Skocz do zawarto艣ci

Awantura w NY

danp

Rekomendowane odpowiedzi

Taa pamietacie panowie moja relacje sprzed dwoch lat z Detroit?

Prawie doszlo do powtorki w NY, tym razem niestety prowodyrem i zaczatkiem calej afery byl rookie Mardy Collins.

Knicks dostawali straszny lomot (chyba 20pts w tym momencie) 75sec do konca, JR Smith pedzi do kontry sam na sam z koszem, w momencie wyskoku za szyje obiema lapami lapie go wspomniany Collins i powala na parkiet (bardzo bardzo brutalny faul). Smith sie zerwal rwac sie do bojki, nadbiegl Robinson i go odepchnal, przybiegli pozostali gracze Knicks i Anthony z Najara. Najara odciaga Jeffriesa, Robinson odpycha Anthonyego. Niby troszke uspokoili sytuacje ale Smith uderza piescia Robinsona w twarz za co zostaje skarcony przez Robinsona ktory powala go za linie koncowa i generalnie robi z nim co chce, widac ze jest sporo silniejszy od JR "I am not the morning person" Smitha. Znowu niby uspokojona sytuacja, przybiegli trenerzy i asystenci i wtedy kurewskim i nie boje uzyc tego slowa na forum ciosem z zaskoczenia ta szmata Carmelo Anthony uderza Collinsa nokautujac go!!! Jak ten frajer nie dostanie conajmniej 5 meczow kary zawieszania daje sobie spokoj z nba na pare tygodni. Takich rzeczy nie mozna tolerowac, to byl sukinstwo pierwszej wody. Jeffries polecial za nim zeby mu wymierzyc sprawiedliwosc, oczywiscie Anthony uciekl do swojej lawki kozaczek, a Jeffriesa lezac na parkiecie trzymal za stope jeden z asystentow Knicks, zeby nie doszlo do gorszej afery niz w Detroit. Na szczescie nikt nie wbiegl na parkiet z kibicow i nie bylo takiej afery jak 2 lata temu ale wygladalo to groznie. Podsumowujac zeby mi ktos nie zarzucil stronniczosci, Collins zasluzyl na duza kare za swoj faul (kolejny flagrant w ciagu 2 nocy), Smith za wybuch i uderzenie Robinsona musi zostac ukarany, Robinson jako jeden z aktorow tego "widowiska" rowniez musi dostac kare. A Anthony? Hmm nie chce juz bluzgac i psuc atmosfery na forum ale to chodzace frajerstwo za ten cios wyprowadzony zupelnie niepotrzebnie, zza jednego asystentow Knicks zasluguje na specjalne potraktowanie. Dobrze ze lawka Knicks w wiekszosci zostala na swoich miejscach bo i ci ktorzy wbiegli zeby rozdzielic bijacych dostana po kieszeni i moga byc zawieszenia. Dwa lata temu ten baran Anthony faulowal brutalnie w PO Ginobiliego, juz wtedy wiedzialem ze cos z nim nie tak.

Znowu przyszlo mi opisywac z pierwszej reki tak nieforutunne wydarzenie, jak beda jakies pliki na youtube czy innych stronkach to dorzuce, zreszta sami znajdziecie. Zupelnie niepotrzebne zakonczenie tego jednostronnego pojedynku, zaczal Collins bez dwoch zdan, skonczyl Anthony. Aha i jeszcze chcialbym podkreslic bardzo sportowa postawe coacha Karla ktory 5 sec przed koncem opuscil parkiet nie podajac reki Thomasowi, duze brawa, przeciez to wszystko wina IT.

EDIT:

Jedno z forum Knicks od raqzu zawiesilo dzialalnosc takie bylo wzburzenie ludzi.

Na REAL GM mowia od razu o zawieszeniu na caly sezon dla Carmelo, a taki dobry chlopak z niego, dzialalnosc charytatywna i te sprawy. Nie to przesada ten caly sezon, sam sie nie raz lalem na boisku (ale pilkarskim), sa takie momenty ze przy zmeczeniu i adrenalinie czlowiek dostaje debilizmu i robi glupie rzeczy, potem ich zaluje i po meczu mysli sobie i po co to bylo? 5 do 10 spotkan tak ja to widze poki co, ide odpalic espn i espn i patrzec co sie dzieje, nawet nfl odpuszczam dzisiaj...

EDIT2:

Ogladalem wlasnie powtorki, Smith uderzyl Robinsona w twarz juz po tym jak wrocil zza parkietu gdzie Robinson na nim lezal a potem mial go zwiazanego widac wyraznie ze nie chcial mu przylozyc, no ale Smith jest honorowy i mu wypalil w twarz. Podobala mi sie postawa Jeffriesa, stanal w obronie slabszego i uderzonego kolegi, niezle musieli sie asystenci i partnerzy z druzyny napocic zeby go odciagnac z polowy parkietu do wlasnej lawki, prawie mu koszulke podarli, za stope go lapali itd.

IT czul sie obrazony przez Karla ze 2 minuty przed koncem Anthony i Camby wciaz byli na parkiecie przy 20 pts prowadzeniu. No i juz uknuli teorie ze to on nakazal ten mocny i brutalny faul, niezla teoria...

EDIT3:

Przeczytalem wlasnie piekny tekst:

"Nate really showed his footbal instincts on that move. "

Fakt faktem ze byl w koledzu takze graczem footballu ale zeby takie porownania robic po tym jak Nate wyekspediowal Smitha do drugiego rzedu za tablica?:)

http://sports.espn.go.com/nba/recap?gameId=261216018

http://www.youtube.com/watch?v=NHI2HYE2J0A

Teraz dopiero przychodzi refleksja, przez glupi i niepotrzebny faul doszlo do sytuacji gdzie zapewne bedziemy mieli kolejne oslabienia w Knicks (Francis 2 tygodnie, Richardson znowu back spams), teraz dojda zawieszenia dla Collinsa i Robinsona i Knicks beda mieli w zasadzie tylko 2 niskich w skladzie, a Utah czeka za rogiem, poem dalsze trudne spotkania (z Bykami chocby).

Nie wiem czy Collins Starksa i Oakleya za mlodu za duzo sie naogladal, generalnie Knicksi czuli sie urazeni ze Nuggets chca ich osmieszyc tymi pakami i graniem podstawa w ostatniej minucie (Frazie mowil o tym dokladnie minute przed bojka zdziwiony ze Denver gra podstawa). To jest tylko niepisana umowa ze sie sciaga starterow tak pozno przy takim prowadzeniu, teraz znalezli sobie linie obrony, jak Karl nie chcial dac grac rezerwom to jego sprawa. A to ze zachowal sie jak skonczony prostak i cham nie podajac trenerowi rywali reki to inna sprawa.

Gdyby Jeffries nie potknal sie o Camby'ego doszloby do duzo wiekszej afery, bo na pewno by mu wypalil a ze to juz bylo blisko lawki Denver to by sie pozostali gracze dolaczyli zapewne, a to juz by nie wygladalo tak "ladnie".

EDIT4:

Wlasnie ogladam juz chyba 20 powtorke calej sytuacji w "nba fast break" i widze w gornym rogu po tym sucker punchu i ucieczce z pola bitwy przez wiecie kogo widac jak Jarome James juz na parkiecie i rwie sie zeby pobiec do niego, no gdyby jeszcze ten kloc tam sie znalazl i trafil Anthonego to polamalby by go w paru miejscach. James zreszta poszedl do szatni z cala piatka, wiec albo sedziowie zauwazyli ze wszedl na parkiet albo IT go tam poslal zeby ktoremus nie przyszlo do glowy wybiec z szatni w poszukawaniu Brylek. Kiedys tak Camby ganial po hali, korytarzach i po parkingu jednego z Bykow, z ktorym mial spiecie na parkiecie (to znaczy Camby go zaatakowal gdy jeszcze gral w Knicks), ktos pamieta z kibicow CHI kto to byl z waszej strony? No ale to tak z przymruzeniem oka, zeby troche odstresowac sie po tej niefortunnej sytuacji.

Widze tez ze Robinson mial sporo winy w calym zajsciu, to wymachiwanie lapami, on jest zawsze kierownikiem zamieszania. Znajac nasze szczescie, biednemu wiatr zawsze w oczy kole to pewnie ostro nam sie dostanie. Stern ukaraj kurczaka Anthonyego i to ostro, zadal cios i spiepszyl, odwazny i waleczny jak sie patrzy.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Puscily chlopakom nerwy i tak to bywa jak sie jest cwiczonym na cyborgow.

Nie wiem czy nerwy... co tu by艂o takiego emocjonuj膮cego ? P贸j艣cie na kosz pod koniec meczu ? Wida膰, 偶e nab贸r do NBA powinien by膰 bardziej zaostrzony, bo m艂odzi ludzie dostaj膮 si臋 do NBA zaraz po szko艂ach 艣rednich maj膮c 20-21 lata i uwa偶aj膮 si臋 za ludzi ponad prawem. Nie znam tego Mardy Collinsa, ale jak taki m艂odzik teraz jako rookie tak post臋puje to co b臋dzie robi膰 za 2 lata ?.

Inna sprawa to Robinson, kt贸ry podobnie jak Stephen Jackson rok temu chcia艂 by膰 g艂贸wna postaci膮 i wida膰 by艂o na filmiku jak prowokuje i to ostro. Zupe艂nie niepotrzebne zachowanie.

A najgorzej to rzeczywi艣cie zachowa艂 si臋 Anthony... tak tch贸rzowskiego zachowania dawno nie widzia艂em... uderzy膰, uciec i by膰 twardym na odleg艂o艣膰, kiedy ju偶 s膮 rozdzieleni 偶a艂osne po prostu 偶a艂osne i kto艣 taki gra w lidze NBA :? :? 10 graczy zosta艂o usuni臋tych z tego co podaje ESPN, ale na ile zostan膮 zawieszeni ?

PS. Na dzisiaj kolejny temat na 10 stron pisania :)

Odno艣nik do komentarza

No no, ciekawe czy ta rozr贸ba wywo艂a r贸wnie gor膮c膮 dyskusj臋 jak bijatyka sprzed dw贸ch lata. Wtedy analizom nie by艂o ko艅ca :wink: Carmelo rzeczywi艣cie si臋 nie popisa艂. Najpierw jak cwaniak wyczekiwa艂, 偶eby przywali膰 w momencie, gdy ju偶 sprawa wydawa艂a si臋 troch臋 uspokojona, a potem... Rzadko si臋 widuje, 偶eby kto艣 si臋 tak gibko przemieszcza艂 "na wstecznym" :)

Sam faul by艂 niesportowy, ale czy a偶 tak bardzo chamski? Moment faktycznie kiepski (bo by艂o po meczu), ale z punktu widzenia fizycznego? Smith nie zd膮偶y艂 nawet wyskoczy膰, wi臋c dla zdrowia nie by艂o 偶adnego ryzyka. Collins po prostu przytrzyma艂 go na ziemi. Troche inny timing i mog艂o by膰 gro藕nie, ale jednak nie by艂o. Zaraz za nimi bieg艂 Robinson i on zamiast wzi膮膰 si臋 za rozdzielenie ich (co pocz膮tkowo przez jak膮艣 sekund臋, dwie jakby pr贸bowa艂 robi膰), to zacz膮艂 si臋 naparza膰 ze Smithem. I to Nate'owi bym przypisywa艂 najwi臋kszy udzia艂 w eskalacji tej zadymy. Melo potem chyba chcia艂 poczu膰 si臋 liderem swojej dru偶yny i szuka艂 mo偶liwo艣ci "pokazania jaj" i przywalenia komu艣 w t艂umie. Nie by艂 z nikim zwi膮zany bezpo艣redni膮 pysk贸wk膮 ani b贸jk膮, tylko wyczekiwa艂 na okazj臋.

Ale mimo wszystko roz艣mieszy艂y mnie g艂osy Knicks i zrzucanie winy za zaj艣cie na Nuggets i to, 偶e grali podstawowymi zawodnikami w czasie, gdy mecz by艂 ju偶 zdecydowanie rozstrzygni臋ty. Co jak co, ale to gracz Knicks faulowa艂 niesportowo i to gracz Knicks (Robinson) mia艂 g艂贸wny (IMO) udzia艂 w nakr臋ceniu "spirali przemocy" ( :P ). Ju偶 szczytem by艂o to, 偶e Isiah Thomas sam si臋 przyzna艂, 偶e Carmelowi i bodaj偶e Camby'emu gada艂 pod koniec meczu, 偶e ich ju偶 nie powinno by膰 grze. Naucz si臋 ch艂opie trenowa膰 ludzi, kt贸rych sam sobie 艣ci膮gn膮艂e艣 do dru偶yny, zamiast j臋cze膰, 偶e kto艣 gra takimi, a nie innymi zawodnikami przeciwko Knicks. Ju偶 nie mog臋 z tego faceta. Co do Karla, to mo偶e chcia艂 rywala upokorzy膰 i faktycznie takiego czego艣 si臋 raczej nie robi, ale wysokie wtopy s膮 cz臋艣ci膮 tego sportu. Zreszt膮 nawet je艣li kierowa艂y nim nieczyste intencje, to akurat jego ekipa mia艂a w贸wczas wa偶niejszych zawodnik贸w na parkiecie i wi臋cej straci w efekcie ewentualnych zawiesze艅.

Odno艣nik do komentarza

http://rapidshare.com/files/7820289/kni ... t.mpg.html

Dla wszystkich, kt贸rzy jeszcze tego nie widzieli a chcieliby dok艂adnie to przeanalizowa膰.

Co do samej b贸jki - naprawd臋 fatalne zachowanie zawodnik贸w po obu stronach ... Collins - nie 艂adnie naprawd臋, Nate te偶 zrobi艂 swoje, ale by艂em prawie pewny, 偶e w Denver znajdzie si臋 paru cfaniaczk贸w, kt贸rzy zareaguj膮 na te "zaczepki" wynikaj膮ce za pewne z bezradno艣ci i frustracji ...

Melo ... Nigdy go nie lubi艂em, w艂a艣nie za to cfaniaczkowanie (odpu艣ci艂em mu na M艢, bo gra艂 dla dobra reprezentacji) ale dzisiaj przesadzi艂 ... Hukn膮膰 przeciwnika i schowa膰 si臋 gdzie艣 przy 艂awce ... Szczyt 偶a艂osno艣ci ... Poprostu brak mi s艂贸w ... Jak dla mnie to by艂o najgorsze absolutnie ze wszystkiego - Nate i JR potarmosili si臋 troch臋 na parkiecie, ale - ju偶 pomijaj膮c kwesti臋 tego, 偶e co艣 takiego w koszyk贸wce nie jest na porz膮dku ziemnym - przynajmniej mieli r贸wne szanse - obaj 艣wiadomi byli tego z kim i co si臋 dzieje ... a Melo poprostu przypierniczy艂 Collinsowi (my艣la艂em pocz膮tkowo, 偶e to Jeffires dosta艂) znienacka, gdy inni go trzymali, po czym uciek艂 w kierunku w艂asnych rezerwowych ... Brawo - niezwyk艂a odwaga i niezwykle sportowe zachowanie ... 10 meczy to jest absolutne minimum dla niego ... Bym si臋 nie zdziwi艂 gdyby ca艂y sezon mu poszed艂 (mo偶e przesadzam, ale nie mog臋 naprawd臋...) bo takiego chamskiego zachowania to ja ju偶 dawno w NBA nie widzia艂em ...

Odno艣nik do komentarza

FULL VERSION : http://www.youtube.com/watch?v=-OU3poUtNsE

FULL VERSION (Rapidshare): http://rapidshare.com/files/7820289/kni ... t.mpg.html

HF :)

A juz myslalem, ze Melo wreszcie zagra w All-Star game... rozczarowal chlopak. Zachowal sie jak pussy w pelnym wydaniu. Uderzyc kogos i pozniej uciekac... nie mam pytan :D. Swoja droga to byl taki cheap shot jak z WWE, ale trzeba przyznac, ze dosyc glosny bo bylo go sluchac nawet mimo tego calego zamieszania. Oj bedzie kara. Obstawiam, ze +10 meczow jak dla niego minimum. Pewnie teraz cala liga bedzie sie z niego smiac, bo uderzyc kogos gdy ktos w ogole nie patrzy, a pozniej spier**** w podskokach nie nalezy raczej do czegos czym mozna sie pochwalic, a na pewno jest z czyms z czego mozna sie smiac. Szkoda, ze Jefferies go nie dopadl, bo mialem wrazenie, ze byl gotowy go zabic doslownie, ale Anthony tak szybko uciekal, ze chyba nawet samochodem by go nie dopadl :lol: .

edit:. nie zauwazylem ze kolega juz dal linka do wersji z rapidshare ;]

Odno艣nik do komentarza

Anthony Anthonym, ale nie rozumiem jednego - przeciez to nie Melo zacz膮艂 to idiotyczn膮 b贸jk臋 tylko 2 debili z NY. No sorry ale wlasnie tak - debili. Po jaka cholere faulowal ten Collins ? I nie ma dla mnie znaczenia fakt, ze niby przed wybiciem, nibyc "to tak nie wygladalo" - byl buracki, chamski, brutalny faul wynikajacvy z frustracji z powodu przegrywanego meczu. Takie cos to zasluguje na najwyzsze pot臋pienie. Do tego ten karze艂ek - hojraczyna. Co on tam jeszcze sie rzuca艂 ? 呕e moze nie wina Collinsa ? :? Niech sie nie dziwi ze dostaje lufe jak podskakuje, wymac***膮c 艂apkami i cos tram brzd膮kaj膮c niewybrednie, dodatkowo nie majac racji.

Widzialem do tej pory tylko raz powtorke, ale wlasnie na ten pierwszy raz wydaje sie ze najwieksza wine bezapelacyjnie ponosz膮 gracze NY, kt贸rzy idiotycznie sprowokowali i podgrzali sytuacj臋. Takze Melo - Melem, zachowal sie tez frajersko, ale tutaj jesli kogos mialbym nazywac szmat膮 to Collinsa - kompletnie niepotrzebny faul wynikajacy z tego ze "jestem slabszy to go pier*olne, moze cos sobie uszkodzi" :? No i to bezsensowne zachowanie Robinsona, ktora ma chyba tez jakis problem z psychik膮.

Odno艣nik do komentarza

Mam podobne zdanie here i'm naprawd臋 ... Collins - pomimo, 偶e on wszystko sprowokowa艂 tym faulem - trzyma艂 si臋 przynajmniej od b贸jki w miar臋 daleko (czyt. nie la艂 si臋 z nikim, co najwy偶ej utarczki s艂owne). O prowokowaniu Melo w tej sytuacji nie ma mowy, bo sta艂 od niego 艂adne kilka metr贸w, ten poprostu wychaczy艂 go gdzie艣 w t艂umie wyrwa艂 si臋 i przychrzani艂 mu ile mia艂 tam si艂y w 艂apach - ju偶 my艣la艂em 偶e Collinosiw szcz臋ka z艂ama艂, bo huk pot臋偶ny by艂 ...

I to co Nate zrobi艂 z JR :lol: ... Nate gra艂 w football w szkole no i wida膰 efekty - JR pofrun膮艂 jak g艂upi ... Taki kozaczek i tak si臋 da膰 takiemu niskiemu zawodnikowi - nie pochwalam tych zachowa艅, ale m贸wi臋 - tutaj przynajmniej by艂o to "fair" (wiem smiesznie to brzmi) w stosunku do drugiego - wiadomo w jakim sensie (nie dos艂ownym) - jeden la艂 si臋 z drugim. Ka偶dy z nas wie chyba na czym polega - bijatyka, a na czym uderzenie niespodziewaj膮cego si臋 niczego przeciwnika.

EDIT

Zmieniam zdanie co do tego prowokowania - obejrza艂em to par臋 razy jeszcze raz i Collins co艣 tam jeszcze burka艂 do Melo. I tak go to nie usprawiedliwia :?

Odno艣nik do komentarza

Ehh 偶enada, pocz膮wszy od tego Collinsa (nie dziwie si臋 偶e J.R' owi pu艣ci艂y po tym nerwy), przez Nate'a, kt贸ry zachowa艂 si臋 jak idiota i wp***** si臋 tam gdzie nie trzeba.Zwr贸ccie uwag臋 ze gdyby Nate si臋 nie wtr膮ci艂, Collins i Smith pewnie by tak postali chwili przy sobie, robi膮c gro藕ne miny, jak to cz臋sto bywa w NBA i by膰 mo偶e nic by si臋 nie sta艂o.Na ko艅cu Melo...ja naprawd臋 lubi臋 ch艂opaka, g艂贸wnie za postaw臋 na boisku ale zachowa艂 si臋 tak 偶e brak mi s艂贸w.My艣la艂em 偶e moze mo偶na by jako艣 go usprawiedliwi膰, np. pu艣ci艂y mu nerwy, wlan膮艂, a p贸藕niej zda艂 sobie spraw臋 co zrobi艂 i nie chcia艂 pogarsza膰 sytuacji/powi臋ksza膰 zawieszenia...Mo偶e i tak by艂o ale to nie zmienia faktu 偶e zachowa艂 si臋 haniebnie po prostu :roll:

EDIT. Bardzo fajnie mnie J.R i Melo w ch*ja teraz zrobili w FBL :roll:

Odno艣nik do komentarza

Jak dla mnie Anthony moze pozegnac sie z all star game w tym sezonie... A ja na niego g艂osowalem :?

Fatalne wydarzenie strach pomyslec ze moglo byc jeszcze gorzej, gdyby jared przywalil Melo ... a moze i byloby lepiej takiemu nalezaloby sie

Melo ,,pussy of the night" :D

Odno艣nik do komentarza

nareszcie co艣 sie dzieje :wink: a tak na powa偶nie nie dramatyzowa艂bym tak bardzo kiedy艣 tego typu sytuacje zdarza艂y si臋 cz臋艣ciej i jedyne co tu moim zdaniem by艂o dziwne to zachowanie Melo :? jak kogo艣 zdzielisz w pysk to nie uciekaj jak frajer. Nie powiem, 偶e pochwalam zachowanie Thomasa, kt贸ry pewnie kaza艂 ostro faulowa膰 pozostawiaj膮cych na parkiecie starter贸w Nuggets bo z jednej strony nic mu do tego jak Karl chce nimi gra膰 to jego wola, ale jednocze艣nie Karl sam powinien by膰 m膮drzejszy i spodziewa膰 si臋, 偶e kiedy prowadzisz tak wysoko zw艂aszcza na wyje藕dzie granie starterami mo偶e by膰 ryzykowne nie jest od dzisiaj w tej lidze i wie jak co艣 takiego jest postrzegane.

Do艂膮czona grafika

mimo wszystko nie s膮dze 偶eby kary by艂y tak wielkie jak niekt贸rzy si臋 spodziewaj膮

Odno艣nik do komentarza

No grubo sie sta艂o, nie spodziewa艂em si臋, 偶e doczekam jeszcze czego艣 podobnego do b贸jki w hali detroit, oczywi艣cie ta by艂a s艂absza, ale na du偶膮 skal臋, nie irytuje mnie tutaj postawa zawodnik贸w tak bardzo jak wypowiedz Ajzajasza. Potwierdzi艂 偶e jest idiot膮, t艂umaczenie wybryku Colonisa czy kto to tam jest, tym 偶e nie chcia艂 偶eby JR Smiths znowu ich o艣mieszy艂 wsadem czy co艣 w tym stylu to poprostu parodia. Taki faul taktyczny mo偶na zrobi膰 inaczej, albo chocia偶 m贸g艂 si臋 bardziej przyczai膰 ale 艂apa膰 za szyj臋? :? Robinson tez jest hardkorowy, takie "ma艂e" g贸wienko, a taki bojowy? A Melo? :? te偶 niby kozak, a Jeraldowi da艂 w morde jak nikt nie patrza艂, z typowej przyczajki i odrazu uciek艂, ma szcz臋艣cie 偶e gracz NYK nie dobieg艂 do niego, bo raczej 藕le by si臋 to dla niego sko艅czy艂o.

Odno艣nik do komentarza

Nate gra艂 w football w szkole no i wida膰 efekty - JR pofrun膮艂 jak g艂upi ... Taki kozaczek i tak si臋 da膰 takiemu niskiemu zawodnikowi - nie pochwalam tych zachowa艅, ale m贸wi臋 - tutaj przynajmniej by艂o to "fair" (wiem smiesznie to brzmi) w stosunku do drugiego - wiadomo w jakim sensie (nie dos艂ownym) - jeden la艂 si臋 z drugim.

Kurna, jakie fair o czym ty mowisz, po cholere sie wtr膮ca艂 do nie swojej sprawy ? :?

Dla mnie to wygl膮da艂o tak:

burak Collins fauluje, J.R. jak najbardziej slusznie ma pretensje:

- Pojebalo cie? Cos ci nie pasuje? (pewnie cos w tym stylu poszlo)

Na co wbija sie ten konusek...

- No co? Dobrze ze ci zajebal, jak chcesz to tez moge ci walnac (tez pewnie cos w tym stylu)

Generalnie akcja NY pod has艂em: "jestesmy s艂ab膮 dru偶yn膮 to wy艂adujmy nasz膮 frustracje bijac przeciwnikow" :?

呕enada po prostu. Naprawde robinson i collins zasluzyli na pomiatanie nimi i nie wiem skad tutaj cala zlosc na Melo, tak jakby to on zacz膮艂 :? :?

Odno艣nik do komentarza

Kurcz臋 Van, mog臋 sobie ten obrazek wrzuci膰 jako avatar? :D

Swoj膮 drog膮 - nie wiem jak to tam by艂o, ale pono膰 po meczu Karl nie poda艂 r臋ki IT ...

EDIT

kore przecie偶 mowie zeby艣 nie traktowa艂 s艂owa "fair" dos艂ownie :? Chodzi mi o to, 偶e tam szanse by艂y przynajmniej wyr贸wnane - zreszt膮 pisa艂em dok艂adnie o co mi 5 w poprzedniem (w stosunku do tamtego) po艣cie.

Fakt, Nate zachowa艂 si臋 jak sko艅czony debil bo zacz膮艂 si臋 rzuca膰 do JR'a, jakby to by艂a jego wina, 偶e Collins zrobi艂 co zrobi艂, jak jaki艣 pacan, ale jak ju偶 zacz臋li si臋 t艂uc to t艂uk艂o si臋 obu ... a w wypadku Melo i Collinsa, by艂a to "b贸jka" dosy膰 jednostronna - jeden przypierniczy艂 drugiemu niespodziewaj膮cemu si臋 niczego poczym spierdzieli艂 najdalej jak mu na to parkiet pozwoli艂 :?

EDIT2

A Melo? :? te偶 niby kozak, a Jeraldowi da艂 w morde jak nikt nie patrza艂, z typowej przyczajki i odrazu uciek艂, ma szcz臋艣cie 偶e gracz NYK nie dobieg艂 do niego, bo raczej 藕le by si臋 to dla niego sko艅czy艂o.

To Collins dosta艂 - przyjrzyj si臋 dok艂adnie powt贸rkom - ja za pierwsyzm razem te偶 my艣la艂em, 偶e to Jeffries wychaczy艂 ... Zreszt膮 tak wynika艂o z jego reakcji ... Ale to jednak Collins ... Zamroczy艂o go na chwil臋 i pad艂 na parkiet, ale wsta艂 p贸藕niej i pop臋dzi艂 w kierunku 艂awki Nuggets, ale tam rezerwowi ju偶 go odp臋dzili od Melo ...

KarSp

Przenioslem wszystko do jedego posta. Wyjasnij po co napisales 3 postw w przeciagu kilku minut jak wszystko to mogles zamiescic w jednym? Polecam uzywac opcji EDIT.

Odno艣nik do komentarza

Wow no i powtorka z rozrywki z Detroit.

Jak dla mnie to tak:

Po pierwsze, to sam faul nosil znamiona jak najbardziej nie sportowego, jednak o brutalnosci jako takiej mozna mowic jedynie w minimalnym stopniu. Podzielam zdanie Bodajze Szaka, ktory mowil, ze w zasadzie to Smith praktycznie jeszcze nie odbil sie od ziemi i zagrozenie dla zdrowia Smitha bylo minimalne.

Po drugie po cholere ten kurduplowaty Robinson w ogole zaczal sie rzucac skoro sam nie byl jako tako uczestnikiem samego faulu. Ponadto byl zawodinkiem chyba najbardziej rzucajacym sie z wszystkich. Mozna spokojnie uznac, ze on rozpetal to cale zdarzenie na taka skale.

I w koncu po trzecie rozbawilo mnie zachowanie Anthonyego. Znow podobnie do Szaka twierdze, ze odegral w tej calej aferze role nie zlego cwaniaczka, ale i tez tchorza. Sam wyprowadzil w zasadzie w ogole juz nie potrzebny cios, a potem wial nawet przed malutkim Robinsonem. pomyslal, a czemu by nie skorzystac w takim zamieszaniu i nie szczelic komus plombke :)

Co do wskazania nabardziej winnych. Sadze, ze najwieksze kary powinni poniesc Robinson i Carmelo. Robinson za rozdmuchanie z malego plomyka duzego ogniska, a Anthony za totalnie bezzasadne uderzenie Collinsa. Spodziewac sie mozna rowniez kary dla JR Smitha, ktory poszedl na wymiane ciosow z Robinsonem.

Inna sprawa, ze ten faul w ogole nie mial zadnego celu i byl wynikiem jedynie chyba frustracji.

Odno艣nik do komentarza

Ja pier*** tego Anthonego to bym chyba nawet za ca艂膮 jego dru偶yn膮 znalaz艂 :[, zrobi膰 taki podjazd i uciec , najwieksza pussy w ca艂ej histori nba :[ !!, Szkoda ,偶e Nate sie zatrzyma艂 jak go tam r臋cznikiem rzucili , te偶 kurfa , rzucaj膮 w niego czym艣 ,i nikt nie zareagowa艂 , no co za szkoda ,偶e Nate nie dopad艂 tego frajera Melo :[ Wrrr.Reputacje jako facet na bank ma stracon膮, niech tylko znowu zagraj膮 nicks z nuggets , gwarantuje ,偶e Melo ca艂y nie wyjdzie :[

Odno艣nik do komentarza

NO kurcze fakt Anthony nie popisal sie ta ucieczka.

Jednakze po czesci go rozumiem.

-WYmierzyl sprawiedliswosc Collinsowi ,ktory zacowal sie bardzo chamsko i powinen najbardziej dostac.

-Tez bym chyba nie chcial miec konuzji w taim momencie kariery (wiec po czesci mozna wytlumaczyc ucieczke)

-ON nieuciekal typowo pewni mi sie wydaje ale to wygladalo po troche jakby czekal na dolot ,ktoregos z Knicks zeby mu walnac jak tamten bedzie lecial.

Nie uspraiedliwiam tu Melo tylkko przedstawiam argumenty na jego obrone(kazdy go tylko atakuje ta to latwo :P )

Swoja droga Collins powinen miec najdluzsza zawieszke.

Odno艣nik do komentarza

Panowie co wy tak naje偶d偶acie na tego Melo, jasna sprawa, 偶e zachowa艂 si臋 fatalnie je艣li chodzi o spraw臋 honoru, samej b贸jki, ale przypominam tylko, 偶e to s膮 koszykarze, a nie bokserzy i tutaj nie dostaje si臋 punkt贸w, za jak najwi臋ksz膮 gracj臋 uderzenia przeciwnika, wi臋c jak dla mnie Melo zas艂uguje na kar臋, ale na pewno nie jak膮艣 super surow膮. A czy ten cios by艂 taki niespodziewany to te偶 nie mo偶emy powiedzie膰. Collins by艂 odwr贸cony twarz膮 do Anhony'ego, tyle 偶e tam sta艂 jaki艣 go艣膰 w garniaku. A moze wcze艣niej Collins wyzwa艂 Melo i za to dosta艂, tego nie wiemy.

Widz臋, 偶e wi臋kszo艣膰 os贸b rozpatruje to zachowanie Melo jako najgorsze, bo uderzy艂 i uciek艂, jasne 偶e to nie by艂o w艂a艣ciwe zachowanie, bo jak wali艂 to powinien sta膰 tam dalej i si臋 broni膰, tyle tylko, 偶e z tego by艂by tylko wi臋ksze dym i mo偶e Melo zda艂 sobie z tego spraw臋. A to 偶e uciek艂, nie jest jak pisa艂em wcze艣niej bokserem, tylko koszykarzem i w takim kryterium powinni艣my to rozpatrywa膰.

Wed艂ug mnie najwi臋ksz膮 win臋 ponosi, Collins, bo faulowa艂 w bardzo chamski spos贸b, i to 偶e Smith jeszcze nie by艂 w powietrzu i takie tam rzeczy nie ma 偶adengo znaczenia. Drugi g艂贸wny winowajca to Nate, ca艂y czas skaka艂 jak kogut, macha艂 r臋kami we wszystkie strony i ci膮gle co艣 krzycza艂 do Smitha i to tak naprawd臋 on sprowokowa艂 ca艂膮 b贸jke.

Jeszcze jedna sprawa co do Anthony'ego, uderzy艂 Collinsa i cofa艂 si臋 ty艂em, ca艂y czas by艂 odwr贸cony do Collinsa twarz膮, wi臋c mo偶e czeka艂 na odwet i by艂 gotowy do dalszej b贸jki, tyle tylko, 偶e nie chcia艂 偶eby to dzialo si臋 w tym najwi臋kszym t艂oku. Ale 偶aden z graczy NYK nie zdo艂a艂 do Melo dobiec bo wszyscy zostali w por臋 powstrzymani.

Odno艣nik do komentarza

Collins pope艂ni艂 "jedynie" flagranta ... Wi臋c w takim razie faul na G-Forcie sprzed paru tygodni, powinien zosta膰 tak偶e ukarany, czy偶 nie? Tam by艂o jeszcze gorzej, bo Wallace zosta艂 zaatakowany niezwykle niebezpiecznie podczas lotu z pi艂k膮, przez co z艂apa艂 kontuzje ... Nie pami臋tam ju偶 kto tam go faulowa艂 niestety, ale jako艣 surowej kary nie poni贸s艂 ... Albo "blok" Chandlera na LeBronie sprzed kilkunastu dni na kt贸ry s臋dziowie popatrzyli tak 艂agodnie ...

Nie, nie ... dla mnie najwi臋ksze kary powinni dosta膰 Nate i Melo - ten pierwszy za rozdmuchiwanie ca艂ego widowiska, a Anthony za to, 偶e kiedy wszystko ju偶 si臋 uspokoi艂o, wywo艂a艂 now膮 burz臋. Collins powinien dosta膰 co艣 w rodzaju tego co otrzyma艂 Bell za chamski faul na Bryancie w zesz艂orocznych playoffach ... Bo z pewno艣ci膮 takie zagrania powinny by膰 karane, ale bez przesady ... Faul a udzia艂 w bijatyce to dwie r贸偶ne p艂aszczyzny ...

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.