Skocz do zawartości

NBA draft 2016

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

Ilu graczy w ostatnich 20 latach było w TOP 5 strzelców ligi w sezonie, w którym wygrali mistrzostwo? Jakiego kalibru byli to zawodnicy? To co napisałeś o Okaforze właściwie oznacza, że typujesz, że będzie to gracz kalibru MVP. Porównujesz Okafora z Jeffersonem. Wyobrażasz sobie Jeffersona w TOP 5 strzelców ligi zdobywającego mistrzostwo? Kiedykolwiek? Gdziekolwiek?

Przykro mi, ale Twoja odpowiedź jest bez sensu dla tej rozmowy. Napisałeś, że Okafor w top5 strzelców ligi jest równoznaczny z graniem o loterię. Dlaczego? Przecież Okafor to jeden z najlepszych scorerów-freshmanów w college'u jacy przyszli do ligi przez ostatnie 15 lat.

Przykro mi, ale Twoja odpowiedź jest bez sensu dla tej rozmowy. Napisałeś, że Okafor w top5 strzelców ligi jest równoznaczny z graniem o loterię. Dlaczego? Przecież Okafor to jeden z najlepszych scorerów-freshmanów w college'u jacy przyszli do ligi przez ostatnie 15 lat.

No cóż, może przesadziłem. Ja nie neguję możliwości strzeleckich Okafora. Neguję samą możliwość bycia contenderem drużyny, której najlepszym strzelcem i TOP 5 strzelcem w lidze jest Okafor.  .

ciekawy draft:

- zdecydowanie najlepszy (poza top2) zawodnik nie jest pewniakiem do #3 ?!

Liga powinna się puknąć w głowę, bo wiek i upside przesłonił już wszystkim oczy skoro Buddy Hield nie jest gwiazdą tego draftu. Nie widzę żadnych red flags jak u innych - Murray leadership, size&D, Brown przeciętność, Dunn jumper, Chriss frame, Bender Bargnanism

- dawno chyba nie było takiego low rish-high reward picku jak Caris LeVert. 

- Cheick Diallo pachniał jak Ibaka 2.0 przez kilka lat, nie stracił atletyzmu i nagle wypadł z top15?

- Timothe Luwawu pachnie stealem. Rzadko kiedy prospecty w Europie, w tym wieku, robią taki impact na boisku w dość silnej lidze. Denver? anyone?

Edytowane przez BiałaCzekolada

Adrian Wojnarowski ‏@WojVerticalNBA 

Chicago, Boston still talking about a Jimmy Butler trade, league sources tell @TheVertical.

Sources: Boston is engaged with the Bulls and Sixers as Celtics inch closer to going on the clock at No. 3, league sources said.