Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Ten zarzut w stosunku do lidera Partii Razem jest głupkowaty a widzę ,że już kolejny raz na tym forum powtarzany

Więc chciałbym się zapytać

A - Jak rozumiem Kościół Katolicki powinien się zamknąć w tematach rodziny, tego czy mają to być jednopłciowe czy inne oraz wychowania dzieci bo przecież sami rodzin nie mają

B - W temacie NBA powinni się tylko wypowiadać byli koszykarze ewentualnie trenerzy czy scauci bo każdy inny jest tylko teoretykiem , który na dodatek często nawet amatorsko nie gra w kosza

Nie kumam co to za absurd by wypominać komuś pracę na prywatnej uczelni skoro w swoim programie nie są przeciwnik prywatnemu szkolnictwu wyższego czy w ogóle własności prywatnej

Można komuś zarzucać absurdalne poglądy a nie pochodzenie czy prace

Dla mnie absurdem jest ,że dla wolnościowców za jakich się miewają korwinowcy czy partia Kukiz 15 drogą do wolności jest zamach stanu i dyktatura

Nie ma rzeczy bardziej sprzecznej.

Korwin jest na marginesie i już stamtąd się nie podniesie. Ale Kukiz to 3 siła w Polsce. To już nie jest śmieszne

E tam Kukiz.

"Z badań wynika, że aż 17 proc. Polaków popiera te organizacje. Najwięcej wśród młodych (18-24 lata), bo aż 38 proc."

http://wmeritum.pl/cbos-zapytal-polakow-popieraja-onr-mw-wyniki-zaskakuja/161394

Na razie głosują na PIS bo ONR się nie liczy, ale woleli by na ONR

Sympatie polityczne powoli mamy takie jak w niemczech lat 30-tych tylko brakuje energicznego lidera takiego jakim był Adolf.

Ten zarzut w stosunku do lidera Partii Razem jest głupkowaty a widzę ,że już kolejny raz na tym forum powtarzany

Więc chciałbym się zapytać

A - Jak rozumiem Kościół Katolicki powinien się zamknąć w tematach rodziny, tego czy mają to być jednopłciowe czy inne oraz wychowania dzieci bo przecież sami rodzin nie mają

B - W temacie NBA powinni się tylko wypowiadać byli koszykarze ewentualnie trenerzy czy scauci bo każdy inny jest tylko teoretykiem , który na dodatek często nawet amatorsko nie gra w kosza

Twoje przykłady są nieadekwatne. Zandberg może mieć jak najbardziej lewicowe poglądy, KK może zabierać głos w tematach rodziny, a laik wypowiadać się o koszu. Tylko nie wiem, gdzie widzisz analogię między wypowiadaniem się o rodzinie, wypowiadaniem się o koszykówce, a byciem prezesem dużej partii i twarzą polskiego proletariatu. Jakby Rydzyk był Ministrem Rodziny, a RappaR przewodniczącym związku zawodników NBA nie przeszkadzałoby Ci to, że jeden jest zakonnikiem, a drugi nie zajmuje się zawodowo koszykówką? :nevreness:

Dla mnie absurdem jest ,że dla wolnościowców za jakich się miewają korwinowcy czy partia Kukiz 15 drogą do wolności jest zamach stanu i dyktatura

Nie ma rzeczy bardziej sprzecznej.

Korwin jest na marginesie i już stamtąd się nie podniesie. Ale Kukiz to 3 siła w Polsce. To już nie jest śmieszne

Bo to bardziej antydupokraci niż wolnościowcy.

Fluber oddzielam pracę od poglądów

Można mieć lewicowe poglądy będąc prezesem i można mieć liberalne będąc pracownikiem fizycznym

Nie trzeba głodować by się wypowiadać w tematach walki z głodem.

Dlaczego uważasz że papież może się wypowiadać na temat rodziny a Zanberg nie może stać na czele partii lewicowej? Jeśli byśmy mieli iść tą analogią . Twój przykład jest dość dziwny bo Zandberg ma poglądy lewicowe więc nie dziwi mnie że stoi na czele partii lewicowej tak samo jak nie dziwi mnie CP jako szef związku zawodowego koszykarzy. No chyba że chcesz mi powiedzieć że Zanderg nie będąc robotnikiem nie może wypowiadać się na tematy pracownicze tak jak Rydzyk nie może się wypowiadać na tematy inne niż zakonu redemptorystów

Gdyby Zandberg walczył o prawa pracownicze a jednocześnie łamał je nagminnie u swoich podwładnych to zasługuje na potępienie ale nie widze żadnej sprzeczności w tym że ktoś miał bogatych rodziców i walczy o prawa pracownicze

Tak jak nie mam problemu z tym że KK wypowiada się na tematy rodziny prokreacji choć o tej dziedzinie słyszał tylko teoretycznie

Tzn zna ją teoretycznie a nie praktycznie

Można mieć lewicowe poglądy będąc prezesem i można mieć liberalne będąc pracownikiem fizycznym

Wypowiadać się to jedno. Mieć coś do powiedzenia to drugie. Koleś jest po prostu żałosny prezentując poglądy wyjęte z CCCP, a samemu trzepiąc hajs niczym pszczoła nektar z kwiatów kapitalizmu.

Wśród bardziej wiarygodnych ludzi można przypomnieć chociażby kolesia od Gadu-Gadu, którego też lewackie demony opętały. Tylko on nie skończył na gadce, a realnie zmienił swoje życie. Przynajmniej tak słyszałem.

BTW, Razem z takimi wartościami naprawdę można brać na poważnie?

jak-sie-pisze-postkomunizm-razem_2016-09

Edytowane przez andy13

Lewica stricte socjalna to relikt. Zgodnie z ideą Lenina myśl ta zaraziła meinstream i teraz nawet niby konserwy realizują kurs odwrotny do wolnościowego, widać w Polsce.

Dla lewicy zostali zboczeńcy, ludzie, którzy nie kumają, że jak się z kimś pykają to powinni brać odpowiedzialność za ewentualne nowe życie i niespokoje duchy, które nie wiedzą co czynią. Raczej słaby elektorat, chociaż przy wsparciu całego anty-PiSu może Biedronia na prezydenta wypchnąć.

Ale czemu Ty mylisz wypowiadanie się z byciem liderem partii?Przecież on stoi na czele uciśnionych, a nie "wypowiada się na temat praw pracowniczych". To tak jakby zamiast Wałęsy liderem Solidarności, włażącym na płot i prowadzącym lud robotniczy był Mazowiecki, Geremek albo Kaczyński...

Tak jak nie mam problemu z tym że KK wypowiada się na tematy rodziny prokreacji choć o tej dziedzinie słyszał tylko teoretycznie

Tzn zna ją teoretycznie a nie praktycznie

Kościół prowadzi więcej sierocińców i domów samotnej matki w porównaniu do tych, którzy wypowiadają się na temat prokreacji, że nie wiem, czemu uważasz, że temat rodziny znają tylko teoretycznie. Nie mówiąc o tym, że Kościoła nie tworzą tylko osobo konsekrowane. O tym, jakie są najlepsze pozycje seksualne, w jaki sposób najłatwiej doznać orgazmu, czy w jaki sposób wprowadzić trochę szaleństwa do alkowy Kościół się nie wypowiada, bo rzeczywiście się na tym nie zna.

Przecież Zandberg, a jego poglądy i prywatne życie, to tak jakby Kaczyński miał poglądy prawicowe i katolickie, ale prywatnie był rastafarianinem.

Edytowane przez fluber

W niedzielę o 15-stej manifestacja pod sejmem. Spodziewam się dużo niższej frekwencji niż w marszach opozycji na początku rządów PIS. Zapewne pojawi się jakieś 20 tysięcy ludzi, ale ile tam wystoją to nie wiem, znowu może być gorąco, Lis namawia na udział w manifestacjach i wprost pisze: "albo dyktatura, albo Majdan".

Ustawa ma być głosowana dopiero w przyszłym tygodniu. Pojawiają się przecieki, że opozycja znowu planuje zablokować mównicę i sejm i powtórzyć scenariusz z grudnia. Odbiór społeczny tego protestu może nie być najlepszy, ale może się mylę. Wydaje mi się jednak, że nie jest to najlepsze rozwiązanie. Raczej powinni próbować zerwać posiedzenie kworum i spróbować się z kimkolwiek dogadać.

Ta ustawa jest tak zła swoją drogą, że nawet w polskim radiu po niej jadą. Czyli media publiczne nie są jeszcze ślepo pisowskie :nevreness:

Ta ustawa jest tak zła swoją drogą, że nawet w polskim radiu po niej jadą. Czyli media publiczne nie są jeszcze ślepo pisowskie :nevreness:

Nie mam żadnej legitymacji żeby krytykować poczynania taktyczne Kaczyńskiego, ale tak sobie myślę, że ta ustawa jest słaba z dwóch perspektyw. Pierwsza to ta, o której mówią w mediach. Druga - czy Kaczyński się nie obawia, że po nich będzie rządzić koalicja PO-zboczuchy i dostanie do ręki cały ten potężny oręż odziedziczony po PiS?

Nie mam żadnej legitymacji żeby krytykować poczynania taktyczne Kaczyńskiego, ale tak sobie myślę, że ta ustawa jest słaba z dwóch perspektyw. Pierwsza to ta, o której mówią w mediach. Druga - czy Kaczyński się nie obawia, że po nich będzie rządzić koalicja PO-zboczuchy i dostanie do ręki cały ten potężny oręż odziedziczony po PiS?

Mnie nawet pierwsza słabo interesuje, bo tak naprawdę to w praktyce będzie to co za poprzedniej kadencji w drugą stronę, uroki demokracji, tylko PIS robi to bardziej bezczelnie.

A ta druga to jest jedyna rzecz, która mnie interesuje. PIS nie będzie rządzić wiecznie, a jak PO dojdzie do władzy, to wcale nie będzie zmieniać tych antydemokratycznych ustaw na demokratyczne. To nie jest zmiana systemu, to nawet nie jest reforma sądownictwa z proliberalnego na bezstronnego, to jest zmiana sądownictwa z proliberalnego na prokonserwatywny

A najgorzej wizerunkowo obrywają sędziowie, bo teraz się okazuje, że jak ktoś będzie miał jakiś wpływ na to, jaki sędzia będzie się zajmował jakąś sprawą, to nagle się okazuje, że sędziowie nie są wcale bezstronni i kryształowo uczciwi...

Nie wiem też, czy ludzie wyjdą na ulicę, po to by sędziów bronić. To jest jedna z najmniej lubianych grup zawodowych w naszym kraju, na co sobie przez lata zapracowali. Wystarczyłoby oczyścić środowisko i ich odbiór społeczny byłby lepszy. Bo PIS tak czy siak by zreformował sądownictwo i wcale nie chodzi im o oczyszczenie sądów z PRL-owskich sędziów, zwłaszcza że aktualne prezes TK też orzekała za poprzedniego ustroju.

Nie wiem też, czy ludzie wyjdą na ulicę, po to by sędziów bronić.

Jasne :D Ludzie nie wychodzą na ulice gdy politycy od lat plują im w twarz jakimś haraczem na partyjną telewizję czy dowalaniem podatków do wszystkiego. W kwestii, w której powinien być wybór jest zamordyzm i też mało kogo to rusza (BTW, zbliża się wyrok Strasburga dotyczący przymusu szczepień na Białorusi w Polsce).

Ostatnio zapadł ciekawy wyrok sądu najwyższego, wg którego niezgodne z prawem było pobieranie podatku PIT od sprzedaży ogródków, altan czy tam działek z prawem użytkowania wieczystego. Wcześniej łaskawie US godził się na pomniejszenie przychodu ze sprzedaży o koszty jego uzyskania. Przecież to będzie masa kasy do oddania dla ludzi. Ciekawe co nasze kochane państwo wymyśli żeby tego uniknąć :)

Czy im się w głowach powaliło do reszty? Jakaś baba wskakuje na scenę i mówi, że trzeba pamiętać o jakiejś tam agresji, którą w sobie mieli, bo ona to z kodu. k****, banda idiotów się zebrała, punktując się na każdym kroku. Najlepsze co PiS może zrobić to im nie przeszkadzać. 

Później następna próbuje śpiewać Kaczmarskiego, nikt nie zna tekstu, stoją cicho. Nagle przerywa i wtrąca, że żadne barierki ich nie powstrzymają :D Po czym śpiewa dalej bez krzty aprobaty publiki. Ehh, to chyba byłoby na tyle, jeśli chodzi o pokazanie ludziom, że ta ustawa jest przegięciem.

Zgłaszam konkurs na najgłupszy list otwarty.

Mój kandydat:

http://telewizjarepublika.pl/list-otwarty-do-premier-beaty-szydo-ws-niebezpieczenstw-zwiazanych-z-transmisjami-na-zywo-na-youtube,51301.html

zachęcam do lektury - WARTO :grin:

a co do Michnika wyżej - czemu on ma przepraszać za brata? kompletnie nie rozumiem pytania tutaj. Dziennikarz zjeb.

Edytowane przez julekstep

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.