wiLQ Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Why not? Przecież był już wtedy liderem i na średniej i w totalu.Bo stracil 2 zawodnikow, ktorzy na to osiagniecie pracowali. Skoro był zdecydowany rozmienić Westbrooka, to jak nie z Heat to z kimś innym zrobiłby deal który dałby mu zysk. Może nie tak spektakularny (nie dość że fp to i przyszłość), ale fp by dostał.Watpie, ze tak by sie to rozegralo. Roger sprzedal Russa dlatego, ze trafila sie promocja, a nie dlatego, ze probowal go rozmieniac. A nawet gdyby probowal to mogl to wtopic co nie bylo ryzykiem w wymianie z Heat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Koleżko ,jeśli liczysz totale to tak, byłem na dole tabeli przez ostatnie 3 lata tylko że nie wyrobione sloty stanowią o sile zespołu, bo nie ma sensu wyrabiać slotów jeśli nie walczysz o top3. 3 sezony temu miałem skład na górną połowę tabeli.Wilku, czyli zwycięzca nie zawsze jest najlepszym graczem w sezonie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zeby zostac mistrzem trzeba byc zdecydowanym na WSZYSTKO! Nie mowie o graniu jak szaleniec ale nie ma jz na swiecie gier, rywalizacji czy zawodow gdzie jestes najlepszy z przypadku albo 'wystarczylo troche porobic' Troche porobic to mozna na 5 miejsce , Roger byl nie zagrozony w tym sezonie i do tego byl agresywno czynny co sie rzadko zdaza na tym miejscu ale bycie agresywno czynnym Prawie zawsze przynosi korzysci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Orlando Magic - Krzemyk Nr Imie Nazwisko Wiek Cena 1 Langston Galloway 24 34,75 2 Steven Adams 22 31,05 3 Terrence Ross 24 23,00 4 Justise Winslow 19 20,00 5 Devin Booker 19 18,00 6 Noah Vonleh 20 18,00 7 Aaron Gordon 20 17,25 8 Kelly Oubre 20 16,00 9 Bobby Portis 20 15,00 10 Montrezl Harrell 21 15,00 11 Jordan Mickey 21 15,00 12 Rashad Vaughn 19 15,00 13 [wirtualny gracz] 15,00 Picki: Orlando Magic, Sacramento Kings, Cleveland Cavaliers, New York Knicks, Boston Celtics Co do pickow, to picku Bostonu chyba nie mam, mam za to Bulls i Pistons. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Wiem. Coś źle pobiera dane w skrypcie. Naprawię to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Koleżko ,jeśli liczysz totale to tak, byłem na dole tabeli przez ostatnie 3 lata tylko że nie wyrobione sloty stanowią o sile zespołu, bo nie ma sensu wyrabiać slotów jeśli nie walczysz o top3. 3 sezony temu miałem skład na górną połowę tabeli.Nie walczyles o sloty nawet wtedy gdy miales material na mistrza, wiec nie wiem w jaki sposob takie podejscie ma swiadczyc pozytywnie o sile zespolu... wrecz przeciwnie, trzeba bylo uwzgledniac, ze osiagniesz gorszy wynik niz powinienes. Zreszta zwroc uwage, ze ta sama linie obrony moze zastosowac PeWee i by mu wyszlo, ze byl na dnie krocej niz to sugeruje oficjalna tabela na Yahoo. Wilku, czyli zwycięzca nie zawsze jest najlepszym graczem w sezonie ?Wg mnie nie zawsze. Bodaj Chytruz wrzucal zestawienie jak wiele zalezy od zdrowia kluczowych zawodnikow. Aha, dla jasnosci, wg mnie Roger byl najlepszym graczem w tym sezonie, ale nie zgadzam sie, ze by nim zostal bez wymiany z toudim. Co do pickow, to picku Bostonu chyba nie mamPotwierdzam, nie sprzedawalem swojego picku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeDDo Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jakie salary będzie miał w nowym sezonie Rondae Hollis-Jefferson? Czyli rookie który rozgerał mniej jak 30 spotkań w sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie walczyles o sloty nawet wtedy gdy miales material na mistrza, wiec nie wiem w jaki sposob takie podejscie ma swiadczyc pozytywnie o sile zespolu... wrecz przeciwnie, trzeba bylo uwzgledniac, ze osiagniesz gorszy wynik niz powinienes. Zreszta zwroc uwage, ze ta sama linie obrony moze zastosowac PeWee i by mu wyszlo, ze byl na dnie krocej niz to sugeruje oficjalna tabela na Yahoo. Wg mnie nie zawsze. Bodaj Chytruz wrzucal zestawienie jak wiele zalezy od zdrowia kluczowych zawodnikow. Aha, dla jasnosci, wg mnie Roger byl najlepszym graczem w tym sezonie, ale nie zgadzam sie, ze by nim zostal bez wymiany z toudim. Potwierdzam, nie sprzedawalem swojego picku. Twoja pokrętna logika i odwracanie kota ogonem już mnie męczą, nie wiem po co się wdawałem w tę dyskusje, skoro i tak wiedziałem jak to się skończy. Nie wygrałem bo nie wyrabiałem slotów ale nie dlatego, że nie miałem kim, tylko dlatego że życie nie pozwoliło mi się skupić na graniu i w związku z tym nie byłem najlepszy i nie wygrałem. Nie mam pojęcia co to ma wspólnego z tym, że nie grając o top3 nie ma sensu wyrabianie slotów. W byciu najlepszym w keeperze ważne jest również gromadzenie zawodników, u których szansa na kontuje jest mniejsza i w sezonie, w którym walczy się o zwycięstwo trzeba ich mieć jak najmniej. To jeden z pierdyliarda czynników, o które trzeba zadbać i najlepszy jest zawsze ten, który znajdzie najlepszy balans pomiędzy trejdowaniem, FA, użyciem waivera, wyrabianiem slotów, unikania kontuzji, wybierania w drafcie, etc. I ten kto wygrywa, zawsze jest najlepszy. A to, że tego tak nie widzisz sprawia tylko, że mi Ciebie żal. Aha, dla jasnosci, wg mnie Roger byl najlepszym graczem w tym sezonie, ale nie zgadzam sie, ze by nim zostal bez wymiany z toudim. Wymiana z Toudim, jaka by mnie była, to została zrobiona właśnie przez Rogera i to jest część składowa tego, że był najlepszy w tym sezonie. Smutny człowieku Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez Findek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 no i po co takie wycieczki osobiste Findek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksuper Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 kiedy będzie zestawienie nowych pensji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Rodżer, jak coś to u mnie brakuje w pickach Dario Saricia pozyskanego od Wilqa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 W razie co nie przejmujcie się tym co jest na pierwszej stronie, w sensie składów i pickow. W poniedziałek naprawie skrypt i wtedy będą pełne składy. btw. liczyłem co by było gdyby nie było wymiany z toudim i stwierdzam z dużą dozą prawdopodobieństwa, że bym wygrał. O wiele trudniej przychodzi mi obliczenie wyniku Pe, bo nie wiadomo jakby reagował w trakcie sezonu, czy w ogóle oddałby Dirka, pozyskał Bosha, na pewni straciłby 600fp Gallo, bo nie miałby go w składzie itp. Do tego dochodzi co ja bym pozyskał za makarona. A dodać do tego jeszcze wyniki Fraziera, Teletovica i innych ludków z fa na których też byłoby mnie stać bez trejdu z toudim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Nie wygrałem bo nie wyrabiałem slotów ale nie dlatego, że nie miałem kim, tylko dlatego że życie nie pozwoliło mi się skupić na graniu i w związku z tym nie byłem najlepszy i nie wygrałem. Nie mam pojęcia co to ma wspólnego z tym, że nie grając o top3 nie ma sensu wyrabianie slotów.Jesli tak bylo to bylo glupie porownanie. Ale trzymam sie wniosku, ze PeWee moze stosowac ta sama linie argumentacji by [pozornie] skrocic swoj proces przebudowy. W byciu najlepszym w keeperze ważne jest również gromadzenie zawodników, u których szansa na kontuje jest mniejsza i w sezonie, w którym walczy się o zwycięstwo trzeba ich mieć jak najmniej. To jeden z pierdyliarda czynników, o które trzeba zadbać i najlepszy jest zawsze ten, który znajdzie najlepszy balans pomiędzy trejdowaniem, FA, użyciem waivera, wyrabianiem slotów, unikania kontuzji, wybierania w drafcie, etc. I ten kto wygrywa, zawsze jest najlepszy. A to, że tego tak nie widzisz sprawia tylko, że mi Ciebie żal.Gdyby ktos z duza skutecznoscia potrafil przewidywac chocby tylko powazne kontuzje to bylby albo milionerem z obstawiania albo by pracowal za gruba kase w dowolnej druznie profesjonalnej w USA. Plus nie widze nic smutnego w uzglednianiu iz na wyniki maja wplyw czynniki losowe. Przeciez nawet taki drobiazg jak uzycie waivera nie jest w 100% zalezne od Ciebie poniewaz nie masz bladego pojecia kto kogo kiedy wywali [a w takich warunkach ciezko cokolwiek planowac]. Wymiana z Toudim, jaka by mnie była, to została zrobiona właśnie przez Rogera i to jest część składowa tego, że był najlepszy w tym sezonie. Smutny człowiekuROTFL. Kazdy chcial zlozyc podobna oferte, juz nie pamietasz jakie bylo oburzenie wokol tej wymiany? btw. liczyłem co by było gdyby nie było wymiany z toudim i stwierdzam z dużą dozą prawdopodobieństwa, że bym wygrał. O wiele trudniej przychodzi mi obliczenie wyniku Pe, bo nie wiadomo jakby reagował w trakcie sezonu, czy w ogóle oddałby Dirka, pozyskał Bosha, na pewni straciłby 600fp Gallo, bo nie miałby go w składzie itp. Do tego dochodzi co ja bym pozyskał za makarona.To jakby kluczowa sprawa bo w tym scenariuszu wg mnie wlanie PeWee by wygral. Ale skoro to sprawdzales to jaka Cie wychodzila srednia bez tego trejdu i co zakladales wobec kontuzjowanych graczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) jeden z GMów mnie o to poprosił, więc wrzucam ranking elo wszystkich graczy, jacy przewinęli się w FBX. RANL LATA ELO GM 1 7 1736 Lu 2 10 1693 Roger 3 3 1662 marcos 4 6 1515 Wilq 5 10 1493 lorak 6 6 1485 Chytry 7 6 1476 Marcinek 8 1 1445 Bastillon 9 10 1371 Bulek 10 5 1364 Piotreksuper 11 1 1340 Boston Celtics 12 11 1338 ai 13 6 1334 Dunk Fan 14 1 1322 Orlando Magic 15 11 1320 Mar 16 1 1285 Z33 17 9 1255 drtoudi 18 11 1251 Pewee 19 1 1195 Cwebb 20 5 1184 Jendras 21 1 1180 Detroit Pistons 22 2 1179 Washington Wizards 23 8 1168 Krzemyk 24 4 1158 Obi 25 1 1140 Memphis Grizzlies 26 4 1134 Rzaztek 27 11 1114 GeDDo 28 5 1105 Philadelphia 76'ers 29 1 1085 crackerss 30 3 1082 Robinson 31 5 1079 lk#1 32 7 1064 Popeye 33 1 1060 GoldenState Warriors 34 6 1018 Antek 35 4 1011 Wira 36 6 1000 Findek 37 3 977 bz 38 1 961 LeweBiordroSmoka 39 2 960 Geniuz 40 1 941 Michal M 41 4 932 Myhtos 42 4 931 Adrian K 43 4 915 Tom 44 1 900 Phoenix Suns Łukasz wracaj, bo tylko ty możesz zatrzymać ten blitzkrieg! PS jeśli jest nazwa drużyny zamiast nicka, to znaczy, że nie mogłem zidentyfikować GMa w tych wczesnych latach. na pewno grali Xamel czy Mills (?) ale kto kiedy dokładnie to nie wiem. Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Skoro ja mam jeden sezon to gdzie tam jest Radziu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Mowa o FBX#1 tylko? Jak tak to pod nazwą Phoenix Suns kryje się Fitas. Na pewno bo po nim przejęłem team. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Skoro ja mam jeden sezon to gdzie tam jest Radziu? nie wiem czemu go nie ma powyżej. w każdym razie jego elo to 1020 po 10 sezonach, a więc przejmowałeś drużynę w kiepskim stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Skoro ja mam jeden sezon to gdzie tam jest Radziu?Dobre pytanie, ktore mnie prowadzi do nastepnego, moze trzeba jakos uwzgledniac kto przejal jaka druzyne? Przykladowo LeweBiodroSmoka jest karany za wpadki poprzednika, a np Marcos wrecz przeciwnie skoro przejal juz mocna druzyne. jeden z GMów mnie o to poprosił, więc wrzucam ranking elo wszystkich graczy, jacy przewinęli się w FBX.Gdyby to nie bylo oczywiste to ja bo jestem fanem ELO i wg mnie to najlepszy sposob dlugoterminowego oceniania jakosci lig i GMow. RANL LATA ELO GM 2 10 1693 Roger 3 3 1662 marcos 4 6 1515 Wilq 5 10 1493 lorak 6 6 1485 Chytry 9 10 1371 Bulek 10 5 1364 Piotreksuper 12 11 1338 ai 15 11 1320 Mar 17 9 1255 drtoudi 18 11 1251 Pewee 20 5 1184 Jendras 23 8 1168 Krzemyk 24 4 1158 Obi 27 11 1114 GeDDo 31 5 1079 lk#1 34 6 1018 Antek 35 4 1011 Wira 36 6 1000 Findek 38 1 961 LeweBiordroSmoka Skupiajac sie liscie aktywnych GMow rzuca sie w oczy jak Roger nam kopie tylek [i kiedy sprobuje Roto??] oraz ze Findek powinien sie przestac madrzyc dopoki czegos nie osiagnie w tym formacie ;-) Łukasz wracaj, bo tylko ty możesz zatrzymać ten blitzkrieg!Ano, to zestawienie jest dobrym argumetem, ze jak tylko sie cos zwolni i Lu bedzie nadal zainteresowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 jeden z GMów mnie o to poprosił, więc wrzucam ranking elo wszystkich graczy, jacy przewinęli się w FBX. Strzelam, że do rankingu lepsza opcja to żyłować za wszelką cenę miejsca w tabeli, niż grać long-term (czyli odwrotnie, niż w rzeczywistości)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Strzelam, że do rankingu lepsza opcja to żyłować za wszelką cenę miejsca w tabeli, niż grać long-term (czyli odwrotnie, niż w rzeczywistości)? nie, ja np. grałem long term kilka razy tankując. chyba że przez long term rozumiesz wieczne bycie na dnie w nadziei na złoty strzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi