RappaR Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 15 minut temu, rw30 napisał(a): no, smutne te monopole, nie wydaje się Wam to dziwne że ktoś nie chce zainwestować w potencjalnego konkurenta YT jakiś grubszych pieniędzy? nie wiem, nie znam się na takich rzeczach, i wiadomo, google to gigant, konkurencja nie byłaby prosta, but still..... Nie ma szans. Trzeba by wyłożyć setki milionów dolarów przy wątpliwej szanse na zysk - to nie jest rynek, w którym możliwa jest konkurencja. Jeden wygryza wszystkich. Głupiego steama nikt nie jest w stanie wygryźć, a to rynek setki razy łatwiejszy, a Valve biedne i nielubiane przez kapitał spoza kółeczka wzajemnej adoracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca czemu nie jest możliwa konkurencja i czemu jeden wygryza wszystkich? nie znam steama ani w ogóle świata gier więc trudno mi zrozumieć analogię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 3 minuty temu, rw30 napisał(a): czemu nie jest możliwa konkurencja i czemu jeden wygryza wszystkich? Bo hostowanie milionów gigabajtow danych to wysokie koszty i tym samym bardzo wysoki próg wejścia, a najpierw musisz je ponieść, zanim ściągniesz reklamodawców, którzy uznają, że generujesz odpowiednie zasięgi i wyłożą hajs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Kiedyś Google miał u siebie usługę Google Videos czy jakoś tak. Zamiast rozwijać to i rywalizować z YouTube po prostu kupili konkurencję. Jeśli taki gigant nie chciał budować czegoś konkurencyjnego to nie wiem kto inny mógłby tutaj startować w zawodach i liczyć na wygraną. Acquisition to chyba obecnie najlepsza forma rozwoju nowej usługi wśród gigantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 6 godzin temu, rw30 napisał(a): czemu nie jest możliwa konkurencja i czemu jeden wygryza wszystkich? Bo nie oglądasz naraz filmów w dwóch serwisach. Masz youtube, po co Ci inny serwis? Google zdominowało przeglądarki i wyszukiwania. Używasz google, jesteś przyzwyczajony. Masz chrome, po co Ci coś innego? Teraz mi właśnie przyszło do głowy - czysta ewolucja. Jedną niszę ekologiczną może zajmować tylko jeden gatunek. Tutaj nie ma czym się dzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 30 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia Ranking Top 100 - YouTube 2024 w Polsce - sprawdź! (ddob.com) Szczerze mówiąc trochę w szoku jestem, że polski YT jest tak mocny. Ponad 600 kanałów ma powyżej 200K subów. Z top25 kojarzę tylko Wardegę, Friza, Abstra, Ekipę, TVN oraz Naruciaka (który jest totalnym bezbekiem na poziomie kabaretu Koń Polski). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Ogólnie polecam jego filmiki, mimo wszystko zawierają mnóstwo porad treningowych pod płaszczykiem humoru i sam zaliczyłem sporty progres na nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordan20 Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia i miedzy innymi na takie scierwo ida moje podatki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Słabiutkie nowe programy Paczesia i Szulowskiego. Występy w wielkich salach i ciągle brawa w dziwnych momentach potęgują, w mojej opinii odczucie żenady i powodują, że wygląda to jak jakieś kaberety. W piątek na YT nowy program Lotka i mam nadzieję, że będzie lepiej. Za to nowy Krajewski b. fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Pacześ to jest "śmieszy" jak post prime Tadeusz Drozda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Mnie śmieszy najmniej nachalny w żartach Ponteffski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Mnie śmieszy najmniej nachalny w żartach Ponteffski Ponteffski mi akurat pasuje. Jego żarty fajnie współgrają z jego kreacją sceniczną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Października Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2 godziny temu, Krzemo napisał(a): Pacześ to jest "śmieszy" jak post prime Tadeusz Drozda dwa pierwsze specjale miał imo bardzo dobre, od czasu "Pudru do cery zimnej" jest tylko gorzej, a ten ostatni rzeczywiście beznadziejny, chłop się skończył, choć januszerka klaska uszami i jeszcze trochę pewnie poklaszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października 1 godzinę temu, ignazz napisał(a): Mnie śmieszy najmniej nachalny w żartach Ponteffski Ma ciekawy sposób "delivery" + nierzadko fajnie bawi się słowem, a jego depresyjno-nałogowy vibe dobrze siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października 10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): dwa pierwsze specjale miał imo bardzo dobre, od czasu "Pudru do cery zimnej" jest tylko gorzej, a ten ostatni rzeczywiście beznadziejny, chłop się skończył, choć januszerka klaska uszami i jeszcze trochę pewnie poklaszcze Niedługo zaczną zakładać świecące uszy i będą kabarety bis. Stand-up w klubach do 100 osób dużo lepiej wychodzi. Dobry standuper zbuduje fajną interakcję z publicznością i nieraz jest z tego fajny materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 3 Października Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): Niedługo zaczną zakładać świecące uszy i będą kabarety bis. no tak nie za szybko, ten specjal Paczesia zrobił prawie 4M w miesiąc, co jest wynikiem nieosiągalnym dla nikogo poza może Lotkiem i Sochą, a to oznacza, że wciąż będzie zapełniał hale i stadiony, choć rzeczywiście, poziom żartu z kontrowersyjnego robi się prostacki a przez to żałosny, przynajmniej u Paczesia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberson Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października (edytowane) Jak ktoś lubi posłuchać o historii to polecam mało popularny Podcast Mroczne Wieki, moim zdaniem najlepszy historyczny na polskim youtube. Słucha się jak dobrych audiobooków https://youtube.com/@mrocznewieki?si=QWDGmHpUngoVqfAz Edytowane 10 Listopada przez Boberson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 9 Listopada Udostępnij Opublikowano 9 Listopada cos pozytywnego: https://www.youtube.com/@KamilAndrzejewski/videos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 10 Listopada Udostępnij Opublikowano 10 Listopada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi