nowszy filmik z rzucającym Simmonsem.

https://twitter.com/chadfordinsider/status/738031922052497408/video/1

W dniu 5.06.2016 o 19:53, Bogut napisał(a):

Towns miał łatkę, że brak mu rzutu? Nie piszcie głupot.

para Simmons/Ingram jest trochę jak Durant/Oden i nie wierzę by ktoś brał np. Hielda przed nimi. A że Horford okazał się po latach lepszym pickiem niż Oden? Po latach to każdy mądry. Stawiam że Lakers skończą z Ingramem bo Phila Simmonsa nie przepuści.

mają całkiem spoko ekipkę, Exume będzie grał wiadomo coś? 

LAL i tak wezmą co się im ostanie, ja bym się przygotowywał na Ingrama na waszym miejscu 

W dniu 6.06.2016 o 10:54, Dnc napisał(a):

LAL i tak wezmą co się im ostanie, ja bym się przygotowywał na Ingrama na waszym miejscu 

I na niego właśnie chyba większość kibiców Jeziorowców liczy! :smile:

Philly zgarniają Simmons'a, Lakers Ingrama i jak to mówią.. "I wilk syty i owca cała" :smile:

Edytowane przez Raven2156

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.