Skocz do zawartości

NBA draft 2016

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd info, że będzie naciskał na Sixers? 

Przestawia się pod kopułami tym gnojom. Ingram-Noel spoko duo. 

Ale z drugiej strony spuszczenie Okafora za kogoś na obwód otworzyłoby opcję sparowania Noela z Simmonsem pod koszem... co mogłoby nieźle wyglądać. No ciekawe, fajnie się to ułożyło, w końcu 76ers mają wszystko w swoich rękach, nikt im nie zwędzi żadnego prospecta sprzed nosa i będą zależni tylko od własnej decyzji. 

Na jego miejscu też byl wolał grać w LA

tam przynajmniej bym wiedział że jak podam na obwód do niekrytego to ktoś trafi

a w Phili ?

wszystko by ciągnał sam, "shooterzy" trafiliby przy dobrych wiatrach co trzecią trójke, a Okafor zabierał piłke żeby odpalać swoje tańce pod koszem

a rozgrywającym byłby nie potrafiący bronić Ish Smith

Wiem że to głupio zabrzmi, ale do Simmonsa trzeba robić zespoł jak pod LeBrona - muszą być strzelcy i musi być obrona, a póki co to w LA są lepsi strzelcy i tam jak na moje lepiej by to wyglądało

#samhinkiethankyou

Teraz tylko tego nie spierdolic, wykorzystac fakt, że jest sie NBA teamem, a nie Władkiem z Polski. Poogladać ich tam porządnie zescoutować Simmonsa i wybrać lepszego - wg mnie nie bez powodu Ingram przeskoczył go w DXowych mockach. Lakers są wręcz w idealnym miejscu , bo albo dostaną Bena i wypali powiedzą, że super, że chcieli go itd, jak nie, to że nie mieli wyboru Albo Ingrama i będzie podobna gadka. Na Sixers jest ciążar decyzji i troche niepokoi mnie fakt, że podejmie ją Bryan Colanegelo :/

Inna kwestia, że chyba dawno nie było takiego niejasnego wyboru pomiędzy #1 i #2... 

Na jego miejscu też byl wolał grać w LA

tam przynajmniej bym wiedział że jak podam na obwód do niekrytego to ktoś trafi

a w Phili ?

wszystko by ciągnał sam, "shooterzy" trafiliby przy dobrych wiatrach co trzecią trójke, a Okafor zabierał piłke żeby odpalać swoje tańce pod koszem

a rozgrywającym byłby nie potrafiący bronić Ish Smith

Wiem że to głupio zabrzmi, ale do Simmonsa trzeba robić zespoł jak pod LeBrona - muszą być strzelcy i musi być obrona, a póki co to w LA są lepsi strzelcy i tam jak na moje lepiej by to wyglądało

Na ten moment to i w Lakers i w Sixers nie można powiedzieć, żeby cokolwiek było, bo w obu tych drużynach można w takim samym stopniu wymienić połowę składu i zbudować coś nowego. Ocenianie po tym, co w tej chwili jest w składzie przy sytuacji obu tych drużyn, nie ma sensu. Osobiście wolałbym mieć pod koszem Noela, niż Randle'a. A Okafora można wymienić w każdej chwili. Opcji jest masa, w przypadku obu zespołów. Tutaj dochodzą inne sprawy, niż obecne rostery. 

Simmons od roku spoileruje w różny sposób, że chce do Lakers 

Ok, nie śledziłem. 

Inna kwestia, że chyba dawno nie było takiego niejasnego wyboru pomiędzy #1 i #2... 

Wszystko będzie się teraz klarować. Im bliżej draftu, tym sytuacja się wyjaśnia lub rozmywa. Tutaj myślę, że będzie coraz pewniej. Za wcześnie na oceny. 

Bardzo ciekawa wydaje się też sytuacja Bostonu. Mają ten pick, mają sporo assetów... ja tutaj widzę znowu atak transferowy po kogoś gotowego. Może nie z takim efektem, jak w 2007, ale baza do szybkiego wzmocnienia jest już dobra. Mają co oddawać. 

Ale z drugiej strony spuszczenie Okafora za kogoś na obwód otworzyłoby opcję sparowania Noela z Simmonsem pod koszem... co mogłoby nieźle wyglądać. No ciekawe, fajnie się to ułożyło, w końcu 76ers mają wszystko w swoich rękach, nikt im nie zwędzi żadnego prospecta sprzed nosa i będą zależni tylko od własnej decyzji. 

Dokładnie. Zero wymówek jak spierdolą. :D

Mi trochę śmierdzi rozmowami na linii C's <-> Sixers. Któryś z centrów Philly za 3 (+ dokładki) brzmi możliwie.

Synek ponoć był gotów handlować wysokim pickiem, gdyby Sixers dostali swój i Lakersów, więc wątpię by teraz działał w drugą stronę, ale kto go tam wie. Za Okaforem nie przepadam, choć poza TOP2 tego draftu raczej nie widać gości bardziej utalentowanych od niego, przynajmniej na ten moment.

Matek, pytałeś o Simmonsa i Lakers.

Parę ostatnich przykładów:

Projected top pick Ben Simmons and his agent, Rich Paul, are now changing course and plan to wait until after the NBA's draft lottery on Tuesday to decide with which shoe brand to sign, sources told The Vertical.

The thinking from Simmons' camp is straightforward and simple: It’s the Los Angeles Lakers or bust.

http://sports.yahoo.com/news/sources--ben-simmons-shifts-shoe-strategy-000608913.html

Will be really interesting to see how Ben Simmons' camp handles things now. No secret he wants to end up in LA. Will he visit Philly?

Pls, nikt nie zrezygnuje z bycia pierwszym w drafcie. Podobno Brown zna się dobrze ze starym Simmonsa.

Phila to jedyny zespol z czolowki draftu, gdzie Simmons bedzie robic za glownego ballhandlera, wiec niech pomyśli i nie odpierdala. Poza tym Noel na C będzie wymiatać.

Edytowane przez BigManFan

Och, należy to brać pod uwagę, sam to robię, ale Simmons musiałby odmówić workoutów żeby Sixers go nie wzięli, jeżeli uważają go za lepszego niż Ingrama. A w to nie wierzę, bycie pierwszym a drugim w drafcie, to inny ciężar gatunkowy niż bycie trzecim czy czwartym. Inna sprawa, że gdyby udało się za Okafora + picki wyrwać kogoś konkretnego na obwód, wolałbym Ingrama.

Z jednej strony nudno, ze loteria nic sie nie zmienila w kolejnosci...

ale z drugiej to niesamowite, ze taki uklad zdarzyl sie po raz pierwszy ;-)

Na Sixers jest ciążar decyzji i troche niepokoi mnie fakt, że podejmie ją Bryan Colanegelo :/

Jego ostatnim #1 byl wysoki europejczyk trojkowicz, wiec szykujcie sie na Dragana Bendera ;-)

Poogladać ich tam porządnie zescoutować Simmonsa i wybrać lepszego - wg mnie nie bez powodu Ingram przeskoczył go w DXowych mockach.

Matek, pytałeś o Simmonsa i Lakers.

Parę ostatnich przykładów:

http://sports.yahoo.com/news/sources--ben-simmons-shifts-shoe-strategy-000608913.html

no to widać Givony i Yahoo są w błędzie. :smile:

Skoro poruszyliscie ta kwestie to z ciekawosci mam pytanie... czy znacie jakies zrodla stanowczo negatywne wobec charakteru/podejscia/etyki Simmonsa, ktore NIE pochodza od Givonego z DX/Yahoo [bezposrednio lub posrednio]?

Bo o ile temat sledze pobieznie to mi wyglada bardzo podejrzanie jak z tymi zarzutami wyroznia sie na tle innych osob zajmujacych sie draftem czy nawet majacych jakis kontakt z Benem.

Czy to nie jest przypadkiem proba promowania nowej platformy na rzekomych kontrowersjach wokol potencjalnego #1???

Przeciez traktujac doslownie i powaznie w/w artykul o wadach mozna dojsc do wniosku, ze Simmons w ogole nie jest draftowalny! A juz cytat "taller Rajon Rondo, a more athletic Evan Turner, or a skinnier Royce White" to jedno z najbardziej tendencyjnych hasel wobec mozliwego #1 jakie pamietam.

To brzmi wrecz jakby ten exec zazartowal albo podawal swoj czarny scenariusz, a Givony wycial kontekst...

Czy wg Was tez cos tu nie gra czy tylko ja mam takie wrazenie?

Edytowane przez wiLQ

Czytałem o tym gdzieś dłuższą dyskusję i właśnie opinie były podobne

O! Moglbys podac linka? Moze byc na priva jakby to bylo offtopem i z gory dzieki.

Kurczę, nie zwróciłem uwagi na to, czy to faktycznie pochodziło z draftexspressu. Givony zawsze wydawał mi się wartościowym źródłem.

Bo byl i dlatego mi sie tak to rzuca w oczy...

- że albo Givony ma w tym jakiś interes, albo wręcz jest coś osobistego między nim a obozem Simmonsa. Ba, czytałem nawet teorię, iż po upadku (bo inaczej się tego nie da określić) Skala Labissiere'a Givony próbował za wszelką cenę nie dopuścić do tego by Simmons został wybrany z 1ką.

W obu przypadkach to bylby zadziwiajaco glupi powod by tracic swietna reputacje tworzona latami...

Ale kluczowe jest pytanie jakie ma tu znaczenie jego dolaczenie do Verticala? Zna ktos szczegoly/zasady tego polaczenia?

Cóż, może mieć rację, ale jak na eksperta aż tak ostre wypowiedzi, przy niewątpliwym talencie Bena trącą hejtem.

Najgorsze w tym wszystkim sa drastyczne roznice w konsekwencjach. Zakladajac jakies osobiste motywacje te wypowiedzi sa stekiem bzdur, ktore maja zerowy wplyw na ocene Simmonsa zas jesli one wynikaja z porzadnych zrodel i obiektywnego dziennikarstwa to maja ogromny wplyw na ocene Simmonsa jako czerwone flagi. Duza kurde roznica dla nas wirtualnych GMow bez kontaktow ;-)

BTW, jeszcze jedna dzika teoria z czego to wszystko wynika jest taka, ze tematy pt "gracz X jest pewniakiem do #1 i nie ma nawet realnych szans na inny scenariusz" sa nudne i zabijaja dyskusje na wiele tygodni co brzmi jak problem dla strony zajmujacej sie tylko draftem. Z kolei wygenerowanie jakiejs rywalizacji, chocby tylko wokol 2 graczy i latwo naciagalnych percepcji, daje duzo materialu do omowienia w nastepnych 15 podcastach i 30 artykulach...

Edytowane przez wiLQ

Agentem Simmonsa jest Rich Paul, czyli agent LeBrona, a wiadomo jaki stosunek do obozu LBJa ma Woj - tutaj szukałbym przyczyn takich tekstów Givonego nt. Bena.

Jakakolwiek by nie była prawda, to fakt pozostaje faktem, że Simmons został w pewnym momencie posadzony na ławie. Także coś tam musiało jednak być, pytanie, czy zostało to niepotrzebnie rozdmuchane.

LSU miało słabiutką ekipę, wg Steve Kylera (super gość i b. dobre źródło informacji imo) po prostu przestało mu zależeć po pewnym czasie, co nie jest w tym wieku jakąś mega dziwną reakcją.

http://bleacherreport.com/articles/2640896-nba-draft-to-see-simmons-go-to-sixers-say-sources-leaving-ingram-to-lakers

The Philadelphia 76ers are leaning heavily toward taking Simmons on June 23, according to league sources, with the No. 1 overall pick they landed in the NBA draft lottery Tuesday night.

That would set the Los Angeles Lakers up at No. 2 with Ingram, who already wowed them in his May 11 interview on opening day of the NBA Draft Combine in Chicago. Ingram’s drive to be great and dedication to winning, according to sources, resonated deeply with the Lakers’ front-office contingent.

Celtics jak zwykle nie podskoczyli w loterii, tyle dobrego, że nie spadli niżej. 

I co tu teraz zrobić z tym pickiem? Brać kogoś z 3 czy wymienić go w pizdu? Dużo zależy od tego co będzie dostępne na rynku i pewnie od tego czy ktoś z dwójki Ingram/Simmons spadnie do 3 picku. Jak dla mnie, to albo Celtics wymienią ten pick w większej paczce za gwiazdę, albo wezmą kogoś z 3 i będą liczyć, że się fajnie rozwinie. Ktoś tam wyżej proponował 3pick plus coś za jakiegoś centra Sixers - nie lepiej jakby Celtics zgarnęli Bendera? On w ogóle mógłby grać na centrze?

Brett czasem nie mówił, że koniec z BPA, i czas skupić się na obwodzie, a zarazem, że Simmons to świetny fit dla każdej drużyny? Zdecydowanie nie ufam takim reportom, o takiej porze.

Tylko dla mnie Ingram to dużo bezpieczniejszy pick?

January, nie mam pojęcia. Wolę upside Simmonsa, ale Ingram jawi się jako świetny fit. Dla mnie dochodzi tutaj mnóstwo zmiennych. Przede wszystkim, wciąż nie przekonuje mnie wybieranie fitem, gdy tak czy siak Sixers będą musieli prędzej czy później trade'ować prospektów, gdy w przyszłym sezonie w rotacji mają być Noel, Okafor Embiid i Saric. Podobno wyniki medyczne Embiida są ''rewelacyjne'' (Brown), więc chyba powoli trzeba traktować go jako potencjalnego członka rotacji na przyszły sezon, a przynajmniej jego części, co jeszcze bardziej komplikuje sprawę. Czy Sarić nadaje się na startera? Czy za Okafora + pierwszorundowy pick idzie ugrać pick Bostonu lub Phoenix (Hield? Dunn?) i czy jest możliwy taki pomysł? Ale trzech rookie w S5 oznacza top5 następnego draftu. IMHO poleci Okafor.

Simmons daje trzy rzeczy pasujące do Sixers - świetny ballhandler, Noel na centrze i super fit do grania szybkiej koszykówki. Jeżeli chodzi o granie z Noelem, to Simmons wygląda na chodzący missmatch, zwłaszcza w szybkiej koszykówce, dlatego nie martwiłbym się tak rzutem. Z kolei Ingram daje świetną opcję na obwód. Trudno antycypować, bo w tym przypadku to bardzo złożona kwestia. Dla mnie 50/50, wszystko zależy od tego, jak Sixers to rozegrają, podobnie zresztą widzą to chyba inni fani. Bardziej kluczowe niż to, kogo wybiorą Sixers, jest to co zrobią z resztą rosteru, IMHO.

Brett czasem nie mówił, że koniec z BPA, i czas skupić się na obwodzie, a zarazem, że Simmons to świetny fit dla każdej drużyny? Zdecydowanie nie ufam takim reportom, o takiej porze.

Tylko dla mnie Ingram to dużo bezpieczniejszy pick?

Ja dzisiaj czytałem, że Sixers widzą w Saricu podobnego stylem gracza do Simmonsa i w tym momencie wolą Ingrama właśnie.

A Simmons w Lakers chyba wyklucza walkę o DeRozana, nie? Trójka DeRozan-Simmons-Randle raczej nie ma prawa bycia w dzisiejszej NBA.