Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Sankcje na rosje kube czy irak nie wynikaja z wycinania drzew z powodu populacji kornika ale z realnych zagrozen. Nie widzisz roznicy?

A Ty dalej o korniku czy marszach a ja mówię o Sądach i przestrzeganiu prawa.

Są granice rozwiązywania spraw we własnym kraju, poza tym ja chyba inaczej postrzegam UE niż Ty. To jest nie coś tam daleko i nie mające na nic wpływu, tylko organizacja do której wstąpiliśmy i zgodziliśmy się przestrzegać ich zasady z którymi się zgadzamy. Także jest to rozwiązywanie spraw jak najbardziej w domu.

Gdyby wojsko rozstrzeliwało ludzi na ulicy to też byś powiedział, że to nasza wewnętrzna sprawa? Widocznie masz wyżej postawioną granicę wtrącania się a ja niżej i czy to sprawia, że jestem gorszy?

Sprawy polskie zalatwiamy w polsce a kwestie donosicielstwa sa w naszym kraju szczegolnie zle widziane. Psl to rozumie i wstrzymalo sie od glosu. Po tez to rozumie ale paru poslow po zrobilo idiotyczna samowolke.

Nie wiem czy tak źle, aktualnie wprowadza się nawet instytucję donosiciela i nikt nie protestuje :)

I bedzie mialo racje. 

I koniec dyskusji. Fluber stwierdził, że PiS ma racje. Dlaczego? Bo ma rację. Coś to mi przypomina, ale z pewnością nie dyskusję.

Hahahaha co za przewózka ely3, ty biedaku fluberze robaku, ja ely3 zaczynałem jako pyra na jeżycach a teraz latam do brukseli służbowo i nie czuje strachu, nie lękam się muzułmanów, a ty co dalej kazanie i pokuta co niedziele? Nawet mi cb nie żal

Poznań ostoja demokracji w tym antyludzkim klerykalnym państwie

No niestety muszę znac swoje miejsce w szeregu...

Co do poznania ostoi demokracji to przyznam ze zle sie czulem jak czytalem hasla z chyba przedwczoraj i okrzyki. Poznan wolny od ksenofobii. Precz z ksenofobia.

Rozumiem ze dla ludzi bojacych sie obcych kultur nie ma miejsca w poznaniu bo poznanska demokracja zamierza wyczyscic miasto z ludzi takich jak ja tak jak niemcy nazistowskie planowaly wyczyscic niemueckie miasta z zydow. Dlaczego takie hasla sa skierowane do ludzi takich jak ja? Przeciez moja ksenofobia nie objawia sie agresja tylko strachem. Dlaczego jestem dyskryminowany?

Religia to cos wiecej niz zasady. Przynajmniej ta ktora ja wyznaje ale to nue temat na te rozmowy. No ale dobrze ze dostrzegasz posobienstwa miedzy religia chrzescijanska a religia multikulti.

Religia to wiara. Wiara w Boga i jego zasady. W wielkim skrócie.

W którym miejscu dostrzegam podobieństwa między religią chrześcijańską a religią multikulti? Jest coś takiego?

Proszę po raz kolejny, nie wkładaj mi słów, których nie napisałem i nie prowadź na tej podstawie dyskusji, bo trochę wtedy rozmawiasz sam ze sobą :)

To co napisalem bylo wersja jaka przedstawi spoleczenstwu pis. I wiekszosc ja zaakceptuje. I bedzie mialo racje. Myslisz ze ile procent polakow srwierdzi ze komunistyczny kapus boni donosi na polske i glosuje za sankcjami ze wzgledu na dobro ojczyzny? Prosze. Dziwie sie ze Ty w to wierzysz. Drugi blad ue to napisanie w rezolucji oprocz praworzadnosci o ktorej wspominasz o marszu faszystow. Przeciez to spektakularny unijny samoboj. Nie sadzisz? "Ue uwaza polakow za faszystow". Przeciez to sie samo pisze.

Jak ktoś jest złośliwy i ma złe intencje to tak napisze.

Czepianie się szczegółów i przerabianie ich w takie hasła jak UE uważa Polaków za faszystów.

Meritum rzeczy jest za to zupełnie olewane.

A Ty dalej o korniku czy marszach a ja mówię o Sądach i przestrzeganiu prawa.

Są granice rozwiązywania spraw we własnym kraju, poza tym ja chyba inaczej postrzegam UE niż Ty. To jest nie coś tam daleko i nie mające na nic wpływu, tylko organizacja do której wstąpiliśmy i zgodziliśmy się przestrzegać ich zasady z którymi się zgadzamy. Także jest to rozwiązywanie spraw jak najbardziej w domu.

Gdyby wojsko rozstrzeliwało ludzi na ulicy to też byś powiedział, że to nasza wewnętrzna sprawa? Widocznie masz wyżej postawioną granicę wtrącania się a ja niżej i czy to sprawia, że jestem gorszy?

Nie wiem czy tak źle, aktualnie wprowadza się nawet instytucję donosiciela i nikt nie protestuje :)

I koniec dyskusji. Fluber stwierdził, że PiS ma racje. Dlaczego? Bo ma rację. Coś to mi przypomina, ale z pewnością nie dyskusję.

Ale to nie ja wpierdzielilem do jednego wora ( rezolucji ) sady trybunal marsz faszystow i kornika. To zrobila ue. To wlasnie ue osmieszyla sprawe sadow kornikiem i marszem a nie ja. Dlatego wrzucam to do jednego worka.

Po prostu inaczej rozumiemy niepodleglosc a inaczej uczestnictwo w jakiejs unii. Poza tym pod zarzut o lamanie praworzadnosci mozna wsadzic wszystko. To jest zbyt metne by to brac na powaznie. Pis nagial prawo przy tk ale nie czuje zeby nie mial do tego prawa. Co do reszty zarzutow, uznaje je za bezzasadne ( poza ustawami o krs i sn ale zostaly zawetowane wiec nie ma sprawy). Nie jestes gorszy. Ale jestes w mniejszosci. No i wola narodu jest ponad prawem a wlasciwie jest prawem.

Tu nie chodzi o to ze pis ma racje. Wszystkie partie wiedza jak u nas jest traktowane donosicielstwo. Wszystkie byly przeciw glosowaniu za sankcjami. Nawet po. Bo po wiedziala jak to zostanie odebrane. A mimo to czesc sie wylamala i za pare dni po pewnie im dopierdzieli jakas kare porzadkowa. Dlaczego?

Religia to wiara. Wiara w Boga i jego zasady. W wielkim skrócie.

W którym miejscu dostrzegam podobieństwa między religią chrześcijańską a religią multikulti? Jest coś takiego?

Proszę po raz kolejny, nie wkładaj mi słów, których nie napisałem i nie prowadź na tej podstawie dyskusji, bo trochę wtedy rozmawiasz sam ze sobą :)

Jak ktoś jest złośliwy i ma złe intencje to tak napisze.

Czepianie się szczegółów i przerabianie ich w takie hasła jak UE uważa Polaków za faszystów.

Meritum rzeczy jest za to zupełnie olewane.

W tym ze sa jakies zasady a jak jestes przeciwko to jestes zly. To Ty porownalea szantaz emocjonalny ideologii multikulti do religii a nie ja. Co zatem miales na mysli?

Albo jak ktos ma dobre intencje i uwaza ze mozna zrobic wszystlo w imie tych dibrych intencji.

Na przyklad po donosi bo ma dobre intencje odsunac pis od wladzy i rzadzic samemu.bo uwaza ze tak bedzie dla polski najlepiej nawet jezeli polacy na tym ucierpia.

A pis przedstawia jednostronny obraz w publicznych mediach bo ma dobre intencje utrzynac wladze bo uwaza ze tak bedzie dla polski najlepiej.

Czy nie jest tak? Czy samodzielnie doszedles do innych wnioskow?

Nie chodzi mi o Polaków i obowiązek wizowy (zresztą prawdopodobnie dawno już zniesiony zgodnie z obietnicą DT).Bardziej chodzi mi o politykę imigracyjną US skierowaną przeciwko Słowianom,która wynikała z rasistowskiej ideologii .Nie wiem na ile znasz historie US,ale w 1924 roku republikański prezydent Calvin Coolidge podpisał Johnson-Reed Act (obydwaj R),który z pobudek rasistowskich ograniczał imigracje z krajów wschodnioeuropejskich.Prawo to obowiązywało dosyć długo,gdyż dopiero demokrata Lyndon Johnson w 1965 podpisał Hart-Celler Act (obydwaj D),który to akt zniósł dyskryminacje Słowian jako podludzi- wybrakowanej odmiany białego człowieka.Nam się może wydawać ,że skoro mamy biały kolor skóry to jesteśmy częścią uprzywilejowanej grupy etnicznej,niestety dla większości "prawdziwych Białych" jesteśmy najmniej wartościową odmianą białej rasy.Polecam lekturę dzieła Madisona Granta "Passing of Great Race",lub dokumentu wydanego przez Sons of Confederate Veterans :"Anglo-Saxon supremacy over other European whites" Edit/ Zapomniałem jeszcze napisać ,że: KKK ,Neokonfederaci,i inne tego typu organizacje mają wpisany w statut Anti-Catholicism,czyli wyznawana religia nas wyklucza z tego "szlachetnego towarzystwa"

Z tego co widze to ta "dobra" ustawa miala wieksze procentowe poparcie u republikanow akurat :D

I to dosc mocno.

aha - widze tez, ze przy pierwszej "zlej" ustawie demokraci glosowali na tak praktycznie tak samo ochoczo jak republikanie (a sama ustawa byla wymierzoba glownie we - nomen omen - Wlochow: mafia, prohibicja te klimaty)

#wcnnniepowiedzieli! #oszukalimnie!

P.S - jeszcze ten nawias o obietnicy Trumpa smieszny. Wiesz, ze Obama obiecywal to samo (nie chce mi sie sprawdzac, ale obstawiam ze Clinton i Bushe tez)? Sorry ziom, ale jestes "demokratyczna" odpowiedzia na Kryche Pawlowicz piszaca - przy okazji wizyty Trumpa - o tym, ze w koncu przyjechali alianci (lol)

Edytowane przez julekstep

czyżbyś @fluber sugerował, że szczytem szczęścia dla PISu będzie nałożenie na Polskę sankcji ? Może w ogóle PIS do tego] właśnie dązy, sądząc ze w ten sposób wykreuje Unię jako wroga i natłucze na tym słupki, bo Polakom masowo udzieli się paranoja bycia oblężoną twierdzą i skupią się pod światłym przywództwem PISu ?

przypomina to nieco działania komuchów w 80s. brakuje tylko odważnego, który by zacytował klasyka i wypalił "rząd się wyżywi". Ale nie tracę nadziei, że któryś się nie opanuje albo powie to z beztroską pewnością, ze ciemnogród jest tak  urobiony i skołowany, że teraz można najgrubsze teksty sadzić i towarzystwo będzie się piętami po d... biło ze szczęścia.

"pani Grafin von Thun und Hochenstein"

poszukaj kariery w TVP. chyba ze masz urodę radiową. Chociaż... patrząc na Rachonia, Holecką czy aż epatującego zimnym złem Adamczyka, to akurat nie musi być przeszkoda, a może nawet jest to zaleta uwiarygodniająca w oczach elektoratu.

to właśnie TVP uporczywie, cynicznie, powtarza pełne nazwisko europosłanki, które brzmi z niemiecka, aby w oczach prostaczków zrobić z niej Niemkę, a moze nawet Helgę czy Lili Marlenę. Jest o tyle komiczne i obliczone na głupotę odbiorców, ponieważ, z tego co się orientuję, pani Thun nie ma z Niemcami nic wspolnego nawet na poziomie nazwiska.

A nawet gdyby miała, byłoby to działanie równie niepoważne i obraźliwe dla widza, nawet PISowskiego, bo szczujące na człowieka.

I ty jedną ręką piszesz, ze PIS "nie ma powodu, by miec ból d...", a drugą zasuwasz z tą "Grafin Hochenzollern", co sugeruje, że ten ból PIS nie tylko ma, ale ma w takim stopniu, ze ty go osobiście odczuwasz.

Ile mozna rżnąć głupa i wmawiać ludziom, ze "uwzięli się na nas" ? Ameryka zaniepokojona destablizacją państwa prawa w Polsce,  Komisja Wenecka, przez PIS zwleczona, wydaje miażdzący werdykt ws. TK, UE wdraża art. 7 z groźbą sankcji, Francuski prezydent w ogole Polskę omija i mówi, że z krajem rządzonym przez zamordystów nie zamierza się kontaktować, Amnesty International, Dziennikarze bez Granic, liczne stowarzyszenia prawnicze z całego świata wydają komunikaty potępiające to, co się w Polsce dzieje.

Nic to. Wszyscy się mylą. PIS ma rację. Reszta jest urobiona przez PO i Gazetę Wyborczą za pieniądze miliarderów-złośliwców.

czy PISowska ludzkośc nie widzi śmieszności w tej retoryce ? Postawa : nie oddamy nawet guzika, nie ma w historii najlepszych tradycji. PIS nie mówi : przepraszam, nie cofa się, zupełnie jak armia hitlerowska w czasie wojny. Nie robi tego, bo taki sobie wychowała elektorat : buńczucznych januszów i grażynki, którzy karmieni takimi wzorcami oczekuja prędzej rozbicia sobie łba na murze niż rezygnacji z czegokolwiek, z już zwłaszcza ustąpienia przed Unią.

PIS cały czas opowiada bajkę pt : MY kontra Unia, czyli stawia siebie poza Unią. Bo Unia to ONI. Wrogowie NASI. A my to Polska. Unia jest wroga Polsce. 

Nawet Andrzej czy Krysia, którzy są ciut obok, ale dociera do nich jazgot i są na niego podatni, jak gros członków społecznego stada, mają być "przeciw Polsce" ? Przecież flaga, Leć Adam leć !, orzeł, opowieści o ojcach, dziadach i sztandarach, o bohaterach i ofiarach, piłkarze ćwiercfinał na Euro, papież z kremówką, no jak teraz można być z Unią przeciw Polsce ?

żadna władza po 45 roku Polaków nie miała za taką ciemną masę plastyczną do ubicia chamską propagandą dla smarkaczy, jak PIS. SLD, PO, nawet te AWSy i aroganckie Mumie Wolności nie miały takiej pogardy dla Polaków.

ja się z w tym szczegole z PISem zgadzam, bo też uważam, ze Polskę zamieszkują w dominującej większości ludzie lotni jak furmanka, którzy mają smykałkę do wielu rzeczy, są niekiedy wykształceni, czy oczytani w guglu, ale generalnie jak przychodzi do samodzielnego myślenia, to okazują się zupełnie  niegramotni. Wciska się im kit metodą na wnuczka, a oni to kupują, jak stara z alzhaimerem, albo młoda ze słuchawkami na uszach. Nieważne, dlaczego dają się rolować : z braku swiadomosci, z nadmiaru emocji, z niedostatku chłodnej refleksji. Grunt, ze jest to zadanie niekonieznie trudne dla podejmującego się. Warunkiem jest niezmierzony tupet i bezwstyd, ewentualnie podobieństwo genetyczne.

Poza tym, mit o Polaku nieuleczalnym indywidualiście sprawdza się wtedy, kiedy taki Polak jest w Unii i wymyśla sobie,ze będzie sam przeciw wszystkim. Jak przychodzi szarpać się z Francuzami, Niemcami, HOlendrami, to gotów z czapką na armatę biec.

Ale jak ci Polacy zostają sami ze sobą, to wtedy okazuje się, ze są społeczeństwem, w którym poziom konformizmu wyłączającego myślenie i odwagę posiadania własnych poglądów wbrew zbiorowości, jest gigantyczny. Polak w Polsce jest bezmyślnym członkiem bezmyślnego stada. 

ja to wiem i PIS też to wie. Korumpuje tych biedaków upokarzającą jałmużną, szantażuje ich patriotyzmem i "Polską" co drugie słowo,

dopieszcza ich żenujące przesądy i gusta przy okazji narzucając stertę następnych od siebie. 

Jesli więc sugerujesz, że PISowi ta unijna akcja mozę przysporzyć poparcia, to możesz mieć racje.

Tyle, ze skoro większość idzie jak baran pod nóz, to mniejszośc ma obowiązek wykazać się zdrowym rozsądkiem. Unia to POlska, Polska to Unia. Rodzina. Polska się  do niej zapisała, dostaje kasę z rodzinnej skarbony, ale w zamian musi podlegać kontroli ze strony reszty rodziny, bo jak u niej jest źle, to cała familija na tym mozę stracić. No i : jakieś zasady obowiązują. Jeśli jest w tej rodzinie przemoc, faszyzm i chuliganeria polityczna, to reszta rodziny ma prawo o tym rozmawiać i nawet podejmować odpowiednie działania przywracające otumanionych krewnych do przytomności.

w badaniach ciągle jednak 80 % popiera członkostwo Polski w UE, więc PIS musi mieć jakiś ból d..., bo niby Polak patriota gupieje na odgłos "Polske bijo !" i nie docieka, czy to z tego powodu, ze Polska jemu samemu do tyłka się dobiera, ot - staje w gotowości, ale jednoczesnie : spytaj go o tę Unię, co POlske bije, a powie, ze kocha pasjami.

jak dla mnie : same old song, czyli Polacy są politycznie nierozgarnięci. dla mnie UNia jest ważniejsza niż polska niepodległość, wolę być mieszkańcem unijnego landu niż wolnego państwa Polska. Uważam ze PIS szkodzi Polsce i jeśli UE wzywa, by się cofnął, to powinien się cofnąć, a jak nie, to akceptuję sankcje, bo nie uważam aby były one wymierzone celowo we mnie, rozumiem że nie ma innej metody, żeby ujarzmić chama zbuntowanego. 

a PISowiec ? PISowi kibicuje w walce z Unią, którą to Unię jednocześnie kocha, i to nieprofesjonalnie. Typowa polska schiza.

CO grozi zupełnym pomieszaniem klepek 80 % narodu. Typowa mętna woda, w której ryby łowią szemrani wędkarze. I dlatego należy uważać na faszystów, czy narodowców/wszechpolaków, jak zwał tak zwał, dla mnie to jest ta sama ideologia, czyli wszystko co nie pasuje do sztywnego schematu - zaorać, powiesić, wygnać, zglanować, odebrać równe prawa, whatever - byle zdeptać.

Dlatego pewnie PIS nie odcina się od Marszów i pochodów, po których przejściu można zastęknić za komunistycznymi pochodami 1 maja. Tam było pokojowo, radośnie i miło. Tutaj jest niepokojąco, ponuro i bandycko. A tam ludzie często chodzili, bo musieli. Tutaj chodzą bo chca. Wychodzi na to, ze uczestnicy pochodów 1 maja lepiej się bawili i czcili święto z przymusu niż uczestnicy Marszów Niepodległości bawią się i czczą z dobrej, hehe, woli. Takie paradoksy historia produkuje.

PO tym wstępie, krótko napiszę, ze posłowie PO, którzy głosowali za wdrożeniem art 7 przeciw Polsce wykazali się patriotyzmem. Kapuś Boni też. Zrehabilitował się za swoje donosicielstwo za komuny, chociaż... cholera go wie, czy nie donosił wtedy na jakiegoś dzisiejszego zapiekłego PISowca, który popiera bicie ludzi z KODu, skakaniem Niemcom po głowie albo zakaz aborcji dla zgwałconych nastolatek. Nie zdziwiłbym się. Zatem, pozostawiam furtkę dla wariantu, w którym Boni donosił na łobuza, którego należało posadzić, jak nie za Solidarnosć, to za przyszłe bezcenbstwa, zeby odsiedział awansem.

A "Lalkę" cytowałem nie dlatego, ze uważam ją  za "atrakcyjną" [chociaż możliwe,że tak jest], ale dlatego,ze opisuje ludzkie przywary w sposób bardzo adekwatny i łatwy do zrozumienia przez odbiorców, nawet tych którzy generalnie metafory i porównania przyjmują z ociąganiem.

"zagrozenie polskich kobiet ze strony uchodzcow pokazuja badania dotyczace kobiet w Szwecji"

a dlaczego w Polsce miałyby się te badania potwierdzić ? czy potwierdziły się np. w Szkocji ? Albo w Grecji lub Wenecji ?

wyobrażasz sobie poważną debatę np w Niemczech czy Wielkiej Brytanii, na której wstaje jakiś klient i powiada : zabrońmy przyjeżdzać do nas Polakom, bo według badań prokurują oni w swoim kraju najwięcej wypadków śmiertelnych na drogach, więc jak się u nas

zaczną panoszyć, to zabraknie nam worków foliowych na zwłoki naszych bogobojnych obywateli ?

przecież taki gośc przez następne 10 lat chodziłby z torbą na głowie, jako wyrazem zawstydzenia.

Poza tym, z tego co się orientuję,w  Szwecji statystyki gwałtow czy molestowania seksualnego są zawyżone względem innych państw, z powodu znacznie rozszerzonej definicji tego czy jest "gwałt". Jesli wylączyć te rozszerzenia, to liczba/wskaźniki gwałtów w Szwecji są na poziomie średniej europejskiej. Innymi słowy : nawet jeśli w Szwecji statystyki gwałtów wyrabia w pocie czoła szwedzki Arab, to gwałci tyle samo, co polski Patriota.

I nie wiem, czy na korzyśc polskiego Patrioty policzyć, ze gwałci w zwierzęcym pijackim upojeniu zołądkową gorzką, a na minus dla Araba szwedzkiego, że on zwykle jest trzeźwy jak gwizdek, bo muzułmanie wódki nie praktykują. Ofiarom zapewne wsio rawno.

Edytowane przez vasquez

Ue nie nalozy sankcji na polske. Przynajmniej nie za to co sie dzieje teraz. Wegry juz zapowiedzialy weto ( a polska zapowiedziala weto w tej samej sprawie jesli chodzi o wegry). Pis to wie dlatego ma to w dupie.

Pisalem pelne nazwisko pani rozy sugerujac co z tego zrobi tvp i jak to zostanie odebrane przez ludzi o lotnosci furmanki. Ciesze sie ze dostrzegasz ze pis na tym zyska. To wlasnie probowalem.powiedziec w sprawue debaty.

Pis nie organizowal marszu. Jest dla.nacjonalistow wrogiem bo uwazaja oni ze pis jest sterowany przez zydow. Wrzucenie marszu do rezolucji i powiazanie jej z pisem jest glupie i nieodpowiedzialne ze strony ue i tylko umacnia pis.

Co do uchodzcow pis ich nie przyjmuje bo wiekszosc polakow tego nie chce. To co my tu piszemy to tylko sztuka dla sztuki. Nie sadze by pus kierowal sie czymkolwiek innym w tej sprawie niz poparciem obywateli.

Edytowane przez fluber

"UE nie nalozy sankcji"

no to obetnie Polsce kasę w inny sposób.

"pisalem pelne nazwisko sugerujac jak to zostanie odebrane"

rozbrajające :]

"PIS jest wrogiem dla nacjonalistow"

i dlatego nadzorowana przez PIS policja nie reaguje na przemoc ze strony faszystów wobec 

antyfaszystow, a prezes, prezydent, minister MSWiA chwalą się "postawami patriotycznymi"

marszowiczów.

to typowa akcja PIS : co dobre, to MY ! co złe, to ONI ! tym razem Unia nie dała się nabrać.

Idzie ten faszyzm na konto PISu.

why ? bo o tym, ze w Polsce rosną nastroje ksenofobiczne, szownistyczne i wrogie wobec wszelkich
innych/obcych Zachód dostrzega od 2 lat i w prasie zachodniej pisano o tym wiele razy.

Marsz z Sieg Heil, Biała Rasą i całą resztą tylko to piękną klamrą spiął. PIS zbiera owoce swojego

przyzwolenia na to,by faszyści, narodowcy, kibole, wszelka chuliganeria okładajaca się flagami polskimi, czczącza

"zołnierzy wyklętych" i manifestująca swoją wersję "patriotyzmu" mogła w tym kraju pełnić rolę 

strażników czystości rasy i moralnosci publicznej, jak te straże skinowskie z nadania Jobbiku na Węgrzech.

PIS rzucił patyk leżący pod nogami, ale nie kapnął się, zę to był bumerang i teraz dostał nim prosto w nos.

A to się tylko dołożyło do już zaczętych spraw gmerania przy TK, sądach, zawłaszczenia mediów publ. pod

propagandę.

Teraz zaczynają przerabiać ordynację wyborczą. Ponoć na poziomie orientacji w temacie "małego Kazia". Klasyka

gatunku. Pisałem, ze tak będzie już kilka m-cy temu. Jak [nie]miło mieć rację.

"PIS nie przyjmie uchodzcow bo wiekszosc Polakow nie chce"

lista tego czego "większość Polaków nie chce" jest nieskończona.

a władza swiatła tym się rózni od władzy ciemnej, ze czasami nie słucha większości, lecz podejmuje decyzje z myślą

o przyszłości, którą rozpoznaje lepiej niż większość, która z natury nie ma do tego głowy.

"zdradzisz nam co jest brakujacym klockiem układanki"

klockiem, powiadasz... 

Edytowane przez vasquez

Pytasz o jakies rzeczy (odnosnie danych ktore sam podales lol)

Pytałem jak już o dane podane w fachowym piśmie dorzeczy:)

Tak jeszcze patrząc na link który zapodał @Lorak widzę, że bez sensu komentowałem bzdurny link.

W pdfie z danymi z Niemiec (do września 2017r) widzimy, że nie było 1.2mln mogących rozpocząć pracę ludzi tylko 615 tyś (a z tej liczby nie wiemy ilu było pełnoletnich) na koniec 2016 r. Są informację o 84 tyś ludzi którzy podjęli pracę w niepełnym wymiarze w 2017 i o wzrostach w poprzednich latach (chyba, że coś cholernie mi się myli).

Jestem ciekaw czy na podstawie tego dokumentu (jeśli przynajmniej te informacje nie zostały przeze mnie popieprzone w tłumaczeniu) mogę stwierdzić, że jednak Ci ludzie może nie są tak leniwi jak większość z was uważa, czy może jakby to stwierdził @january jest to lewicowa propaganda?

Czyli biorąc pod uwagę dane podane przez loraka pracę w niemczech podjęło okolo 4 procent uchodzcow. To jest bardzo niewiele. A wiekszosc z nich to mezczyzni ktorzy zaraz sprowadza zone i dzieci ktorzy tez przeciez pracowac nie beda.

Nie, to nie są 4 procenty.

Jezeli ja nie glosowalem na sld to czy mozna uznac ze nie przylozylem do tego reki? Czy jezeli moj kraj wysyla miliony zlotych na pomoc humanitarna dla muzulmanow na miejscu, czt jezeli ja wspieram organizacje charytatywne ktore sie tym zajmuja to mozna uznac ze nie wypinam sie na biednych uchodzcow tylko popieram inna forme pomocy?

ale problem nie jest to, że Polska czy cała Europa (o USA nie wspominając), nie pomaga w Libanie (gdzie jest 1.25 mln uchodźców na 6 mln obywateli), w Jordanii gdzie jest tyle samo na 10 mln obywateli czy Turcji gdzie jest +3mln uchodźców na 80 mln obywateli. (choć pewnie i tak pomoc która tam trafia jest za mała).

Mówimy o milionach, z którymi nie radzi sobie Europa na miejscu w naszych granicach z powodu braku solidarności i nakręcanej nienawiści do "obcych" LUDZI.

Czy nie uwazasz ze w pierwszej kolejnosci nalezaloby sprowadzac glodujace dzieci ktorych rocznie ginie 5 milionow niz dawac zasilki zdrowym mlodym chlopom?

Wiele rzeczy należałoby zrobić najpierw, można zacząć od zaprzestania okradania globalnego południa w tym samym czasie przestać marnować żarcie i przestać zajadać się mięsem, później zreformować unię, na bieżąco transformować energetykę, itd

Dlaczego chcesz zebysmy byli.bohaterami? Przeciez to nie tylko zamachy popatrz na liczbe gwaltow na europejkach, popatrz na statystyki przestepstw, popatrz na liczbe zradykalizowanych przez uchodzcow europejczykow. Dlaczego mamy ponosic taka ofiare? W imie czego mamy byc bohaterami? W imie czego mamy byc szantazowani zdjeciami utopionych dzieci? W imie ideologii multilulti? W imie lewicowych wyrzutow sumienia po arabskiej wiosnie? Jakim prawem mozna nas obrazac i karac tylko dlatego ze sie czegos boimy?

Pokaż mi jakieś dane na temat tych gwałtów na europejkach przez uchodźców, pokaż mi tych uchodzców którzy radykalizują Europejczyków.

Wytłumacz mi dlaczego w niemczech 1% migrantów (obcenej fali ) popełnia 40% przestępstw, dalczego najwięcej osób popełniających przestępstwa to Serbowie, Albańczycy, Kosowarzy i Marokańczycy którzy chcą się przecisnąć przez system. Powiedz mi dlaczego najwięcej przestępstw jest migrant-on-migrant, a nie wymierzonych w ludność lokalną.

Ja ze swoim strachem zacząłem walczyć odkąd przestałem zaglądać na kłamliwy euroislam.pl.

Cichy, weź nie rób siary

sorry, ale dlaczego jakieś kłamliwe bzdury na podstawie statystyk wziętych z dupy mają sobie wisieć na forum, a próba skomentowania tego ma być siarą?

przy okazji - Piotr Szczesny doczekal sie tablicy pamieci w miejscu swego heroicznego wyczynu! :grin:

HGW jest szybka, zajęło jej to jakies 5 lat i 50 tyg mniej niż z J.Brzeska.

możecie mnie poprawić, ale wygnaniec użył określenia "antyfaszysto" w znaczeniu pejoratywnym?

To pewnio to samo co vasquie piszacy o "patriotach".

Jesli faktycznie uwaza to za cos zlego to slabo, ale jesli po prostu uznac ze antifa ma tyle wspolnego z antyfaszyzmem co taki onr z patriotyzmem to w sumie ciezko mi (z perspektywy centrowca nie lubiacego skrajnosci) sie nie zgodzic.

tego Szczęsnego trafnie podsumował Stanowski, po czym rozpętało się piekło ;]

https://twitter.com/K_Stanowski/status/931215997910110210

Abstrahujac od clue tematu. Czemu ludzi oburza nazywanie chorego psychicznie czlowieka pierdolnietym? Przeciez to dokladnie to znaczy!

#psychologiaodpowiedzialnaza57procentzlanaswiecie #flubiprzylozylesdotegopalectakjakdokryzysuimigracyjnego #dlugiehasztagiuberalles #bycjakvasquez

Edytowane przez julekstep

Z tego co widze to ta "dobra" ustawa miala wieksze procentowe poparcie u republikanow akurat :grin:

I to dosc mocno.

aha - widze tez, ze przy pierwszej "zlej" ustawie demokraci glosowali na tak praktycznie tak samo ochoczo jak republikanie (a sama ustawa byla wymierzoba glownie we - nomen omen - Wlochow: mafia, prohibicja te klimaty)

#wcnnniepowiedzieli! #oszukalimnie!

P.S - jeszcze ten nawias o obietnicy Trumpa smieszny. Wiesz, ze Obama obiecywal to samo (nie chce mi sie sprawdzac, ale obstawiam ze Clinton i Bushe tez)? Sorry ziom, ale jestes "demokratyczna" odpowiedzia na Kryche Pawlowicz piszaca - przy okazji wizyty Trumpa - o tym, ze w koncu przyjechali alianci (lol) 

Ustawa Johnson-Reed Act nie była wymierzona przeciw Włochom ani mafii,tylko miała umocnić dominacje rasy Anglo-Saskiej i Nordyckiej w społeczeństwie amerykańskim.Czysta eugenika pod wpływem dzieła Madisona Granta,zresztą książka "The Passing of Great Race" spodobała się także Adolfowi Hitlerowi,który napisał entuzjastyczny list do Granta gdzie określił dzieło jako "swoją Biblie" .Na wypociny  Granta powoływali się republikańscy orędownicy ustawy jak Senator Ellison DuRant Smith z Południowej Karoliny -cytat z jego przemówienia w senacie "Shut The Door": /quote/ "We must not get our ethnological distinctions mixed up with out anthropological distinctions. It is the breed of the dog in which I am interested. I would like for the Members of the Senate to read that book just recently published by Madison Grant, The Passing of a Great Race. Thank God we have in America perhaps the largest percentage of any country in the world of the pure, unadulterated Anglo-Saxon stock; certainly the greatest of any nation in the Nordic breed. It is for the preservation of that splendid stock that has characterized us that I would make this not an asylum for the oppressed of all countries, but a country to assimilate and perfect that splendid type of manhood that has made America the foremost Nation in her progress and in her power, and yet the youngest of all the nations. "     Edit/  P.S.Nie wysilaj się na epitety.W ten sposób tylko zaniżasz poziom dyskusji.Mam dosyć grubą skórę i trudno mnie sprowokować,dodatkowo nie mam pojęcia kim jest Krycha Pawłowicz i nawet nie jestem na tyle ciekawy żeby szukać informacji w Google. Pozdrawiam   

Edytowane przez mayor

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.