RonnieArtestics Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 siema, jako ze Cris155s nie ma jak wyslac przelewu bo siedzi w anglii to wplaci mi pare dolców na pokerstars a ja wpłace przemowi złocisze na typera za siebie i za niego. Wpadłem na to rozwiązanie, bo w ten sam sposób wczoraj oddał mi pieniążki za zakład Nets w top6 wschodu a ja mam ochotę znowu popykać w pokera, więc obaj będziemy zadowoleni ;d Cris potwierdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja bym rozbił te 10 punktów na typ przed PO (5 punktow) oraz typ przed samym finałem (kolejne 5 punktow) Czasu trochę jest i poprawić te punkty warto jak nie teraz to za rok!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 5 punktów przed finałem to bez sensu, przecież będziecie typować wynik finału i za to dostaniecie odpowiednią ilość punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cris155s Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 zgadza sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ale bonus za Mistrza można dać. Ja za spurs i tak odbiorę 10. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Po co rozbijać w taki śmieszny sposób? Już poza tym, o czym wspomniał SlaKB, mogłoby być sporo kombinowania w stylu wynik serii na A, a jako mistrza wskażę B. Asekuracyjnie. Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ustalone są dość szczegółowe zasady punktowania każdej serii z osobna, przez całe playoffy walczymy, aby ugrać ten jeden punkt więcej od przeciwnika za daną serię. To jest dla mnie najważniejszy punkt zabawy, to jest to, co można w sposób w miarę przewidywalny typować. A przykład zeszłoroczny pokazuje, że tak naprawdę najważniejszym czynnikiem gry jest dużo bardziej losowe wytypowanie mistrza przed rozpoczęciem playoffów. Więc tworzymy "skomplikowane" zasady tylko po to, aby odróżnić, kto spośród osób trafnie typujących mistrza lepiej przewidywało wyniki serii. Reszta jest bez szans. Pewnie większość osób biorących udział w zabawie będzie wybierać między San Antonio, Golden State, a Cleveland. I teraz trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, czy chcecie, aby kontuzja Duncana/Currego/Lebrona w I rundzie zamykała wam szanse na dobrą zabawę do samego końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 15 serii, 60 punktów do ogarnięcia. 10 punktów za miszcza? Gardzę drobniakami. Zasady z bodaj 2 strony są jasne, klarowne + będą niezłe jajka jak ludzie będą mieli po -30 na koncie Jazda jazda biała ekhm.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) ja tak jak rok temu wchodzę. zgadzam się z lorakiem i Piotrkiem i też wolałbym drugą opcję, czyli zmniejszyć ilość punktów za mistrza. polecam ogólnie ten temat z poprzedniego roku, gdzie w tym roku planowaliśmy jednak jakieś zmiany wprowadzić. http://www.e-nba.pl/topic/3322-typer-playoff/page-22?hl=typer ale to też, jeśli znajdzie się większość za tym rozwiązaniem. @lorak, w tym roku też ogarniesz tabelkę? Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez karl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 a i zasady takie same jak rok temu tylko mniej pkt za mistrza jak sie na podworku zmienialo zasady zabawy to zawsze sie jebala zabawa uczcie sie na bledach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfubestia Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 a może wytypujemy jeszcze rozstawienie przed po? może dało by to jakieś małe bonusowe punkciki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 jak sie na podworku zmienialo zasady zabawy to zawsze sie jebala zabawa uczcie sie na bledach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfubestia Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 spoko, luźna propozycja, nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 jak sie na podworku zmienialo zasady zabawy to zawsze sie jebala zabawa uczcie sie na bledach Dlatego chcesz zmieniać punktację za mistrza? ... Może warto w końcu określić co i jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tweedy Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 jak się zmieni punktacja za mistrza to też wchodzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 @lorak, w tym roku też ogarniesz tabelkę? chyb tak ;] co do punktów za mistrza, to jeśli się nie machnąłem za utrzymaniem 10 są: falcao, RonnieArtestics, mayev oraz matek. tomeczeg20 powiedział, że zgodzi się na 5 jeśli większość będzie tego chciała. natomiast 5 chcą: MarcusCamby, Piotrek, eMeS, mcreativo, Kubbas, lorak, karl oraz tweedy. tak więc póki co jest 8 do 4 (5? nie wiem do końca jak liczyć tomeczeg20) za zmianą. zróbmy zatem tak: czekamy jeszcze na głosy jutro do 9 rano. potem zakładam temat z typami i koniec grzebania w zasadach w tym sezonie ;] przy okazji zapowiada się, że będzie grało jeszcze więcej osób niż rok temu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the4yeast Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 5 za mistrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcao Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Lorak jak bedziesz zakladal temat to podaj tam dane do przelewu zeby wszystko byo przejrzyscie, ja jutro wplace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Też bym był za 5 za mistrza. 10 to za dużo i premiuje taktykę "Wytypuj poprawnie mistrza i obstawiaj resztę najbezpieczniej jak się da". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Dlaczego 5? Moze lepiej dać 8 punktów i myślę że do zaakceptowania. Kazda runda typowana za 2 pkt powiedzmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi