Skocz do zawartości

NBA draft 2016

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

Ogladam sobie tego hielda i mam wrazenie jakbym widzial mlodszego o 20 lat pierce'a. 

Nie mam zielonego pojecia o rookach tak tylko na podstawie mordy i sposobu wypowiadania sie

tak czy siak juz go lubie :smile:

a ingram wyglada jak thabeet. ma gebe busta :>

Edytowane przez ness

2 rzeczy,w sumie 3

zajebiste wideo

KAT straight from rooker park, jak nasz ziomek rod91

Ingram albo ma tak wyjebane, albo już przed draftem wjechał na poziom rywalizacji pt "black mamba". Jak tak poważnie podejdzie do zawodu na parkiecie to Utah dostanie 60 już w pierwszym podejściu 

edit

ingram means bussines

jest głodny gry i blichtru. jak się zasępił na statuetkę. dunn podobnie. hield? dać mu centymetry, wagę i dray green z identyczną mową ciała

słaby draft ;)

shieet

Edytowane przez Elwood

Ja nie mówie, że źle mi z Simmonsem, po prostu Ingram to bardziej mój guy, tak samo jak DAR był obok KATa moim #1 rok temu.

Dochodzą słuchy, że Colaneglo actively shopping z Sacto, Wolves i Celtics. Powiem szczerze, że boje się co koleś wykmini. Pojawia się nazwisko Rickyego Rubio, co przy wybiorze Simmonsa wydaje się mega poronionym pomysłem - zresztą biorąc Ingrama tez, bo Rubio częsciej się leczy niż gra. 

Generalnie uważam, że trochę przedwcześnie na jakieś hardkorowe ruchy - zostawiłbym Dario w Europie. Niech Brett porotuje Embiid-Noel-Okafor-Simmons-Holmes przez pół sezonu i odrzućmy najsłabszego / najmniej fitującego.

Okafor ma naprawdę kozackie papiery na bycie rozkurwiaczem w ataku i szkoda go po jednym c***owym sezonie całego zespolu, gdzie nei było fitu trejdować za nawet niewiadomą z draftu. Noel miał jeden rewelacyjny rookie sezon i średni z Okaforem, ale nadaje siędo współczesnej koszykówki i do Simmonsa bardziej niż Okafor. Embiid musi stanść na nogi i coś pograć, żeby zobaczyc czy gość żyje.

Ponoć Sixers lubią Murraya, Hielda i Dunna - próbują wyrwać pick od C's aby pozyskac któregoś z nich. Ja bym wolał #2 i Ingrama i oddałbym wówczas Okafora Lakersom i ich pick. A co ! 

Nie wydaje mi się, żeby tacy gracze, jak Okafor mieli w lidze przyszłość. Wolny, mało atletyczny, słaby w obronie, ale za to silny i wirtuoz gry w post. To nie jest typ zawodnika, który gra pierwszoplanową/drugoplanową rolę w mistrzowskim zespole. Jeżeli Celtics poszliby na wymianę Okafor za 3 pick w drafcie to wziąłbym z przyjemnością i poszedł w Dunna/Hielda.

Nie wydaje mi się, żeby tacy gracze, jak Okafor mieli w lidze przyszłość. Wolny, mało atletyczny, słaby w obronie, ale za to silny i wirtuoz gry w post. To nie jest typ zawodnika, który gra pierwszoplanową/drugoplanową rolę w mistrzowskim zespole. Jeżeli Celtics poszliby na wymianę Okafor za 3 pick w drafcie to wziąłbym z przyjemnością i poszedł w Dunna/Hielda.

Wolny? 

Okafor ma potencjał na bycie w top5 scorerów w lidze, Boston ma idealny zestaw obwodowych by przykryć słabość Jahlila (i to zakładając, że nie zrobi w obronie progresu), żeby dalej mieć świetną obronę - Bobcats z Jeffersonem w wersji hard. Bardzo skomplikowany zawodnik do obudowy, ale na miejscu C's brałbym go nad Noela, a tym bardziej Hielda czy innego Dunna. 

Fanem Dunna nie jestem, Hield mnie nie przekonuje. Murray?

BARDZO mnie ciekawią plotki z piątym pickiem Wolves. 

Wolny? 

Okafor ma potencjał na bycie w top5 scorerów w lidze, Boston ma idealny zestaw obwodowych by przykryć słabość Jahlila (i to zakładając, że nie zrobi w obronie progresu), żeby dalej mieć świetną obronę - Bobcats z Jeffersonem w wersji hard. Bardzo skomplikowany zawodnik do obudowy, ale na miejscu C's brałbym go nad Noela, a tym bardziej Hielda czy innego Dunna. 

Fanem Dunna nie jestem, Hield mnie nie przekonuje. Murray?

BARDZO mnie ciekawią plotki z piątym pickiem Wolves. 

Okafor może być top 5 scorerem w lidze, ale nie w zespole, który walczy o cokolwiek poza loterią draftu. Jak dla mnie jest za wolny, jak na wymagania dzisiejszej NBA (pozycja na której gra+ kogo musi kryć).

Według Gery Woelfela ( ktokolwiek to jest, podobno jaki "basketball insider") Bulls gadają z LAL o wymianie Jimmy za 2 pick.

Pewnie plota jakich wiele ale w sumie to nie miałbym nic przeciw takiemu czemuś. Ale pewnie i tak do niczego nie dojdzie.

Nie oddawałbym Butlera za 19-latka z potencjałem ~Butlera.

Okafor może być top 5 scorerem w lidze, ale nie w zespole, który walczy o cokolwiek poza loterią draftu.

Dlaczego?

A co o nim słychać? Tyle dociera informacji, że tego jeszcze nie czytałem...

Woj napisał, że Sixers intensywnie gadali z Wolves. Edytowane przez BigManFan

Wszystko w lidze jest kwestią odpowiedniego lineupu. Oczywiscie są talenty, które fitują lepiej i gorzej, ale jeśli masz typa, który może trzaskać na dobrej efektywnosci 25-30pkt to zawsze warto w niego zainwestować. Mamy ligę gdzie spacing odgrywa kolosalną rolę - wsadź teraz takiego Okafora do Warriors i masz ofensywny machup nightmare - albo zajebie ci tróję ktoś Curry/Klay/Dray albo pod koszem 1on1 zje i wysra JO.

Pamietajmy, ze Okafor to nadal 20 letni gość, ma już dużo w ataku, ma fajne IQ i w zespole który wygrywa spokojnie moze byc 1-2 opcją, a defensywa to kwestia odpowiedniego systemu i  coacha wg mnie. Będzie klimat na obrone i wygrywanie - poprawi się i difens - no i rzecz jasna trzeba ogrania. 

Dlaczego?

Ilu graczy w ostatnich 20 latach było w TOP 5 strzelców ligi w sezonie, w którym wygrali mistrzostwo? Jakiego kalibru byli to zawodnicy? To co napisałeś o Okaforze właściwie oznacza, że typujesz, że będzie to gracz kalibru MVP. Porównujesz Okafora z Jeffersonem. Wyobrażasz sobie Jeffersona w TOP 5 strzelców ligi zdobywającego mistrzostwo? Kiedykolwiek? Gdziekolwiek?