Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego sądzicie, że opieram się na doniesieniach GW, której nie czytam?

Cebulaku powyżej nie bełkocze, używam poprawnej polszczyzny z którą większość użytkowników nie ma problemu. Zasadniczo nie zgadzają się ze mną, ale skoro toczymy dyskusję to nie jest to bełkot

tylko zrozumiały dla średnio inteligentnego Polaka tekst.

możecie mnie poprawić, ale wygnaniec użył określenia "antyfaszysto" w znaczeniu pejoratywnym?

bo w GW bylo nagranie, reszta to przekaz slowny - ktory w 2017 jest, delikatnie mowiac, malo wiarygodny.

Ba jak przeczytalem co piszesz o paleniu wlosow i jak zobaczylem identyczne naglowki to oczyma duszy widzialem trzech grubych lysoli trzymajacych i przypalajacych wlosy biednej niewiascie. Juz czytajac same artykuly widze, ze to kwestia rzuconej racy (dalej slabe, ale waga czynu spada jednak mocno).

Przekazem slownym mozna manipulowac bardziej niz nagraniami :(

Edytowane przez julekstep

Dlaczego chcesz zebysmy byli.bohaterami? Przeciez to nie tylko zamachy popatrz na liczbe gwaltow na europejkach, popatrz na statystyki przestepstw, popatrz na liczbe zradykalizowanych przez uchodzcow europejczykow. Dlaczego mamy ponosic taka ofiare? W imie czego mamy byc bohaterami? W imie czego mamy byc szantazowani zdjeciami utopionych dzieci? W imie ideologii multilulti? W imie lewicowych wyrzutow sumienia po arabskiej wiosnie? Jakim prawem mozna nas obrazac i karac tylko dlatego ze sie czegos boimy?

W imię Boga.

Kultura szacunku wobec kobiet jest u nas dosc silnie zakorzeniona.

Raczej nie bardzo. Oczywiście jakieś tam poczucie szarmanckości niemniej w miejscu pracy czy restauracjach kobiety sa narażone na wiele chamskich tekstów. Na bardzo nachalny podryw i bardzo dużo seksistowskich tekstów. Mężczyźni w Polsce bardzo często przekraczają granice

Zresztą jakby nie spojrzeć - jakoś polskie kobiety bardzo często wychodzą za mąż za obcokrajowców. A polscy mężczyźni mają bardzo średnią albo wręcz niską opinię wśród kobiet zagranicą

. Mamy w porownaniu do zachodu male nierownosci placowe kobiet i mezczyzn, bezrobocie wsrod kobiet nizsze niz mezczyzn i zdecydowanie mniej przypadkow przemocy seksualnej wobec kobiet.

A możesz podać źródło tego faktu? Bo dane statystyczne temu przeczą

U nas jest całkiem spora dziura między zatrudnieniem kobiet a mężczyzn . Większa nawet niż w krajach południowych

A tak przy okazji Fluber mam do Ciebie dwa dodatkowe pytanie

1 - Czy nadal uważasz, że Ziobro bez KRS nie może ani odwołać ani powołać nowych prezesów sądów? Tak z ciekawości nowy prezes sądu w Suwałkach praktycznie od razu anulował wyrok uniewinniający członków KODu i skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia

2 - Twój strach przed Arabami dotyczy wszystkich bez wyjątku czy tylko uchodźców?Czy jesli wejdzie do restauracji i zobaczysz muzułmanów pijących kawę to uciekniesz ze strachu? Bo nie chciałbym ci burzyć poczucia bezpieczeństwa ale zdajesz sobie sprawę ,że codziennie polska granicę przekraczają muzułmanie. Bardzo często latam służbowo do Brukseli i w samolotach lecących do Polski średnio 10% pasażerów to muzułmanie czasem kobiety w tych burkach( ale tylko zasłonięte włosy). Ich się tez boisz ?

Bo dla mnie to jest irracjonalne skoro większość zamachowców to ludzie urodzeni w Europie to czemu sie boisz akurat uchodźców?

Raczej nie bardzo. Oczywiście jakieś tam poczucie szarmanckości niemniej w miejscu pracy czy restauracjach kobiety sa narażone na wiele chamskich tekstów. Na bardzo nachalny podryw i bardzo dużo seksistowskich tekstów. Mężczyźni w Polsce bardzo często przekraczają granice

Zresztą jakby nie spojrzeć - jakoś polskie kobiety bardzo często wychodzą za mąż za obcokrajowców. A polscy mężczyźni mają bardzo średnią albo wręcz niską opinię wśród kobiet zagranicą

Tak, to prawda, nachalny podryw rzeczywiście jest w Polsce normą. Wynika trochę z braku kultury, trochę z braku wychowania, bywa bardzo uciążliwy, ale moim zdaniem nie jest to molestowanie. 

Daleko jest od bycia mniej szarmanckim do bycia seksistą. Stereotypowa opinia rzeczywiście jest dla polskich mężczyzn krzywdząca.

A możesz podać źródło tego faktu? Bo dane statystyczne temu przeczą

U nas jest całkiem spora dziura między zatrudnieniem kobiet a mężczyzn . Większa nawet niż w krajach południowych

No niby to są dane Eurostatu:

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/praca/sytuacja-kobiet-na-rynku-pracy/5z5c5g8

A dziura między zatrudnieniem oczywiście jest, bo mniej kobiet niż mężczyzn odczuwa potrzebę zatrudnienia i woli realizować się w domu. Natomiast samo bezrobocie wśród kobiet jest niższe.

1 - Czy nadal uważasz, że Ziobro bez KRS nie może ani odwołać ani powołać nowych prezesów sądów? Tak z ciekawości nowy prezes sądu w Suwałkach praktycznie od razu anulował wyrok uniewinniający członków KODu i skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia

Tak mi się wydaje, nawet kojarzy mi się, że KRS ze dwa miesiące temu którąś nominacje Ziobry odrzucił. 

Poza tym z tego co kojarzę tę sprawę, to Sowul anulował wyrok uniewinniający jeszcze kilka miesięcy przed tym zanim został prezesem sądu w Suwałkach.

2 - Twój strach przed Arabami dotyczy wszystkich bez wyjątku czy tylko uchodźców?Czy jesli wejdzie do restauracji i zobaczysz muzułmanów pijących kawę to uciekniesz ze strachu? Bo nie chciałbym ci burzyć poczucia bezpieczeństwa ale zdajesz sobie sprawę ,że codziennie polska granicę przekraczają muzułmanie. Bardzo często latam służbowo do Brukseli i w samolotach lecących do Polski średnio 10% pasażerów to muzułmanie czasem kobiety w tych burkach( ale tylko zasłonięte włosy). Ich się tez boisz ?

Bo dla mnie to jest irracjonalne skoro większość zamachowców to ludzie urodzeni w Europie to czemu sie boisz akurat uchodźców?

Zdecydowanie wszystkich. Ja nie latam często do Bruskeli , jestem prostym katolem z polskiego zaścianka, który nie bywa w świecie i nie widuje muzułmanów na co dzień. Być może jest to irracjonalne, może nawet na pewno. W końcu same lęki są irracjonalne. Tak, jak arachnofobia jest irracjonalna, tak jak lęk wysokości jest irracjonalny, tak irracjonalna jest też homofobia ( na którą nie cierpię ) i ksenofobia ( której objawy u siebie dostrzegam ). No ale co ja na to poradzę, że się boję? Czemu mam być obrażany i szykowany z powodu swoich lęków, nawet jeżeli są irracjonalne?

Hajs hajs hajs?

przy okazji - Piotr Szczesny doczekal sie tablicy pamieci w miejscu swego heroicznego wyczynu! :D

Hajs hajs hajs?

przy okazji - Piotr Szczesny doczekal sie tablicy pamieci w miejscu swego heroicznego wyczynu! :grin:

Możliwe, bo według badań polskie kobiet najczęściej wychodzą za mąż za mężczyzn z Europy Zachodniej, natomiast polscy mężczyźni żenią się najczęściej z Ukrainkami i Białorusinkami ( czyli działa ten sam mechanizm )

No popatrz, i nie trzeba było nawet referendum robić.

Rok pracowałem w Niemczech. Niemcy, Włosi ( bo to była Bawaria, gdzie jest ich od groma ) byli zaskoczeni, że mężczyzna dziękuje za posiłek kobiecie czy używa słodkich zdrobnień jak kotku czy motylku.

Tak, to że mężczyźni polscy mają duże powodzenie wśród Rumunek, Bułgarek, Ukrainek wynika tylko i wyłącznie przez pryzmat pieniądza. Z tych samych powodów dla Brytyjki, Hiszpanki czy Francuzki jesteś nieatrakcyjny. Zarabiając jak na polskie standardy przykładowo solidne 6000zł na rękę, tam tyle samo ma niskiej klasy Gastarbeiter.

Mechanizm jest prosty, nie ma to związku z kulturą czy zachowaniem polskich mężczyzn.

Rok pracowałem w Niemczech. Niemcy, Włosi ( bo to była Bawaria, gdzie jest ich od groma ) byli zaskoczeni, że mężczyzna dziękuje za posiłek kobiecie czy używa słodkich zdrobnień jak kotku czy motylku.

Tak, to że mężczyźni polscy mają duże powodzenie wśród Rumunek, Bułgarek, Ukrainek wynika tylko i wyłącznie przez pryzmat pieniądza. Z tych samych powodów dla Brytyjki, Hiszpanki czy Francuzki jesteś nieatrakcyjny. Zarabiając jak na polskie standardy przykładowo solidne 6000zł na rękę, tam tyle samo ma niskiej klasy Gastarbeiter.

Mechanizm jest prosty, nie ma to związku z kulturą czy zachowaniem polskich mężczyzn.

hahahahah dyskusje jak w biurze matrymonialnym , pryzmat pieniądz jak najbardziej jest istotnym czynnikiem tylko zależy o czym dyskutujemy i jakich związkach

dla mnie w tym wypadku żadna statystyka ani teoria nie ma miejsca jeśli jest jakieś zjawisko to tylko i wyłącznie przez to że zwiększyły się możliwości.

O właśnie. To jest to. Ten szantaż emocjonalny. Masz pomagac w sposob jaki sobie wymyslilismy w imie Boga.

Szczegolnie nie cierpie zwolennikow panstwa swieckiego ktorzy wycieraja sobie twarze imieniem Boga kiedy im pasuje na codzien Go opluwajac.

Przeciez to wlasnie chrzescijanie przesylaja pieniadze i pomoc na tereny wojny zamiast drenowac stamtad tania sile robocza a jak nie wyjdzie to rozdzielic ja po innych krajach. Pomagajmy madrze i nie dajmy sie szantazowac.

O właśnie. To jest to. Ten szantaż emocjonalny. Masz pomagac w sposob jaki sobie wymyslilismy w imie Boga.

Szczegolnie nie cierpie zwolennikow panstwa swieckiego ktorzy wycieraja sobie twarze imieniem Boga kiedy im pasuje na codzien Go opluwajac.

Przeciez to wlasnie chrzescijanie przesylaja pieniadze i pomoc na tereny wojny zamiast drenowac stamtad tania sile robocza a jak nie wyjdzie to rozdzielic ja po innych krajach. Pomagajmy madrze i nie dajmy sie szantazowac.

Czy nie jest tak, że każda religia to jest na swój sposób szantaż emocjonalny? Masz robić to i to, tego masz nie robić, bo jeżeli nie to trafisz do piekła.

Czy zbiórka pieniędzy i wrzucenie ich do puszki to nie jest tani sposób na czyszczenie swojego sumienia? Osoby innych religii i osoby nie wierzące nie pomagają? Wycieranie sobie twarzy pomocą pieniężną, puszenie się swoją pomocą, chwalenie się ją na każdym kroku - to nie jest coś co mi się w 100% podoba. Chodzi o postawę chrześcijańską a ta daleka jest od bycia tolerancyjnym, przynajmniej uśredniając.

Nigdy nie obrażam Boga, wierzę, po prostu czasami jestem zbyt słaby by być godnym życia z nim i nie wierzę, że osoby kościelne przemawiają zawsze i wszyscy jego słowami. Przyznaje to.

fluber wreszcie coś z sensem. dokładnie, nic mnie tak wkurwia jak używania argumentu religii przez ateistów

Nie jestem ateistą, choć przykładem najlepszego chrześcijanina również.

Teraz mogę?

Patrzac na wymogi wizowe (a raczej ich brak w przypadku Wlochoe) zaryzykuje teze, ze Amerykanie wlasnie tak stwierdzili.

Ba! Idac dalej tym tropem zapytam: skoro Amerykanie nas u siebie nie chca to czemu my mamy chciec u siebie osoby z emigracji, ktora w znacznej mierze jest nastepstwem dzialan Amerykanow?

Ladnie sie Tecu rozprawiles z problemem uchodzcow! Sam bym tego lepiej nie wymyslil. Propsy!

Jak zwykle nie wiem czy drwisz (90% Twoich postów), czy piszesz wprost, także wybacz, ale nie wiem jak zareagować :)

Sugerujesz, że PIS ma ból dupy, bo w PE część posłów PO z donosicielem komunistycznej bezpieki Bonim i panią Grafin von Thun und Hohenstein na czele zagłosowało za tym, żeby Polska dostała sankcje między innymi za to, że Warszawą 11 listopada przeszło 60 tysięcy faszystonazistów? :smile:  Nic lepszego się pisowi trafić nie mogło:)

Fluber - czasami rozsądnie z dystansem patrzysz na sprawy a czasami walisz bez opamiętania. Nie wiem czy są dwie osoby piszące na tym samym koncie, czy masz duże wahania nastroju? Tak tylko piszę z perspektywy innego użytkownika :)

Są dwie perspektywy - jedna jest taka, że w Polsce jest wszystko w jak najlepszym porządku a druga, że łamane są zasady praworządności. Ta druga jest opinią większości instytucji europejskich w tym Komisji Weneckiej. Instytucje europejskie chcą rozmawiać, są otwarte na argumenty, chcą współpracować, niestety polski rząd nie chce rozmawiać,, twierdząc, że wszystko wie najlepiej a w ogóle to nikt nie ma prawa się wtrącać, bo przecież jest ok.

Przyjmując perspektywę tego, że niestety w Polsce są łamane zasady praworządności (Trybunał, Konstytucja, Sądy) to fakt zagłosowania przez niektórych posłów PO za dalszym zbadaniem sprawy i w razie stwierdzenia zasadności - wprowadzenie sankcji, które mają na celu wymuszenie naprawy i poprawy szanowania prawa w Polsce, na co Polska wchodząc do UE się zgodziła, nie jest niczym gorszącym i nie nazwałbym ich zdrajcami i nie wyzywał. Z ich perspektywy, są osobami, które chcą by Polska była praworządna a jeżeli nie ma innego sposobu, druga strona nie chce rozmawiać, to nie ma innego wyjścia jak sankcje.

Powtarzam, że to zależy wszystko od perspektywy i o tym można i należy rozmawiać - czy w Polsce jest wszystko cacy czy są może łamane zasady praworządności Państwa. Rozmawiajmy o tym a nie szczujmy na siebie.

Czy wprowadzając sankcje na Rosję, Kubę, Irak, mamy świadomość, że także uderzy w zwykłych ludzi? Mamy, ale jednak osoby, które wprowadzają, stwierdzają, że to jest ostateczność, ale jak inne środki są wyczerpane to i konieczność.

W Polsce istnieje niestety rozdwojenie jaźni, osób, które chcą myśleć samodzielnie jest coraz mniej, choć pewnie nawet sobie czasami nie zdajemy sprawę jak już sami nie myślimy - przyznaję.

Nie jest tak ,że Amerykanie nas nie chcą,czy uważają nas za gorszych.Jedynie cześć Amerykanów jest negatywnie do nas nastawiona i uważa nas za gorszą,wybrakowaną odmianę białej rasy. Południe to nie jest cała Ameryka

Drogi mayorze! Wroce jeszcze do tego, bo pijesz zapewne do podzialu na dobrych i postepowych demokratow vs zlych i zacofanych republikanow. Tak wiec tak:

w sprawie odgornego traktowania Polakow jako osoby drugiej kategorii (obowiazek wizowy) wladze republikanskie jak o demokratyczne zrobily dokladnie tyle samo - nic.

Jesli chodzi o spoleczenstwo z jednej i z drugiej strony to wiekszosc i tu i tu pewnie cie zaakceptuje, zaprzyjazni sie z Toba (jak jestes cool) czy nawet Cie zatrudni (jak sie to oplaci).

Oczywiscie i po jednej jak i drugiej stronie znajdzie sie margines, ktory z zalozenia nie bedzie Cie lubil. Redneki z poludnia (o ktorych pisales) albo przykladowi sympatycy BLM* (no chyba ze jestes afropolakiem :)

* bo obstawiam ze Ci skrajni nie zdaja sobie sprawy ze taki Kosciuszko to topowy antyrasista

Jak zwykle nie wiem czy drwisz (90% Twoich postów), czy piszesz wprost, także wybacz, ale nie wiem jak zareagować :)

Drwie wprost.

Hahahaha co za przewózka ely3, ty biedaku fluberze robaku, ja ely3 zaczynałem jako pyra na jeżycach a teraz latam do brukseli służbowo i nie czuje strachu, nie lękam się muzułmanów, a ty co dalej kazanie i pokuta co niedziele? Nawet mi cb nie żal

Poznań ostoja demokracji w tym antyludzkim klerykalnym państwie

Możliwe, bo według badań polskie kobiet najczęściej wychodzą za mąż za mężczyzn z Europy Zachodniej, natomiast polscy mężczyźni żenią się najczęściej z Ukrainkami i Białorusinkami ( czyli działa ten sam mechanizm )

No popatrz, i nie trzeba było nawet referendum robić.

To nie takie do końca proste. Oczywiście można tak to opisać niemniej kiedyś byl taki dość dziwaczny portal randkowy bodajże w Danii , gdzie by się dostać należało uzyskać ileś tam pozytywnych opinii

Polscy męzczyźni mieli najniższy odsetek akceptacji ( niżej byli tylko Irlandczycy). A uzasadnieniem było ( cytuje z głowy)

- nie maja kompletnie gustu

- fatalnie się ubierają

- każą kobietom gotować, zostawać w domu

- są skąpi

Brak hajsu był tam nieznaczącym problemem skoro Rumuni czy Ukraińcy mieli wyższy odsetek akceptacji

Na Zachodzie często słyszałem żart ,że jak idzie grupa szaroburych żle ubranych facetów i pięknych kobiet to albo Rosjanie albo Polacy

A co do bezrobocia wśród kobiet to

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Gender_statistics_Table1.PNG

Dla mnie ważniejsze jest zatrudnienie

Dlaczego?

Jeśli aż 40% kobiet nie pracuje to dla mnie jest to ukryte bezrobocie. Przy 500+ ilość kobiet aktywnych zawodowo zmniejszyła się o 150 tys ( widziałem kiedyś dane o 300 ale nie moge teraz tego odszukać) ale to tylko oznacza że bardziej im się opłaca być na garnuszku panstwa niż pracować za najniższa krajową

To nie takie do końca proste. Oczywiście można tak to opisać niemniej kiedyś byl taki dość dziwaczny portal randkowy bodajże w Danii , gdzie by się dostać należało uzyskać ileś tam pozytywnych opinii

Polscy męzczyźni mieli najniższy odsetek akceptacji ( niżej byli tylko Irlandczycy). A uzasadnieniem było ( cytuje z głowy)

- nie maja kompletnie gustu

- fatalnie się ubierają

- każą kobietom gotować, zostawać w domu

- są skąpi

Brak hajsu był tam nieznaczącym problemem skoro Rumuni czy Ukraińcy mieli wyższy odsetek akceptacji

Na Zachodzie często słyszałem żart ,że jak idzie grupa szaroburych żle ubranych facetów i pięknych kobiet to albo Rosjanie albo Polacy

A co do bezrobocia wśród kobiet to

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Gender_statistics_Table1.PNG

Dla mnie ważniejsze jest zatrudnienie

Dlaczego?

Jeśli aż 40% kobiet nie pracuje to dla mnie jest to ukryte bezrobocie. Przy 500+ ilość kobiet aktywnych zawodowo zmniejszyła się o 150 tys ( widziałem kiedyś dane o 300 ale nie moge teraz tego odszukać) ale to tylko oznacza że bardziej im się opłaca być na garnuszku panstwa niż pracować za najniższa krajową

Trzy z czterech rzeczy ktore brano pod uwage czyli gust, ubieranie sie i skapstwo zaleza od hajsu. To ze chca utrzymywac swoja kobiete i opiekowac sie nia to tez raczej nie jest straszna wada.

Podejrzewam ze ten dziwaczny portal w danii to nie byla duza proba. Nie sadze bysmy odstawali od rumunow czy bulgarow.

Czytalem niedawno dane na ten temat i bilans nie wychodzil taki jak Twoj. No i nie wiem czemu uwazasz ze istnieje tylko jeden powod tego ze 40 procent kobiet nie pracuje. Ja znam inne. Na przyklad chodza do szkoly albo studiuja.

Drogi mayorze! Wroce jeszcze do tego, bo pijesz zapewne do podzialu na dobrych i postepowych demokratow vs zlych i zacofanych republikanow. Tak wiec tak:

w sprawie odgornego traktowania Polakow jako osoby drugiej kategorii (obowiazek wizowy) wladze republikanskie jak o demokratyczne zrobily dokladnie tyle samo - nic.

Jesli chodzi o spoleczenstwo z jednej i z drugiej strony to wiekszosc i tu i tu pewnie cie zaakceptuje, zaprzyjazni sie z Toba (jak jestes cool) czy nawet Cie zatrudni (jak sie to oplaci).

Oczywiscie i po jednej jak i drugiej stronie znajdzie sie margines, ktory z zalozenia nie bedzie Cie lubil. Redneki z poludnia (o ktorych pisales) albo przykladowi sympatycy BLM* (no chyba ze jestes afropolakiem :smile:

* bo obstawiam ze Ci skrajni nie zdaja sobie sprawy ze taki Kosciuszko to topowy antyrasista

Nie chodzi mi o Polaków i obowiązek wizowy (zresztą prawdopodobnie dawno już zniesiony zgodnie z obietnicą DT).Bardziej chodzi mi o politykę imigracyjną US skierowaną przeciwko Słowianom,która wynikała z rasistowskiej ideologii .Nie wiem na ile znasz historie US,ale w 1924 roku republikański prezydent Calvin Coolidge podpisał Johnson-Reed Act (obydwaj R),który z pobudek rasistowskich ograniczał imigracje z krajów wschodnioeuropejskich.Prawo to obowiązywało dosyć długo,gdyż dopiero demokrata Lyndon Johnson w 1965 podpisał Hart-Celler Act (obydwaj D),który to akt zniósł dyskryminacje Słowian jako podludzi- wybrakowanej odmiany białego człowieka.Nam się może wydawać ,że skoro mamy biały kolor skóry to jesteśmy częścią uprzywilejowanej grupy etnicznej,niestety dla większości "prawdziwych Białych" jesteśmy najmniej wartościową odmianą białej rasy.Polecam lekturę dzieła Madisona Granta "Passing of Great Race",lub dokumentu wydanego przez Sons of Confederate Veterans :"Anglo-Saxon supremacy over other European whites" Edit/ Zapomniałem jeszcze napisać ,że: KKK ,Neokonfederaci,i inne tego typu organizacje mają wpisany w statut Anti-Catholicism,czyli wyznawana religia nas wyklucza z tego "szlachetnego towarzystwa"

Edytowane przez mayor

Fluber - czasami rozsądnie z dystansem patrzysz na sprawy a czasami walisz bez opamiętania. Nie wiem czy są dwie osoby piszące na tym samym koncie, czy masz duże wahania nastroju? Tak tylko piszę z perspektywy innego użytkownika :)

Są dwie perspektywy - jedna jest taka, że w Polsce jest wszystko w jak najlepszym porządku a druga, że łamane są zasady praworządności. Ta druga jest opinią większości instytucji europejskich w tym Komisji Weneckiej. Instytucje europejskie chcą rozmawiać, są otwarte na argumenty, chcą współpracować, niestety polski rząd nie chce rozmawiać,, twierdząc, że wszystko wie najlepiej a w ogóle to nikt nie ma prawa się wtrącać, bo przecież jest ok.

Przyjmując perspektywę tego, że niestety w Polsce są łamane zasady praworządności (Trybunał, Konstytucja, Sądy) to fakt zagłosowania przez niektórych posłów PO za dalszym zbadaniem sprawy i w razie stwierdzenia zasadności - wprowadzenie sankcji, które mają na celu wymuszenie naprawy i poprawy szanowania prawa w Polsce, na co Polska wchodząc do UE się zgodziła, nie jest niczym gorszącym i nie nazwałbym ich zdrajcami i nie wyzywał. Z ich perspektywy, są osobami, które chcą by Polska była praworządna a jeżeli nie ma innego sposobu, druga strona nie chce rozmawiać, to nie ma innego wyjścia jak sankcje.

Powtarzam, że to zależy wszystko od perspektywy i o tym można i należy rozmawiać - czy w Polsce jest wszystko cacy czy są może łamane zasady praworządności Państwa. Rozmawiajmy o tym a nie szczujmy na siebie.

Czy wprowadzając sankcje na Rosję, Kubę, Irak, mamy świadomość, że także uderzy w zwykłych ludzi? Mamy, ale jednak osoby, które wprowadzają, stwierdzają, że to jest ostateczność, ale jak inne środki są wyczerpane to i konieczność.

W Polsce istnieje niestety rozdwojenie jaźni, osób, które chcą myśleć samodzielnie jest coraz mniej, choć pewnie nawet sobie czasami nie zdajemy sprawę jak już sami nie myślimy - przyznaję.

To co napisalem bylo wersja jaka przedstawi spoleczenstwu pis. I wiekszosc ja zaakceptuje. I bedzie mialo racje. Myslisz ze ile procent polakow srwierdzi ze komunistyczny kapus boni donosi na polske i glosuje za sankcjami ze wzgledu na dobro ojczyzny? Prosze. Dziwie sie ze Ty w to wierzysz. Drugi blad ue to napisanie w rezolucji oprocz praworzadnosci o ktorej wspominasz o marszu faszystow. Przeciez to spektakularny unijny samoboj. Nie sadzisz? "Ue uwaza polakow za faszystow". Przeciez to sie samo pisze.

Sprawy polskie zalatwiamy w polsce a kwestie donosicielstwa sa w naszym kraju szczegolnie zle widziane. Psl to rozumie i wstrzymalo sie od glosu. Po tez to rozumie ale paru poslow po zrobilo idiotyczna samowolke.

Sankcje na rosje kube czy irak nie wynikaja z wycinania drzew z powodu populacji kornika ale z realnych zagrozen. Nie widzisz roznicy?

Rozmawiajmy w polsce a nie przy wszystkich krajach ue ktore i tak nie jarza co sie dzieje.

Czy nie jest tak, że każda religia to jest na swój sposób szantaż emocjonalny? Masz robić to i to, tego masz nie robić, bo jeżeli nie to trafisz do piekła.

Czy zbiórka pieniędzy i wrzucenie ich do puszki to nie jest tani sposób na czyszczenie swojego sumienia? Osoby innych religii i osoby nie wierzące nie pomagają? Wycieranie sobie twarzy pomocą pieniężną, puszenie się swoją pomocą, chwalenie się ją na każdym kroku - to nie jest coś co mi się w 100% podoba. Chodzi o postawę chrześcijańską a ta daleka jest od bycia tolerancyjnym, przynajmniej uśredniając.

Nigdy nie obrażam Boga, wierzę, po prostu czasami jestem zbyt słaby by być godnym życia z nim i nie wierzę, że osoby kościelne przemawiają zawsze i wszyscy jego słowami. Przyznaje to.

Mamy ograniczona pule pieniezna. Lepiej dac trzypokojowe mieszkanie w szwecji imigrantowi ekonomicznemu czy nakarmic 10 tysiecy umierajacych z glodu dzieci? Ktos nam narzuca forme pomocy. Nieracjonalna, nieefektywna i z antychrzescijanskich pobudek.

Religia to cos wiecej niz zasady. Przynajmniej ta ktora ja wyznaje ale to nue temat na te rozmowy. No ale dobrze ze dostrzegasz posobienstwa miedzy religia chrzescijanska a religia multikulti.

Edytowane przez fluber

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.