Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2015/16

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze o pierwszym sezonie, a nie karierze...

Nawet jak zignorujemy Bookera to sa oczekiwania kosmiczne...

lista wysokich rookich z lawki - http://bkref.com/tiny/H5rvL - od 1979 zero z nich gralo 30 minut na mecz!

Ba! Tylko trzech gralo powyzej 22 z czego dwoch bylo #1 draftu...

a na ten temat już się wypowiadałem - draftowanie prospecta pod kątem jego przydatności w pierwszym sezonie uważam za totalny bezsens

Czepiacie się tego Mickeya, jakbym nie brał go z 10, to pewnie wziąłbym Bookera, na jedno by wyszło, przy posiadaniu tylu picków mogłem sobie na taki wybór pozwolić. Mam graczy których chciałem mieć.

Krzemo, wszystko ok tylko że za Bookera czy Granta mógłbyś dostać Mickeya i przyszłoroczny pick. Ja bym dał, bez wahania. A przynajmniej w obecnych okolicznościach. Pick w okolicach 10 nie jest wart tyle samo co FA. Bałeś się, że ktoś Mickeya wyciągnie w drafcie albo w pierwszy rzucie na FA ? Przy takiej rotacji Bostonu ?

"Zniszczyłeś fajny team" nie sugeruje iz nie zgadzasz sie z powodami przebudowy?

Gdyby dalej nic nie było napisane, to może i tak ale i tak byłby to naciągany wniosek.

Zniszczył fajny team, bo oddał zawodników mniej lub bardziej wartościowych dla walczących na zawodników, w mojej opinii, mało wartościowych nawet dla tankujących. Cały czas mowa o sposobie. Gdyby rozbił poprzedni zespół i sciągnął nowych ale dobrze rokujących, to team nie byłby zniszczony a przebudowany. Nie wierzę, że to rozpisałem.

Edytowane przez Findek

Ale kalka, łomatko.

Skoro juz zwrociles uwage to jaki jest polski odpowiednik?

a na ten temat już się wypowiadałem - draftowanie prospecta pod kątem jego przydatności w pierwszym sezonie uważam za totalny bezsens

Pewnie, ze tak, ale to wplywa na ich wartosc krotkoterminowa, wiec wg mnie to wyjasnienie dlaczego wiekszosci draftujacej w 2 polowie draftu nie pasowal tego typu gracz.

Zniszczył fajny team, bo oddał zawodników mniej lub bardziej wartościowych dla walczących na zawodników, w mojej opinii, mało wartościowych nawet dla tankujących. Cały czas mowa o sposobie. Gdyby rozbił poprzedni zespół i sciągnął nowych ale dobrze rokujących, to team nie byłby zniszczony a przebudowany. Nie wierzę, że to rozpisałem.

Ale przynajmniej juz rozumiem dlaczego blednie zinterpetowalem to co napisales takze dzieki za to ;-)

Skoro juz zwrociles uwage to jaki jest polski odpowiednik?

Gdyby obskurny nic nie znaczyło po polsku, albo znaczyło coś choćby minimalnie podobnego (jak np. przyjęły się "kontrybucje") to bym to zignorował, ale jak czytam o nędznym/brzydkim/syfiarskim zawodniku to sam rozumiesz, że sobie robię podśmiec***ki.

"Anonimowy" byłoby dobre.

Co do teamu Krzema to to nie jest nawet tankowanie po pick1 w next season. To jest tankowanie po kilka picków1  w kilku następnych latach. Ja nie wiem ile samozaparcia, cierpliwości i pomysłu trzeba, by ten projekt zafunkcjonował. Ja sam mam niby młody skład, pozbawiony weteranów, oparty na grajkach, którzy coś już pokazali w tej lidze - ale doświadczenie pokazuje, że nawet na takich zawodnikach nie osiągnie się sukcesu, nie mówiąc o zawodnikach, którzy nie wiadomo, czy kiedykolwiek wypalą. Zawodnicy zadaniowi są warci dużo w NBA, mają nawet swoją wartość w roto, jeżeli w jednym-dwóch elementach się specjalizują. Ale w fantasy points potrzeba czegoś innego.

Ja się wykazałem niewiedzą, jeśli chodzi o Franka. Przyznaję, że od czasów, gdy NCAA przestała być dostępna w Polsce, a wcześniej była, straciłem wiedzę w tym temacie. Pisałem o nim jako o nierzucającym za 3, podczas, gdy on głównie nawala z tej odległości ;). Ok, wiem, NCAA to kompletnie nie moja bajka, nigdy nie widziałem gry Townsa, Mudiaya i wielu innych grajków. Ale wybrałem Franka również z prostej przyczyny - słaby z niego materiał na zadaniowca. Może być z niego Ryan Anderson, może Jason Smith. Ale tu chociaż jest szansa na 30+ fpg w niedalekiej perspektywie. Szansa na 30+ w kilku następnych latach i żadna szansa na coś więcej. Ale zadaniowcy, nawet ci najlepsi, to taką samą liczbę czasu spędzają w składach, jak i na FA, że wymienię tylko tych najbardziej cenionych - T. Allena i Aminu. Czy Mickey ma szansę wypalić? W Bostonie to nawet Sulinger i Olynyk mają o czym myśleć.

franchise changer z #1 Lebron, Durant, Davis

instant kuzwa

reszta trzeba bylo sie narobic...

przemyslalem ten sezon 

mysle ze Chytruz ma szanse prowadzic na wzor marcosa ale czy dociagnie ? watpie - ma pewny czub ktory bedzie robil robote 

mysle ze Jendras ma big3 a potem 'pozal sie Boze' support - za 2 miesiace bedziemy sie wszyscy smiac z jego przewidywan - Trey Lyles my ass

mysle ze marcos ma 8deep 45fp plus team z Lowrym w zyciowej formie - beware

mysle ze Draymond sie polamie

mysle ze Paul George bedzie MVP FBX - w sensie sc/fp ratio

mysle ze Demarcus bedzie top1 total fp

mysle ze Noel bedzie nowa mega gwiazda FBX   

Ze swojej strony mam nadzieje, ze bede wyzej niz pare osob stawia tutaj Bulls. Widze swiatelko w tunelu np. Green w s5 Grizzlies, czy zdrowy Bosh, ktory bedzie liderem Heat, albo Faried ktory obdarzony wsparciem trenera w koncu przelamie 50fp na mecz. Szkoda mi teraz mojego picku w drafcie, ktory oddalem za Stephensona. Wówczas myslalem, ze odbije sie od dna i bedzie mial nowe rozdanie w biezacym sezonie, a ten poszedl to LAC.. Jak widac ryzyko sie nie oplacilo.

Z racji tego, ze zanim sie sezon nie zaczął ja juz mam szpital nieziemski planuje skupywac wszystkich dobrych- kontuzjowanych lub młodych perspektywicznych. Wszyscy sa u mnie doaatepni, oczywiscie naa logikę najmniej tykalni sa MKG i Exum :)

Domyślam się, ze z trade'ami trzeba poczekac do poczatku sezonu i ewentualnych (odpukac) pierwszych dłuzśzych kontuzji graczy z grupy walczacej o wygrana, ale wole napisac juz teraz ze siłą rzeczy musze tankowac w tym roku, choc z Krzemem reprezentacja FAsów by miała problem walki o pierwszy pick.

Ze swojej strony mam nadzieje, ze bede wyzej niz pare osob stawia tutaj Bulls. Widze swiatelko w tunelu np. Green w s5 Grizzlies, czy zdrowy Bosh, ktory bedzie liderem Heat, albo Faried ktory obdarzony wsparciem trenera w koncu przelamie 50fp na mecz. Szkoda mi teraz mojego picku w drafcie, ktory oddalem za Stephensona. Wówczas myslalem, ze odbije sie od dna i bedzie mial nowe rozdanie w biezacym sezonie, a ten poszedl to LAC.. Jak widac ryzyko sie nie oplacilo.

Nie ma co przedwcześnie składać broni Mar, Lancelot musi się pokazać z dobrej strony bo inaczej trafi na półkę scrubów już na dobre. Te 25mpg przynajmniej powinien imo dostać. Trzymam kciuki. Ręka do góry kto by dotrzymał słowa i oddał 5 pick za Lancelota i Olynyka wcześniej myśląc, że pick będzie o wiele niższy?

Za to Mar mój dożywotni szacun.

PS. powodzenia w przebudowie Antek

Ręka do góry kto by dotrzymał słowa i oddał 5 pick za Lancelota i Olynyka wcześniej myśląc, że pick będzie o wiele niższy?

Hmmmmmm, przeciez trejd klepneliscie po sezonie, wiec juz bylo wiadomo jaki ma pick...

Nie wiedziałem natomiast, że Kristaps jest aż tak zajebisty. Steal draftu z 9 numerem.

Zwlaszcza w lidze doktorow druzynowych - "Kristaps Porzingis Suffers Third Non-Contact Injury Since June" ;-)

Swoja droga, nie cierpie preseason. Niby sa juz swieze boxy, ktorymi moznaby sie ekscytowac, ale sa tak postrzelone, ze nic z nich nie wynika i tylko moga sie gracze polamac [patrz MKG]. Co gorsza, teraz druzyny sie wycwanily z komunikatami i nigdy do konca nie wiadomo czy dany zawodnik tylko odpoczywa czy jest na wlosku przed dluga absencja. Skrocic to badziewie do 3-4 gier i dawajcie juz sezon wlasciwy!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.