Skocz do zawartości

OKC 2015/16 – powrót na salony oraz walka o sukces i Duranta

barcalover

Rekomendowane odpowiedzi

@Barca

Możesz podać te staty na 2-3 obronę w styczniu?

Jasne, DefRtg w styczniu przed 4 meczowym road-tripem, który się skończył wczoraj:

http://stats.nba.com/league/team/#!/advanced/?Season=2015-16&SeasonType=Regular%20Season&Month=4&sort=DEF_RATING&dir=-1&DateTo=01%2F20%2F2016

Musisz sobie skopiować i wkleić w przeglądarce, bo coś ucina link.

Edytowane przez barcalover

Jasne, DefRtg w styczniu przed 4 meczowym road-tripem, który się skończył wczoraj:

http://stats.nba.com/league/team/#!/advanced/?Season=2015-16&SeasonType=Regular%20Season&Month=4&sort=DEF_RATING&dir=-1&DateTo=01%2F20%2F2016
Musisz sobie skopiować i wkleić w przeglądarce, bo coś ucina link.

Dzięki, muszę się nauczyc szukać takie rzeczy.

Jednak nie był bym sobą gdybym się sprawie nie przyjrzał i wychodzi na to, że te pierwsze mecze stycznia to praktycznie same mecze z ekipami -.500 tj.

zdziesiątkowani Hornets x2

Wolves

Denver (wysoki wynik)

PTB (wysoki wynik)

LAL (wysoki wynik)

Sacto (wysoki wynik, blowout)

Na plus mecze z Grizz, choć wiadomo, że jak rzucą + sto to jest małe święto i po jednym meczu z Dallas i z Heat, którzy rzucili 74 punkty bedąc od dłuższego czasu w głębokim dole

Czy to nie był przypadkiem najłatwiejszy terminarz ze wszystkich ekip lub jeden z najłatwiejszych?

Największy wpływ na ten drtg miał mecz z Heat, reszta tych spotkań dupy nie urywa a i są takie mecze, których Thunder powinni się raczej wstydzić - z Kings, LAL i PTB

Czemu nie wspomniałeś o tym terminarzu? Słusznie kolega zarzuca Ci przesadne koloryzowanie gry Thunder, bo stat nawet i fajny, ale jak już się bliżej przyjrzeć to już nie jest tak kolorowo.

Niezbyt to obiektywne spojrzenie na sprawę, ale może się mylę.

Czy to nie był przypadkiem najłatwiejszy terminarz ze wszystkich ekip lub jeden z najłatwiejszych?

Nie wiem, nie sprawdzałem – ale sprawdź to, bo bardzo chętnie się przekonam, czy faktycznie ten terminarz był najłatwiejszy w lidze. W każdym razie ani to 3 miejsce w rankingu, ani też trudność terminarza nie ma tutaj kluczowego znaczenia. Pisałem o poprawie obrony Thunder, w odniesieniu do ich wcześniejszej gry, ponieważ kp11 napisał, że "ciągle dzieje się to samo" w OKC. To nieprawda – w grudniu np. mieli DefRtg 6 w lidze, a przeciwników o wiele lepszych, niż w okresie stycznia, który przytoczyłem.

Czemu nie wspomniałeś o tym terminarzu? Słusznie kolega zarzuca Ci przesadne koloryzowanie gry Thunder, bo stat nawet i fajny, ale jak już się bliżej przyjrzeć to już nie jest tak kolorowo.

Bo akurat w tym przypadku terminarz nie ma wielkiego znaczenia. Thunder od początku mają rywali łatwych i od początku przytaczam ich DefRtg, który z miesiąca na miesiąc się poprawiał do momentu 4 meczowego road-tripu. W listopadzie mieli obronę nr 9 w lidze, w grudniu nr 6, a w styczniu do momentu, o którym pisałem nr 3. Nie analizowałem tego dogłębnie, więc nie pisałem też, że w grudniu również się poprawili, mimo meczów z Cavs, Bulls, Hawks, Heat itd.

Jakbyś wykazał choć odrobinę chęci zrozumienia tego, co piszę, zamiast po prostu się czepiać, to znalazłbyś w moim poście, znajdującym się nieco wyżej w tym temacie coś takiego:

Nasz kalendarz nadal dość łatwy, pozycja na zachodzie mimo wszystko wygląda na bezpieczną, a spadek poniżej 4 seeda jest raczej w tym momencie mało prawdopodobny.

Niezbyt to obiektywne spojrzenie na sprawę, ale może się mylę.

Możliwe, że po prostu nie zrozumiałeś kontekstu.

O Lee i Tuckerze już sporo osób mówiło wcześniej i nie jest to wykluczone, bo DJA i McGary mogą spokojnie polecieć przed trade deadline. Problem z Lee jest taki, że Memphis mają sporą szansę na nas trafić w PO i mogą nie chcieć wzmacniać Thunder.

A Tucker mi się aż tak bardzo nie podoba.