Szulim Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 witajcie chętnie wezmę udział w zabawie nie grałem w zeszłym roku ale poczytałem regulamin i jestem za tabelką Luka i 8 pkt za mistrza przed playoff. Kasa poszła na konto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 8 za mistrza jest spoko zadnych minusowych punktow, nic nie zmieniamy poza punktami za mistrza juz nie kombinujcie wszystko jak rok temu tylko 8 pkt za mistrza i jazda Rok temu też były minusowe. Chyba do końca nie wiesz, o czym mówimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 ode mnie kasa poszla, tabelka Lukiego moze byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunk Fan Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Kasa wpłacona do Przema, jestem za 5 punktami za Mistrza i zeszłoroczną punktacją, czyli nie tabelka Lukiego. Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez Dunk Fan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Przeklejcie najwazniejsze informacje (nr konta, tytuly przelewu, terminy, zasady punktacji) do pierwszego posta pls Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the4yeast Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 czasu mało, trzeba podjąć decyzję. wyznaczmy deadline do głosowania i wpłat. ode mnie przelew poszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Do 9:00 Lorak ma ogarnąć więc zluzujcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
just like mike Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 jutro wysyłam przelew do użytkownika Przem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cris155s Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 8 na misia moze byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 10 pts: RonnieArtestics, mayev (2)5 pts: MarcusCamby, Piotrek, eMeS, mcreativo, Kubbas, lorak, karl, tweedy, the4yeast, adamb81, Luki, LBS,Tasma,Dunkfan (14)8 pts: Przem, matek, Elwood, puzonyyx, falcao, Mentor, artur86,ignazz,kungfubestia,kleczes,Kubbas,Qooniu,Szulim, Cris155s(14)dostosuje się do większości: tomeczeg20, nawciarz twardo , jak po pedigree. kasa poszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 To w takiej sytuacji byłoby dobrze, gdyby ci dostosowujący się też poparli jakąś opcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Podobnie z Ronem i mayevem ,10 punktów to opcja z nikłą szansą na sukces a ich głos i jednoczesne wyrażenie woli raz, że zdefiniuje obierany przez grupę kierunek, a dwa, że naświetli nam ich wolę i pozwoli wspólnie dążyć ku zachodzącemu słońcu. czyli 4 głosy do rozdysponowania + Ci, którzy jeszcze się nie ujawnili (że lubią dymać kozła w księżycową noc będąc przebranym w kostium klauna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 głosowanie miało być do 9 i mamy rozstrzygnięcie, bo Elwood opcja 5 pts ma jeden głos mniej, gdyż Kubbas zmienił zdanie, czego nie uwzględniłeś. w związku z tym wygrywa 8 pts, a zatem ja odpadam, bo uważam, że to zbyt duże oddanie w ręce losu tego, jak ułoży się tabela. np. rok temu zdecydowanie najlepszy typer po czterech rundach (Piotrek miał 4 punkty przewagi nad drugim miejscem - co też niech wam uzmysłowi jak wiele w takiej zabawie oznacza 8 pts) przegrał przez pech z Ibaka. tak naprawdę bonus za mistrza (jeśli już ma istnieć) powinien być czymś w rodzaju tiebreakera (wynoszącym nie więcej niż 2-3 pts), gdy jest blisko między typującymi, a nie czynnikiem decydującym stawiającym nagle niżej kogoś, kto przez 15 serii świetnie typował, a wywyższającym typera, który częściej się mylił. dlatego też niech ktoś inny bierze się za tworzenie tematu z typami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 foch i c*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgodzę się w jednym - duża ilość pkt za mistrza zniechęca do podania ryzykownego typu. Najrozsądniejszą taktyką jest podanie "tego co wszyscy" i liczenie na wygraną w małych punktach. Jeśli ktoś jednak ma duże jaja, to poda jakiś prawdopodobny acz niepopularny typ i może dzięki niemu wygra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgodzę się w jednym - duża ilość pkt za mistrza zniechęca do podania ryzykownego typu. Najrozsądniejszą taktyką jest podanie "tego co wszyscy" i liczenie na wygraną w małych punktach. Jeśli ktoś jednak ma duże jaja, to poda jakiś prawdopodobny acz niepopularny typ i może dzięki niemu wygra? A może jednak zacheci aby bardziej ryzykować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Nie typujcie mistrza w ogóle - tylko dokładny wynik przed finałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) To już zależy kto ma jaki system. Ja się nie czuję mocny we wróżeniu z fusów, za to zamierzam sporo oglądać i analizowac staty. Sporym rozczarowaniem mogłaby być sytuacja, w której ktoś obstawia na mistrza np. GSW, a Curry w pierwszym meczu łapie (odpukać) poważną kontuzję. Dla takiego kogoś zabawa się może nie kończy, ale na pewno redukuje do minimum szansę na końcówe zwycięstwo. Inna sprawa, że to tylko zabawa i nie ma się co spinać na wygraną. Większość z nas tygodniowo wydaje znacznie więcej u buka, niż będzie go kosztować wpisowe do tej forumowej gry Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez puzonyyx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Było 10 pkt i ktoś wyskoczył że powinno być 5 - poszedł kompromis na 8 i nagle wiekie zamieszanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamb81 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 głosowanie miało być do 9 i mamy rozstrzygnięcie, bo Elwood opcja 5 pts ma jeden głos mniej, gdyż Kubbas zmienił zdanie, czego nie uwzględniłeś. w związku z tym wygrywa 8 pts, a zatem ja odpadam, bo uważam, że to zbyt duże oddanie w ręce losu tego, jak ułoży się tabela. np. rok temu zdecydowanie najlepszy typer po czterech rundach (Piotrek miał 4 punkty przewagi nad drugim miejscem - co też niech wam uzmysłowi jak wiele w takiej zabawie oznacza 8 pts) przegrał przez pech z Ibaka. tak naprawdę bonus za mistrza (jeśli już ma istnieć) powinien być czymś w rodzaju tiebreakera (wynoszącym nie więcej niż 2-3 pts), gdy jest blisko między typującymi, a nie czynnikiem decydującym stawiającym nagle niżej kogoś, kto przez 15 serii świetnie typował, a wywyższającym typera, który częściej się mylił. dlatego też niech ktoś inny bierze się za tworzenie tematu z typami. zgadzam się,dlatego 5 punktów za misia to rozsądne wyjście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi