Skocz do zawartości

Wizards 15/16

kore

Rekomendowane odpowiedzi

w sumie nie moja sprawa ale zaklady z takimi warunkami sa smieszne. @kondzio idz do buka i sie zapytaj czy jak wall zlapie kontuzje w trakcie serii to Ci odda pieniadze. nie mowiac już o tym ze będzie ciężko żeby te druzyny spotkaly się w PO. a w pelnych skladach ? impossible.

w sumie nie moja sprawa ale zaklady z takimi warunkami sa smieszne. @kondzio idz do buka i sie zapytaj czy jak wall zlapie kontuzje w trakcie serii to Ci odda pieniadze. nie mowiac już o tym ze będzie ciężko żeby te druzyny spotkaly się w PO. a w pelnych skladach ? impossible.

Hmmm... może właśnie dlatego nie poszedł do buka?

Wizards w końcu zaczęli wygrywać, zaczynam wierzyć, że jednak załapią sie  do play - off. Bo już myślałem, że będzie wielki zonk.

Pewnie znowu przejdą jakichś kozaków w 1 rundzie i wywalą się na innych kozakach w drugiej rundzie. A może zrobią krok do przodu.

No i po tym sezonie schodzi dużo kontraktów. To off-season będzie kluczowe, czy zawita Durant ? a jak nie to jaki jest plan B. 

Wydaje się, że można oprzeć budową o Wall, Beal, Portera,  Oubre(jeśli się rozwinie jak Porter a ma zadatki). I dobrać niezłych wolnych agentów z taką ilością miejsca w salary. Albo jakaś wymiana Oubre/Porter za PF.

A co do zakładu kondzio i rappara to on jest lekko niedorzeczny. 

Bo z zasad wynika, że jeżeli wygrałoby Wizards ale Wall nie grałby w jakimś meczu, to Rappar może się powołać, że zgodnie opisem on jest nieważny. I vice versa.

Edytowane przez mcreativo

Szkoda porażki z Celtics, niestety bez Beala brakuje trochę ognia w ataku, ale z takim Jankiem jestem o ten sezon raczej spokojny. Wittman prawie ograł Stevensa, manewr z faulowaniem Amira przy rzutach wolnych genialny, nawet nie wiedziałem, że tak można. Cieszy forma Nene, wygląda bardzo solidnie, zwłaszcza w ataku, nie myślałem, że to kiedyś jeszcze napiszę. Brawa też dla Gortata, pomimo problemów z kolaniem zagrał lepiej niż dobrze.

@havlicek

Jeśli dalej jesteś taki pewny siebie mogę wejść w ten zakład, z zastrzeżeniem, że Wall, Beal i Gortat będą zdrowi na pierwszy mecz PO.

o Jagiełłę?

Przypomniało mi się po obejrzeniu filmiku od LewegoJądra, jakimi kretynami są amerykanie z tą definicją asysty - po akcji jak Dudley dostał piłkę do rzutu za 3, zrobił fake, kozioł do przodu i trafił daleki jumper za 2. KRETYNAMI. Słowo asysta ma swoje znaczenie przecież, a oni je serdecznie pierdolą.

• 1 miesiąc temu...
Kieff wskoczyl do s5 dzisiaj i w koncu odpalil 16-13-5 przy 60% z gry. Licze,ze utrzyma forme bo lubie tego grajka mimo ze jest polglowkiem ;] Gorti 18-20 zrobil, fakt, grali z Philly wiec to sie nie liczy but still :P

Do tego Sixers bez Okafora. Wow. Noel ładnie sobie poleciał na naszym Marcinem :)

Wysłane z mojego Q5

Bradley Beal to nowe wcielenie Brandona Roya. Człowiek szklanka, dla którego nawet nawet podmuch wiatru jest potencjalną możliwością połamania się. Szkoda, bo zapowiadał się bardzo fajnie.

P.S. Czy Gortat w ostatnim miesiącu nie idzie na jakiś rekord zbiórek (zwłaszcza w ofensywie) i bloków? Tak aktywny to dawno nie był, jeśli kiedykolwiek.

Top10 centrów. Łyso Wam, słoiki?

Smoku, jak gra jak top10 centrów to go chwalimy. Jak gra słabo na Eurobaskecie to wiadomo, że czeka go krytyka. Nie ma co wszczynać kłótni. Ostatnio to chyba główna cegiełka w trzymaniu Wizards ciągle w walce o PO. Czekam aż poleci Wittman i od następnego roku przebudować się lekko, a jest szansa na wyniki z mądrym coachem i kilkoma wzmocnieniami.

OGlądając w nocy końcówkę tego meczu dochodze do wniosku że Wizards grają na totalną aferę. Nie dość że obie akcje finałowe były grane trochę na wymuszenie faulu to na dodatek pozwalali sobie w obronie grać bardzo niefrasobliwie. To że Hill zbiera ci zbiórkę ofensywę i rzuca ci ważne punkty,,, to że nie umieli odciąć Georgea od wjazdu pod kosz. A to co zrobił Wall w ostatniej akcji to na bank nie wygląda na rozpisaną akcję a jeśli taka była tzn że Wittman jest jeszcze głupszy niż się wydawało