Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Golden State Warriors - New Orleans Pelicans

Tasma

Wynik serii  

76 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik

• Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 4:0
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 4:1
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 4:2
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 4:3
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 3:4
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 2:4
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 1:4
      0
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 0:4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

No i to by było na tyle Pels. Nadal żal, że nie mogliśmy oglądać tu Russa i jego one-man-army...

GSW potwierdzają aspiracje, mają motywację na najwyższym poziomie.

A Pels to tylko Davis i reszta pionków, dużo czasu jeszcze minie żeby stali się konkurencyjni.

No bez jaj Conley ma tylko spuchnięte oko. Może nie zagra w meczu nr 4 ale nie sądze aby z tego powodu nie grał w drugiej rundzie.

No chyba że się okazę że ma złamaną jakąś kość policzkową ale z tego co widziałem na żywca to raczej tylko będzie grał z podbitym okiem

Anthony Davis ma fajny statline, ale gry w ataku to on zbyt dużej nie ma.

Jak minie na pierwszym kroku albo nie będzie musiał zrobić więcej niż dwóch kozłów - to jest ok.

a jak nie to - to zostają putbacki i transition.

Ma doskonała szybkość i do kontr często biegał szybciej od Erica Gordona. Biega też praktycznie do tych wszystkich kontr albo szybkich ataków. W ataku dzięki szybkości ma łatwość mijania lub kreowania sobie rzutu, przy którym jest sam. On już dzisiaj dla mnie jest lepszy ofensywnie od najlepszych lat w ataku Duncana czy Garnetta, a już szczególnie KG, który nigdy nie miał takiej łatwości zdobywania punktów.

tak, Davis już jest lepszy ofensywnie niż prime Duncan i prime Garnett.

ale te jego 32 ppg to chyba i tak jeden z bardziej nieprzekładających się na wygrane występów w ostatnim czasie (jeżeli w ogóle tak dobry występ można odbierać w takich kategoriach), epicki streak w 4q w pierwszym meczu który nie mógł przerodzić się w nic innego aniżeli bliski wynik i rozczarowująca gra w ostatnich dwunastu minutach dwóch kolejnych spotkaniach gdzie spokojnie Pelicans mogli wygrać, a już g3 i nietrafiony osobisty, potem ofensywna zbiórka Speightsa, a na końcu g2move w postaci ''wpierdolę po koźle się wprost w Boguta'', to naprawdę pierwsza wpadka Davisa w playoffach, jakkolwiek to całe Pelicans zjebali tamten mecz. tyle, że porównajmy sobie flirty młodego Jamesa czy Bryanta z playoffami i weźmy pod uwagę, że naprzeciw najlepsza drużyna i obrona w lidze.

4 kwarta g3 i połamany Evans - byłaby dobra seria jak na pierwszą rundę, gdyby nie jedno z tych wydarzeń.

Z tym lepszym od Garnetta w ofensywie to ja bym nie przesadzał...

Staty to jedno, ale liczy sie wplyw na gre zespolu. Atak to nie tylko zdobywanie punktow. Przez Duncana szla gra, a KG wszechstronnoscia uaktywnial reszte druzyny. Davis to mega talent na razie. I tyle. Jest progres, będzie dobrze.

dlaczego uważacie, że Davis ma mniejszy wpływ na grę zespołu w ofensywie? przede wszystkim ofensywę podkoszowego ocenia się pod kątem skuteczności i tego, jak jest w stanie się ona dopasować do systemu gry w ofensywie - Davis nie ustępuje w tym drugim aspekcie, a jeżeli chodzi o scoring jest dużo lepszy. owszem, przede wszystkim Garnett, ale i Duncan, byli lepiej podającymi, tyle, że każdy kij ma dwa końce, a w tym przypadku tym drugim końcem są straty, bo i KG, i TD notowali ich co najmniej dwukrotnie więcej co Davis nawet w swoim prime. tak, Davis z Warriors notował bardzo dużo jak na siebie TO, tyle, że to i tak było mniej niż gdy KG czy TD spotykali taką obronę jak Warriors w playoffach. w tym roku Davis miał statystycznie lepszy RS w ofensywie niż ten u TD i KG w 2003 i 2004 roku, a kiedy ta dwójka wypadła w playoffach tak świetnie jeżeli chodzi o efektywność z porównywalną obroną co tegoroczne GSW? oczywiście, wiadomo, czym obarczone jest takie porównanie, tyle, że tutaj nie jest mowa o doświadczeniu.

No i to by było na tyle Pels. Nadal żal, że nie mogliśmy oglądać tu Russa i jego one-man-army...

Ze sportowego punktu widzenia może i żal, chociaż trzeba przyznać, że Pelikany mocno postawiły się GSW. Ja tam jednak jestem uprzedzony do Thunder tylko za to, że nie są Supersonics ze Seattle :P

Nie chcę robić off topu, ale widzę sporą różnicę.

1. Zachowanie nazwy

2. Powrót do NY to powrót na stare śmieci, bo ten klub już raz przeniósł się z NJ do NY (gdzie grał w NBA), a potem wrócił do NJ. Nawet nazwa Nets została wybrana tak, żeby pasowała do innych nowojorskich drużyn: Mets i Jets.

3. NY i NJ to prawie jeden organizm. Z NJ do Barclays Center jedzie się... 1,5 godziny :D

4. Wiadomo, że niektórzy chcieliby powrotu do NJ, ale np. profil akcji przywrócenia NBA na Facebooku do NJ polubiło raptem 770 użytkowników :P To też o czymś mówi.

Jak to porównać do Supersonics, którzy:

- zostali wydarci miastu Seattle przy protestach kibiców i polityków? (do teraz są akcje domagające się powrotu Supersonics)

- Gdzie jest Oklahoma City a gdzie Seattle?

- przywdziali nowe barwy, zrobili nową nazwę (nic dziwnego, że władze Seattle nie chciały oddać Supersonics), ale zachowali historię, picki itd.?

Zresztą NBA to biznes i nie mam nic przeciwko decyzjom stricte biznesowym (bo musiałbym też irytować się na przenosiny chociażby Lakers czy Miśków, którzy w dodatku zachowali nazwę niepasującą do regionu). Ale w czasach mojego dzieciństwa nabrałem sentymentu do Supersonics i żałuję, że tego klubu już nie ma :tongue: Chciałbym znów zobaczyć Sonics w NBA.

1260e7b8d13f2c3a5c91fbfbcde4f140.jpg

Edytowane przez andy13

Ja to szanuje ale....

Warriors to jeden z 3 klubów założycieli. Mają tytuł w Philadelfii potem grali w San Francisco potem w Golden z teraz znów San Fransciso będą

Ale to pikuś w hali Philadelfii wisi baner za tytuł Syracuse National bo 76ers grają na licencji tej ekipy.

No i nie wiem czy fani w Oklahomie są mniej aktywni od tych ze Seattle

Taki life

A co do samej serii i samego Davis

To ja nie rozumiem po co piszecie o obronie Golden skoro ona nie była wybitnie skierowana na Davisa a raczej na wycięcie takiego Gordona i przecież od początku było wiadomo że Golden nie ma żadnego obrońcy na niego bo Lee jest za wolny z Barnes z Greenem są za niscy.

I skoro Brook Lopez z Hawks potrafił wykorzystać koszmarny brak obrońcy na siebie i wyrwał 1 zwycięstwo to i Davis też powinien.

I jakby nie spojrzeć to cyferkowo wygląda ładnie ale połowa czap które dostał to końcówka 4 kwart. Połowa ujemnych pkt które ma w serii to właśnie 4 kwarty. Facet w tej serii nie miał na siebie obrońcy i nawet specjalnie go nie podwajano. Jak dla mnie 1 mecz powinien wyrwać