Skocz do zawartości

[East 1st Rd] Hawks (1)- Nets (8)

Cris155s

Rekomendowane odpowiedzi

Mogli go oddać do Sacramento więc teraz niech nie płaczą...

To już wolę Andre Millera.

A co do Sacramento, to gdyby pogonili tych bumów typu Landry czy Evans, wzięli z draftu jakiegoś sensownego wielkoluda, to by była szansa na PO w następnym sezonie, bo to nie jest taka zła drużyna jakby mógł o niej świadczyć wynik z tegorocznego RS.

To ich wina. Postawili wszystko i przegrali. Teraz chociaż mogli kasę odzyskać na wolnych agentów. 

Albo nikt by nie przyszedł albo by przepłacili i mieliby przepłaconych gości wtedy, kiedy już by mieli picki. Tak przynajmniej to PO złapali, pomęczą się jeszcze rok i mogą myśleć nad przebudową.

To już wolę Andre Millera.

A co do Sacramento, to gdyby pogonili tych bumów typu Landry czy Evans, wzięli z draftu jakiegoś sensownego wielkoluda, to by była szansa na PO w następnym sezonie, bo to nie jest taka zła drużyna jakby mógł o niej świadczyć wynik z tegorocznego RS.

Ale o czym Ty piszesz Reggie gra za ochlap i jest fa, a Tyreke już dawno w Pels.

Landry to nie ideał jasne, ale nie jego 6 baniek nie jest głównym problemem Sacto.

No i wreszcie na co im wielkolud jak mają DMC?

Musze przyznac iz wydawało mi się jeszcze jakis czas temu,ze Hawks bedą mieli spacerek az do finału ligi. Teraz mimo ich poprawnej gry,nie wygląda to tak rózowo.Pewnie ze za wczasnie to oceniac po dwóch meczach u siebie,bo potrafili w RS lepiej jeszcze grac na wyjazdach.Ciagle mają szanse na sweep,ale wynik chyba nie odda trudnosci z jaką ewentualnie przejdą BRO.

Ale ESF szykuje im sie starcie z WAS,tu nie zapowiada sie na razie na łatwe przejscie,nie wspominając juz wogóle o ECF z Cavs, zwłaszcza ze waga minut zaczyna sie przesuwać w strone S5.

Edytowane przez Tombou

Ale Nets się trzymają w grze

bo A - Lopez może sobie robić  co chce w tej serii. Horford naprawdę gra dobry sezon zwłaszcza jego rozwiązanie ofensywne są idealnym dopełnieniem Hawks no ale w obronie ma sporo za mało cm i kg aby choć trochę spowolnić Lopeza. I tak w miarę dobrze odcinają go od piłek

B- dziś JAck miał takie wejście smoka że szok .w 5 minut miał bodajże 11 pkt. Praktycznie sam zniwelował - 15 pkt które już miało Hawks w pierwszej kwarcie

Ani Gortat ani tym bardziej Cavs nie mają pod koszem żadnej siły która może robić porównywalne spustoszenie. Z drugiej strony Nets mają centra który trzyma ich w grze ale nie ma choć chwili zwątpienia kto wygra mecz bo oni po prostu poza pewnymi zrywami nie maja tak naprawdę żadnych argumentów. W grze się trzymają ale wygrać meczu nie bardzo mają jak

A Millsap z Korverem praktycznie nie mają na siebie obrońców i wykorzystują praktycznie każdy błąd obrony

Hawks w RS grali super, a szczególnie słynny styczeń. Jednak potem nieco obniżyli loty, a po za tym nie mają GTG. Mimo, że im kibicuje nie widziałem lekkiej drogi do finału szczególnie kiedy Cavs zaskoczyli i zrobili trejdy z Denver, NYK. PO to zawsze inna bajka niż RS wiadomo.

@havlicek

Reggie umie tylko zbierać, poza tym jest bezużyteczny. Zresztą dałem jego i Landry'ego jako przykłady, równie dobrze mógłbym to odnieść do każdego innego dużego w Kings. Na pozycjach 4 i 5 w Sacramento jest jeden zawodnik - wiadomo jaki. Reszta to są niestety pawiany i nie da się z nimi nic ugrać. Dlatego liczę na wyjęcie w drafcie jakiegoś wysokiego młodziana, który da coś w defensywie i nie będzie robił wstydu w ataku.

Edytowane przez puzonyyx

najpierw Cavs muszą przejść Bulls co będzie cholernie trudne do zrobienia :smile:

tak,ale nie wyobrazam sobie odwrotnego scenariusza.Bulls jak na rooster to naprawde duzy zawód w grze.Sam kibicowałem Bulls,ale nie widze w tej chwili zadnej szansy w pokonanie naprawde dobrze grających CLE,no i znowu Bulls kontra LBJ.Sorry,ale to sie nie moze udac,nie w tym roku.Napisałem jakis czas temu,ze Chi to zespół maks na ESF, i nadal to podtrzymuję.A na razie to trzeba przejsc MIL,którzy tanio skóry nie sprzedadzą

Deron kolejny raz topi ważny fragment w spotkaniu PO. Najpierw powalił się w obronie i puścił Carrola, a potem nie trafił otwartego rzutu. Rok temu w G7 z Raptors dostał małpiego rozumu w ostatnich sekundach i był totalnie spięty. Z tych największych gwiazd nie ma zawodnika chyba bardziej obsranego od Derona.

JJ dla mnie grał dobrze w obu spotkaniach i dawał radę. W G2 do wygranej zabrakło dla mnie dobrej gry Thaddeusa Younga, który zagrał wg mnie słabe zawody.