Skocz do zawartości

Trades, signs, rumors - offseason 2007

Grizzli

Rekomendowane odpowiedzi

Troche faktycznie Miami dziwnie nie robi ruchow transferowych, spia czy jak? I dziwi mnie tez ze takie miasto, tacy gracze jak Shaq czy Wade nie przyciagaja, a oddanie Haslema za Alstona uwazam za jakis zart, niesmaczny na dodatek. Moze mam jakies skrzywione spojrzenie na tego bylego stritbolowca ale osobiscie nie uwazam go za zadne wzmocnienie i poprawienie sytuacji na jedynce.

-na espn napisali ze Hudson sie zali na swoja sytuacje w Minny, chcialby trejdu albo buy-outu, to drugie rozwiazanie jest jednak bardzo trudne do zrealizowania. Ma jeszcze 3 lata kontraktu, 19 baniek, i Minny mu zaoferowala polowe tych pieniedzy, hehe az tak glupi to on nie jest. Niemniej jednak moze dojda do jakiegos porozumienia...

No coś się ruszyło w Jazz 8) Na SLTribune piszą, że Utah zdecydują się (chyba :roll: ) na transfer Giricka.

Widać wyraźnie, że zarówno Jerry Sloan jak i KOC wiążą wielkie nadzieje z wybranym w drafcie Morrisem Almondem, a przecież na tę pozycję Jazzmani mają jeszcze Brewera i Milesa. Od przybytku głowa boli tym bardziej, że od biedy na SG może grać zarówno Harpring jak i niedawno pozyskany Jason Hart.

Faktem jest, że nikt z trójki Almond/Brewer/Miles nic wielkiego nie pokazali, ci ostatni mieli na to odpowiednio 1 i 2 sezony, ale popularny w SLC Gira też nie potrafił się jakoś odnaleźć. No a poza tym trza jakoś zagospodarować te 20 baniek po Fishu :wink:

Zainteresowanie Heat takimi graczami jak Pargo jest lekko mówiąc dziwne. Przecież to żaden PG, typowy przeciętniak do tego shoot-first. W sumie to może nie być tak źle z Williamsem w tym sezonie. To jest jego final year, będzie musiał się zmobilizować i pokazać, że potrafi coś jeszcze pograć gdyż w przeciwnym wypadku dostanie jakieś minimum dla weteranów :wink: C. Quinn nie byłby taki zły jako backup PG, pod warunkiem, że J-Will grałby po 30min w meczu. Czuję, że nie będzie wielkich zmian w Miami. Co najwyżej Pietrus za Posey'a, ewentualnie jakiś średni PG pokroju Knigtha. Pod koszem jesteśmy 'ustawieni', SF po pozyskaniu Pietrusa i ewentualnym podpisaniu Eddiego nie wygląda tragicznie. Oby ominęły nas kontuzje a wtedy powinno być dobrze 8)

Podobno Magic bardzo mocno są zainteresowani pozyskaniem Kwame. Ktoś gdzieś już wykombinował, że w gre wchodzi trójstronna wymiana z Kings. Magicy dostają Kwame (za rok go zwalaniają jak się nie sprawdzi), pick, Sacramento dostaje Hedo (na którego polują od jakiegoś czasu) i Jordana Farmara a Lakersi zas Artesta i jakieś mięcho z Magic Bogans czy kogoś tam. Mówiąc szczerze, ja jestem na tak. Jeżeli możemy dostać Artesta kosztem Kwame.. Tylko szkoda, że to jedna z wielu plotek..

Czuję, że nie będzie wielkich zmian w Miami. Co najwyżej Pietrus za Posey'a, ewentualnie jakiś średni PG pokroju Knigtha. Pod koszem jesteśmy 'ustawieni', SF po pozyskaniu Pietrusa i ewentualnym podpisaniu Eddiego nie wygląda tragicznie. Oby ominęły nas kontuzje a wtedy powinno być dobrze 8)

Ano, kontuzje (a konkretnie ich brak), to podstawowy cel. Piszesz o Pietrusie i Knighcie jakby to były takie warianty minimum, których wypełnienie będzie względnie proste. Ale ja, obserwując ten offseason, mam wrażenie, że zarząd Heat daje ciała. Wszyscy wolni agenci im uciekają. Knight wcale nie jest taki pewny, bo było gdzieś info, że Clippers również go chcą. A tak w ogóle to na HoopsHype nie widziałem info, które by na 100% potwierdzało, że Heat w ogóle sie z nim kontaktowali. Tak się podejrzewa, ale nie ma pewności. Wizards jakoś się nie palą, żeby oddać prawa do Navarro. Warriors się nie spieszą z Pietrusem, bo mają czas. Do tego jedyny "aktywny" obecnie scenariusz wymiany zakłada oddanie Haslema poniżej jego wartości za Alstona - co samo w sobie koliduje z ewentualnym zatrudnieniem Knighta. A Eddie Jones rzekomo nie jest na celowniku Heat. Oczywiście to newsy z HH, czyli wyciąg cytatów z różnych gazet, które nie odzwierciedlają sytuacji zbyt dokładnie, co chwilę diametralnie się coś zmienia itp., ale ogólnie dla mnie nieciekawie to wygląda.

Na RealGM były plotki o tym, że Eddie czeka na propozycje Miami i bierzę pod uwagę również Dallas. Alston za Haslema to oczywista porażka, nie ma możliwości, żeby Heat poszli na taką wymianę. Jeśli oddawać Haslema to napewno za kogoś młodszego od Rafera. Nie pogardziłbym Artestem, chociaż Kings nie będą napaleni na Udonisa ze względu na podpisanie Moore'a (typowy 'efekt Kidda'). Pietrus wg plotek jest zniesmaczony tym, że szefowie GSW nie są nim zbytnio zainteresowani i chętnie zagrałby na Florydzie :) W podobnych tonach wypowiadał się PJ Brown (po oddaniu Haslema śmiało można go podpisać za minimum). Lato jeszcze w pełni więc nie można się zbytnio zamartwiać :) Nawet jeśli nie zrobimy jakichś specjalnych wzmocnień nie powinno być źle, zakładjąc, że ze zdrowiem będzie lepiej niż w poprzednim sezonie.

Phoneix Suns po wytrejdowaniu Kurta Thomasa, przeprowadza wreście ten wielki ruch.. zapychają dziure na PF :wink: W grę wchodzą tacy zawodnicy jak Melvin Ely, Brian Skinner, Chris Webber, Michael Sweetney i PJ Brown...

Sweetney i 38 letni PJ Brown biegający razem z Stevem - to by było coś 8)

Liga rezygnuje z pojedynku Shaq-Kobe na święta.W sumie to dobra zmiana bo juz jest to bardizej odgrzewana wojna tego co działo się 3-4 lata temu, teraz sprawa przycichłą i nie ma moim zdaniem po co wracać do tego rokrocznie, bo jeszcze wszystko na serio odżyje. ;) Teraz w Boże Narodzenie ma polecieć Cavs-Heat czyli pojedynek dwóch wielkich drużyn wschodnich a zarazem dwoch najzdolniejszych obecnych młodziaków,a już wielkich gwiazd koszykówki, na dodatek z jednego draftu i na podobnych pozycjach wiec przynajmniej z kilka razy jeżeli nie cały czas powinno dojść do bezpośredniego pojedynku obu panów. Najprawdodopodbniej będzie to jeden z dwóch meczy który pójdzie dnia 25.12. 2007.

Phoneix Suns po wytrejdowaniu Kurta Thomasa, przeprowadza wreście ten wielki ruch.. zapychają dziure na PF :wink: W grę wchodzą tacy zawodnicy jak Melvin Ely, Brian Skinner, Chris Webber, Michael Sweetney i PJ Brown...

Sweetney i 38 letni PJ Brown biegający razem z Stevem - to by było coś 8)

Jakos Michalik nie moge sobie tego wyobrazic, i nie pisze tego zeby zaczac kolejna bezsensowna wymiane zdan z kibicami Bulls o wyzszosci lub nie tych dwoch nad Curry'm, czy jakies inne powracanie do starych tematow. Nie ten styl, nie ta szybkosc, nie ten poziom gry obaj panowie prezentuja zeby pasowac do grania Suns. Webber zreszta tez nie, juz praktycznie bez kolan, jak widzialem w poprzednim sezonie te jego granie, jumperki (znaczy sie pudla) to tylko kiwalem glowa z politowaniem co zostalo z tego niegdys bardzo dobrego grajka. Ely'ego tak malo widzialem dotychczas ze nie mam nic na jego temat do napisania (a staty mnie jakos malo ostatnio interesuja), Skinner zapadl mi w pamiec jako jeden z tych ktorzy robili najwieksze klopoty Edkowi Curry'emu w poprzednim sezonie, byl to dla mnie totalny szok, ale chlopak jeden na jeden radzil sobie bardzo bardzo przyzwoicie (w obronie), moze wiec to jest jakis pomysl dla Suns, ktorzy na pewno potrzebuja wzmocnien pod koszem jesli chca powalczyc o wymarzony Final, a Duncan jakos nie chce sie zestarzec :) I oczywiscie nie twierdze ze Skinner to odpowiedz na TD, to raczej kolejny rolas ktory da 6 mozliwych fauli, odpoczynek dla Amare i mniej minut dla Amare (wiec i moze mnie fauli).

Ale jaja z Mo Williamsem wyszły. Już sam nie wiem, co myśleć o tym "zamieszaniu", które było. Wyszło na to, że Mo jakoś niespecjalnie się kwapił, żeby iść do Miami i to jego agent mu to "wmusił", tzn. zaaranżował spotkanie i chyba przez cały czas ściemniał, że Mo poważnie rozważa to miasto. Z jednej strony Bartelstein może przez to wyjść na kogoś, kto chciał Heat lekko wspomóc, ale z drugiej, skoro Williams powiedział, że jego pomysłem było od razu podpisać z Bucks, zamiast jeździć i z kimś innym gadać, wygląda to na oczywiste przeczekiwanie, żeby przyciśnięte Milwaukee dało więcej szmalu.

Z innego frontu. Teraz za Alstona proponowany jest Doleac. Już wcześniej była o tym mowa, ale zawsze pojawiało się nazwisko Haslema. Teraz zobaczyłem news, gdzie Udonis nie był wymieniany.

A Navarro coraz bardziej zniecierpliwiony. Do 3 sierpnia Wizards albo coś z tą sprawą zrobią (tj. oddają prawa do Miami albo Memphis) albo FC Barcelona staje okoniem i Navarro do NBA w ogóle nie pójdzie. W takiej sytuacji, jeśli miałbym zgadywać, to stanie się to ostatnie.

gdzieś na clublakers przeczytałem plotkę, że z Heat ma podpisać kontrakt ulubieniec kibiców Lakers czyli Smush Parker :lol: no to Shaq będzie miał sporo roboty i fauli do łapania jak Smush raz po razie będzie wpuszczał pod kosz kolejnych rozgrywających. Ma gość talent, ale paskudne podejście i nic nie wie o byciu profesjonalistą w końcu stracić miejsce w S5 po prawie dwóch latach gry tuż przed samymi PO będąc w contract year na rzecz debiutanta u trenera tak uwielbiającego grać rookies jak Jax to jest niezłe osiągnięcie 8)

Ten pan (Smush) nie powinien 'wzmocnić' Heat, to byłoby niedorzeczne. Prędzej Payton będzie grał jeszcze jeden sezon niż Parker zagości na Florydzie. Niedługo ma się wyjaśnić sprawa JCN, jego agent twierdzi, że Hiszpan musi przejść w najbliższym czasie do NBA gdyż w innym wypadku Barcelona podpisze z nim nowy kontrakt, w którym suma odstępnego ma się równać 14mln$. Wizards nie są zainteresowani podpisywaniem go, Heat chcą oddać jakieś future picki w zamian za prawa do niego na co WAS nie chcą się zgodzić. Swoją drogą nie wiem czy on odnalazłby się w NBA, jeśli chodzi o Europę to grał na prawdę nieźle, widać, że 'dystans europejski' opanował bdb. Tylko po co Heat nowy comboguard? SG jest pod dostatkiem, brakuje typowego PG, który zajął by się dystrybucją piłek a nie rzutami. JCN jest dla mnie SG scorerem, nie wiem dlaczego wszyscy piszą o nim comboguard.

DENVER (AP) - The Denver Nuggets to sign free-agent guard Brevin Knight

Knight averaged 9.1 points and 6.6 assists last year with the Charlotte Bobcats, not the best in his eight-year career.

"Brevin will be a great addition to our team," Nuggets vice president for basketball operations Mark Warkentien said Wednesday. "He is a proven veteran who can really pass the basketball.

"I'm very excited to be a Nugget," Knight said. "This is a great situation for me and I'm looking forward to winning a championship here in Denver."

Knight idzie do Denver.. po co im kolejny PG? No ale OK.. wychodzi na to, że Miami zostaje tylko Smush.. Podobno (z tego co czytałem) Miami oferuje mu 5 mln za 2 lata gry. GRATULUJE 8)

O kurcze, Smush Parker... Jego podpisanie byłoby istotnie wzięciem wróbla do garści. I to małego wróbelka, który wypadł z gniazda :wink: Knight odpadł, więc pozostaje już jedynie trade. Jakby się udało wyciągnąć Alstona za Doleaca z jakimś marnym dodatkiem, to byłoby super. Może Rockets nie dostaliby nic szczególnie istotnego w takiej wymianie, ale by zeszli z kontraktu Alstona, przynajmniej tyle. A wracając do Smusha, to on i tak byłby tylko zmiennikiem J-Willa, czyli nie starterem. No ewentualnie w razie kontuzji Williamsa, tymczasowo. Jako rezerwowy by od biedy uszedł, choć i tak liczę teraz na Alstona albo JCN (choć w to już nie wierzę, po co WAS miałby iść Heat na rękę?). W końcu Smush przez 2 lata był starterem w tak uznanym i legendarnym klubie jak Lakers :P

Smush już uzgodnił warunki kontraktu dokładnie 5,35 mln za 2 lata. W poniedziałek Parker będzie miał badanie lekraskie jak przejdą pozytywnie stani e się oficjalnie Żarem.

The Heat concluded its nearly month-long search for a veteran point guard Friday when it agreed to terms with guard Smush Parker, two sources said. Parker started most of the past two years for the Lakers before losing his starting job late last season.

Parker, 26, is believed to have agreed to a two-year contract for a portion of the Heat's $5.35 million mid-level exception. The deal is contingent on Parker passing a physical on Monday.

-C-Webb cały czas się zastanwia nad wyborem drużyny. Jego opcja to Mavs i Pistons, też Shaw chciałby go widzieć w L-akers.

c-webb to totalna pomylka. mam nadzieje, ze shaw i lakers pojda po rozum do glowy. jak wiemy nazwiska nie graja a webbera mozna bylo brac ale z 8 lat temu. teraz to inwalida pierwszej grupy ktory jednak ciagle umie podawac. mimo wszystko wiecej "ma" minusow niz plusow

Chcialem zwrocic uwage, ze Smush przejdzie do Miami tylko za czesc MLE, wiec Heat jeszcze w to lato pewnie kogos podpisza. Raczej watpie zeby Parker dostal wiecej niz 2 mln na sezon przez dwa lata. To i tak w sumie przeplacenie ;DD. Co tam zespol z Florydy kombinuje to nie wiem, ale jak to ma byc zastepstwo za GP to raczej srednio udane. Wiem na dzis dzien jedno, w Heat na 1 nie ma zadnego defensora ;). W dodatku jak odejdzie Posey i EJ to naprawde nie mam pojecia kto tam bedzie bronil? Dziury na kazdej pozycji, a 37 letni Zo raczej dlugo nie pociagnie jak bedzie musial byc wszedzie na boisku. Ciekawy jestem jak sie sprawy tutaj dalej potocza.