Elwood Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Oczywiście Hardwired w cenie 35 zeta w Saturnie znika z półek, jeszcze zanim na półkach się pojawi Klipy fajne (z Lemmym, am i..., tylko ten Loadowy z ludkami śpiewającymi troszkę wali kasztanem), muzyka wery spoko (jutub zapętlony) czekam na cd w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Ja też za dzieciaka Rhapsody oczywiście znam i lubię. Jeżeli chodzi o Hammerfall, to moim zdaniem na dyskografię po Legacy szkoda czasu. Jeżeli miałbym Ci coś polecić z mniej albo więcej takich klimatów, to: Labyrinth - No Limits i Return to Heaven Denied Athena - A New Religion Kamelot - The Fourth Legacy i Karma Evergrey - In Search of Truth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Pożyczyłem z internetów nową Metallicę: CD 1: jeszcze jak cię mogę, ale szału nie robi, jak np: nowy Testament, który nie oszukuje nadprogramową długością i wymuszonymi solówkami. CD 2: ... CD 3: bo jak kraść to wersje de lux! Dotrwałem do coveru Deep Purple "When a Blind Man Cries" i sam zapłakałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 cover jest dojebany. klipy se pooglądaj i nie pitol w Saturnie dowieźli te wersje za 55 zeta chwdp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 cover jest dojebany. klipy se pooglądaj i nie pitol w Saturnie dowieźli te wersje za 55 zeta chwdp Tak się gra kowery Purpli: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 When the blind man - mi się zawsze przypomina wersja Turbo. Odnośnie Opeth - byłem kiedyś na ich koncercie, dawno, dawno temu, jeszcze nie byli tak znani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Nowa Meta byłaby dobra gdyby: 1) Było z 8 kawalin, czyli pierwsza płytka plus Spit out the bone i coś jeszcze z drugiej która jest słaba. 2) Kirk grał coś z pomysłem, bo jego solówki to dramat jest Ktoś powiedział gdzieś, że Metallica to takie Gwiezdne Wojny metalu i chyba ma racje, możesz biadolić może się nie podobać ale większość sprawdzi, sporo ludzi też kupi i nawet gdyby była totalna lipa od nich to mimo wszystko zespól ma w sobie jakiś magnetyzm i zawsze chociaż małym smaczkiem połechta ego. W skali 1 do 5 gdzie 6 to plyta legenda jak Master of Puppets to mają u mnie za ten album mocne 3 albo slabe 4. Edytowane 22 Listopada 2016 przez Wujek Wójcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Te wersje miażdżą mózg. Pewnie dlatego że AJFA to moja ulubiona płyta Mety i Top10 albumów ever made. Atlas, Rise! od 4:14 Edytowane 8 Grudnia 2016 przez Roger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Dziś Król obchodziłby urodziny. Hail to the Lizard King! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirakocza Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 k****,zawsze pamiętałem ze kipnął w lipcu a zapominam że chłop grudniowy był. dziś za jego _zdrowie_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 1. Hardwired 2. Mouth Into Flames 3. Now That We're Dead 4. Atlas,Rise 5. Confusion 6. Murder One 7. Halo on Fire 8. Spit out the Bone Polecam zarzucenie sobie Mety w takiej kolejności, z pominięciem 4 najsłabszych utworów. Wchodzi jak tralalala i kasuje wszystko od 1994 do teraz. Ze stoickim spokojem stawiam na półce obok RTL, MOP, AJFA I TBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 1. Hardwired 2. Mouth Into Flames 3. Now That We're Dead 4. Atlas,Rise 5. Confusion 6. Murder One 7. Halo on Fire 8. Spit out the Bone Polecam zarzucenie sobie Mety w takiej kolejności, z pominięciem 4 najsłabszych utworów. Wchodzi jak tralalala i kasuje wszystko od 1994 do teraz. Ze stoickim spokojem stawiam na półce obok RTL, MOP, AJFA I TBA. Brakuje Dream No more, bo to zacny wałek jest ,a takich wokaliz od Heta to się słucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Trochę ciężko tak słuchać w kolejności, ktorą proponujesz, bo geniusze wydali ten album na 2 CD chociaż muzyki jest na jedną płytę. Album trochę zyskał u mnie z czasem, więcej ciężko od nich teraz oczekiwać. Edytowane 25 Grudnia 2016 przez andy13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Mamy 21 wiek więc i możliwości trochę większe, by własną setlistę sobie stworzyć ;] Generalnie to lubię kupować oryginały, choć troszkę rzadziej niż kiedyś. W sumie to oryginały kupuję raczej po to żeby jakąś płytę fizycznie posiadać, a słucham muzyki w większości w aucie z pendrive. Kolejność którą mam ustawioną na nowej Mecie powoduje, że jest to album który spokojnie zasługuje na mocną 9tkę. I wszystkie te utwory z czasem są co raz lepsze - szczególnie tyczy się to Now That We're Dead, który jest mega growerem. Podobnie Confusion. No i Spit out the Bone, ojp jaki to jest killer, top5 ich najlepszych utworów ever. Napchali tam tyle pomysłów, że niektóre zespoły stworzyłyby z tego płytę. Marketingowo wydanie wszystkiego co się nagrało, jest jak dla mnie zawsze strzałem w stopę, podobnie jak wydanie albumu na dwóch płytach ale jak tak dalej pójdzie i tempo wydawania albumów się nie zmieni, to to może być ich ostatni krążek, stąd też chęć rzucenia gawędzi jak największej ilości muzyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Koncertówki się powinno wydawać na dwóch/trzech płytach. Studyjne zawsze powinny być na jednej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Jankiel po opuszczeniu Acid Drinkers promuje Department, nad którym pracuje od jakiegoś czasu. Nie moja bajka, słychać inspiracje Ministry i Fear Factory. W Acids miejsce po lewicy Tyty zajmie Robert "Bobby" Zembrzycki (wcześniej w Corruption). Już niedługo przekonamy się jak u niego z gardłem, ma drzeć ryja w dwóch piosenkach na wiosennej trasie (obstawiam legendarny Slow & Stoned i Diamond Throats z nowej płyty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Jankiel poszedł bo się znudził, kwestia chemii czy woli swoje promować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Jankiel poszedł bo się znudził, kwestia chemii czy woli swoje promować? Jak to powiedział Popcorn, "Jankiel wszedł na wyższy poziom olewu". Z drugiej strony decyzja była taka, że szkic całego albumu robi Pop, więc może Wojtek poczuł się wyautowany? Na koncertach w każdym razie ten olew był widoczny. Kiedyś kolo był pełen energii, a od jakiegoś czasu stał sztywno jak legendarny filar na środku sceny bydgoskiej Estrady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Na koncertach w każdym razie ten olew był widoczny. Kiedyś kolo był pełen energii, a od jakiegoś czasu stał sztywno jak legendarny filar na środku sceny bydgoskiej Estrady. Heh piona za tekst z tym słupem, swojak z Bydzi!;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi