Skocz do zawartości

Toronto Raptors 2015/16

kondzio

Rekomendowane odpowiedzi

Tak miałem rozkminę dziś, że Masai jest geniuszem we wszystkim poza wybieraniem w drafcie.

Przecież on tego lata rozje*ał system

1. Oddał Vasqueza za 1st round (!) 2017 Clippers i 46 pick '15

2. Odpuścił Lou Williamsa i w sumie również Amira Johnsona

3. Dołożył świetny defensywny backup na C - Biyombo w nowym klubie naprawdę daje radę.

4. Najważniejsze - fenomenalnie przechwycił Cory Josepha, dzięki któremu Raptors dostali fantastycznego role-playera na obwód.

Trochę mało minut w tym sezonie dostaje rookie Delon Wright mimo, że ma już 23 lata. Nie do końca tego się spodziewano.

No trochę racji jest, ostatni udany draft 2009 i DeRozan z 9 pickiem :D

Tak miałem rozkminę dziś, że Masai jest geniuszem we wszystkim poza wybieraniem w drafcie.

Przecież on tego lata rozje*ał system

1. Oddał Vasqueza za 1st round (!) 2017 Clippers i 46 pick '15

2. Odpuścił Lou Williamsa i w sumie również Amira Johnsona

3. Dołożył świetny defensywny backup na C - Biyombo w nowym klubie naprawdę daje radę.

4. Najważniejsze - fenomenalnie przechwycił Cory Josepha, dzięki któremu Raptors dostali fantastycznego role-playera na obwód.

Trochę mało minut w tym sezonie dostaje rookie Delon Wright mimo, że ma już 23 lata. Nie do końca tego się spodziewano.

MAsai jest jeszcze lepszy niż piszesz bo

Ad 1 on musiał oddać Vasqueza by zejść z podatku musiał rozumiesz musiał a jeszcze go oddał za pick pierwszorundowy ......

ad 2 przecież on oddało Bargnaniego do Knicks za pick z tego draftu -- szrot spaghetti za najpewniej pick nr 9 z tego draftu

Ba Masai nawet wcisnął Jazz kretyński kontrakt Novaka oddając tylko pick drugorundowy ......

KAżdy GM powinien mieć zasadę jak Masai do Ciebie dzwoni to nie odbieraj telefonu bo na pewno przegrasz

niby tak ale w tym drafcie mógł wybrać dużo lepiej, a w 2009 po DeRozanie już nikogo lepszego od niego nie było i to uważam za udany pick

Casus Jordana w Portland.Teoretycznie można było brać Klaya lub Butlera, acz mieli już DeLoreana. Mieli Bargsa, DL, Jose czyli podstawę do obudowy. Jedyne "ale" to mityczny steal czyli KAwhi. Raps potrzebowali wtedy środkowego, inne opcje odpadały - czyli Jonas, Vuce, BB i nic dalej. Jonas był najlepszym możliwym pickiem, do tego rpzed nim poszedł Williams a za nim Vesely.

ja się nad Toronto mega zastanawiam....

z jednej strony już tu na forum w wielu tematów dostali metkę ekipy do wywalenia w pierwszej rundzie gdzie Rozan i Lowry już wszyscy piszą że zawiodą a z drugiej strony mają bardzo ciekawy szeroki skład z coraz większym doświadczeniem i z powracającym co jeszcze ich wzmacnia SF.

nie wiem OCB gdy wzrasta intensywność że tak im nie idzie

dodatkowo mimo wysokiej pozycji w tabeli na tle ligi wypadają średnio

na razie widzę zespół który jest #3 w lidze w procentach za 3!!! (prawie 36,8%) broniąc TRAGICZNIE obwód (29 pozycja 37,2 za 3 oponentów)/doskonale wymuszając FTA (#2!!!)  dbając o piłkę ( mało strat #6)

reszta to dosyć słabe staty więc nie wiem jak oni GENERUJĄ zwycięstwa???

Carol wraca ale martwią mnie te jego procenta z pola ( za 3 rewelacyjnie 37% ale FG 38???)

i jako ciekawostka 

zobaczcie na statline Benetta

gościa NIE MA!!!!! 1,5/1,2 na 21%FG

Caboclo w 4 meczach nic nie pokazał ale wygenerował 6 TPG per 36 bo zaliczył w 6 minut jedną stratę co ciąży statystycznie ;-) ;-)

• 3 tygodnie później...

Toronto Raptors to takie Denver Nuggets Zachodu, którzy przez 10 lat z rzędu grali w PO i tylko raz przeszli I rundę.

Wydaje się, że grają jak nigdy,a przegrywają jak zawsze.

Ale ze względu na ogromną słabość do Caseya i Lowry'ego wierzę, że tym razem będzie inaczej. Rok temu dostałem ostro po pysku jak niezbyt lubiany przez mnie Pierce tam gwałcił w kluczowych momentach.

Myślcie, że Raptors uda się w tegorocznych playoffs udowodnić, że są tak samo groźni w rozgrywkach posezonowych jak w sezonie regularnym? Chłopaki od jakiegoś czasu grają na prawdę solidny basket i wydaje mi się, że można uważać ich za contendera.

coś Ci powiem:

temat o raptorsach ma 3 podstrony

gdy tymczsaem temat o twolves ma 20, o lakers 225, a o philadelphii 65

albo userzy tu się nie znają, albo po prostu szkoda sobie raptorsami zawracać głowę

stawiam, że to drugie

• 2 miesiące temu...

Miał zostać a rozwiązuje kontrakt zmienia miejsce zamieszkania. Gdzie zagra za rok DeRozan? Chłopak z Compton Wróci do słonecznego Los Angeles wygrzać kości czy zostanie gdzieś na wschodzie?

To, że rozwiąże obecny kontrakt, to był pewnik. Kasa misiu kasa, nawet jak zostanie w Raps to za maxa/blisko maxa. Idąc do LAkers ma plażę, laski, młody zespół i ciężki zachód=słabe szanse na PO. Zostając w Raps ma odmrożone jajka, Biyombo na środku i pewnik, że trzon obecnego zespołu gwarantuje mu min. 2 rundę PO i łatwiejszą drabinkę do ewentualnych finałów ligi. A hajs i tak się zgadza.

Zdroworozsądkowo, na miejscu DeLoreana jakiekolwiek przenosiny mają sens, jeśli są to przenosiny po wschodnim wybrzeżu. Opcje zachodnie to strzał w kolano pod względem walki o ewentualną biżuterię.