Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Ustawa Johnson-Reed Act nie była wymierzona przeciw Włochom ani mafii,tylko miała umocnić dominacje rasy Anglo-Saskiej i Nordyckiej w społeczeństwie amerykańskim.Czysta eugenika pod wpływem dzieła Madisona Granta,zresztą książka "The Passing of Great Race" spodobała się także Adolfowi Hitlerowi,który napisał entuzjastyczny list do Granta gdzie określił dzieło jako "swoją Biblie" .Na wypociny Granta powoływali się republikańscy orędownicy ustawy jak Senator Ellison DuRant Smith z Południowej Karoliny -cytat z jego przemówienia w senacie "Shut The Door": /quote/ "We must not get our ethnological distinctions mixed up with out anthropological distinctions. It is the breed of the dog in which I am interested. I would like for the Members of the Senate to read that book just recently published by Madison Grant, The Passing of a Great Race. Thank God we have in America perhaps the largest percentage of any country in the world of the pure, unadulterated Anglo-Saxon stock; certainly the greatest of any nation in the Nordic breed. It is for the preservation of that splendid stock that has characterized us that I would make this not an asylum for the oppressed of all countries, but a country to assimilate and perfect that splendid type of manhood that has made America the foremost Nation in her progress and in her power, and yet the youngest of all the nations. "

Nom. I swiatli demokraci byli w przytlaczajacej wiekszosci (tak jak i zli republikanie) na tak :)

No i utylitarnie patrzac na efekt ograniczylo to glownie imigracje wloska (patrzwnie na skutki szukajac przyczyny jest cool! serio!)

Wiele rzeczy należałoby zrobić najpierw, można zacząć od zaprzestania okradania globalnego południa w tym samym czasie przestać marnować żarcie i przestać zajadać się mięsem, później zreformować unię, na bieżąco transformować energetykę, itd

Ja tu o 5 milionach dzieci umierających z głodu rocznie, a Ty wyskakujesz z niejedzeniem mięsa?!! To są problemy tego samego kalibru?!

Pokaż mi jakieś dane na temat tych gwałtów na europejkach przez uchodźców, pokaż mi tych uchodzców którzy radykalizują Europejczyków.

Wytłumacz mi dlaczego w niemczech 1% migrantów (obcenej fali ) popełnia 40% przestępstw, dalczego najwięcej osób popełniających przestępstwa to Serbowie, Albańczycy, Kosowarzy i Marokańczycy którzy chcą się przecisnąć przez system. Powiedz mi dlaczego najwięcej przestępstw jest migrant-on-migrant, a nie wymierzonych w ludność lokalną.

Ja ze swoim strachem zacząłem walczyć odkąd przestałem zaglądać na kłamliwy euroislam.pl.

To, że mnóstwo przestępców przeciska się przez system, to też nie jest argument za tym, by ten system nadal trwał, a wręcz przeciwnie. Przecież ludzie którzy przybyli razem z falą emigracji organizowali zamachy w europie i radykalizowali europejskich muzułmanów, którzy są potomkami poprzedniej fali uchodźców.

Na kim mają popełniać przestępstwa uchodźcy zamknięci w obozach dla uchodźców? Nie rozumiem tego argumentu.

Nie mam w sobie na tyle samozaparcia, żeby zignorować zamachy, które już miały miejsce i żeby zapomnieć, kto je organizował. Nie mam w sobie tyle samozaparcia, żeby zignorować fakt, że w Europie Zachodniej są miejsca, gdzie rdzenni Europejczycy nie mają prawa wstępu, a policja boi się wejść. I nie jestem w stanie zignorować wielu innych rzeczy, które choć dotyczą mniejszości muzułmanów, to sprawiają, że boję się całej grupy.

Mówimy o milionach, z którymi nie radzi sobie Europa na miejscu w naszych granicach z powodu braku solidarności i nakręcanej nienawiści do "obcych" LUDZI.

Ale jakiej nienawiści? Dlaczego wiążesz strach z nienawiścią? Wysyłamy im pieniądze, bo ich nienawidzimy? Ludzie się w większości po prostu boją. To nie ma nic wspólnego z nienawiścią. 

Abstrahujac od clue tematu. Czemu ludzi oburza nazywanie chorego psychicznie czlowieka pierdolnietym? Przeciez to dokladnie to znaczy!

Myślę, że z tego samego powodu co oburza ludzi nazwanie człowieka nieheteronormatywnego pedałem.

moja kolezanke(antyfaszystke co ciekawe) w niemeczech trzej imigranci niemal zgwałcili i potem jak chciała to zgłosić to pojawiały się te problemy o których pisze january

W ten sposób tylko zaniżasz poziom dyskusji.Mam dosyć grubą skórę i trudno mnie sprowokować,dodatkowo nie mam pojęcia kim jest Krycha Pawłowicz i nawet nie jestem na tyle ciekawy żeby szukać informacji w Google. Pozdrawiam   

tylko tolerancyjni liberałowie są w stanie zawyżać poziom dyskusji a julekstep takim nie jest, więc musze przyznać, że dobrze mu napisałeś kolego. uszyjemy jakiś garnitur kiedys

A jesteś pewien bo ktoś z twoich dobrych znajomych był nakłaniany do niezglaszania przestępstwa czy tylko powtarzasz to co ktoś gdzieś usłyszał?

http://www.newsweek.pl/swiat/szwecja-policja-ukryla-przypadki-molestowania-kobiety-przez-imigrantow,artykuly,377101,1.html

Nie wysilaj się na epitety.W ten sposób tylko zaniżasz poziom dyskusji.Mam dosyć grubą skórę i trudno mnie sprowokować,dodatkowo nie mam pojęcia kim jest Krycha Pawłowicz i nawet nie jestem na tyle ciekawy żeby szukać informacji w Google. Pozdrawiam   

Jesteś w temacie "Polska scena polityczna w Internecie", nie wiesz kto to jest Krystyna Pawłowicz i jednocześnie zarzucasz interlokutorowi, że zaniża poziom dyskusji... Eh...

moja kolezanke(antyfaszystke co ciekawe) w niemeczech trzej imigranci niemal zgwałcili i potem jak chciała to zgłosić to pojawiały się te problemy o których pisze january

Moja znajoma w Niemczech kiedy chciała zgłosić molestowanie przez sprawców o rysach uchodźcy także natrafiła na takie same problemy.

Nie, to nie są 4 procenty.

Szwecja, 164 tysiące uchodźców przyjętych, 55 tysięcy dostało pozwolenie na pracę, do pracy poszły...494 osoby. Mniej niż 1%

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Mniej-niz-pol-procent-uchodzcow-znalazlo-prace-w-Szwecji-7405864.html

tylko tolerancyjni liberałowie są w stanie zawyżać poziom dyskusji a julekstep takim nie jest

jestem jedna z bardziej tolerancyjnych osob na forum btw.

P.S.Nie wysilaj się na epitety.W ten sposób tylko zaniżasz poziom dyskusji.

W celu zawyzenia poziomu i przywrocenia rownowagi w swiecie mogles skupic sie na wynikach glosowan ktore podalem (nie pasujacych do Twojej tezy) ;) Rowniez pozdrawiam! Edytowane przez julekstep

Nom. I swiatli demokraci byli w przytlaczajacej wiekszosci (tak jak i zli republikanie) na tak :smile:

Jeżeli ktoś zna historie USA tylko powierzchownie to operuje stereotypami typu "światli demokraci" i "źli republikanie".Trudno w jednym poście przedstawić komuś całą historie partii politycznych w USA,dlatego spróbuję Ci to wytłumaczyć w skrócie:  Partia Demokratyczna została założona przez Jeffersona i Madisona od początków partia reprezentowała interesy zacofanego południa i właścicieli niewolników.Takie samo stanowisko Demokraci mieli przededniu, w czasie Wojny Secesyjnej jak i po jej zakończeniu(Okres Rekonstrukcji) zawsze po stronie południa i zawsze popierali segregacje rasową,Z kolei na północy powstała postępowa, przeciwna niewolnictwu partia Aby Lincolna zwana Partią Republikańską.Ku Klux Klan powstał jako zbrojne ramie Partii Demokratycznej.W pierwszych dekadach 20 wieku Demokraci reprezentowali południe i byli filarem polityki segregacji rasowej.W latach prezydentury Hoovera Demokraci stracili pozycje na rzecz Republikanów,ale cały czas dominowali na południu. Przełom nastąpił po wybuchu Wielkiego Kryzysu i elekcji FDR Demokraci skręcili "na lewo" wprowadzając New Deal z elementami pro-socjalnej polityki,mimo wszystko dalej popierali segregacje rasową. Rozłam w partii Demokratycznej nastąpił w 1948 przy kampanii Trumana ,którego anty-segregacyjna polityka nie była mile widziana na południu i Truman musiał kandydować z ramienia 3partii tzw, Dixiecrats. Pomimo Trumana południe w dalszym ciągu pozostawało lojalne i głosowało  na Demokratów. Całkowita zmiana poglądów na południu nastąpiła dopiero po  podpisaniu przez LB Johnsona Civil Rights Act of 1964 ,wtedy przelała się czara goryczy i od tej pory południe popiera Republikanów.  

Jeżeli ktoś zna historie USA tylko powierzchownie to operuje stereotypami typu "światli demokraci" i "źli republikanie".Trudno w jednym poście przedstawić komuś całą historie partii politycznych w USA,dlatego spróbuję Ci to wytłumaczyć w skrócie:  Partia Demokratyczna została założona przez Jeffersona i Madisona od początków partia reprezentowała interesy zacofanego południa i właścicieli niewolników.Takie samo stanowisko Demokraci mieli przededniu, w czasie Wojny Secesyjnej jak i po jej zakończeniu(Okres Rekonstrukcji) zawsze po stronie południa i zawsze popierali segregacje rasową,Z kolei na północy powstała postępowa, przeciwna niewolnictwu partia Aby Lincolna zwana Partią Republikańską.Ku Klux Klan powstał jako zbrojne ramie Partii Demokratycznej.W pierwszych dekadach 20 wieku Demokraci reprezentowali południe i byli filarem polityki segregacji rasowej.W latach prezydentury Hoovera Demokraci stracili pozycje na rzecz Republikanów,ale cały czas dominowali na południu. Przełom nastąpił po wybuchu Wielkiego Kryzysu i elekcji FDR Demokraci skręcili "na lewo" wprowadzając New Deal z elementami pro-socjalnej polityki,mimo wszystko dalej popierali segregacje rasową. Rozłam w partii Demokratycznej nastąpił w 1948 przy kampanii Trumana ,którego anty-segregacyjna polityka nie była mile widziana na południu i Truman musiał kandydować z ramienia 3partii tzw, Dixiecrats. Pomimo Trumana południe w dalszym ciągu pozostawało lojalne i głosowało  na Demokratów. Całkowita zmiana poglądów na południu nastąpiła dopiero po  podpisaniu przez LB Johnsona Civil Rights Act of 1964 ,wtedy przelała się czara goryczy i od tej pory południe popiera Republikanów.  

To właśnie jest wersja historii według amerykańskiej lewicy. Zdajesz sobie sprawę jakim rasistą był Johnson? 

Ale dobrze julek podsumował, Demokraci zawsze byli i będą rasistami tylko polityczna potrzeba dyktuję w którą stronę ten rasizm kierować (kiedyś w stronę segragacji dziś w stronę affirmative action).

To właśnie jest wersja historii według amerykańskiej lewicy. Zdajesz sobie sprawę jakim rasistą był Johnson? 

Jasne ,że LBJ był rasistą. Podpisanie Civil Rights Act of 1964 to było wyrachowanie polityczne zresztą sam LBJ to potwierdził 

"I'll have those niggers voting Democratic for 200 years."

Mayor, dzięki za Act-y, nie znałem tematu, przyda mi się w dyskusjach z ludźmi widzącymi tylko piękne, demokratyczne, przyjacielskie USA i więcej nic.

Fluber, zawiodłem się, uważasz sankcje na Kubę za uzasadnione?

http://www.rp.pl/Polityka/171109965-ONZ-tradycyjnie-za-zniesieniem-sankcji-USA-na-Kube.html

Edytowane przez darkonza

To inaczej, jakie są argumenty za tym by dalej dusić biednych kubańczyków?

Gdyby UE nałożyła na nas embargo bo im się Kaczor-dyktator oraz jego reformy nie podobają to w zasadzie byłoby to samo

Przeciez sam wrzuciles linka przed chwila o atakach akustycznych na amerykanskich dyplomatow ktore zakonczyly sie trwala utrata sluchu i wstrzasami mozgu

Przeciez sam wrzuciles linka przed chwila o atakach akustycznych na amerykanskich dyplomatow ktore zakonczyly sie trwala utrata sluchu i wstrzasami mozgu

Nawet jeśli to prawdą (zupełnie w to nie wierzę bo to jakieś kretyństwo zupełnie bez sensu) to uważasz to za dobry powód by karać miliony kubańczyków?

No i co było powodem sankcji sprzed tych morderczych ataków dźwiękiem?

Jak polski agent zabije jakiegoś unijnego w akcji kontrwywiadu to już UE moze na nas nałożyć sankcje i będą uzasadnione?

Edytowane przez darkonza

No i dokładnie to dostał :smile:

Nie podejrzewam żebyś wierzył w to ,że politycy podejmują jakieś decyzje kierując się altruizmem czy dobrym sercem(akurat LBJ miał słabe serce).Zawsze jest cyniczne wyrachowanie i własny,lub partyjny interes.Johnson podpisał CR Act bodaj w lipcu ,gdyż  w listopadzie były wybory, które wygrał 486 do 52 ,był rasistą i pewnie chciał uchronić Amerykę przed pierwszym w historii żydowskim prezydentem.

Z twittera Cezarego Gmyza:

W 2016 roku odbyło się w Niemczech 466 demonstracji neonazistowskich

W 2016 roku odbyły się w Niemczech 223 koncerty muzyki neonazistów.

W 2016 roku w Niemczech prawicowi ekstremiści dokonali 23555 politycznie motywowanych czynów karalnych.

Od stycznia do czerwca 2017 w Niemczech dokonano 681 antysemickich czynów karalnych.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.